KOMMUNIKASJONSRÅDGIVERSiste nyheter fra partnere i Global

tre-ivar-jorgensen-norad.jpg

Ni grunner til at vi trenger trær i byene

Norad | 22.03.2018

Årets tema for den internasjonale skogdagen er skog og bærekraftige byer. Stadig større andel av menneskene bor i byer, og i områder som gradvis urbaniseres.

Regnskog-take.jpg

Amazonaseffekten: Slik holder regnskogen liv i Sør-Amerika

Regnskogfondet | 21.03.2018

Vitenskapen har løst fem mysterier om Amazonas. Svarene er oppsiktsvekkende og alarmerende for Sør-Amerikas framtid.

Ingen skog i verden er så gammel, kompleks og mystisk som regnskogen. Og Amazonas er den største, mest myteomspunne og berømte av dem alle. Sør-Amerikas grønne teppe er rett og slett juvelen i kronen.

kirken2-768x520.jpg

Kirkene- en viktig aktør i utviklingsarbeid

Digni | 20.03.2018

Kirkene utgjør en svært viktig plattform for å bekjempe fattigdom og menneskerettighetsbrudd.

tb-w372-h232-crop-int-428c6fa132f8fbc8c793bbe22a3f2e47.jpg

Kjemper for tekstilarbeiderne – risikerer fengselsstraff

FIVH | 20.03.2018

Tola Moeun er leder av den kambodsjanske organisasjonen CENTRAL som kjemper for bedre arbeidsforhold i Kambodsjas klesindustri.

image.jpg

Dette truer freden i Colombia

Flyktninghjelpen | 19.03.2018

Over ett år har gått siden den colombianske regjeringen og den væpnede gruppen FARC ble enige om en fredsavtale, men fredsprosessen er fortsatt skjør. En ting er å få en avtale i havn, en annen er å gjennomføre den.

Cyril-Ramaphosa-3.jpg

Cyril Ramaphosa: Endelig på toppen

Afrika.no | 20.03.2018

Sør-Afrikas nye president, Cyril Ramaphosa, har gått veien fra studentaktivist og fagforeningsmann til forretningsmann og multimillionær.

8437-filckrshopping-565x300-c.png

Vær bevisst når du netthandler med Kina

IEH | 16.03.2018

Mange nordmenn kjøper billige varer fra Kina, men er det egentlig så lurt? Det spørsmålet har Magasinet KK stilt IEH-leder Heidi Furustøl, les utdrag av intervjuet her.

kumudzukuwale2018.jpg

Norsk-malawisk solenergi-samarbeid mottar pris

Fredskorpset | 15.03.2018

14. mars 2018 fikk solenergibedriften Kumudzu Kuwale pris for innovativ teknologi, som gir elektrisitet til folk på landsbygda i Malawi. Bare 10% av befolkningen i landet er tilknyttet strømnettet.

3_-_Frøydis_og_bonde_croppet_635x270_til_artikkel.jpg

Bønder støtter bønder

Utviklingsfondet | 20.03.2018

Frøydis Haugen er nestleder i Norges Bondelag og har nettopp kommet tilbake etter å ha vært på prosjektreise til Malawi.

Iver-og-Nina-paa-symposium-croppet-til-web_system_toppbilde.jpg

- En akademisk rebell

NUPI | 16.03.2018

Lovordene, mimringen, rebell-karakteristikkene og latteren satt løst da vi hedret avtroppende NUPI-forsker Iver B. Neumann - professoren som har introdusert fagfeltet internasjonale relasjoner til både Harry Potter og Star Trek.

Jobb som frivillig?

Bli instruktør i Gatemegling og gjør en forskjell for ungdom!

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors Gatemegling er et tiltak som gir ungdom verktøy i konflikthåndtering og megling. Vi i Akershus Røde Kors rekrutterer nå nye frivillige instruktører til å holde workshops for ungdom. Vi søker deg som er god på å få kontakt med ungdom og trives med å formidle. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

FIVAS søker en styreleder

Søknadsfrist: 05.04.2018

Har du organisasjonserfaring og er interessert i problematikk relatert til vann og menneskerettigheter?

FIVAS er en frivillig organisasjon som arbeider med å sikre bærekraftig vannforvaltning innen vannkraft og gruvedrift, samt oppfyllelse av bærekraftsmål 6 som fokuserer på vann og sanitær. Vårt mål er å få norske myndigheter, politiske aktører, næringsliv og sivilsamfunn til å sette vann, menneskerettigheter og bærekraftsmål høyere opp på dagsordenen.

Høres dette ut som et spennende engasjement? Send oss en mail til nora.hougen@gmail.com eller ta kontakt på telefon 930 92 342 for en prat. Eventuelt klikk her for mer informasjon om organisasjonen og vårt viktige arbeid.

