Klipp fra media

Filter: debatt

Turismens mange ansikt

Dagsavisen (Nye Meninger) | 25.09.2018

Debatt av Andrew. P. Kroglund: Turistene legger igjen kroner og skaper arbeidsplasser, men også søppel og køer.

Gjenbruk for alle

NRK Ytring | 25.09.2018

Debatt av Rosa Fried (UFF Norge): Brukt tøy er billig, miljøvennlig og trendy. Vi må ikke forby å sende brukt tøy ut av Norge, slik at andre har muligheten til å bruke det vi selv ikke vil ha.

Når konservative partier kollapser, kollapser demokratiet

VG (meninger) | 25.09.2018

Debatt av Ketil Raknes (Høyskolen Kristiania): Vi kan om kort tid sitte med to uforutsigbare populister som ledere for verdens to viktigste konservative partier.

Fanden sitter i moskeen

Aftenposten (meninger) | 25.09.2018

Debatt av Lily Bandehy: Religiøse ledere har begynt å hjelpe politiet. Slikt kan på lang sikt være meget farlig.

Avtaler for arbeid

DN + | 24.09.2018

Kommentar av Dani Rodrik (professor i internasjonal politisk økonomi ved Harvard University): Handelsavtaler kan sette krav til arbeidsforholdene også. Kanskje.

Utbyggingen av vindkraft: Skjebnetid for norsk natur nå

Adressa (meninger) | 24.09.2018

Debatt av Per Hanasand (Styreleder, Den Norske Turistforening): På veien mot et mer bærekraftig samfunn må vi ta vare på våre mest verdifulle natur- og friluftslivsområder. Vi har et felles ansvar for å lete etter effektive klimatiltak med minst mulig tap av natur. I disse dager arbeider myndighetene med å vurdere hvilke områder i Norge som egner seg for utbygging av vindkraft. Utformingen av en «Nasjonal ramme for vindkraft på land» kan få store konsekvenser for hvor vi kan oppleve urørt natur i fremtiden, og bør engasjere alle som er glade i norsk natur.

Brev fra kolonien

Dagsavisen (Nye Meninger) | 24.09.2018

Debatt av Maren Sæbø: Den har gått som et spøkelse over akademia denne sommeren, eller muligens ridd offentligheten som en mare. Den store avkoloniseringsdebatten som tok til på forsommeren etter at Studentenes og Akademikernes Hjelpeorganisasjon (SAIH) vedtok å jobbe for avkolonisering av akademia.

Asylpolitikken og Ap

Dagsavisen (Nye Meninger) | 24.09.2018

Debatt av Andor Normann: Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg ledet av stortingsrepresentant Masud Gharahkani, har levert sin innstilling med forslag om partiets framtidige asyl- og flyktningepolitikk. Denne politiske sak var viktigst for velgerne ved vårt siste stortingsvalg, og var det også suverent i Sverige nylig. Dette politiske felt vil stå helt sentralt i de vestlige demokratier i årtier framover. Migrasajonsutvalget er kommet med en enstemmig innstilling. Ut fra det jeg har lest i media er det gledelig konstatere at utvalgets leder, Masud, har vunnet fram med sitt syn på en strengere og mer rettferdig politikk på dette felt. Han er i hovedsak enig med de danske sosialdemokraters nyorientering på dette område, og vi er mange i Ap som støtter Masud i det.

Trekant med Trump og Kim

Dagbladet (meninger) | 24.09.2018

Kommentar av Morten Strand: Sør-Koreas president Moon Jae-in har en nesten umulig oppgave som limet i trekantforholdet med Kim Jong-un og Donald Trump.

For tidlig å glede seg for mye over Korea-utviklingen

Aftenposten | 24.09.2018

Lederartikkel: Det har vært nok en begivenhetsrik uke på den koreanske halvøy. Moon Jae-in er den første sørkoreanske presidenten som besøker Nord-Koreas hovedstad Pyongyang siden 2007. Bare det i seg selv er et skritt i riktig retning.

Olje, utvikling og ansvar

DN + | 22.09.2018

Debatt av Kalle Moene: Er Equinor engasjert i land med tvilsomme regimer – til folks beste?

Det grønne girskiftet

DN + | 22.09.2018

Kommentar av Kjetil B. Alstadheim: NY-ÅLESUND: Hvem rammes av klimapanikk først? Investorene eller politikerne?

Migrasjon er ikke uetisk

DN + | 22.09.2018

Migrasjon er ikke uetisk i seg selv – det gir etiske og uetiske utslag. Generalisering skyver virkeligheten under teppet.

Det finnes en bedre, mer human og billigere måte å behandle asylbarn på

Dagbladet (meninger) | 22.09.2018

Lederartikkel: Erna Solberg bør teste ut alternativet til dagens uholdbare behandling av enslige mindreårige asylsøkere.

