PROGRAMASSISTENT

AFS NORGE INTERNASJONAL UTVEKSLING SØKER PROGRAMASSISTENT

Vikariat til 31. desember 2018 – med mulighet for forlengelse

Tiltredelse snarest

 

Ønsker du å arbeide med mennesker, rådgiving og interkulturell læring? Har du lyst til å arbeide i et spennende verdibasert miljø med sterke internasjonale bånd og stolte tradisjoner? Er du utadvendt, empatisk og har erfaring fra organisasjonsarbeid?

AFS Norge Internasjonal Utveksling er en ideell, frivillig organisasjon som tilbyr interkulturell læring og global kompetanse gjennom utveksling, kurs og undervisningsopplegg. I 70 år har våre frivillige lagt til rette for at mennesker skal få utvikle kunnskap, ferdigheter og forståelse som er nødvendig for å skape en mer rettferdig og fredelig verden. AFS er verdens eldste utvekslingsorganisasjon, og har ingen religiøs eller partipolitisk tilknytning. Organisasjonen tilbyr ulike utvekslingsprogrammer i 100 land verden over, tilrettelagt av AFS-nettverkets 60 partnerland.

Stillingen er et vikariat og vil inngå i en programavdeling som tilrettelegger for mottak av om lag 140 utvekslingselever til Norge og 200 utvekslingselever fra Norge. Stillingen rapporterer til programsjef. Arbeidet skjer i samarbeid med våre internasjonale partnerorganisasjoner og frivillige i AFS Norge.

 

Arbeidsoppgaver:

Arbeidet omfatter mellom annet:

 • Rådgivning, oppfølging og støtte til utenlandske utvekslingselever, vertsfamilier og skoler i Norge, samt norske utvekslingselever i utlandet og deres foreldre, gjennom utvekslingsåret, - og da særlig i forbindelse med kulturforståelse, tilpasning, sykdom og andre utfordringer og uforutsette ting som kan oppstå.
 • Sikre skoleplass for de utenlandske utvekslingselevene i Norge.
 • Bistå i forbindelse med planlegging og gjennomføring av leirer for utvekslingselever.
 • Registrering i vår database.
 • Stillingen inngår i AFS Norges vakttelefonordning og organisasjonens beredskapsplane.
 • Programassistenten tar del i andre oppgaver i programavdelingen etter behov.

 

Kvalifikasjoner:

Stillingen innebærer direkte kontakt på telefon og e-post med våre vertsfamilier, vertselever, sendefamilier, partnerland, skoler og frivillige. Dette krever gode evner til kommunikasjon og relasjonsbygging.

Videre ønsker vi at du har:

 • Relevant erfaring og utdanning; gjerne innenfor psykologi, pedagogikk eller barne- og ungdomsarbeid.
 • Erfaring fra kommunikasjon-, rådgiving, eller konflikthåndtering.
 • Har gode muntlige- og skriftlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk.
 • Grunnleggende IT-kunnskaper.
 • Gjerne kjennskap til og erfaring fra arbeid i AFS eller andre frivillige organisasjoner.

 

Personlige egenskaper:

AFS Norge er en arbeidsplass hvor man løser mange, varierte, og til tider kompliserte oppgaver, gjerne på kort tid. Dette betyr enkelte perioder med høyt tempo og krever at du:

 • Er rolig og trygg i krevende situasjoner/samtaler.
 • Har stor arbeidskapasitet og er fleksibel.
 • Jobber effektivt og strukturert og har evne til å prioritere og ta initiativ.
 • Har forståelse for kulturelle forskjeller.
 • Er utadvendt og har gode samarbeidsevner og godt humør.

 

Vi tilbyr:

 • Lønn etter avtale.
 • Et dynamisk og trivelig arbeidsmiljø.
 • Verdibasert, ideelt organisasjonsarbeid i et internasjonalt nettverk.
 • Gode pensjon – og forsikringsordninger.
 • Betalt lunsjpause og trening i arbeidstiden.

 

Tiltredelse snarest.

