bigstock-Christmas-Background-10512008.jpg

Alternative julegaver

Har du lyst å bestille økologiske kaffe, te og sjokolade for å fylle julestrømpene? Eller vil du feire jul med å bidra til prosjekter og initiativer i utlandet? Eller kanskje du vil vite at folk som lager gavene som du bestiller er betalt en rettferdig lønn? Her har du en oversikt over organisasjoner der du har kan bestille alternative julegaver.

Kirkens Nødhjelp
Gi en gave til folk som trenger det! På deres nettbutikk kan du gi bl.a. en geit, kyllinger, rent vann, solcellelamper, grønnsakhager og symaskiner til de som trenger det mest. Geiter er distribuert til sårbare kvinner i Kongo, mens de andre produkter er distribuert til folk i forskjellige land hvor Kirkens Nødhjelp arbeider. Gavene koster mellom 25- 2570 kroner.

https://gaversomforandrerverden.no/index.php/alle-produkter.html
 

CARE Norge
På deres nettbutikk kan man bestille bl.a. utdanning, skoleplasser og omsorg for kvinner som trenger hjelp. Gavene koster mellom 200- 5000 kroner og støtter CARE sitt arbeid for kvinner.

https://www2.care.no/Modules/Nettbutikk/Nettbutikk.aspx

 

PLAN Internasjonal
PLAN Norge har forskjellige gaver, bl.a. juletrekuler, luer og neckwarmer, julekort, kunst, smykker og gavekort for behov i utlandet som vaksiner og rent vann. Gavene koster mellom 50– 1000 kroner.

https://www.plan-norge.no/alternative-gaver

 

UNICEF
På deres nettbutikk kan man gi en praktisk gave til de som trenger det mest. De har alt fra myggnettinger og malariatabletter til sykler og telt, med priser fra 80 kroner.

https://www3.verdensgaver.no/privat/index.cfm

 

Amnesty International
Har du lyst å gi en gave med mening? “Akkurat Nå” er en bok om menneskerettighetsspørsmål for salg på deres webside. Boken koster 200 kroner.

https://www.amnesty.no/om-amnesty/amnesty-der-du-bor/region-%C3%B8st/lokale-nyheter/akkurat-n%C3%A5-julegave-med-mening

 

Kirkens Bymisjon
På deres webside får man mulighet til å bestille middag til mennesker i gatemiljøet. Juletiden er tung for de som ikke har et fast sted å bo, men med din gave gir du Bymisjon råd til å servere mat for folk i en av sine kafeer. Hver middag koster 400 kroner og du kan bestemme hvor mange du vil kjøpe.

https://bymisjon-glede.no/

 

HimalPartner
HimalPartner har forskjellige gaver, bl.a. økologiske sjokolade og kaffebønner, eplemost fra Eplesang, en nepalsk kokebok og matprodukter og yakull luer fra Tibet. Gavene koster mellom 80- 375 kroner.

https://hvakanduofre.no/produktkategori/deljuladi/

 

Norwegian Refugee Council (NRC)
På deres nettbutikk kan man gi en gave til flykninger i utlandet. Du bestemmer hva slags gave du vil gi, bl.a. rent vann, skolebøker, vinterklær, identitetsbevis, eller en geit. Fra 250nok til 600 kroner.

https://www.flyktninghjelpen.no/gavermedmening/

 

Framtiden i Våre Hender
På deres websider kan du lage ditt eget gavekort med tekst og bilder. Da får man mulighet til å gi opplevelser istedenfor ting på en kreative måte. Også kan man se på kort som andre har lagt, om du trenger litt inspirasjon!

http://gavekort.framtiden.no/

 

Frelsesarmeen
På deres nettbutikk kan man bestille produkter laget av Others, som er en del av frelsesarmeens sosiale hjelpearbeid i Moldova, Kenya, Pakistan og Bangladesh. Alle som arbeider for Others får rettferdig kompensasjon og hjelp til bedre livskvalitet. Produkter inkl. Julepynt, kaffe og bøker og koster mellom 99- 398 kroner.

http://a2zgo.se/index.php/gaver

 

Normisjon
Normisjon har forskjellige gaver bl.a. yakull og kashmir produkter, økologiske te, kaffe og sjokolade. I tillegg, har du mulighet til å kjøpe et gavekort som støtter Normisjon sine prosjekter utlandet. Gavene koster fra 39- 500 kroner.

http://gaver.normisjon.no/

 

Redd Barna
På deres nettsider kan du gi varme og trygghet til barn som trenger det. Gavene koster fra 99 til 599 kroner og du kan betaler for forskjellige typer av klær, f.eks. luer, jakker og sko.

https://www.reddbarna.no/julegaver

 

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM)

Gjennom NLM kan du bestille en medlemskap for Superblink, en kristen medieklubb for barn mellom 5 til 12år. Medlemskap inkluderer nettspill, filmer, musikk og hørespill og koster 485 kroner for ettårsabonnement.

https://superblink.no/

 

Røde Kors
På deres julebutikk kan man bestille og gi en gave til noen som trenger praktiske ting, som en gave til en I Norge. Gavene inkluderer f.eks. tepper, mat og rent vann og koster mellom 150- 1000 kroner.

http://gi.rodekors.no/

 

Norsk Folkehjelp
På deres nettbutikk kan du gi en symbolske gave til folk som trenger det. Gavene koster mellom 150- 300 kroner og man bestemmer selv hva du vil at pengene skal gå til til, f.eks. nødhjelpspakker eller skoleveier.

http://www.symbolskegaver.no/