Klipp fra media

Filter: 2017

Paradise Papers avdekker Nelson Mandelas million-mysterium på Isle of Man

Aftenposten | 17.11.2017

Lekkede dokumenter bringer arvestrid om 10 millioner kroner frem i lyset.

Oljetopp Schjøtt-Pedersen mener oljestans i Oljefondet er et fornuftig kompromiss

Ukeavisen Ledelse+ | 17.11.2017

Det er ikke unaturlig at det er en diskusjon om hvor mye av Norges totale formue som skal være investert i olje og gass, mener administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i NHO-forbundet Norsk olje og gass.

Oljetvilen

Ukeavisen Ledelse+ (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar av Magne Lerø: At Oljefondet trekker seg ut av oljeaksjer, er ikke et argument for at det det ikke skal åpnes for oljeaktivitet i Lofoten eller andre steder, men norsk oljepolitikk er i spill.

– En trist og statisk vurdering

Ukeavisen Ledelse+ | 17.11.2017

Det mektige NHO-forbundet Norsk Industri lar seg forbause av anbefalingen om å trekke Oljefondet ut av alle olje- og gassaksjer. Porteføljen utgjør i dag over 300 milliarder kroner. – Det er trist hvis det er det de faktisk mener på faglig grunnlag, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri. Han trodde først det var etikkrådet i fondet som hadde gjort vurderingen, og mente i utgangspunktet at også det hadde vært rart. At vurderingen er gjort på finansielt grunnlag skjønner han enda mindre av.

Miljøpartiene jubler for oljeråd fra Norges Bank

Ukeavisen Ledelse+ (NTB) | 17.11.2017

Miljøpartiet De Grønne og SV applauderer Norges Banks råd om å trekke oljefondet ut av olje- og gassaksjer. Også KrF stiller seg bak forslaget.

Oljefondet vil ut av olje

E24 | 17.11.2017

Norges Bank ber nå regjeringen om lov til å selge Oljefondets olje- og gassaksjer. Det kan gjøre staten mindre sårbar for et varig fall i olje- og gassprisene.

Nytt oljeråd fra Norges Bank: – Dette er et sterkt signal og et tegn i tiden

Dagsavisen | 17.11.2017

Norges Bank mener oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje. – En stor og viktig beslutning som blir lagt merke til internasjonalt, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt.

Norges Bank mener oljefondet ikke bør eie oljeaksjer

NRK Nyheter (NTB) | 17.11.2017

Norges Bank mener oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje og gass, og råder dem til å selge aksjer som tilsvarer 300 milliarder kroner.

Norges Bank mener Oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje og gass.

Aftenposten (NTB) | 17.11.2017

Norges Bank ønsker å redusere Oljefondets sårbarhet for fall i oljeprisene og vil trekke fondet ut av olje og gass. Regjeringen skal nå ta en grundig vurdering.

Norges Bank foreslår å fjerne oljeaksjer fra Oljefondet

Dagens Næringsliv | 17.11.2017

Hovedstyret i Norges Bank mener finansminister Siv Jensen bør å ta ned den samlede oljerisikoen i statens formue ved å ta olje- og gassaksjer ut av Oljefondets referanseindeks.

– Olja si betydning er i ferd med å endre seg (oljefondet)

NRK Nyheter | 17.11.2017

Noregs Bank meiner det er for risikabelt å investere i olje og gass, og råder Oljefondet om å trekkje seg ut. – Eit sterkt signal om ein endra oljemarknad, seier sjefanalytikar.

Aung San Suu Kyi: Hyllet og fordømt

VG (meninger) | 17.11.2017

Kommentar av Harald Berg Sævareid: Det gjør vondt for mange å oppleve hvordan Aung San Suu Kyi (72) lar være å forholde til Rohingya-folkets lidelser på en skikkelig måte.

Norge kan og bør ta en internasjonal lederrolle

VG (meninger) | 17.11.2017

Kommentar av Knut Arild Hareide og Hilde Frafjord Johnson (KrF): En av verdens mest forfulgte folkegrupper ser nå ut til å være utsatt for etnisk rensning i Myanmar. Norge både kan og bør gjøre mer for å hjelpe rohingyane.

«Uklokt av Stortinget å velge Hagen til Nobelkomiteen»

Stavanger Aftenblad+ (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar: Det er noe søtt over den tidligere Frp-eieren Carl I. Hagens stadige lengsel tilbake til både sagmugg og posisjoner.

En reelt uavhengig komite

Bergens Tidende+ (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar: Nobelkomiteen trenger distanse til Stortinget og norsk politikk.

Ytterhorn møtte på Stortinget mens hun satt i Nobelkomiteen

Dagsavisen (NTB) | 17.11.2017

I mai 2001 møtte Frps Inger-Marie Ytterhorn som vararepresentant på Stortinget. To år før var hun blitt valgt inn i Nobelkomiteen.

Carl I. Hagen hører ikke hjemme i Nobelkomiteen

Aftenposten (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar: Det er mulig noen fremdeles ser en plass i Nobelkomiteen som belønning for lang og tro tjeneste til partiet, og at det er naturlig å innfri ønsket til den som har vært med lengst. Slik er det ikke, og slik bør det heller ikke være. Hagen har utvilsomt lang erfaring, men den er ikke relevant for akkurat dette vervet.

