Nettverks- og kampanjerådgiver i Changemaker

Vi lyser ut en stilling som nettverk og kampanjerådgiver. Vi ser etter deg som brenner for å motivere og engasjere ungdom, og som kan koordinere prosjekter og menneskelige ressurser på en god måte.

Changemaker er en ungdomsorganisasjon bestående av medlemmer mellom 13-30 år som jobber for å fjerne de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet i verden. Changemaker har en målsetning om å vokse som organisasjon og den som ansettes vil være en viktig brikke i å nå organisasjonens rekrutteringsmål.

Changemaker er Kirkens Nødhjelp sin ungdomsorganisasjon og har et tett samarbeid med moderorganisasjonen på flere områder. Changemaker har også flere samarbeid flere internasjonale og nasjonale aktører. Nettverk- og kampanjerådgiveren vil ha et stort ansvar i å koordinere disse samarbeidene. Den som ansettes må være komfortabel med representasjon i religiøse sammenhenger.

Den som ansettes vil også ta del i flere større og mindre administrative oppgaver som kan oppstå ved behov. Rådgiveren vil jobbe i et tett med samarbeid med Changemakers valgte ledelse og tar del i et sekretariat bestående av 5 personer.

Changemaker er en demokratisk ungdomsorganisasjon, og det kan komme justeringer i stillingens innhold dersom organisasjonens målsetninger justeres.

 

Vi ser etter deg som har:

 • Gode formidlingsevner
 • Relevant utdanning, eller erfaring som kan kompensere for dette.
 • Organisasjonserfaring og erfaring fra frivillige verv
 • Kunnskap om Changemaker og Kirkens Nødhjelp sitt arbeid
 • Førerkort klasse B
 • Personlige egenskaper vil bli vektlagt

 

Hovedoppgaver:

 • Koordinere samarbeidet mellom Changemaker og Kirkens Nødhjelp, og Changemakers bidrag i Kirkens Nødhjelp sin Fasteaksjon. Dette innebærer også representasjon i Kirkens Nødhjelp sitt kirkenettverk.  
 • Koordinere tiltak for vekst og mobilisering av Changemakers medlemsmasse, som blant annet foredrag og vervevirksomhet.
 • Koordinere Changemaker sitt samarbeid med organisasjonens internasjonale nettverk og relevante nasjonale aktører
 • Ta del i planlegging og gjennomføring av Changemakers arrangementer 

 

Øvrige oppgaver:

 • Bistå i det administrative rundt Changemakers håndtering av medlemmer og faste givere 
 • Øvrige oppgaver ved behov
 • Kveld og helgearbeid må påregnes
 • Stillingen innebærer en del reisevirksomhet

 

Vi tilbyr:

 • Fast 100% stilling i en særlig uavhengig stilling med store rom for egne initiativ og forming. 
 • Kontorlokaler i Kirkens Nødhjelp sine lokaler
 • Gode arbeidstidsordninger
 • Lønn ut i fra lønnsramme 17 alt 2 ihht Statens Personalhåndbok 
 • Et meget godt og engasjert arbeidsmiljø  

 

Søknad og CV sendes som PDF til bjornkristian@changemaker.no

Frist: 29.07.2018

Ønsket tiltredelse: snarest

For spørsmål om stillingen kontakt:

Ingrid Holmedahl
Nettverks- og kampanjerådgiver, 994070866

 

Bjørn Kristian Danbolt
Daglig leder, 922 90 263Siste nyheter fra partnere i Global

Borghild-taler-i-FN-HLPF-2018.jpg

Forsvarer forsvarerne

ForUM | 17.07.2018

Vi trenger et sterkt sivilsamfunn som utfordrer myndigheter og forsvarer menneskerettigheter og miljø hvis vi skal nå bærekraftsmålene, sa statssekretær Jens Frølich Holte fra UD på en event i FN av ForUM og Together 2030, der han reagerte på angrep på sivilsamfunnet.

image1170x530cropped.jpg

Enighet om historisk migrasjonsavtale

FN-sambandet | 17.07.2018

FNs medlemsland er enige om en global avtale for bedre å håndtere internasjonal migrasjon og dens utfordringer, samt styrke migranters rettigheter og bidra til bærekraftig utvikling.

kasaimalnutrition.jpg

For lite penger til nødhjelp koster liv

Flyktninghjelpen | 17.07.2018

Hjelpeorganisasjoner har bare mottatt litt over én tredjedel av pengene som trengs i år for å dekke de humanitære behovene i krig og konflikter i verden.   

sykkel.jpg

Tips til sydenturisten

FIVH | 17.07.2018

Sydenturismen skaper arbeidsplasser, men også lokale miljøproblemer. Som turist merker man ikke så mye til de lokale miljøproblemene, men det gjør lokalbefolkningen.

