Klipp fra media

Filter: debatt

Bannons exit

Klassekampen (meninger) | 22.08.2017

Lederkommentar av Bjørgulv Braanen: Trump representerer fremdeles et uromoment i amerikansk og internasjonal politikk fordi han er uforutsigbar og ikke opptrer etter protokollen. Likevel kan Bannons exit bety en skrinlegging av det høyrenasjonalistiske prosjektet og en forsoning mellom Trump og hans motstandere i Washington. Det betyr fortsatt usosial høyrepolitikk til fordel for de rikeste og en militært truende utenrikspolitikk.

Norge bidrar i Jemen

Aftenposten (meninger) | 22.08.2017

Debatt av Frode Overland Andersen (UD): Henvendelsene fra Martinestiftelsen om et eget fredsinitaitiv er grundig vurdert av departementet. Vi har blant annet innhentet informasjon og vurderinger fra eksterne kilder i ulike miljøer knyttet til både det konkrete forslaget om et fredsinitiativ og om de aktørene som foreslås fra stiftelsens side. 

Vi må tenke stort, ikke smått

Dagbladet (meninger) | 22.08.2017

Debatt av Christine Bangum (Grønn Ungdom): Johannes Bangum, for øvrig min tvillingbror, skriver i Dagbladet at det er uklokt av Miljøpartiet De Grønne å stille tydelige krav på klima. Bakgrunnen er at De Grønne, i motsetning til Venstre, ikke vil støtte en regjering som leter etter mer olje. Få er uenig i at Venstre har mye god klimapolitikk. Dessverre er det ikke partiprogrammet som avgjør om man får gjennomslag, det er det de politiske prioriteringene som gjør.

Kors og hijab

VG (meninger) | 22.08.2017

Lederkommentar: Ved å velge Faten som hovedperson i programmet har NRK hverken tatt stilling for eller mot bruk av hijab som sådan, eller «fjernet» andre kristne symboler. Man har rett og slett latt en representant for en gruppe unge, norske velgere bli synlig og prøvd å gi et bidrag til å forstå hvordan de tenker foran et stortingsvalg. Det burde være mye å lære av dette, ikke minst for dem som ser med skepsis på det man mener dette hodeplagget representerer. 

Tenk hvis Sylvi Listhaug kunne ta avstand fra Faten-hatet. Det hadde vært noe.

Aftenposten (meninger) | 22.08.2017

Kommentar av Trine Eilertsen: Mange av oss er forskånet fra å se det til daglig, det nattsvarte hatet som finnes der ute, i diskusjonstråder og forum. Det som kommer til overflaten av og til. Som når muslimske og hijabkledde Faten Mahdi al-Hussaini er den unge velgeren som skal lede oss gjennom sine valgdilemma i et program i NRK.

Biotex mot diktatur

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 22.08.2017

Kommentar av Sverre Strandhagen: USAs strategi for å møte trusselen fra Nord-Koreas diktator Kim Jong-un er avskrekking, sanksjoner, diplomati og forhandlinger. Mandag startet USA og Sør-Korea sin årlige militærøvelse. Forsvarsminister James Mattis sier øvelsen er defensiv, men at den skal sikre at USA er klar til å forsvare Sør-Korea.

Tryggheten til folk flest er viktigere enn terroristenes rettigheter

VG (meninger) | 22.08.2017

Kommentar av finansminister og FrP-leder Siv Jensen: Vi kan ikke møte denne ondskapen og intoleransen med dialog, naivitet og vern av deres rettigheter.

Nei, DN, terror blir aldri normalt

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 22.08.2017

Debatt av Henrik Sundt: Lederen i DN lørdag 19. august er sannsynligvis noe av det svakeste som er kommet fra en redaktørpenn i norsk pressehistorie. DN forsøker å normalisere en ekstremtilstand, der sivilbefolkningen i alle verdensdeler målbevisst risikerer å bli drept av islamister, ved å trekke på skuldrene og henvise til at det er «grenser for hva som er praktisk og politisk fornuftig» av mottiltak.

Utenriks høyt på dagsorden

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 21.08.2017

Kommentar av Ulf SVerdrup (NUPI): Utenrikspolitikk er viktig ved stortingsvalget. Hver tredje velger sier det legges vekt på utenrikspolitikk når det velges parti.

Vil MDG gjøre en bedre klimajobb enn Venstre?

