20621785_10156415718119008_2864110041940952269_n.jpg

Fotoutstilling og debatt #Childmothers

Hva gjør norske myndigheter og organisasjoner for å sikre at jenter får oppfylt deres rettigheter - til utdanning, helse og beskyttelse fra vold? Vi inviterer til fotoutstilling og debatt under Arendalsuka.

OM UTSTILLINGEN

Utstillingen består av 12 bilder fra fotoutstillingen #Childmothers, som har allerede har vært i en rekke land. Endelig kommer en liten smakebit (ikke hele) utstillingen til Norge og Arendal. Vi setter den opp i biblioteket den uka. Den er støttet av Plan International Norge og FNs Befolkningsfond (UNFPA). 

Bakgrunn/motivasjon for utstillingen: Hvert år føder over to millioner jenter barn før de har fylt 15 år. Og hvert år dør 70.000 jenter under 18 år av komplikasjoner relatert til graviditet og fødsel. Fotoutstillingen #Childmothers består av familieportretter og reportasjebilder av jenter fra seks land som har fått barn før de fylte 15 år. Utstillingen retter søkelys mot hvordan det å få barn så tidlig påvirker jentenes livssituasjon, helse og framtidsutsikter. Mer om bakgrunnen: https://plan-international.org/because-i-am-a-girl/child-mothers

 

Her er noen av jentene som er portrettert i utstillingen:

Angelica på 13 år, bor sammen med sin tre måneder gamle sønn, sine foreldre og søsken i slummen i Haiti. Hun ble gravid med kjæresten sin, og har sluttet på skolen. - Jeg skulle ikke ha fått barn i min alder. Jeg er for ung. Jeg kan ikke engang ta vare på ham.

15-åringen Aïssa fra Burkina Faso er mor til Fati 13 måneder – hun har en annen historie: Hun ble voldtatt av læreren.

 

Alle jentene har ulike historier å fortelle, felles for alle er at de har blitt mødre mens de enda er barn. Og for disse jentene har livet tatt en helt annen vending, mistet barndommen sin og må ta hånd om seg selv og sitt barn i vanskelig situasjon.  

MER INFORMASJON PÅ FACEBOOK