Marte Rømoen1-1-1.jpg

Ungdom lærer om konsekvensene av oljeutvinning

Operasjon Dagsverk ruller ut kampanje om konsekvensene av oljeutvinning i Nigerdeltaet.

I Nigeria foregår verdens største oljekatastrofe akkurat nå. Naturen er forurenset, og ungdom betaler prisen. Foreldre som har mistet levebrødet på grunn av oljekatastrofen, kan ikke sende barna på skolen. Uten utdanning er det vanskelig å skape seg en fremtid. Forurensningen i Nigeria handler om mer enn naturen. Forurensning skaper fattigdom. SE VÅR FILM OM VANN OG FORURENSING PÅ YOUTUBE

alt

OD 2017 skal gi ungdom i Nigerdeltaet redskapene til å holde oljeselskapene ansvarlige, og skape seg en bedre fremtid med mer bærekraftig ressursbruk.

Operasjon Dagsverk er av, med og for ungdom. Kampanjen lages av, og handler om ungdom. Foredragsholdere og frivillige rundt omkring i Norge er ungdommer. Midlene som jobbes inn støtter marginalisert ungdoms kamp for en rettferdig utvikling i sitt lokalsamfunn.

 «Ungdom er ikke bare fremtidens voksne. Ungdom er en diger ressurs i samfunnet akkurat nå. Men ikke alle får utnyttet potensialet sitt. Ungdom i Nigeria har de samme drømmene og ambisjonene som oss, men ikke de samme mulighetene. Vi har ikke tenkt å være passive tilskuere til at verdens største oljekatastrofe ødelegger fremtiden for mange generasjoner i Nigeria» sier Sandra Skiaker(20), leder for Operasjon Dagsverk 2017.  «Vi lager undervisningsmateriellet vårt selv, i samarbeid med FN-sambandet. Vi skriver tekster i samarbeid med ungdom i Nigeria som kommuniseres til elever i Norge. Ungdom vet best hva som engasjerer ungdom, og vi er ungdommenes egen aksjon. Det gjør oss unike i denne sammenhengen»

Les mer om årets kampanje på vieralleoljebarn.od.no

alt