Dagbladet (meninger) | 21.08.2017

Kommentar av Johannes Bangum (V): Det er slående hvor langt MDGs standpunkt er fra den egentlige debatten i Norge.

Den grønne omstillingen er omfattende, men ikke umulig

Dagbladet | 21.08.2017

Kommenar av Anna Kvam (Rogaland MDG): Å knytte klimakrisa til konkrete hendelser er ikke en dommedagsprofeti, det er en virkelighetsbeskrivelse som må formidles.

Når de unge er eldst

Bergens Tidende (meninger) | 21.08.2017

Kommentar av Frøy Gulbrandsen: Under Arendalsuka inviterte interesseorganisasjonen Norsk olje og gass til et møte med tittelen «Hvorfor gidder ikke unge å høre på olje- og gassnæringen?». Eller sagt på en annen måte: Hvordan skal oljelobbyistene få ungdom til å forstå hvordan ting egentlig henger sammen?

Norsk velferd er ikke viktigere enn klodens klima

Dagbladet (meninger) | 21.08.2017

Lederkommentar: For LO- og NHOs mektige oljelobbyister ble ikke Arendalsuka kun et sted for geografisk samling. For første gang gikk også toppsjefene i Fellesforbundet, Industri Energi, Norsk olje- og gass og Norsk industri sammen ut i VG med et felles krav til den neste regjeringens politiske plattform. Kort oppsummert lyder det slik: Klampen i bånn for leting, boring og utvikling på norsk sokkel i førti, femti år framover.

Nok er nok, Sylvi Listhaug

Dagsavisen (nye meninger) | 21.08.2017

Kommentar av Avin Rostami: Når du snakker så negativt om flyktninger er det et personlig angrep på min identitet.

Flyktningdebatten - et møte mellom konsekvensetikk og sinnelagsetikk

Vårt Land (verdidebatt) | 21.08.2017

Kommenar av Tomas Moltu (De Kristne - Hordaland): Flyktningdebatten er blitt et møte mellom konsekvensetikk og sinnelags etikk. Et møte hvor konsekvensene har tapt for mange kamper.

Flyktninger rømmer fra samfunn med forkastelige verdier for å ta del i vår frihet, vår åpenhet, vår toleranse

Dagbladet (meninger) | 21.08.2017

Kommentar av Abid Raja (V): Debatten om norske verdier er også en debatt om innvandring. Det er viktig å debattere innvandring og integrering, men jeg er redd vi har sporet fullstendig av de siste ukene. For vi tar skammelig feil hvis vi tror at alle som kommer hit til landet har et totalt forskjellig verdisett fra oss selv, og vi beveger oss i et skummelt landskap hvis vi tror at alle som kommer hit har et skjult mål om å undergrave våre verdier.Vi ville vært en nasjon av stor åndelig fattigdom om det inntrykket som skapes av oss i verdidebatten var sant.

Vi må mobilisere enda mer mot den radikale islamismen

Stavanger Aftenblad (meninger) | 21.08.2017

Lederkommentar: Antallet terrorangrep mot europeiske mål er i ferd med å utmatte oss. Det må ikke skje. Det er vi som må utmatte terroristene. Det som er i ferd med å rulles opp i Barcelona og en rekke småbyer i Spania bør være en klar og tydelig advarsel til de andre liberale rettsamfunnene i verden, inkludert Norge.

«Brikkene ennå ikke på plass»

Stavanger Aftenblad (meninger) | 21.08.2017

Kommentar av Peter Beck: Abbas' aversjon mot å la en sterk president-kandidat vokse frem betegnes som Samson i filistrenes tempel – klar til å rive ned alt før han går. Hva som skjer etter Abbas' avgang eller død, er definitivt ikke egnet til optimisme.

Økt inntekt er eneste vei ut av fattigdom

Aftenposten (meninger) | 20.08.2017

Debatt av Ola Nafstad og Kjell Roland (Norfund): Tom Vraalsen og Per Ø. Grimstad innledet i Aftenposten i sommer en ny debatt om Norges utviklingspolitikk. Det gjorde også Hegertun og Eggen med sin rapport «Veier ut av fattigdom». Men ingen pekte på hva som må til for å løfte mennesker ut av fattigdom: Å skape arbeidsplasser og bedrifter som gir varige inntekter.

