Klipp fra media

Filter: 2019

Handelsministre møtes for å iverksette avtale for stillehavsområdet

DN (NTB) | 19.01.2019

Handelsministre fra stillehavsområdet møtes lørdag for å utvide handelsavtalen som president Donald Trump trakk USA ut av.

Full pott for NHO (frihandel)

Klassekampen+ | 19.01.2019

Videre vil regjeringen være en «pådriver for åpne markeder og frihandel, både gjennom multilaterale og bilaterale avtaler». – Dette er full pott og veldig gode formuleringer, jubler Almlid.

Nyttårsløfter som monner (sult)

Nationen (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av Ole-Jacob Christensen (småbruker og master i franske områdestudier): Alle vil ha sin bit. Soja, korn, sukkerroer, fisk, plankton og alger skal fylle det store tomme rommet som åpner seg når vi må fase ut fossil energi og plast. Men først og fremst må de sultne få fylle sine mager. Det er det minste vi kan gjør hvis vi ønsker å gå gjennom dette århundret som siviliserte mennesker og ikke vandaler i en verden der – bokstavelig talt – den enes død er den annens brød.

Forskere: Flere enn 250.000 kan dø årlig som følger av klimaendringer

VG | 19.01.2019

En studie publisert i et av verdens mest anerkjente tidsskrifter, slår fast at 250.000 årlige dødsfall som følger av klimaendringer er et konservativt anslag.

Rekordoppvarming av havet i 2018: – Vi ser store effekter, spesielt på Svalbard

VG | 19.01.2019

For femte året på rad har det vært rekordvarmt i verdenshavene. I Norge får det utslag på været.

- En god kveld for klimafornektere

Dagbladet (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av Jørgen Gilbrant: Venstre har abdisert som miljøparti, er opposisjonens dom over regjeringserklæringen.

Slik gjør vi Norge tryggere

DN+ (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av statsminister Erna Solberg (H): For at kommende generasjoner skal ha like gode muligheter som oss, må vi sikre vår miljømessig bærekraft. Det betyr at Norge må oppfylle sine klimaforpliktelser og ta vår del av ansvaret for å løse klimautfordringene. Vi starter en gradvis opptrapping av CO2-avgiften, viderefører elbilfordelene og legger en plan for å nå målet om en fossilfri kollektivtrafikk innen 2025. Vårt nye arbeidsliv må være grønt, smart og nyskapende. Det krever mer grønn teknologi, at det lønner seg å opptre miljøvennlig og at vi utvikler markeder for nullutslippsløsninger.

Kinkig velgersplid i klimaspørsmål

DN+ (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av Anne Therese Gullberg (tidligere Cicero Senter for klimaforskning) og Bernt Aardal (Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og Institutt for samfunnsforskning): Frontene er steile i striden om vindkraft – klimavelgerne er splittet i synet på miljøvern. Politikerne må trå varsomt om de skal få oppslutning om klimatiltak.

Norge får en regjering med svar på de utfordringene landet må møte. Det er jeg glad for.

Aftenposten (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av statsminister Erna Solberg (H): Et bærekraftig samfunn innebærer også et grønt og klimavennlig samfunn. Firepartiregjeringen har satt ambisiøse mål for kutt av klimagassutslipp, samtidig som vi sørger for økonomisk vekst. Prinsippet om at den som forurenser skal betale ligger fast. Samtidig vil vi stimulere til utvikling av ny, grønn teknologi, og premiere dem som velger innovative og klimavennlige løsninger.

Politisk oljeplattform

Dagsavisen (nye meninger) | 19.01.2019

Kommentar av Hege Ulstein: Det har ikke vært greit for Venstre, heller. De hadde håpet på klimapolitisk nødhjelp i nærområdene når de fikk selskap av et annet sentrumsparti. Det viste seg dessverre at Kjell Ingolf Ropstad ikke var den miljø-superhelten Trine Skei Grande kunne trengt. Det kom ingen Hulken med svulmende, grønne muskler og voldsomt temperament og reddet henne fra oljesøl og klimagasser. 

Noe vesentlig mangler

NRK ytring | 19.01.2019

Kommentar av Lars Nehru Sand: Venstreleder Trine Skei Grande er mest fornøyd med at det nasjonale klimamålet er skjerpet. Det er riktig at dette er viktig klimapolitikk, men det er nok et eksempel på at det er enklere med mål enn virkemidler i klimapolitikken.

AUFs virkelighetsfjerne realitet

Nettavisen (meninger) | 19.01.2019

Debatt av Bjørn-Kristian Svendsrud: Norsk olje og gass er en del av veien mot et fornybart samfunn.

Frp fikk gjennom avgiftsgaranti på drivstoff

ABC nyheter (NTB) | 19.01.2019

Den nye regjeringsplattformen slår fast at økte CO2-avgifter skal kompenseres med lavere avgifter på drivstoff. Frp jubler.

Én kjøttkake, to poteter

Klassekampen+ (meninger) | 19.01.2019

Kronikk av Erik J. Joner (forsker ved Nibio): Hvorfor skal vettuge folk vranglese alt som har med klima å gjøre fordi de føler at tiltak tråkker på de rettighetene de har til å beholde sine usosiale vaner? For det er dypest sett usosialt å insistere på å leve på en ikke-bærekraftig måte, slik vårt høye forbruk av fossilt drivstoff, forbruksartikler og kjøtt er blitt.

