Ansvarlig for IT anskaffelser og prosjekterSiste nyheter fra partnere i Global

csm_blomster_kenya_2016_24074_ece6531aba.jpg

Kenyanske roser mer klimavennlige

Fairtrade Norge | 15.02.2019

Kenya eksporterer i dag flere roser enn noe annet land i Afrika. En ny studie viser at roser dyrket i Kenya har en mye lavere klimabelastning enn roser dyrket i Nederland.

World employment and social outlook Foto ILO Wayne S Grazio.jpg

172 millioner uten arbeid

FN-sambandet | 15.02.2019

Verden sliter med å oppnå målet om anstendig arbeid for alle, viser en ny rapport fra FNs arbeidsorganisasjon ILO. 172 millioner er uten arbeid og 60 prosent jobber i uformell sektor.

8905-ALS-bredde--portrett-greaterthana-144x144-c.jpeg

«Vi har lagt oss til en bruk og kast-vane som vi må snu»

IEH | 15.02.2019

Da Aksel Lund Svindal skulle investere i en kleskolleksjon, hadde idrettsstjernen ett klart mål: Bevise at man kan lage moteriktige kvalitetsprodukter uten å skade naturen.

Edit_fullsizeoutput_a2e.jpg

Fredssamtalene overskygges av rekordhøye dødstall og økt fordrivelse

Flyktninghjelpen | 15.02.2019

De første ukene av 2019 har økte voldshandlinger og en eskalering av konflikten ført til at stadig flere sivile blir fordrevet fra sine hjem på den afghanske landsbygda.

Ny__MG_8593-1.jpg

Makt til kvinner kan hindre overbefolkning

Norad | 13.02.2019

Når kvinner selv får bestemme, får de færre barn. Befolkningsveksten i verden går ned. I global sammenheng er dette bra, både for klodens utvikling og fremtidens generasjoner. Unntaket er i land i Afrika sør for Sahara. Der er også fattigdommen høyest og utsiktene til å nå bærekraftsmålene lavest.

mnazi-mmoja-hospital-lege-ole-magnus-helle-med-tidl-deltaker-wardat-ali-t.h..jpg

Slik oppnår vi læring gjennom utveksling

Norec | 06.02.2019

Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) publiserer sin første rapport. Den ser på kva som må til for å lukkast med utveksling.

tc1fa850.jpg

Kjærligheten er ikke til salgs

Flyktninghjelpen | 12.02.2019

Valentinsdagen er dagen handelsstanden forsøker å overbevise deg om at du kan kjøpe kjærlighet. Den dystre virkeligheten for mange jenter på flukt er at de selv er produktet, og kjærligheten er byttet ut med tvang.

per-oyvind-bastoe_foto_tanya-wallin_bredde-1200.jpg

Fokus på humanitær bistand og næringslivsbistand

Norad | 07.02.2019

Et nytt evalueringsprogram skal gi ny og nyttig kunnskap om hva som virker og ikke virker innenfor viktige innsatsområder for norsk bistand.

Valentin-Weber-Cropped_system_toppbilde.jpg

Kva kan skje dersom vi gir kinesiske tech-gigantar inngang til Europa?

NUPI | 08.02.2019

Kinesiske tech-gigantar vinn stadig terreng på den europeiske marknaden. Er vi klare for alt det innber? Høyr meir i vår podkast med Valentin Weber, ekspert på cyber.

gmt_pre.png

De siste fire årene er de varmeste som er registrert

FN-sambandet | 07.02.2019

De siste fire årene – 2015, 2016, 2017 og 2018 – er de varmeste som noensinne er registrert, ifølge WMO.

Jobb som frivillig?

Redd Barna søker frivillige i Oslo og omegn til arbeid med barn som har opplevd vold i hjemmet

Søknadsfrist: Snarest

Har du lyst til å bidra til en aktiv hverdag for voldsutsatte barn? Redd Barnas frivillige gir barn positive opplevelser gjennom sosialisering og aktiviteter innenfor trygge rammer. Redd Barna Region Øst har en frivillig gruppe som møter barn som har opplevd vold hjemme og vi søker i den forbindelse flere frivillige til aktiviteter. Hvis du har et brennende engasjement for barn og har to timer i uka eller måneden å avsette, håper vi å høre fra deg! 

Det er behov for frivillige til både søndagsgruppen vår og onsdagsgruppen (med leksehjelp). 

  • Vi trenger frivillige til onsdagsgruppen som kan delta en kveld annenhver uke
  • Vi trenger frivillige til søndagsgruppen som kan delta siste søndag i måneden annenhver måned (ca. 8 ganger i året)

Send mail til usman.khan@reddbarna.no hvis du er interessert i å bli med på laget!  

Alle frivillige må: 

- Være fylt 20 år  
- Levere politiattest før man starter som frivillig 
- Signere Redd Barnas retningslinjer for frivillige 
- Forplikte seg til å være frivillig i minimum ett år  
- Være medlem av Redd Barna eller PRESS  
- Delta på opplæring 

Redd Barna tilbyr: 

- Opplæring i Redd Barnas verdigrunnlag og arbeidsprinsipper, spesielt FNs barnekonvensjon, som er grunnlaget for organisasjonens arbeid  
- Opplæring og oppfølging fra ansatte og andre frivillige i Redd Barna 
- Attest/bekreftelse etter endt engasjement 

Du kan lese mer om Redd Barnas arbeid på krisesenter her 

Redd Barna søker frivillig økonomiansvarlig til våre grupper som jobber direkte med barn

Søknadsfrist: Snarest

Har du lyst til å bidra til å holde orden på økonomien i en av våre grupper som jobber med barn? Redd Barna Region Øst har en frivillig gruppe som møter barn som har opplevd vold i hjemme og vi søker i den forbindelse etter en økonomiansvarlig som kan holde orden på gruppas økonomi. Hvis du har et brennende engasjement for barn og har par timer i måneden å avsette, håper vi å høre fra deg! 

