Nyhetsbrev: Skriv inn din e-post og meld deg på

Søk på Tema

Klipp fra media

Filter: 2018

Generalkonsulen (skatteparadis/panamapapirene)

Aftenposten | 22.06.2018

Mens norske regjeringer varslet kamp mot skatteparadiser, var deres egen mann i Genève involvert i minst 170 skatteparadis-selskaper.

Kolibri prøver igjen

Vårt Land | 22.06.2018

Kolibri Kapital har innkalt til ny generalforsamling 2. juli for å kunne overta deler av Strømmestiftelsens mikrofinansvirksomhet.

Norsk laks er søramerikansk

Klassekampen+ (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Anja Bakken Riise og Heidi Lundeberg (Framtiden i våre hender): Rundt 60 prosent av fôret til laksen består i dag av plantevekster – som vokser i jorda. Halvparten av laksen kommer derfor fra land, ikke fra havet. Solbergs ambisjon om å øke matproduksjonen basert på havet, krever en radikal omlegging av laksefôret fra soya til råvarer som ikke krever jordareal.

Arbeidsforholdene til dem som syr nordmenns klær har blitt litt verre

Vårt Land | 22.06.2018

– Vi ser at i Tyrkia er det mange flyktninger, særlig fra Syria og Afghanistan, som jobber i tekstilindustrien, og disse er spesielt utsatt, sier Carin Leffler, fagrådgiver i organisasjonen Framtiden i våre hender.

– Mange land vil miste all urørt skog de neste 15–20 årene

DN (NTB) | 22.06.2018

Jordas skoger forsvinner raskere enn før, slår forskere fast i en ny rapport. Hvert år fra 2014 til 2016 forsvant et skogsareal større enn Østerrike.

Nei, 90 prosent av plasten i havet kommer ikke fra ti elver

Dagbladet (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Malin Jacob (Hold Norge Rent), Joan Fabres (GRID Arendal), Fredrik Myhre (WWF Norge) og Per-Erik Schulze (Naturvernforbundet): Av flere hundre tonn med søppel vi plukker langs den norske kystlinja, kommer det aller meste fra oss selv og våre naboland, og i svært liten grad fra kontinentene Afrika eller Asia.

Skei Grande mener Venstre har æren for at det er blitt en «skikkelig vekkelse» mot plast

Aftenposten | 22.06.2018

– Det hadde ikke skjedd, hvis ikke Venstre hadde gått i regjering, sier Trine Skei Grande om en «vekkelse» mot plast og statsministerens invitasjon til G7-toppmøtet.

Et signal fra Bergen til verden

Bergens Tidende (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Jostein Hole Kobbeltvedt (Raftostiftelsen): Onsdag kveld vedtok bystyret at Bergen skal bli Norges første menneskerettighetsby. Her er fire ting beslutningen betyr.

Striden om innvandring brutaliserer USA og Europa

Morgenbladet (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Sylo Taraku (Agenda): Strengere kontroll med grensene er ikke Trumps påfunn, det er også Demokratene enige i. Er det mulig å forene en streng migrasjonskontroll med grunnleggende liberale verdier? Og kan vi finne brede kompromisser i en sak som mer enn noe annet splitter våre samfunn nå?

Dette er hovedaktørene i Trumps innvandrerdrama

NRK nyheter (urix) | 22.06.2018

Press fra Melania og Ivanka Trump kombinert med bilder og lyd av fortvilede innvandrerbarn bidro sterkt til at president Trump gjorde helomvending, skriver amerikanske medier.

Delstater saksøker USAs regjering for migrantbehandling

VG | 22.06.2018

Flere amerikanske delstater vil saksøke president Donald Trumps administrasjon for behandlingen av migrantfamilier som kommer ulovlig til USA.

Europa kan få felles grensepoliti

Aftenposten | 22.06.2018

Et europeisk grensepoliti med 10.000 ansatte, en ny asylmyndighet og mottakssentre i Nord-Afrika. Det er Brussels oppskrift for å stoppe innvandringen.

En løsning på asylknuten?

Morgenbladet (meninger) | 22.06.2018

Lederkommentar: Det opplagte svaret er at tilstrømningen begrenses uten at det går på bekostning av dem som har størst behov for beskyttelse. Dette krever en lang rekke enkelttiltak, som ikke kan realiseres uten tung EU-koordinering. Fra kapasitetsbygging i de felles grensestyrkene Frontex og nye returavtaler, til frivillige kvoteordninger, gjenbosetting og en kraftig oppgradering av forholdene i flyktningleirene som mange forlater i desperasjon.

Australia har en av verdens mest omstridte innvandringsmodeller. Det var utenkelig at EU skulle kopiere den. Inntil nå.

Aftenposten | 22.06.2018

Asylsøkere innestengt bak piggtråd. Elendige sanitære forhold. Selvmord, selvskading og psykiske problemer. Voldelige opprør og rømningsforsøk.

Over 200 migranter druknet i Middelhavet på to dager

Dagbladet (NTB) | 22.06.2018

Rundt 220 migranter skal ha druknet utenfor Libyas kyst på to dager. Dermed har minst 1000 mennesker druknet i Middelhavet så langt i år.

