Nyhetsbrev: Skriv inn din e-post og meld deg på

Søk på Tema

Konferanse: Ulikhet og utvikling - hva gjør Norge?

Torsdag 25. oktober inviterer Tankesmien Agenda til halvdagskonferanse om ulikhet og utvikling fra 08:30 - 12:00 (frokost serveres fra 08:00).

Ulikheten øker i rekordfart. Av den totale globale veksten siden 1980, har dobbelt så mye tilfalt den 1 % rikeste som den 50 % fattigste delen av verdens befolkning. Organisasjoner som IMF og Verdens Økonomiske Forum har de siste årene advart sterkt mot den økonomiske ulikheten, og uttrykt bekymring for dens påvirkning på økonomisk vekst, politisk stabilitet og fattigdomsreduksjon.

Du møter:
Kate Osamor, Skygge-utviklingsminister for Labour i Storbritannia
Nikolai Astrup, Utviklingsminister
Kalle Moene, Professor UIO
Annette Alstadsæter, Professor NMBU
Hilde Frafjord Johnson, KrF
Marianne Marthinsen, Arbeiderpartiet
Audun Lysbakken, SV
Catharina Bu, rådgiver i Tankesmien Agenda
+ Flere navn kommer.

Selv om alle nå roper varsku om de negative effektene av store forskjeller, er det langt mellom liv og lære. Mer og mer penger konsentreres på stadig færre hender. Eierne av store multinasjonale selskaper, multimilliardærer, plutokrater og oligarker tjener og eier stadig mer av verdens formuer. Mens om lag 767 millioner mennesker fortsatt lever i absolutt fattigdom.

Hva driver ulikheten internasjonalt og nasjonalt? Hvilke land er mest ulike og hvorfor er de det? Hva er effekten av ulikhet i utviklingsland? Er norsk utviklingspolitikk innrettet på best mulig måte for å motvirke økende ulikheter i våre partnerland? Er det sammenheng mellom retorikk og praksis? Gjør vi nok? Og hvorfor er egentlig ulikhet et problem?

Start: 2018.10.25 08:30
Arrangør: Tankesmien Agenda