bigstock-education-high-school-teamwo-73972987.jpg

Global.no og skolen

Global.no kan by på flere nyttige tjenester for både lærere og skoleelever. En av dem er Global skole, som er en samling med undervisningsopplegg tilpasset fag og kompetansemål i læreplanen.  På Global finner du også et e-biblioteket, med over 2000 utvalgte informasjonsressurser. Global samarbeider nært med Nord-sør-biblioteket, som svarer på spørsmål og veileder elever fra hele landet.

Nytt fra Global Skole

HeiVerden_logo_pos_rgb_200px (2).png

Å være bonde i Peru

Undervisningsopplegg for 5. - 7. trinn om å levekår i Peru. Hvordan handelsavtaler kan ramme de som lever i fattigdom ekstra hardt. Opplegget fra Hei Verden inneholder film, oppgaver og lærerveiledning. 

why_this_project_journalism-edu-org.jpg

Journalisme og menneskerettigheter

Intercultural Understanding, Human Rights and Ethics in Journalism. Flere undervisningsopplegg på engelsk om journalisme og menneskerettigheter. Bak produksjonen står institutter for journalist utdanning ved universiteter i Sverige, Russland og Norge, samt menneskerettighetsakademiet.

Klima.jpg

Klasserommet: Klima

Undervisningsopplegg om klima fra Redd Barna og Miljøagentene. Her møter du barn fra hele verden som forteller om hvordan klimaendringene påvirker dem, og hva de gjør for å stoppe dem. Materialet er laget for 4-9 trinn og inneholder film og oppgaver. 

Borgerkrig-i-Irak_CC.jpg

Ulike typer konflikter

Lær om hvordan FN og forskere skiller mellom ulike typer konflikter, og hvilke konsekvenser dette har for hvordan det internasjonale samfunnet kan gripe inn i en konflikt. Opplegget vil gi elevene et grunnlag for å utforske hvorfor en konflikt har blitt en krig, og hva som skal til for at det blir fred.

 

Frivillig arbeid på Global

 

Flere muligheter på Frivillig.no