Integrering er et vellykket helvete

Aftenposten (meninger) | 22.09.2018

Kommentar av Frank Rossavik: Virkelig? Kanskje. Tysk sosiolog mener at økende rasisme er en myte og at integreringen egentlig går strålende.

UD-reform på sporet

DN + | 21.09.2018

Kommentar av Sverre Strandhagen: Forslaget til reform av UD og Norad er kommet inn i et bedre spor.

Norsk klimapolitikk må endres

DN + | 21.09.2018

Kommentar av Haakon Riekeles (Civita): Klimakvotene virker, og kvoteprisen er mer enn firedoblet på vel et år. Argumentene for støtte til fornybar energi er blitt enda svakere.

Rike Norge og fattige Paraguay, en oppskrift på lykke?

Aftenposten (meninger) | 21.09.2018

Kronikk avJulia Szulecka og Kacper Szulecki: Et av de fattigste landene i Sør-Amerika. Og et av verdens rikeste land. Vi har hatt gleden å leve i dem begge.

OD velger side i betent konflikt

Aftenposten (meninger) | 21.09.2018

Debatt av Thomas Klingen: Ved å støtte palestinske ungdommer, velger OD side i en vanskelig konflikt. Det strider mot aksjonens retningslinjer.

Kristenmanns blod

Dagbladet (meninger) | 21.09.2018

Kommentar av Morten Strand: Gud er som kjent på alle sider i en krig. Den østlige kristenhet rystes av krigen i Ukraina.

Kina, Russland og Arktis

Dagsavisen (Nye Meninger) | 21.09.2018

Debatt av Jo Inge Bekkevold: Kinas vekst gjør nordområdene enda viktigere for Russland.

Krigsære til odel og eie

VG (meninger) | 21.09.2018

Debatt av Hans Wilhelm Steinfeld: Russland har krigsæren for befrielsen av Sør-Varanger til odel og eie. Derfor bør enten president Vladimir Putin eller statsminister Dmitrij Medvedev inviteres til 75-årsmarkeringen neste år.

Verdenskrig ved et uhell?

ABC-Nyheter | 20.09.2018

Debatt av Audun Tjomsland: Verdenskrig kan startes ved en feiltagelse. Det kunne lett skjedd for få dager siden, da et russisk fly ved en feil ble skutt ned av syrisk artilleri. Da hadde politiske ledere i begge land fornuft nok til ikke å la det utvikle seg til storkrig. Men begge de berørte landene skyldte på Israel.

Vi burde bli pissredde alle sammen (Miljø)

VG (meninger) | 20.09.2018

Vi blir jevnlig pepret med dystopiske skildringer av hvordan det står til i naturen.

Mediene skaper et feilaktig bilde av hvordan det står til med verden

Aftenposten (meninger) | 20.09.2018

Si ;D-innlegg av Martin Bang Jareg: Verden opplever en enorm utvikling men vi får bare servert det negative. Det er trist å se at så få legger merke til de positive endringene.

Krigen mot terror er tapt

Morgenbladet | 20.09.2018

Debatt av Sayed Sohaib: Stadig nye angrep i Afghanistan viser at terrororganisasjonene ikke blir borte, selv om de taper i Syria og Irak. 

Fremskritt i Pyongyang

VG (meninger) | 20.09.2018

Lederartikkel: Sør-Koreas president Moon Jae-in har gjennomført et historisk besøk hos leder Kim Jong-un i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. De har undertegnet avtaler som skal bidra til større sikkerhet og samarbeid mellom de to koreanske statene.

I krig og kjærlighet

Dagbladet (meninger) | 20.09.2018

Kommentar av Morten Strand: Vi vet at det er krig. Nå aner vi også noe som kan likne kjærlighet. Det er derfor Putin og Erdogan kan snu opp ned på alle sannheter i Syria.

Kjemper mot USAs sanksjoner

Dagsavisen (Nye Meninger) | 19.09.2018

Debatt av Sverre Lodgaard (NUPI): USA iverksetter sanksjoner over en lav sko, og reduserer diplomatiet. Nå forsøker andre land å fri seg fra amerikanernes sanksjonsregime. Når noe går dem imot, truer amerikanerne med økonomiske sanksjoner. De kan gjøre det fordi de kontrollerer det internasjonale finanssystemet. Men nå mener både venner og fiender at det har gått for langt.

Norske jagerflyvere var lovlige mål i Libya

Aftenposten (meninger) | 19.09.2018

Debatt av Arne Willy Dahl: Espen Barth Eides kronikk i Aftenposten 18. september etterlater fortsatt en uklarhet med hensyn til om norske jagerflyvere som opererte over Libya, var lovlige mål. Jeg er enig med ham når han sier at libyske myndigheter ikke hadde – i folkerettslig forstand – rett til å gå til militære angrep på dem som på FNs vegne gjennomførte Sikkerhetsrådets vilje. Men dette gjelder, forenklet sagt, på statsnivå og ikke på soldatnivå.

1 - 30 av 9129
1 2 3 4 5 6 .... 301 302 303 304 305