Arbeiderpartiets nye innvandringspolitikk: Splittet om barns beste

VG | 22.06.2018

Grasrota som ønsker seg en «mer human» asylpolitikk gir ikke opp i de splittende sakene om asylbarn, som har vært kjernen i to asyl-strider i partiet.

Liten tro på omsorgssenter i Afghanistan

NRK nyheter | 22.06.2018

Trine Skei Grande er skeptisk til regjeringens eget prosjekt om å starte omsorgssenter i Afghanistan.

Vil ingen ha fleirtalets stemmer?

Stavanger Aftenblad (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Solveig G. Sandelson: Folk flest har eit nyansert syn på innvandring. Det har ingen politiske parti tatt innover seg.

Norske folk i hus og hytter ikke så redde for fremmede som man kanskje skulle tro.

DN+ (meninger) | 22.06.2018

Lederkommentar: Onsdag la Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) frem Integreringsbarometeret 2018. Det er utført av Institutt for samfunnsforskning og måler nordmenns holdninger til innvandring og integrering. Rapporten er blitt forbigått nesten i stillhet av de tre nettstedene Human Rights Service, Document og Resett til tross for at disse temaene nærmest utgjør deres grunn til å eksistere. Det er et godt tegn. Det viser seg nemlig at folk flest er langt mer nøkterne og nyanserte enn det man skulle tro ut fra den ofte polariserte offentlige debatten.

Åpenhet (Norge/Syria)

Klassekampen (meninger) | 22.06.2018

Lederkommentar av Simen Tallaksen: Forsvarsministeren hevder at «vi er åpne om det vi kan være åpne om», og at bidrag til samfunns­debatten «er et ansvar vi aksler med glede». Det er med respekt å melde tull. Hans forklaring om hva Norge driver med i Syria er et ferskt eksempel: USA er åpne om at de har trent og støttet militsen Den revolusjonære kommandohær (MaT). Militsens leder sier selv at de har blitt trent av Norge. Men i Forsvarsdepartementet vil man verken bekrefte eller avkrefte dette av hensyn til våre allierte.

USA truer med «tiltak

Klassekampen | 22.06.2018

USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.

Valgobservatører nektet innreise til Tyrkia

Dagbladet (NTB) | 22.06.2018

To valgobservatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) er nektet innreise til Tyrkia i forkant av søndagens valg.

Erdogan i motvind

Dagbladet (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Einar Hagvaag: Tyrkias allmektige president kan likevel ikke være helt sikker på å få flertall søndag.

Tyrkias opposisjon har en lite fremtidsrettet politikk

Aftenposten (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Gürkan Özturan (Redaktør og daglig leder i den uavhengige internasjonale nettavisen Dokuz8NEWS): Opposisjonen i Tyrkia er ekstremt fragmentert. Alle snakker mest til sin egen tilhengerskare og klarer ikke å utvide den, og de har heller ikke fått til å legge frem noen alternativ utviklingsplan.

Militser inntar regjeringskontorene i Irak

Aftenposten (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Henriette Ullavik Erstad (Forskningsassistent og masterstudent, NUPI): Militslederen Muqtada al-Sadr kom seirende ut fra det nylige valget i Irak, og nå tar han trolig med seg Iran-vennlige militser inn i regjering.

Irans atomsjef spår «mørk tunnel» for verden hvis avtalen kollapser

Aftenposten | 22.06.2018

– Atomavtalen kan klare seg uten USA, men ikke uten Iran, sier Ali Akbar Salehi til Aftenposten.

Det norske nederlaget i Afghanistan

Morgenbladet (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Kristian Berg Harpviken (Prio): I Anders Hammers videodokumentar møter vi et Faryab der Taliban står sterkere enn noensinne. Der regjeringen og de regulære militære styrkene er helt avhengig av lokale militser for bevare kontrollen over provinshovedstaden og de viktigste fredsårene. Der militsen systematisk begår alvorlige folkerettsbrudd, som å kjøre rundt med drepte talibanere bundet på panseret av bilene sine for så å stille dem ut godt synlig i rundkjøringer. Dette er langt fra det utstillingsvinduet Norge ønsket at Faryab skulle være.

Sør-Koreas president: – Nord-Korea på vei mot nedrusting

NRK nyheter | 22.06.2018

Sør-Koreas president Moon Jae-in sier at Nord-Korea er i ferd med å ta grep som vil føre til at landet avskaffer sine atomvåpen.

Fredsapostel Trump

DN+ (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Sverre Strandhagen: Donald Trumps videre forhandlinger med Kim Jong-un bør gis en sjanse.

Nådestøt for fredsprosessen?

Klassekampen+ (meninger) | 22.06.2018

Kommentar av Knut Andreas O. Lid (fungerende generalsekretær i Caritas): EU har gjort det klart at handelsavtaler er knyttet til fredsprosessen og at det vil være dumskap av en ny president og kaste dette over bord. Den langvarige konflikten har kostet Colombia dyrt både i menneskeskjebner og pesos. Vi håper den nye presidenten forsikrer folket og omverden om at investeringene for fred i Colombia, ikke er forgjeves.

1 - 30 av 3934
1 2 3 4 5 6 .... 128 129 130 131 132