Klipp fra media

Filter: 2018

Russland spiller en viktig rolle

Aftenposten (meninger) | 18.01.2018

Lederkommentar: Hva Iran, Nord-Korea og andre globale problemer angår, må Russland erkjenne at USA og Kina er sterkere aktører. Men, som Sergej Lavrov påpekte, verden er blitt multipolar. Ingen makt regjerer alene, og konflikten i Syria viser at også Russland kan spille en rolle.

Ekspertenes største frykt for 2018: «Planeten er på bristepunktet»

Dagbladet | 18.01.2018

Verdens økonomiske forum (WEF) med sin årlige risikorapport.

Frykten for masseødeleggelsesvåpen har økt

ABC nyheter | 18.01.2018

Miljøkatastrofer og storkrig topper listen over menneskeskapte trusler mot global likevekt i 2018, ifølge den årlige «Global Risks Report».

Norge trenger ikke en EU-minister som sitter på gangen

Dagens Næringsliv+ (meninger) | 18.01.2018

Lederkommentar: Etter regjeringsutvidelsen onsdag får Norge igjen en bistandsminister. Statsrådsposten som EU- og EØS-minister avvikles. Det er en vettig prioritering av statsminister Erna Solberg.

Han var Stortingets rikeste politiker. Nå skal Nikolai (39) dele ut penger til verdens fattige

Dagbladet | 18.01.2018

Høyres Nikolai Astrup har i en årrekke vært Stortingets rikeste politiker - med årlige avisoppslag rundt tidspunktet for skattelistepublisering.

Hareide: Regjeringen strekker ut en hånd til KrF

VG | 18.01.2018

Partileder Knut Arild Hareide mener regjeringen har strukket ut en hånd til KrF ved å få på plass en egen bistandsminister.

Ber Astrup utfordre gjenstridig UD

Vårt Land | 18.01.2018

Bistandseksperter mener en etterlengtet ny utviklingsminister må sette i gang med krevende ryddejobb i UD for å effektivisere bistanden.

Stortingets rikeste får ansvar for de aller fattigste

NRK nyheter | 18.01.2018

Nikolai Astrup (H) ble onsdag utnevnt til ny utviklingsminister. – Utviklingspolitikk blir en ny erfaring for ham, sier NRK-kommentator Magnus Takvam.

Også bistandsarbeidere blir utsatt for grove overgrep

Aftenposten (meninger) | 18.01.2018

Kommentar av Sofi Halling og Line Begby (#AidToo-kampanjen): Utenriksministeren må styrke arbeidsforholdene for dem som jobber med nødhjelp og bistand.

Ingen ytterligere stans i norsk våpeneksport

VG (NTB) | 18.01.2018

Stortingsflertallet sier nei til forslaget om å stanse norsk våpeneksport til alle land i den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen.

EU-parlamentet vedtok begrensninger på biodrivstoff

ABC nyheter | 18.01.2018

Motstridende krefter rev og slet i EU-parlamentet før de onsdag vedtok å sette tak på 7 prosent biodrivstoff fra matplanter, og utfasing av palmeolje som fornybart-råstoff for diesel.

SV: Elvestuen har fått en dårlig start

ABC nyheter (NTB) | 18.01.2018

– Ola Elvestuen har fått en særdeles dårlig start som miljøvernminister, med rekordtildelinger til den klimafiendtlige oljeindustrien og åpning for dumping av gruveavfall i uerstattelige fjorder, som snubletråder, sier SVs fungerende partileder Kirsti Bergstø.

Ola Elvestuen varsler tøffere klima for oljenæringen

Dagens Næringsliv+ | 18.01.2018

Norges og Venstres nye klima- og miljøminister Ola Elvestuen lover fortsatt oljeproduksjon og mer nullutslippsteknologi som statsråd.

Dette er Norges nye klima- og miljøminister

NRK nyheter | 18.01.2018

Venstres nestleder Ola Elvestuen (V) er Norges nye klima- og miljøminister. Han var selv med på å utforme regjeringsplattformen som Venstre mener tar Norge i en grønnere retning.

Refset henne for innvandrings­politikken. Nå blir han Sylvis nye vaktbikkje

Dagbladet | 18.01.2018

Flere ganger har Sveinung Rotevatn (V) refset Sylvi Listhaug (Frp). Nå blir hun sjefen hans.

Sylvi Listhaug om sin nye jobb: -Jeg kommer ikke til å forandre meg

Dagbladet | 18.01.2018

- Vi skal videreføre den restriktive innvandringspolitikken. Vi skal følge den gode politiske plattformen som ble avtalt på Jeløy, sier Listhaug.