Denne grå sommeren har vi mistet noe av oss selv. Vi er skremt til taushet (menneskerettigheter)

Aftenposten (meninger) | 19.08.2017

Kommentar av Harald Stanghelle: «Å feriere synes jeg er en menneskerett også for norske politikere», var Erna Solbergs forsvar for tausheten. Menneskerett, javel, men hva da med de menneskerettene Kina nektet Liu Xiaobo på dødsleiet, ble statsministeren videre spurt. Det beste som kan sies om Erna Solbergs svar, er at det var en tåkefyrste verdig. Meget omhyggelig passet statsministeren på ikke å ta Liu Xiaobos navn i sin munn.

Framtidas to viktigste saker får for lite oppmerksomhet hos de to store (klima/energi)

Dagbladet (meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: I en valgkamp som er usedvanlig tett, kunne det vært interessant om de store partiene tok mot til seg og forsøkte å mobilisere på de to store, politisk underkommuniserte temaene i Norge: klimatrusselen og velferdsstatens framtid når oljeinntektene forsvinner og antallet eldre øker.

Vi må slutte å føre en streng og urettferdig asylpolitikk på bekostning av barn på flukt

Dagbladet (meninger) | 19.08.2017

Kommentar av Usman Ali Khan (barnevernspedagog og samfunnsdebattant): Det er vanskelig å ta på alvor en regjering som sier at den ønsker å forebygge at barn legger ut på flukt, men som samtidig nekter å følge anbefalinger fra fagfolk med viktig barnefaglig kompetanse.

Når terror blir normalt

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: Forrige århundrets terrorbølger drevet av anarkister, venstreekstremister, nasjonalister og høyreekstreme ebbet ut. Jihadist-terroren som har blomstret siden slutten av 1970-tallet, er mer ondartet fordi den ikke har noe egentlig jordisk mål. Selvmordsbombere er lite opptatt av langsiktig karriereplanlegging.

Kampen mot terror vil ta tid

Aftenposten (meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: Det pågår en irregulær krig mot islamistisk terror over hele verden, ikke minst i muslimske land. Fremgangen er tydelig. IS er i ferd med å miste sitt «kalifat» i Syria og Irak. Mange terrorangrep er blitt avslørt i forkant eller raskt slått ned. Likevel vil det fortsatt ta mange år med væpnet innsats i terroristenes kjerneområder, målrettet innvandrings- og integreringspolitikk, holdningskamp og politi- og overvåkingsarbeid før problemet er overvunnet.

Barcelona-terroren: Farlig rutine

VG (meninger) | 19.08.2017

Kommentar av Erlend Skevik: Vi har lært oss å leve med terrortrusselen. Det er sunt. Det er terroristene som vinner hvis vi lammes av frykt. Men vi kan heller ikke tillate oss å la angrepene bli rutine. Vi skal ikke venne oss til bildene av blodige mennesker på flukt og vi må beholde årvåkenheten vi trenger for å forsvare oss. Det skylder vi ofrene. Og oss selv.

Terroren i Barcelona

VG (meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: Europa rystes nok en gang av et brutalt terrorangrep mot sivile. Fremgangsmåten er kjent. Biler brukes som drapsvåpen, målene er forsvarsløse mennesker.

De dødelige reprisene

Vårt Land (analyse) | 19.08.2017

Analyse av Geir Ove Fonn: Europa har vært gjennom perioder med blodigere terror enn nå. Islamistene og deres metoder virker likevel mer skremmende og vilkårlige enn tidligere europeiske terrorgrupper.

Pan-europeisk smerte

Dagsavisen (nye meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: Terroren rammet igjen i hjertet på en av Europas kjæreste og mest populære turistmål. Vi må nå føye Barcelona til skrekkens lange liste. Paris, Nice, Berlin, Brussel, Istanbul, London, Stockholm, St. Petersburg, Manchester. Barcelona. Siden januar 2015 er 563 mennesker drept av terror i Europa.

Hverdagen med terror

Bergens Tidende (meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: Islamistisk terror må møtes med brede tiltak, men full beskyttelse er umulig.

Integrering et middel mot terror

Adresseavisen (meninger) | 19.08.2017

Lederkommentar: Terrror har igjen rammet Europa. Den ubegripelige ondskapen og fanatismen som ligger bak, er fortsatt like sjokkerende.

1 - 30 av 6074
1 2 3 4 5 6 .... 199 200 201 202 203