Nyhetsbrev: Skriv inn din e-post og meld deg på

Søk på Tema

Ledig praktikantplass ved generalkonsulatet i Murmansk våren 2019

Er du ute etter en spennende erfaring og et unikt innblikk i hvordan utenrikstjenesten fungerer? Norges nordligste utenriksstasjon tilbyr én praktikantplass med varighet for en periode på inntil 6 måneder med oppstart i januar 2019.

Målet med praktikantordningen er å spre kunnskap og interesse for utenrikstjenestens virke. Det vil bli lagt vekt på at praktikanten skal få en så bred innsikt som mulig i generalkonsulatets virksomhet og i utenrikstjenestens organisering og oppgaver. I tillegg til å utføre arbeidsoppgaver knyttet til politisk og økonomisk virksomhet, kan praktikanten bli gitt oppgaver i forbindelse med informasjonsarbeid, prosjektsamarbeid, kulturmarkeringer, delegasjonsbesøk og andre saker og arrangementer tilknyttet stasjonens daglige drift.

Generalkonsulatet dekker et vidt spekter av oppgaver innenfor økonomi, kultur og politikk i Murmansk fylke, Arkhangelsk fylke og Nenets autonome område. Vi er totalt 17 ansatte, hvorav 5 er utsendt fra UD. Generalkonsulatets hovedoppgaver er å opprettholde forholdet til Russland i nord, bidra til bevaring av det regionale samarbeidet, folk til folk-kontakten og yte tjenester på det konsulære området. Det er også en viktig oppgave å fremme Norge som kulturnasjon og norske synspunkter på moderne ressursforvaltning og miljø-/klimaspørsmål. Interessen for området er stor fra norsk side og GK mottar en jevn strøm av norske og utenlandske delegasjoner og gjester som trekker på stasjonens kompetanse og tjenester. Barentsregionen er en region i stadig utvikling, og våre praktikanter får et unikt innblikk i regjeringens viktigste utenrikspolitiske interesseområde.

Oppholdet vil passe bra for universitets- eller høyskolestudenter med russisk språk eller annen relevant tematikk i sin fagkrets. Vi leter etter deg som har kjennskap til og interesse for politiske og kulturelle forhold i Barentsregionen. Du bør ha russiskkunnskaper, som vi legger til rette for at du får videreutviklet i løpet av halvåret.

Selvstendighet, fleksibilitet, evne til personlig initiativ, tilpasning og gode samarbeidsevner blir vektlagt i utvelgelsesprosessen. IKT-kunnskap og gode evner til elektronisk informasjonsinnhenting er en forutsetning. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er viktig.

Praktikantplassen er ikke lønnet. Det vil bli gitt et månedlig stipend på ca. NOK 9 000 per måned. Praktikanten dekker reise- og boutgifter selv.

Ordningen retter seg mot norske studenter som ønsker å tilbringe et halvår ved en utenriksstasjon i løpet av studietiden. Det kreves derfor at søkeren er tilknyttet et lærested som er godkjent av Lånekassen (https://lanekassen.no). Studenter som avslutter bachelorgrad og skal søke seg inn på mastergradsstudium er også velkomne til å søke. Søker må ha norsk statsborgerskap og medlemskap i norsk folketrygd. Søkere kan ikke ha vært praktikant i utenrikstjenesten tidligere.

Spørsmål om stillingen kan rettes til administrativ konsul Elin Granmorken Elin.Granmorken@mfa.no, eller til konsul Astrid Nærum Astrid.Nærum@mfa.no.

Søknad med CV og annen relevant informasjon sendes til cg.murmansk@mfa.no innen 28. oktober.Siste nyheter fra partnere i Global

bigstock-Big-city-with-skyscrapers-and--91887596.jpg

Urban oktober: En verden i endring

Habitat Norge | 18.10.2018

Befolkningsveksten i Det globale sør slår ut i enorm byvekst – særlig i Afrika og Asia. Det fører til omfattende og raske endringer i verdens byer og tettsteder som gir store politiske, sosiale og økonomiske utfordringer.

unfpa-bilde.jpg

Retten til å velge når man vil ha barn, er den oppfylt?

FN-sambandet | 19.10.2018

Aldri har det vært større forskjeller på hvor mange barn kvinner får i ulike land.

csm_Handlehelt_768_8a880500f3.png

Bærekraftsmerkene med felles forbrukerkampanje

Fairtrade Norge | 18.10.2018

Svanemerket, Fairtrade og Ø-merket går sammen om kampanjen #handlehelt, som vil vise hvor enkelt det er å velge bærekraftig og inspirere enda flere til å ta det lille valget som gjør en stor forskjell.

nipi_india.jpg

Variable resultater av helseprogram i India

Norad | 19.10.2018

Langt færre hjemmebesøk enn planlagt gjennomføres, viser ny evaluering av NIPI. Effekten av andre tiltak vurderes mer positivt.

Martine-Kopstad-Floeng2-750x750.jpg

En annen verden er mulig

Attac | 09.10.2018

Vi får stadig høre at med litt innsats kan «du» og «jeg» redde verden fra å koke bort. Det er feil. Alt annet enn systemendring er sidespor og utsettelser som bidrar til å forverre og forsinke klimakampen.

