bigstock-education-high-school-teamwo-73972987.jpg

Globalportalen og skolen

Globalportalen kan by på flere nyttige tjenester for både lærere og skoleelever. En av dem er Global Skole, som er en samling med undervisningsopplegg tilpasset fag og kompetansemål i læreplanen.  På Globalportalen finner du også et e-biblioteket, med over 2000 utvalgte informasjonsressurser. Globalportalen samarbeider nært med Nord-sør-biblioteket, som svarer på spørsmål og veileder elever fra hele landet.

Nytt fra Global Skole

budapest_parlament_CC0.jpg

Demokrati som styreform

Undervisningsopplegget inneholder artikler, film og bakgrunnsstoff om det som blir omtalt som krisen for det liberale demokratiet. Det blir satt i sammenheng med hva som kjennetegner og er utfordringene for et demokratisk system.

OD2018mindre.jpg

Operasjon Dagsverk 2018: Frihet til å leve

Undervisningsopplegget belyser bakgrunnen for Israel/Palestina-konflikten, og konsekvensene for vanlig ungdom i Palestina. Her finner du praktiske øvelser, oppgaver og kahoots til ulike fag tilpasset undervisning på ungdoms- og videregående skole. OD samarbeider med FN-sambandet om undervisningsopplegget.

peruHeiverden (1).png

Urfolk: Hvem er egentlig urfolk?

Undervisningsopplegget, som kan brukes for både mellomtrinnet og ungdomskolen, er utviklet av Hei Verden. Opplegget inneholder film, oppgaver og lærerveiledning.

logo_fn_medium.jpg

Tårnet - Film om livet i en flyktningeleir

Med tekst og oppgaver som vil stimulere elevene til faglig nysgjerrighet og kunnskaper om palestinakonflikten, menneskerettighter og flyktninger.

Borgerkrig-i-Irak_CC.jpg

Ulike typer konflikter

Lær om hvordan FN og forskere skiller mellom ulike typer konflikter, og hvilke konsekvenser dette har for hvordan det internasjonale samfunnet kan gripe inn i en konflikt. Opplegget vil gi elevene et grunnlag for å utforske hvorfor en konflikt har blitt en krig, og hva som skal til for at det blir fred.

 

Frivillig arbeid på Global

 

Flere muligheter på Frivillig.no