Arbeidet utføres på vårt kontor på Carl Berner i Oslo som er organisasjonens sekretariat. Det er en flat struktur der 13 ansatte og 5 praktikanter samarbeider tett om de ulike oppgavene rundt utvekslingselever til/fra Norge. Arbeidets mengde vil variere i løpet av året, og vil i perioder kreve stor arbeidskapasitet. Det må tidvis påregnes å jobbe kvelder og helger.

Ytterligere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til programsjef Siri Bolstad på 22 31 79 00 eller siri.bolstad@afs.org

Skriftlig søknad og CV sendes innen 24. juni 2018 til programsjef, Siri Bolstad på siri.bolstad@afs.org. Merk: «Søknad programassistent».

Intervju vil finne sted fortløpende og aktuelle kandidater vil bli kontaktet.

               

 

 Siste nyheter fra partnere i Global

Aktuell debatt.jpg

Mot fred i Colombia etter valget?

RORG-samarbeidet / Global | 19.06.2018

Norge har i en årrekket vært engasjert i fredsprosessen i Colombia og i fjor ble landets president, Juan Manuel Santos, tildelt Nobels fredspris for sin innsats. Søndag 17. juni vant høyresidens Iván Duque presidentvalget. Hva vil det bety for fredsprosessen og Norges samarbeid med landet i tiden framover? Vi har samlet den siste tidens medieklipp og -debatt.

ta813119.jpg

Sivilt samfunn under press – hvordan styrke demokrati og menneskerettigheter i sør?

Norad | 19.06.2018

Ny syntesestudie om sivilt samfunns arbeid for demokrati og menneskerettigheter i det sørlige og østlige Afrika.

Somebilde-sdg6-ny.jpg

Norges vannavtrykk må reduseres

ForUM | 19.06.2018

Bærekraftsmål 6 sier at alle skal ha tilgang til rent vann og gode sanitærforhold innen 2030. Skal Norge bidra, må vi blandt annet sette den glemte toalettkrisen på agendaen .

Untitled-1.jpg

Hvorfor er kart viktig i bistanden?

Norad | 14.06.2018

Hvordan undersøke hva effekten av et bistandstiltak er? Og hvordan planlegge hvor neste prosjekt skal finne sted? Begge spørsmålene er viktige i bistanden.

RF2157814_Hidro Vahide&Busra_33.jpg

Rekordhøyt antall mennesker på flukt femte år på rad

FN-sambandet | 19.06.2018

Krig, vold og forfølgelse førte i 2017 til rekordtall i antall fordrevne mennesker, for femte året på rad.

Baard-Drange-NUPIpodden-Colombia_system_feature.jpg

Presidentvalg i Colombia - truer det freden?

NUPI | 13.06.2018

17. juni avgjør colombianerne hvem de vil ha som sin neste president. Bård Drange forklarer hvorfor valget er så viktig i ny episode av NUPI-podden.

tb-w372-h232-crop-int-f51187088fb3a4059e75736028c8fe03.jpg

Ekspertutvalg starter utredning av etikklov

FIVH | 11.06.2018

Regjeringen har nå satt ned et ekspertutvalg som skal se på nytteverdien av en lov om etikkinformasjon og hvordan loven bør se ut. 

3159-Demonstranter-bangladesh-565x300-c.jpg

Flere land forbyr fagforeninger

IEH | 11.06.2018

Utviklingen går i feil retning, viser årets Global Rights Index. Arbeideres demokratiske rettigheter svekkes på viktige områder som organisasjonsrett og ytringsfrihet.

Myanmar-refugee-in-Bangladesh.jpg

Derfor blir krisene neglisjert

Flyktninghjelpen | 08.06.2018

Hva er årsaken til at noen kriser får mye oppmerksomhet og støtte, mens andre ignoreres?

Hybride-trusler-Foto-NTB-scanpix-cropped_system_toppbilde.jpg

Hybride trusler – derfor er de så vanskelige å avsløre

NUPI | 11.06.2018

Hybride trusler, laget for å tilsløre skillet mellom krig og fred, er vanskelige å oppdage før de har blitt alvorlige problemer. Det krever at etterretningsorganisasjoner tenker nytt og kreativt.

Jobb som frivillig?

Amnestys juristgruppe søker deg som er jusstudent!