Ledige praktikantstillinger i bistandsorganisasjonen Sabona

Søknadsfrist: 15.05.2018

Sabona er en liten organisasjon som jobber med grasrotprosjekter i Zimbabwe innenfor temaene helse, utdanning og bærekraftig sysselsetting. Vi vokser og søker nå etter 3 engasjerte praktikanter til vårt kontor i Oslo.

  1. Fadderansvarlig – du vil ha ansvar for å registrere våre faddere og opprette nye avtaler i faddersystemet. Du vil også ha kontakt med kontoret i Zimbabwe og ha ansvar for oppfølging av både fadderbarn og faddere. Arbeidsoppgavene innebærer også organisasjonsarbeid, informasjonsarbeid (sosiale medier) og ressursmobilisering.
     
  2. Relasjonsbygger – Sabonas prosjektet for barn og unge finansieres av bedrifter og vi søker etter en relasjonsbygger som skal skaffe Sabona nye samarbeidspartnere i bedriftsmarkedet. Samfunnsansvar er en viktig del av bedrifters interne og eksterne markedsføring. Sabona gir sine støttespillere mye tilbake og skaper engasjement. Arbeidsoppgavene vil bestå i, men ikke avgrenset til, møtebooking, salg og kundekontakt. Du vil få full opplæring og være en del av en liten stab med entusiasme og profesjonalitet. Er du uredd for å snakke i telefon, god til å kommunisere og er opptatt av å få til varige forbedringer, ta kontakt med oss.
     
  3. Personlig assistent – du vil jobbe tett med Ynghild Solholm og ha ansvar for møte og foredragsbooking, oppfølging i CRM-systemet (Salesforce) og også andre spennende oppgaver tilknyttet arrangementer som StandupAid, SabonaLive og Giraffe ballet. Rollen vil også innebære organisasjonsarbeid og ressursmobilisering.

 

Hos oss vil du få god kjennskap og nærhet til hele organisasjonen, inkludert vårt kontor i Zimbabwe. I tillegg vil du få være med på planleggingen og gjennomføringen av noen av våre faste arrangementer i Oslo. Det vil også bli mulighet til å lede ulike arbeidsgrupper og få ansvar for egne prosjekter avhengig av dine kvalifikasjoner og dine interesser innen Sabona sitt satsningsområde.

Ønsket arbeidstid er to faste dager i uken. Noe ettermiddag og helgejobbing kan bli aktuelt. For mer informasjon om Sabona kan du besøke www.sabona.no eller https://www.facebook.com/sabonanorge/

Søknad sendes til lars@sabona.no snarest eller innen 15.05.2018.

Prosjektleder Giraffeball 2019

Søknadsfrist: 01.06.2018

Norges morsomste og dårligst betalte prosjektstilling?! Sabona er på jakt etter en frivillig prosjektleder for å hjelpe oss frem til vårt årlige event, Giraffeballet våren 2019 – et unikt arrangement og stjernespekket veldedighetsball hvor alle inntekter går uavkortet til Sabonas arbeide med blant annet skolegang til barn og unge i Zimbabwe. Har du lyst og mulighet til å bruke tiden din på å hjelpe andre?

Prosjektleder skal være ansvarlig for å lede og gjennomføre Giraffeball 2019, og har ansvar for å koordinere arbeidsgrupper og frivillige. Vi har arrangert Giraffeball nesten årlig siden 2012, med pause i 2017 og 2018. Nå vil vi gjenoppta «tradisjonen»! Med begrensede ressurser har vi behov for en prosjektleder med dedikert ansvar over en totalperiode på ideelt sett tre måneder. Jobbetid vil være fleksibelt etter avtale, det viktigste er at man har pågangsmotet til å sette i gang planlegging av eventet, koordinere andre frivillige og samle løse tråder.

Varighet: Vi ønsker allerede oppstart noen timer i uken fra juni 2018 for å bli kjent med prosjektet og ressursgruppen du vil jobbe med. Fra august vil det være en fordel å kunne bidra 1-2 dager i uken med hovedvekt mot innspurt januar-april 2019. Det finnes mange løsninger til denne stillingen.

Bakgrunn: Du har gjerne erfaring fra prosjektledelse, PR, events eller arbeide med frivillige – men det er ikke et krav. Det viktigste er at du syntes dette høres morsomt ut, er ryddig og selvstendig og har masse ståpåvilje!

Vi ønsker oss en prosjektleder som er selvgående og ansvarsbevisst, har oversikt, og er strukturert, målrettet og løsningsorientert. Og det er selvfølgelig aldri feil å være engasjert, kreativ, positiv og utadvendt!