Alaa-and-Isra-playing-Antura_Hverven.jpg

Smartere bistand

Norad | 11.10.2018

Vi må bruke kunnskap og teknologi for å hele tiden gjøre bistanden enda bedre - og smartere.

61258.jpg

Flere tusen barn har akutt behov for hjelp

SOS-barnebyer | 12.10.2018

Rundt to tusen mennesker mistet livet i katastrofen i Indonesia. Over fem tusen mennesker er fortsatt savnet, og mange barn har mistet sine hjem.

Stortinget-illustrasjon.jpg

Utviklingsbudsjettet 2019

RORG-samarbeidet / Global | 08.10.2018

Her finner du kommentarer fra sivilsamfunnet, såvel som medieklipp og -kommentarer til utviklingsbudsjettet.

More and Better - Cameroon - September 2018.JPG

Utviklingsalternativer fra småskala bønder og fiskere

Karibu Foundation | 04.10.2018

Hva er hovedutfordringene for småskala bønder og fiskere i Afrika, og hvordan kan småskala, bærekraftig landbruk bidrar til kampen mot fattigdom og sult verden rundt?

Mukwege-Murad-collage_system_feature.jpg

Setter søkelys på seksualisert vold

NUPI | 05.10.2018

To enkeltmennesker som har løftet grusomhetene ved seksualisert vold i krig og konflikt frem får Nobels fredspris. Her kan du lære mer om temaet.

Jobb som frivillig?

Utveksling: Young Advocates for Change

Søknadsfrist: 28.10.2018

Ønsker du å oppleve andre kulturer? Å påvirke lokalsamfunn? Å samarbeide med unge ledere fra Kenya, Zimbabwe, Sør Afrika og Madagaskar? Søk Young Advocates for Change nå!

Internships with UNFPA Country / Regional Offices in Africa and Asia

Søknadsfrist: 31.10.2018

Internships from 4 February – 31 May 2019 at UNFPA Country Offices in Uganda, Namibia, Ghana, Sao Tome, Ethiopia, The Gambia, Equatorial Guinea, Bangladesh, Lao, DR Congo and Cameroon.

The internship is unpaid. Costs related to travel, insurance, visa and accommodation will exclusively be covered by the applicant. UNFPA Nordic Office and relevant country office will need to see documentation of insurance coverage prior to the commencement of the internship. MORE INFORMATION HERE

VIL DU JOBBE I OSLO AFRO ARTS FESTIVAL?

Søknadsfrist: 15.12.2018

Oslo Afro Arts Festival er en årlig festival som setter fokus på afroarts: Kunst og musikk med bakgrunn i afrikansk tradisjon og kultur. Festivalen går av stabelen siste helg i august hvert år, og holder til på Grønland i Oslo.

Festivalen presenterer musikk, dans, poesi/spoken-word, forelesninger, kunst og bokbad m.m. I tillegg har festivalen et Oslo Afro Arts UNG program i samarbeid med Forandringshuset, samt drifter utvekslingsprosjektet A SPOKEN WORLD, et samarbeid med den zimbabwiske urban arts festivalen SHOKO i Harare.

Festivalen ble startet i 2014, og har siden da vokst seg større år for år. Nå ønsker festivalen å utvide kjerneteamet, og ser etter en markedsføringsansvarlig, en sponsoransvarlig og en frivilligansvarlig for 2019.

Foreløpig jobber alle i festivalen frivillig, men vi jobber stadig med å øke bevilgninger fra offentlige støttegivere, samt øke sponsortilskudd, slik at kjerneteamet etterhvert kan bli lønnede prosjektstillinger.

Dersom dette er interessant for deg eller noen du kjenner, vennligst spre ordet og send oss en e-post på: contact@osloafroarts.no (merk eposten: “Kjerneteam 2019”).

Ser frem til å høre fra deg!

www.osloafroarts.no

Bli ledsager - beskytt menneskerettighetsforkjempere i Guatemala

Søknadsfrist: 03.11.2018

Som ledsager bidrar du til å beskytte arbeidsrommet til menneskerettighetsforkjempere som trues av politisk vold for arbeidet de gjør. Ledsagelse har vist seg å være en svært effektiv beskyttelsesmekanisme, selv i de tilfellene der den generelle menneskerettighetssituasjonen har forverret seg. I 30 år har PBI beskyttet livene til tusenvis av aktivister, organisasjoner og lokalsamfunn, og samtidig aldri mistet en frivillig.

Bli ledsager - beskytt menneskerettighetsforkjempere i Colombia

Søknadsfrist: 19.11.2018

Som ledsager bidrar du til å beskytte arbeidsrommet til menneskerettighetsforkjempere som trues av politisk vold for arbeidet de gjør. Ledsagelse har vist seg å være en svært effektiv beskyttelsesmekanisme, selv i de tilfellene der den generelle menneskerettighetssituasjonen har forverret seg. I 30 år har PBI beskyttet livene til tusenvis av aktivister, organisasjoner og lokalsamfunn, og samtidig aldri mistet en frivillig.