Parveena-Ahangar_demonstration-APDP.jpg

Raftoprisen 2017

Raftostiftelsen 2017 blir tildelt de indiske menneskerettighetsforkjemperne Parveena Ahangar og Imroz Parvez for deres langvarige og ikke-voldelige kamp for rettssikkerheten for sivilbefolkningen i den indiske delstaten Jammu og Kashmir.

Parveena Ahangar og Imroz Parvez har over tid ledet an i kampen mot vilkårlig maktmisbruk i en del av India som er sterkt preget av eskalerende vold, militarisering og storpolitiske spenninger. Gjennom deres langsiktige arbeid for å avdekke overgrep og skape muligheter for dialog og fredelige løsninger i den fastlåste konflikten, har de inspirert nye generasjoner fra ulike samfunnsgrupper. 

Parveena Ahangar protesterer mot tvangsbortføringer av menn og gir volden mot sivilbefolkningen et ansikt. Hun er grunnlegger og leder av organisasjonen Association of Parents of Disappeared Persons, som arrangerer fredelige protester og tilbyr praktisk assistanse til de etterlatte. 

Imroz Parvez er advokat og en ledende intellektuell stemme som bruker juridiske virkemidler for å sikre befolkningen grunnleggende menneskerettigheter og likhet for loven. Han er grunnlegger av organisasjonen Jammu Kashmir Coalition of Civil Society, som arbeider for menneskerettigheter og ikke-voldelige løsninger. 

Slik utfyller de hverandres arbeid og skaper muligheter for at flere samfunnsgrupper tar del i menneskerettighetsbevegelsen med bruk av dialog, fredelige strategier og protest mot overgrep mot sivilbefolkningen – i verdens største demokrati. 

LES MER HER