Listhaug frykter ikke vaktbikkja fra Venstre

Aftenposten | 18.01.2018

Venstres Sveinung Rotevatn (30) blir statssekretær og vaktbikkje for Sylvi Listhaug, men den nyslåtte justisministeren har ingen planer om å endre stil.

Venstres farvel til sentrum

VG (meninger) | 18.01.2018

Kommentar av Marte Gerhardsen (Tankesmien Agenda): Venstre tar på seg et stort historisk ansvar når de nå sikrer at Norges mest fremmedfiendtlige og høyrepopulistiske parti får fortsette i regjering.

Skammelig at regjeringen fortsetter å støtte Human Rights Service

Aftenposten (meninger) | 18.01.2018

Djani Behram (19), Bergen AUF, på Si;D: Istedenfor å finansiere organisasjoner som skal bidra til å fremme integrering og samhold spesielt mellom kristne, muslimer og jøder, gir regjeringen nesten to millioner til en organisasjon som fremmer hat mot muslimer og som skaper enda mer splittelse ved å basere seg på konspirasjonsteorier og løgn.

Palestinernes 16-åring må bli i varetekt

NRK nyheter | 18.01.2018

Ahed Tamimi, den palestinske 16-åringen som er arrestert for å ha dyttet og fiket til en israelsk soldat, må bli i varetekt frem til rettssaken starter i slutten av januar.

Rex Tillerson varsler at USA forblir i Syria

VG | 18.01.2018

USA skal ifølge utenriksminister Rex Tillerson bli værende militært i Syria for å kjempe mot IS, al-Qaeda og Iran.

Unicef: Jemen er et av de verste stedene i verden å være barn

NRK nyheter | 18.01.2018

Nesten hvert eneste barn i krigsherjede Jemen har i dag behov for humanitær hjelp. 5000 barn er drept eller såret og 400 000 livstruende underernærte, viser nye tall fra FN.

Trump anklager Russland for å undergrave Nord-Korea-sanksjoner

Aftenposten | 18.01.2018

USAs president Donald Trump mener Russland undergraver de internasjonale sanksjonene mot Nord-Korea, som skal få regimet til å stanse atomvåpenprogrammet.

Opposisjonsleder Gudina løslatt i Etiopia

ABC nyheter (NTB) | 18.01.2018

Myndighetene i Etiopia har løslatt opposisjonsleder Merera Gudina og over hundre andre politiske fanger.

Trump får siste ord på Davos-møte

Dagens Næringsliv (NTB) | 17.01.2018

Verden trenger mer samarbeid, er ledestjernen under årets World Economic Forum i Davos. Spørsmålet er om hovedattraksjonen, Donald Trump, deler visjonen.

Stortingets rikeste får ansvaret for verdens fattigste (utviklingsminister)

Aftenposten | 17.01.2018

Med 337 millioner i formue blir den nye utviklings- og bistandsministeren Nikolai Astrup Regjeringens rikeste.

Kilder til VG: Her er Erna Solbergs blågrønne regjering (utviklingsminister)

VG | 17.01.2018

Nikolai Astrup (39) blir regjeringens rikeste mann og får ansvaret for verdens fattigste og utviklingsbudsjettet. Her er hele listen over Høyre/Frp/Venstre-regjeringens ferske statsråder.

Betalar returavtalar med bistand

Vårt Land | 17.01.2018

Land som seier ja til å ta i mot eigne borgarar som ikkje får asyl i Norge, skal premierast med bistandskroner. Norsk bistand til Eritrea er nesten syttendobla på tre år.

Lysende produkter, ­innovasjon for fattige

Ukeavisen Ledelse+ | 17.01.2018

Høykommissæren for flyktninger er kunde hos Bright Products og har kjøpt over 200.000 norsk-utviklede solcellelamper med mobil-laderen SunBell.

En uansvarlig regjeringsplattform (våpeneksport)

Dagbladet (meninger) | 17.01.2018

Kommentar av Gunvor Knag Fylkesnes (Redd Barna) og Tuva Widskjold (Changemaker): I regjeringsplattformen skriver Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet at «Regjeringen vil arbeide aktivt på internasjonale arenaer for å skape enighet om felles format og norm når det gjelder sluttbrukerdokumentasjon og reeksportforsikringer av norsk militært materiell.» Det er hult å si at vi skal arbeide for en felles norm når Norge per dags dato er blant landene som er med å trekke standarden ned.

1 - 30 av 387
1 2 3 4 5 6 .... 9 10 11 12 13