Nobelkomiteens uavhengighet må bevares for enhver pris

Dagbladet (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar: Carl I. Hagen (Frp) er vararepresentant til Stortinget og bør ikke sitte i Nobelkomiteen. Komiteen, som i mange år het Det norske Stortings Nobelkomite, har behov for å markere sin uavhengighet. 

Carl I. Hagen har ingenting å gjøre i Nobelkomiteen

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar: Fremskrittspartiets stortingsgruppe innstilte onsdag partiveteranen Carl I. Hagen til den ledige plassen i Nobelkomiteen. Det er en helt håpløs beslutning. En ting er at mannen aldri har vært synderlig interessert i utenrikspolitikk. Når han så inderlig ønsker seg det prestisjefylte vervet, handler det formodentlig mer om hva vervet kan gjøre for Carl I. Hagen enn hva Hagen kan tilføre komiteen.

Nobeldirektøren kritisk til Frps valg av Hagen

Aftenposten (NTB) | 17.11.2017

Nobelinstituttets direktør Olav Njølstad er sterkt kritisk til at Fremskrittspartiets nominasjon av partinestor Carl I. Hagen til Nobelkomiteen.

Blir Carl I. Hagen egentlig valgt til Nobelkomiteen? Her er ni spørsmål og svar.

Aftenposten | 17.11.2017

Det er fortsatt helt åpent om Carl I. Hagen ender med å bli valgt inn i Nobelkomiteen. Vi forklarer hvorfor.

20 land lanserer plan for utfasing av kull (COP/klima/energi)

Dagens Næringsliv (NTB) | 17.11.2017

Totalt 20 land stiller seg bak en plan om å fase ut kullkraftverk. Initiativet ble lansert under klimakonferansen i Bonn torsdag.

Store, ganske vennlige klimakjempe

Morgenbladet+ | 17.11.2017

I USAs fravær blir Kinas engasjement satt på prøve i klimaforhandlingene. Kineserne vil vise vei, men samtidig være et u-land.

Fiji om klimafinansiering: Dette må fiksast!

NRK Nyheter | 17.11.2017

– Vi kjem til Bonn med ein klar beskjed om at det hastar. Manglande finansiering av klimatiltak er eit alvorleg problem, og det må løysast, seier statsministeren på Fiji, Frank Bainimarama.

Kina kan kutte to tredeler av CO2-utslippet innen 2050

E24 (NTB) | 17.11.2017

Kina er det landet i verden som slipper ut mest klimagasser, men med en ambisiøs politikk kan landet begrense CO2-utslippet med over to tredeler innen 2050.

Vitnet mot staten

Dagens Næringsliv+ | 17.11.2017

Professor Knut Einar Rosendahl i samfunnsøkonomi ved NMBU vitnet i går i Oslo tingrett sammen med SSB-forsker Mads Greaker under Norges første klimarettssak.

Klimatariatets diktatur (klimasøksmålet)

Morgenbladet (meninger) | 17.11.2017

Lederkommentar: Årene som kommer kan gi oss grønne, udemokratiske maktovertakelser, enten gjennom retten eller med våpen i hånd. Skal vi unngå rettsliggjøringen eller – enda verre – at det liberale demokratiet kollapser inn i grønne diktaturer, krever det politikere med vilje til å lede oss gjennom svært upopulære tiltak. Ingenting tyder så langt på at vi er siviliserte nok til det. For hvem blir vel valgt ved å kutte i helgeturer til New York?

Rettssaken mot folk flest (klimasøksmålet)

Morgenbladet+ | 17.11.2017

Det er en historisk rettssak, om de viktigste ting, men det er vanskelig å holde snusfornuften unna. For er det riktig klokt å saksøke staten for å tillate det Stortinget har bestemt?

En viktig drittfilm – en dritviktig film

Dagsavisen (nye meninger) | 17.11.2017

Kommentar av Martine Kopstad Floeng (FIVAS): Jenter og kvinner venter i lange køer, på at solen skal gå ned, og de venter på å bli hørt. På at samfunnet skal forstå, og at de skal få oppfylt den menneskeretten det er å ha et ordentlig og trygt toalett å gå på. Det finnes med andre ord over 300 millioner grunner til at vi søndag markerer verdens toalettdag. – En internasjonal FN-dag som har eksistert siden 2013 for å øke kunnskapen om den globale sanitærkrisen.

Når Polen viser vei (innvandring/islam)

Morgenbladet+ | 17.11.2017

Når Polen synes å være en ledestjerne for ekstreme grupperinger mange steder i Europa, handler det om hvordan regjeringen formulerer sin motvilje mot det liberale Europa, mot innvandring og mot islam. At denne kampen synes så sentral at det ikke er så viktig hvem man får med på laget, gir et handlingsrom som gjør forrige helgs demonstrasjon mulig.

1 - 30 av 7269
1 2 3 4 5 6 .... 239 240 241 242 243