Infomøter Global 2.jpg

Ditt livs viktigste jobb?

| 09.07.2018

Er du nysgjerrig på å jobbe for Leger Uten Grenser? Til høsten holdes det informasjonsmøter om feltarbeid i en rekke norske byer.

 

wfp_schoolmeals_EcolePiloteB8_E6A2351.jpg

Barna i Sahel har også rett til å gå på skolen!

Norad | 09.07.2018

Fra norske barn med mett mage og mobiltelefon i ranselen til et glohett klasserom med 70 elever der læreren snakker et språk du ikke forstår. Kontrasten er stor mellom virkeligheten for et skolebarn i Norge og et skolebarn i Niger eller Mali.

IMG_7320.jpg

– Jeg har mareritt om at faren min blir drept

Flyktninghjelpen | 09.07.2018

Da Daniel Malaul og sønnen kom hjem fra et legebesøk i slutten av 2013, fant de Simons mor og bror døde på bakken. Væpnede grupper hadde funnet veien til nabolaget

8705-roeisaksen-565x300-c.jpeg

IEH-prosjekt er svar på næringsministerens utfordring

IEH | 09.07.2018

Samarbeid og kunnskapsdeling vil gjøre det enklere for offentlige innkjøpere å ta etiske hensyn. IEH utarbeider nå en samarbeidsmodell som kan være svaret på næringsministerens nylige etterlysning av hvordan samfunnskrav kan ivaretas mer effektivt.

tb-w372-h232-crop-int-72bb1f68c05747d3030c986de45c08b7.jpg

Tekstilarbeiderne er VMs tapere

FIVH | 09.07.2018

Adidas og Nike betaler rekordhøye sponsorbeløp til fotballspillerne, men nekter å betale levelønn til tekstilarbeiderne som syr fotballklærne. Det kommer fram i ny Clean Clothes Campaign-rapport.

OTFF-Wergeland-defenders.jpg

Miljøkamp på liv og død

ForUM | 09.07.2018

-Altfor mange mennesker risikerer livet for å bevare miljøet. Noen av dere er her i kveld, sa Forum for utvikling og miljø, som ønsket velkommen til et arrangement på Litteraturhuset med forfulgte regnskogaktivister. 

Jobb som frivillig?

Volontør til EVS-prosjekt

Søknadsfrist: 23.07.2018

Norwegian Ex-Volunteer Organization søker volontør til et EVS-prosjekt hos vår partnerorganisasjon i Italia.

Frivillig ved Amnestys regionkontor i Tromsø

Søknadsfrist: 20.08.2018

Amnesty International søker deg som er engasjert og initiativrik til å jobbe som frivillig ved vårt regionkontor i Tromsø høsten 2018. Vi tilbyr varierte oppgaver, spennende utfordringer og arbeidserfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon. 

Vi søker to personer til å bistå med frivillighetsarbeid knyttet opp mot kampanjer, aksjoner og informasjonsarbeid. Vår kampanje for menneskerettighetsforkjempere, 70-årsjubileet for verdenserklæringen om menneskerettighetene og vårt årlige brevskrivingsmaraton Skriv for liv er viktige fokusområder for høsten. I tillegg er vi med å arrangere flere prider i regionen.

Rollen som kontorfrivillig lar seg fint kombinere med studier og gir verdifull erfaring med  menneskerettighetsarbeid. Arbeidsmengde og kontortid avtales ut ifra den enkelte frivilliges kapasitet, men det er ønskelig med ukentlig tilstedeværelse.

Les mer og søk her: https://3846853127.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/3867452961?language=NB&link_source_id=0

 

Bli frivillig i Redd Barna Oslo

Søknadsfrist: Snarest

Er du opptatt av barns rettigheter og ønsker å bruke noe av fritiden din på å arbeide for varige endringer for sårbare barn? Har du lyst til å bli med i en sosial og engasjert gruppe? Bli frivillig i Redd Barna Oslo!

Redd Barna Oslo er en gruppe som på frivillig basis jobber for å sette fokus på rettighetene til de mest sårbare barna. Dette gjør vi blant annet gjennom å arrangere folkemøter, debatter, seminarer og innsamlingsaksjoner rundt temaer som enslige mindreårige asylsøkere, utenforskap for barn i lavinntektsfamilier og tiltak for å beskytte barn mot vold og overgrep.

 

Hvem ser vi etter?

Frivillige i Oslo over 18 år som ønsker å bruke deler av fritiden sin på å jobbe med politisk og lokalt påvirkningsarbeid. For å sikre stabilitet i gruppen og kontinuitet i arbeidet, ser vi etter frivillige som kan binde seg over en lengre periode. Skriv gjerne litt om hvem du er og hvorfor du ønsker å bli frivillig i Redd Barna Oslo.
 

