Lunsjseminar: Kampen om ressursene: Olje og vann er begrensede og omstridte ressurser i Irak.

Lunsjseminar: Kampen om ressursene
Olje og vann er begrensede og omstridte ressurser i Irak. Hvem har tilgang til ressursene, og hvem skal rikdommene fra ressursene tilfalle?

Med: Ali Sahib, leder i Iraks Sosiale Forum
Ismaeel Dawood, Siv.sam-sjef, Un ponte per

I samarbeid med Fivas - Foreningen for internasjonale vannstudier og Norsk Folkehjelp

Rom: TBA

**

Arrangementet er et av en rekke arrangementer
Norges Sosiale Forum og vårt vennskapsforum Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي holder om Irak-krigen og protestene mot den, 15 år etter.
Den 15. februar 2003 gikk 70.000 mennesker i protesttog i Oslos gater, i den største politiske mobiliseringen i Norges i historie. Også på verdensbasis var det historiens største antikrigsdemonstrasjoner. En måned senere invaderer en USA-ledet koalisjon likevel Irak, basert på falske beviser og usanne påstander om masseødeleggelsesvåpen.

Tema for arrangementsrekken er invasjonen og protestene mot den, fredsbygging på grasrotnivå, kampen om ressursene, og likestilling og feminisme i Irak!

Finansiert av Stiftelsen Fritt Ord og Stiftelsen Karibu

Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي
Iraks Sosiale Forum (ISF) er en allianse av irakiske sivilsamfunnsorganisasjoner og fagforeninger som jobber for å gjenoppbygge et stabilt, fredelig, demokratisk og rettferdig samfunn i Irak. Vi mener at sivilsamfunnet og grasrotarbeid er elementært i dette arbeidet, men er noe man sjelden hører om i Norge. Organisasjonene i ISF jobber blant annet med en irakisk arbeidsmiljølov, miljøvern, kvinnefrigjøring og ikke-voldskampanjer. De har arrangert flere konferanser med forskjellige tema og over 5000 deltakere, som likner Globaliseringskonferansen i Oslo. ISF kommer på besøk til Oslo 17. - 23. februar.

Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner som arbeider for en mer rettferdig og demokratisk verden der mennesker, samfunn og miljø går foran økonomisk gevinst.

Vi arrangerer blant annet Globaliseringskonferansen - Norges største politiske verksted - som går av stabelen 12. - 14. oktober 2018 på DOGA Arena og Kulturkirken Jakob i Oslo.
Globaliseringskonferansen 2018

Start: 2018.02.20 12:00
Slutt: 2018.02.12 10:12
Sted: Eilert Sundts hus, UiO
Arrangør: Norges Sosiale Forum, med Fivas (Foreningen for internasjonale vannstudier) og Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Blindern
Kontaktperson: Tyler Dale Hauger
Telefon: 47896142