Søknadsfrist: 02.07.2018

Studerer du rettsvitenskap og har et sterkt engasjement for menneskerettigheter? Har du lyst til å bistå Amnesty, og samtidig få et innblikk i hvordan det er å jobbe med menneskerettigheter? Amnestys juristgruppe søker nå to jusstudenter som vil bistå med å skrive høringsuttalelser og gjennomføre juridiske utredninger på vegne av Amnesty International Norge.

Vil du holde foredrag for KFUK-KFUM Global under årets Operasjon Dagsverk?

Søknadsfrist: 29.07.2018

I år vil midlene jobbet inn i Operasjon Dagsverk gå til KFUK-KFUM Global sitt arbeid med ungdom i Palestina. I den forbindelse søker nå KFUK-KFUM Global frivillige foredragsholdere fra hele landet til i oktober, å holde årets prosjektforedrag på ungdoms- og videregående skoler. Vi tilbyr kurs i foredragsteknikk, økt kunnskap om Palestina og Israel og en unik mulighet til å møte og engasjere ungdom og unge voksne.

Hvem får bli en del av din familie?

Søknadsfrist: Snarest

AFS er en ideell organisasjon som jobber for å bidra til fred og forståelse på tvers av landegrenser, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole. I august kommer 129 utvekslingselever fra alle verdenshjørner til Norge for å bo et år i en norsk familie og gå på videregående skole her hos oss. 

Frivillig hos Amnesty region midt

Søknadsfrist: 23.08.2018

Amnesty International søker deg som er engasjert og initiativrik til å jobbe som frivillig prosjektleder ved vårt regionkontor i Trondheim. Vi kan tilby spennende utfordringer og varierte arbeidsoppgaver og profesjonell erfaring fra verdens største menneskerettighetsorganisasjon.

Bli kulturell veiviser for en utvekslingselev gjennom AFS Norge Internasjonal Utveksling!

Søknadsfrist: Snarest

Som lokalkontakt skal du hjelpe og støtte utvekslingselev og vertsfamilie gjennom utvekslingsåret i Norge. Videre skal lokalkontakten være en kulturell veiviser for utvekslingseleven. Gjennom månedlige læringsaktiviteter lærer både du, eleven og vertsfamilien om kulturforskjeller og tilpasning.

Oppgaver som lokalkontakt

 • Som lokalkontakt skal en holde kontakt med utvekslingseleven og vertsfamilien gjennom året, og møte eleven minst én gang i måneden
 • Følge opp utvekslingselev og vertsfamilie dersom de trenger å snakke med noen
 • Gjennomføre læringsaktiviteter
 • Være en god samtalepartner

 

Når og hvor?

 • Ca 2 timer i måneden eller mer om du ønsker
 • Vi trenger lokalkontakter overalt hvor vi har utvekslingselever, i hele landet. Ta kontakt med oss, så kan vi fortelle om vi har utvekslingselever i ditt nærområde.

Hvordan organiseres oppgavene?

 • Når du har blitt godkjent lokalkontakt kobler vi deg med en utvekslingselev og vertsfamilie i nærmiljøet. Dere avtaler selv når og hvor dere vil møtes (minimum én gang i måneden). Etter møtet skriver du en kort oppsummering av samtalen og læringsaktiviteten, og sender denne inn.

Hvem ser vi etter?

 • Frivillige over 23 år i hele landet, som er interessert i å lære mer om interkulturell læring i praksis. Skriv gjerne litt om hvem du er og hvorfor du ønsker å bli lokalkontakt / kulturell veiviser.

Krav:

 • Alle lokalkontakter må fremvise politiattest
 • Lokalkontakter må gjennom opplæring
 • Lokalkontakter må være 23 år eller eldre

Om AFS Norge Internasjonal Utveksling:

 • AFS Norge er en internasjonal, ideel, frivillig organisasjon som tilbyr interkulturelle læringsmuligheter for å utvikle kunnskap, ferdigheter og forståelse som behøves for skape en mer rettferdig og fredelig verden.

Ta gjerne kontakt med oss på 22 31 79 00 eller info@afs.org for mer informasjon.

Would you like to take part in Oslo Afro Arts Festival this summer?

Søknadsfrist: Snarest

The festival is this year 23rd-26th August and we need help before, during and after the festival.