Ta gjerne kontakt med oss på epost osloreddbarna@gmail.com for mer informasjon.

Bli instruktør i Gatemegling og gjør en forskjell for ungdom!

Søknadsfrist: Snarest

Røde Kors Gatemegling er et tiltak som gir ungdom verktøy i konflikthåndtering og megling. Vi i Akershus Røde Kors rekrutterer nå nye frivillige instruktører til å holde workshops for ungdom. Vi søker deg som er god på å få kontakt med ungdom og trives med å formidle. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Som instruktør i Gatemegling får du:

 • bidra til at ungdom opplever utvikling, mestring og økt selvforståelse
 • en gratis, solid opplæring og styrket kompetanse i konflikthåndtering
 • kompetanse som ofte er etterspurt i jobb-sammenheng
 • muligheten til å bli en del av et større Røde Kors nettverk

 

For å bli instruktør i Gatemegling må du:

 • delta på et seks dagers instruktørverksted. Førstkommende kurs er i Oslo helgene 21.-23. september (del 1), 19.-21. oktober (del 2)
 • forplikte deg som Røde Kors frivillig og holde minimum én workshop

Vil du holde foredrag for KFUK-KFUM Global under årets Operasjon Dagsverk?

Søknadsfrist: 29.07.2018

I år vil midlene jobbet inn i Operasjon Dagsverk gå til KFUK-KFUM Global sitt arbeid med ungdom i Palestina. I den forbindelse søker nå KFUK-KFUM Global frivillige foredragsholdere fra hele landet til i oktober, å holde årets prosjektforedrag på ungdoms- og videregående skoler. Vi tilbyr kurs i foredragsteknikk, økt kunnskap om Palestina og Israel og en unik mulighet til å møte og engasjere ungdom og unge voksne.

Hvem får bli en del av din familie?

Søknadsfrist: Snarest

AFS er en ideell organisasjon som jobber for å bidra til fred og forståelse på tvers av landegrenser, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole. I august kommer 129 utvekslingselever fra alle verdenshjørner til Norge for å bo et år i en norsk familie og gå på videregående skole her hos oss. 

Frivillig hos Amnesty region midt

Søknadsfrist: 23.08.2018

Amnesty International søker deg som er engasjert og initiativrik til å jobbe som frivillig prosjektleder ved vårt regionkontor i Trondheim. Vi kan tilby spennende utfordringer og varierte arbeidsoppgaver og profesjonell erfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon.

Bli kulturell veiviser for en utvekslingselev gjennom AFS Norge Internasjonal Utveksling!

Søknadsfrist: Snarest

Som lokalkontakt skal du hjelpe og støtte utvekslingselev og vertsfamilie gjennom utvekslingsåret i Norge. Videre skal lokalkontakten være en kulturell veiviser for utvekslingseleven. Gjennom månedlige læringsaktiviteter lærer både du, eleven og vertsfamilien om kulturforskjeller og tilpasning.

Oppgaver som lokalkontakt

 • Som lokalkontakt skal en holde kontakt med utvekslingseleven og vertsfamilien gjennom året, og møte eleven minst én gang i måneden
 • Følge opp utvekslingselev og vertsfamilie dersom de trenger å snakke med noen
 • Gjennomføre læringsaktiviteter
 • Være en god samtalepartner

 

Når og hvor?

 • Ca 2 timer i måneden eller mer om du ønsker
 • Vi trenger lokalkontakter overalt hvor vi har utvekslingselever, i hele landet. Ta kontakt med oss, så kan vi fortelle om vi har utvekslingselever i ditt nærområde.

Hvordan organiseres oppgavene?

 • Når du har blitt godkjent lokalkontakt kobler vi deg med en utvekslingselev og vertsfamilie i nærmiljøet. Dere avtaler selv når og hvor dere vil møtes (minimum én gang i måneden). Etter møtet skriver du en kort oppsummering av samtalen og læringsaktiviteten, og sender denne inn.

Hvem ser vi etter?

 • Frivillige over 23 år i hele landet, som er interessert i å lære mer om interkulturell læring i praksis. Skriv gjerne litt om hvem du er og hvorfor du ønsker å bli lokalkontakt / kulturell veiviser.

Krav:

 • Alle lokalkontakter må fremvise politiattest
 • Lokalkontakter må gjennom opplæring
 • Lokalkontakter må være 23 år eller eldre

Om AFS Norge Internasjonal Utveksling:

 • AFS Norge er en internasjonal, ideel, frivillig organisasjon som tilbyr interkulturelle læringsmuligheter for å utvikle kunnskap, ferdigheter og forståelse som behøves for skape en mer rettferdig og fredelig verden.

Ta gjerne kontakt med oss på 22 31 79 00 eller info@afs.org for mer informasjon.