Se poster fra Giraffe 2016 her for å få et inntrykk av arrangementet: http://giraffeball.no/

Har du spørsmål eller er interessert? Kontakt Ynghild i Sabona før 1. juni for en uforpliktende prat: mobil 977 93 903 eller mail ynghild@sabona.no. Se også www.sabona.no

Vi håper å høre fra deg!

 

Sabona er en liten organisasjon som jobber på grasrotnivå i Zimbabwe etter prinsippet om hjelp til selvhjelp. Vi har enkle strukturer og få mellomledd, og direkte kanalisering av midler gjør prosjektene effektive og sterke. Lokalbefolkningen eier selv sine egne prosjekter og er med i hele prosessen fra ide, utførelse og drift. Dette skaper solide, effektive og bærekraftige prosjekter. Inntekter fra våre givere og arrangementer gir oss mulighet til å fortsette vårt arbeid med å gi barn i Zimbabwe en fremtid – pengene vi samler inn er med på å gi de est utsatte barna trygghet og tilgang til skolegang, skolemateriell, mat, rent vann, helsehjelp og fritidsaktiviteter.

Visual designer til Dråpen i Havet

Søknadsfrist: Snarest

Dråpen i Havet ønsker å knytte til seg en frivillig som har erfaring fra web-design.

Vår nettside skal forbedres med foto, design og visuelt uttrykk. Derfor trenger vi hjelp og håper på å komme i kontakt med en som har god erfaring fra Word Press, Photo Shop og bilde/video redigering. Vedkommende bør ha mulighet til å bidra frivillig 1-2 dager i uken. Dette arbeidet kan fint gjøres på kveldstid, og vil passe utmerket for studenter som føler engasjement for vårt arbeid.

Ta kontakt med vibeke@drapenihavet.no for mer informasjon.

 

Dråpen i Havet er en humanitær non-profit organisasjon hvor formålet er å bistå mennesker på flukt; hovedsakelig barn og deres mødre. Vi er i dag tilstede med frivillige koordinatorer og hjelpearbeidere flere steder i Hellas. Siden starten i september 2015, har over 4500 frivillige fra hele verden bistått i vårt arbeid. For mer informasjon om oss, se www.drapenihavet.no

Vil du sitte i SLUGs styre?

Søknadsfrist: 23.03.2018
Vi trenger flere frivillige i styret vårt og ser etter engasjerte personer som ønsker å jobbe for en mer rettferdig internasjonal gjeldspolitikk!

SLUGs styre består av opptil 10 personer og er en blanding av representanter for våre medlemsorganisasjon og engasjerte enkeltpersoner. Styret møtes ca. seks ganger i året og er involvert i alle sider ved organisasjonen. Styremedlemmene er med på å ta strategiske valg, utformer politikk, planlegger arrangementer og holder overoppsyn med økonomien. SLUG har to ansatte som jobber på oppdrag fra SLUGs medlemsorganisasjoner og styret. SLUG har også et frivillig informasjonsutvalg som samarbeider med styret og kontoret. SLUGs frivillige er en sosial gjeng og vi håper du vil bli en del av teamet!

 
Les mer om SLUG her: www.slug.no
 
Ta kontakt med Ane Kollen Evenmo i valgkomiteen dersom du vil vite mer:aneevenmo@gmail.com

Bli med i Afghanistankomiteen sin info-gruppe!

Søknadsfrist: Snarest

Vi trenger flere frivillige til å være med å organisere arrangementer og debatter, skrive saker for nett og sosiale medier, jobbe med video og foto og mye mer. Vi er basert i Oslo, men vi ønsker oss gjerne frivillige som kan bidra fra og i andre deler av landet.

Afghanistankomiteen er en medlemsbasert solidaritetsorganisasjon, som jobber med informasjon- og med politisk påvirkningsarbeid i Norge, og med bistandsprosjekter i Afghanistan. Les mer om oss HER.

Du kan ikke gjøre alt, men du kan gjøre noe!

Søknadsfrist: Snarest

Bli frivillig på Agenda X Åpent Hus og utgjør en forskjell! Vi trenger deg meg hjerte og innsatsvilje for ungdom!

Unik mulighet for ledererfaring for deg som er 21 år+

Søknadsfrist: Snarest

CISV Buskerud er en internasjonal fredsorganisasjon for barn og unge, som trenger ledere til sine aktiviteter sommeren 2018. Vi arrangerer egen internasjonal barneleir, og vi sender barn og unge på internasjonale leirer i Norge og utlandet. Vil du bidra til vårt fredsarbeid og samtidig få verdifull erfaring og fantastiske opplevelser?