Frokostseminar: Feminisme, likestilling og kvinnekamp i Irak

Arrangementet er åpent for alle, men meld deg gjerne på i linken her slik at vi kan beregne hvor mye frokost vi trenger. Påmelding: https://goo.gl/forms/qPrbot5HLexgSnMG3

Irakiske Sosiale Forum har et eget spor som fokuserer på kvinners rettigheter.

Sentrale personer fra irakisk kvinnebevegelse hever nå stemmen for å peke på likestilling og kvinnefrigjøring som helt sentralt for å bygge et stabilt demokrati og en varig fred i Irak og Midtøsten.

Jinan Sliwo Yokhnna, fra Ashur, organisation for women's rights, vil snakke om deres arbeid for å øke bevisstsheten om behovet for kvinners deltakelse i beslutninger og andelen kvinner i beslutningstakende organ.

De jobber aktivt sammen med unge kvinner for å endre et tradisjonelt og steretypisk kvinnesyn, og løfte fram kvinnelige forbilder som har påvirket samfunnet positivt.

De jobber også med å styrke kvinners rolle i den nasjonale forsoningsprosessen etter mange år med krig og konflikt.

Ruaa Khalaf, fra Women's Trade Union Forum, jobber med å styrke posisjonen til Irakiske yrkesaktive kvinner. Hun sier det er mange yrkesaktive kvinner i Irak, men at de ikke er godt representerte i fagforeningene. De jobber derfor med faglig organisering av kvinner for å styrke kvinners posisjon i arbeidslivet. Og gjennom dette også posisjon i politikk og samfunnsliv forøvrig.

Seher Aydar, tidligere leder for Solidaritet med Kurdistan og vararepresentant på Stortinget for Rødt. Med sin kunnskap om Kurdistan og erfaringer som norsk feminist, vil hun hjelpe oss å forstå den feminstiske organiseringen i Irak og midtøsten.

Rania Al-Nahi, er en norsk irakisk skribent. Hun har skrevet bachelor oppgavea om forsoningsprosessen i Irak, og skriver nå mastergradsoppgave om situasjonen i Irak. Hun holder også på med et bokprosjekt om Irak, krig og konflikt gjennom 40 år.

Vi håper at vi med dette arrangementet kan bidra til å synliggjøre den pågående kampen for likestilling og kvinners rettigheter i Irak og midtøsten. Og viktigheten av dette arbeidet på veien mot et stabilt demokrati og en varig fred.

**

Arrangementet er et av en rekke arrangementer
Norges Sosiale Forum og vårt vennskapsforum Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي holder om Irak-krigen og protestene mot den, 15 år etter. Den 15. februar 2003 gikk 70.000 mennesker i protesttog i Oslos gater, i den største politiske mobiliseringen i Norges i historie. Også på verdensbasis var det historiens største antikrigsdemonstrasjoner. En måned senere invaderer en USA-ledet koalisjon likevel Irak, basert på falske beviser og usanne påstander om masseødeleggelsesvåpen.

Tema for arrangmentsrekken er invasjonen og protestene mot den, fredsbygging på grasrotnivå, kampen om ressursene, og likestilling og feminisme i Irak!

Finansiert av Stiftelsen Fritt Ord og Stiftelsen Karibu

https://www.facebook.com/events/174070273323706/

Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي
Iraks Sosiale Forum (ISF) er en allianse av irakiske sivilsamfunnsorganisasjoner og fagforeninger som jobber for å gjenoppbygge et stabilt, fredelig, demokratisk og rettferdig samfunn i Irak. Vi mener at sivilsamfunnet og grasrotarbeid er elementært i dette arbeidet, men er noe man sjelden hører om i Norge. Organisasjonene i ISF jobber blant annet med en irakisk arbeidsmiljølov, miljøvern, kvinnefrigjøring og ikke-voldskampanjer. De har arrangert flere konferanser med forskjellige tema og over 5000 deltakere, som likner Globaliseringskonferansen i Oslo. ISF kommer på besøk til Oslo 17. - 23. februar.

Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner som arbeider for en mer rettferdig og demokratisk verden der mennesker, samfunn og miljø går foran økonomisk gevinst.

Vi arrangerer blant annet Globaliseringskonferansen - Norges største politiske verksted - som går av stabelen 12. - 14. oktober 2018 på DOGA Arena og Kulturkirken Jakob i Oslo.
Globaliseringskonferansen 2018

Start: 2018.02.21 08:00
Slutt: 2018.02.12 10:00
Varighet: 2 timer
Sted: Kulturhuset, Oslo
Arrangør: Norges sosiale forum
Kontaktperson: Tyler Dale Hauger
Telefon: 47896142