Som økonomiansvarlig for en aktivitetsgruppe i Redd Barna har du ansvar for å sette opp budsjett for de planlagte aktivitetene for kommende halvår, og føre regnskap. Du har også ansvar for å søke om aktivitetsmidler fra Redd Barna gjennom hele året. Vi har egne søknadskjemaer som kan benyttes til dette. Økonomiansvarlig skal også refundere penger til de frivillige som er brukt under aktivitetene.

 Økonomiansvarlig vil få nødvendig opplæring og tett oppfølging fra regionskontoret. Send en mail til usman.khan@reddbarna.no hvis du er interessert.

 
Alle frivillige i Redd Barna må: 

- Være fylt 18 år  
- Levere politiattest før man starter som frivillig 
- Signere Redd Barnas retningslinjer for frivillige 
- Forplikte seg til å være frivillig i minimum ett år  
- Være medlem av Redd Barna eller PRESS  
- Delta på opplæring 

 

Redd Barna tilbyr: 

- Opplæring i Redd Barnas verdigrunnlag og arbeidsprinsipper, spesielt FNs barnekonvensjon, som er grunnlaget for organisasjonens arbeid  
- Opplæring og oppfølging fra ansatte og andre frivillige i Redd Barna 
- Attest/bekreftelse etter endt engasjement 

Du kan lese mer om Redd Barnas arbeid her.

Styremedlemmer til Hovedstyre i IUG

Søknadsfrist: 24.02.2019

Lyst til å bidra til å oppnå bærekraftsmålene? Ønsker du å veilede en liten organisasjon med et stort potensiale til nye høyder? Ingeniører Uten Grenser (IUG) Norge søker styremedlemmer til Hovedstyre!

Styremedlem i Fellesrådet for Afrika

Søknadsfrist: Snarest
Fellesrådet for Afrika er en solidaritets- og menneskerettighetsorganisasjon som arbeider for å utfordre de politiske og økonomiske strukturene og mekanismene som hindrer en rettferdig utvikling i Afrika. Vi ønsker å være en formidler av nyansert informasjon om det som skjer på det afrikanske kontinentet.
Ønsker du deg bedre kvalitet på norsk Afrika-debatt? Er du interessert i afrikansk politikk, økonomi eller utviklingsspørsmål? Har du lyst til å bidra i kampen for menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet? Da bør du bli med i styret i Fellesrådet.
 
Har du lyst til å sitte i styret eller kunne tenke deg å få vite litt mer om hva det innebærer? Ta kontakt med Håvard Aagesen i valgkomitéen haavardaagesen@gmail.com, og les mer om oss på http://afrika.no/fellesradet

Praktikantplass hos miljøstiftelsen ZERO

Søknadsfrist: Snarest

Ønsker du innblikk i en av Norges viktigste miljøstiftelser, nyttig arbeidserfaring fra organisasjonslivet og å bidra i klimasaken? Da bør du søke som praktikant til Zerokonferansen 2019.

Frivillige til Oslo Afro Arts Festival

Søknadsfrist: Snarest

Oslo Afro Arts Festival (OAAF) er en årlig festival som setter fokus kunst og musikk med bakgrunn i afrikansk tradisjon og kultur. OAAF er en videreføring av Zimfest Oslo- en zimbabwisk kultur- og musikkfestival, som har vært arrangert siden 2014. For å kunne fortsette festivalsuksessen er vi avhengige av flere frivillige ildsjeler!

Vi ser etter personer som liker kunst, kultur og festival. Vi ønsker dere som kan bidra med talenter og smil for å gjøre Oslo Afro Arts festival 2019 til tidenes beste opplevelse både for deg og de besøkende. Ved interesse ber vi deg sende en e-post til volunteer@osloafroarts.no.

 

Gjennom Oslo Afro Arts Festival har vi som mål å eksponere og utdanne de enkelte verk og kollektive bidrag fra Afrikansk kultur. Festivalen finner sted på Grønland, hvor vi holder konserter og seminarer arrangert på ulike scener og lokaler. Vi har en rekke konsepter under festivalen som blant annet består av danseforestillinger, konserter, spoken- word/ poesi, foredrag og arrangementer for barn og unge. I tillegg til dette er arrangerer vi også afrikanske marked med slagord, mat, aktiviteter for barn og live- musikk.

 

Vi har også samarbeidet med en rekke festivaler, blant annet Oslo World, Mela-festivalen og Shoko -Festivalen, som er Zimbabwes største urban- culture festival. Vi startet dessuten i 2016 et kunstnerutveklingsprogram i samarbeid med nevnte Shoko-festival, som går under navnet A Spoken World. Gjennom dette prosjektet ønsker vi i OAAF å fremme nye talenter og profesjonelle utøvere, samt å være en plattform for samarbeid mellom internasjonale og nasjonale kunstnere og musikere.