Klimaendringene overskygger alt. Vi må gi barna håp

Dagbladet (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av Steffen Handal (utdanningsforbundet): Norske elever trenger læreplaner som gir dem et grunnlag for å engasjere seg i kampen mot klimaendringene. Vi er ikke helt der ennå.

Flyktninghjelpen: – Særdeles skuffende av regjeringen

Dagsavisen | 19.01.2019

Frp mener de fikk betydelig gjennomslag i spørsmålet om kvoteflyktninger. Det samme mener Venstre og KrF. Flyktninghjelpen mener småpartiene ikke har noe å juble for.

Skal vi kaste et tau til mennesker som drukner?

Dagbladet (meninger) | 19.01.2019

Kommentar av Rune Berglund Steen (Antirasistisk senter): Norsk helsepersonell har slått alarm om flyktningleiren Moria på den greske øya Lesvos. De har trykket på den største knappen. Vil noen rykke ut?

Regjeringa krev 16 år i Norge for amnesti

Vårt Land+ | 19.01.2019

Regjeringa gjev amnesti til eldre ureturnerbare asylsøkjarar. Men butidskravet innvandringsministeren skal stille, er høgt - 16 år.

Abid Raja skyter ned Frp-forslag på sekunder: - De må lese menneskerettighetene!

Dagbladet | 19.01.2019

Abid Raja (V) er klokkeklar: Det er ikke mulig å begrense hvor mange ganger man kan hente en ektefelle til Norge.

Frp: Kan bli ulovlig å hente ektefelle til Norge mer enn én gang

Dagbladet | 19.01.2019

For å bekjempe flerkoneri, kan det bli sterke begrensninger på familieetablering - for alle nordmenn.

Utenforskap er uverdig, urettferdig og ødelegger fellesskapet

Dagbladet (meninger) | 19.01.2019

Lederkommentar: Det er funnene som er politisk eksplosive. Ifølge rapporten har den historisk høye innvandringen til Norge svekket jobbmulighetene for norskfødte som vokste opp i lavinntektsfamilier, sammenliknet med dem som kommer fra rike familier. På godt norsk: Innvandring fra Asia og Øst-Europa har gjort de rike rikere mens de fattige sakker akterut, både når det gjelder jobb og inntekt.

Innvandring gir økt ulikhet

Klassekampen+ | 19.01.2019

Intervju med Knut Røed (forsker ved Frisch-senteret ved Universitetet i Oslo):  – Hvis vi ikke hadde vært med i EØS, så hadde ikke lavlønnskonkurransen vært så stor? – Nei. Det som skjedde etter åpningen av det europeiske arbeidsmarkedet i 2004, har vært et sjokk for økonomien, og det har vært innvandring i en skala vi aldri har sett maken til. – Noen brukte bilder fra flyktningkrisa i 2015 til å illustrere forskningen deres. Men det er ikke den som har forårsaket dette? – Nei, den er nesten ikke fanget opp i våre data i det hele tatt.

Ung russer pågrepet – blir siktet for terror

Aftenposten | 19.01.2019

– Er dette det første angrepet av denne typen i Norge? – Meg bekjent er dette det første fullbyrdede knivangrep hvor det kan tenkes en tilknytning til ekstrem islamisme.

Trumps tidligere spesialutsending med kraftig kritikk av Syria-politikk

DN (NTB) | 19.01.2019

Donald Trumps beslutning om å trekke USAs soldater ut av Syria, er alt i ferd med å gi nytt liv til IS, mener presidentens tidligere spesialutsending.

Hun bærer en maske av sorg

NRK nyheter (urix) | 19.01.2019

Korrespondentbrev fra Sidsel Vold: Nadia Murad overlevde livet som sexslave hos IS. Nå kjemper hun for at IS-krigere skal tiltales for sine forbrytelser, og hun ble hedret med Nobels fredspris for innsatsen. Men hvorfor så hun så trist ut under seremonien?

Etter flere tiår med ignorering skal slumområdene i Egypt forbedres eller ryddes bort

Klassekampen+ | 19.01.2019

200.000 familier flyttes ut av farlige strøk og får nye leiligheter. Men mange vil heller bo gratis i slummen.

– Nå må de starte på nytt igjen

Dagsavisen+ | 19.01.2019

– Hvor mange ganger er det mulig å starte på bar bakke, spør Hugues Robert, programansvarlig for Leger uten grenser i Nigeria. – Befolkningen er ofre for endeløs vold, og nå må de nok en gang starte på nytt, sier Robert i en uttalelse fra Leger uten grenser, etter nok et voldelig angrep på sivilbefolkningen i delstaten Borno i det nordøstlige Nigeria.

Amnesty ber Sudan stanse drap på demonstranter

Nettavisen (NTB) | 19.01.2019

En lege og et barn er blant de siste drapsofrene i protestbølgen i Sudan. Amnesty ber sikkerhetsstyrkene slutte å drepe demonstranter og helsepersonell.

Mistenkelige innskudd i kontoen til Bolsonaros sønn

DN (NTB) | 19.01.2019

Brasilianske myndigheter har avdekket en rekke mistenkelige innskudd i bankkontoen til sønnen til president Jair Bolsonaro.

Maduro forsøker desperat å redde stumpene i Venezuela. Nå kommer Russland og Kina på banen.

Aftenposten | 19.01.2019

Venezuela var et av verdens rikeste land. Nå selger de olje og mineralressurser på billigsalg for å reparere en skakkjørt økonomi.

1 - 30 av 499
1 2 3 4 5 6 .... 13 14 15 16 17