Rådgiver medlemsservice/administrasjonSiste nyheter fra partnere i Global

solberg-grande-astrup.jpg

Derfor fikk Norge en utviklingsminister

Bistandsaktuelt | 17.01.2018

Utpekingen av Høyre-politikeren Nikolai Astrup som ny minister kom overraskende på de fleste stortingsanalytikere.

Moskva-rygg_croppet_system_feature.jpg

NY BOK: Vender Russland ryggen til Vesten?

NUPI | 17.01.2018

Har Russland styrkt banda til Aust-Asia, og fører dette til at dei trekkjer seg unna Vesten?

tb-w372-h232-crop-int-e2a41136e1f6ae5a21c607cd7c20d435.jpg

Flere muligheter for klimalederskap fra Solberg

FIVH | 17.01.2018

Framtiden i våre hender mener det er flere åpninger for godt klimalederskap i regjeringsplattformen. 

Arbeidslivets klimauke cut.jpg

Arbeidslivets klimauke

FN-sambandet | 17.01.2018

Norges trepartssamarbeid i arbeidslivet er en ressurs for å oppnå Parisavtalen. «Arbeidslivets klimauke» er en kampanje som skal skape bevissthet om verdien av grønne arbeidsplasser.

image.jpg

–Godt at regjeringen vil øke flyktningkvoten

Flyktninghjelpen | 15.01.2018

Flyktninghjelpen er tilfreds med signalene i den nye regjeringsplattformen om at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger og være en pådriver for flyktninger internasjonalt.

FNs-baerekraftsmaal.png

En regjering for bærekraftig utvikling?

ForUM | 15.01.2018

Regjeringsplattformen: Samtidig som den nye regjeringen legger stor vekt på bærekraft er det uklart hvordan regjeringen mener de skal nå FNs bærekraftsmål, mener ForUM.

matsikkerhet.jpg

Stopp det afrikanske matsvinnet

Norad | 11.01.2018

Nær halvparten av maten som produseres i afrikanske land går tapt på veien fra åker til forbruker.

trinesg-utviklingsminister-changemaker.JPG

Full mobilisering for ny utviklingsminister

ForUM | 10.01.2018

Over 50 organisasjoner trosset Oslo-kulda for å gi Venstre-leder klar beskjed på vei til videre regjeringsforhandlinger på Jeløya: En ny regjering må ha en egen utviklingsminister.

tb-w372-h232-crop-int-8870efbd27d3e0c751349599efb6229c.jpg

Stopp lønnstyveriet fra tekstilarbeiderne!

FIVH | 09.01.2018

Kleskjeder som Zara, Mango, Adidas og Next tjener store penger på å selge klær produsert av arbeidere med luselønninger.

16-9-indonesia_valg_40-ken-opprann.jpg

Se innsendte innspill til prinsipper for sivilt samfunn

Norad | 08.01.2018

Norad har mottatt nærmere 60 skriftlige innspill fra organisasjoner og enkeltpersoner til nye prinsipper for støtte til sivilt samfunn.

Jobb som frivillig?

Styreverv i IUG - Ingeniører uten grenser

Søknadsfrist: 20.02.2018

Lyst til å hjelpe til å oppnå bærekraftsmålene? Ønsker du å bidra til en raskt voksende bistandsorganisasjon? Ingeniører Uten Grenser Norge trenger deg til et styreverv!

Idrettens fredskorps

Søknadsfrist: 15.02.2018

Er du en eventyrer? Er du glad i idrett? Liker du nye impulser? Har du kunnskaper og formidlingsevne? Er du glad i idrett, sa du? Lurer du på hva du skal gjøre det neste året? Svaret på spørsmålene er enkelt: Idrettens fredskorps.

Vi ønsker å tilby deg å søke idrettens fredskorps. Dette er en av de virkelig gode mulighetene for å gjøre noe meningsfullt, samtidig som man får jobbrelevante erfaringer og et godt stykke CV-mat.

Er du mellom 20-28 år, og kan svare ja på minst et av spørsmålene over, ønsker vi å bli bedre kjent med deg. Hvert år gir vi et knippe unge voksne en unik mulighet til å jobbe med idrett i Afrika, oppleve et utrolig eventyr, tilegne seg kompetanse, kulturforståelse og erfaringer som styrker deg både som menneske og attraktiviteten din som arbeidstaker i årene fremover. Det er rett og slett en sjanse du ikke kan la gå fra deg og en mulighet man står ovenfor en gang i livet. Tør du å gi deg selv utfordringer? Tør du å gi deg selv opplevelser for livet? Tør du å skille deg ut og bidra?

Ta et aktivt og godt valg, søk idrettens fredskorps 2018/19.

Søknadsskjema: https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5112277&sid=Z62EMPoP4x

For praktisk informasjon.  https://www.idrettsforbundet.no/tema/idrettensfredskorps/

Eller se https://www.youtube.com/watch?v=2K9hFtPm-L4

Studentpraktikant til Markedsavdelingen i CARE Norge

Søknadsfrist: 15.02.2018

Vil du være med på å gjøre en forskjell for mennesker i nød? CARE søker etter en engasjert, idérik og utadvendt praktikant som studerer markedsføring, design, teknologi eller andre relevante fag til vår markedsavdeling. Praksisen er ubetalt og skal gjennomføres som del av et studieløp.

 Oppgaver

 • Bistå i utvikling av metoder og gjennomføring av tiltak for å engasjere flere støttespillere blant bedrifter og privatpersoner.
 • Forslag til utforming av innhold i egne markedsføringskanaler
 • Bistå i utvikling og valg av verktøy for å måle gjennomslag for ulike aktiviteter
 • Bruke læring (metodikk og strategi) fra studiene i utøvelse av oppgavene
   

Kvalifikasjoner

 • Påbegynte studier i markedsføring, design, informasjonsteknologi eller andre relevante fag
 • Grunnleggende kunnskap om markedsføring
 • Ivrig bruker av sosiale medier
 • Interesse for utviklingspolitikk, internasjonal bistand og likestilling
 • Erfaring med fundraising og/eller B2B en fordel
 • God skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
   

Personlige egenskaper

 • Engasjert, idérik og effektiv
 • Selvstendig
 • Analytisk
   

Vi tilbyr

 • Innsikt i og praktisk erfaring med markedsføringsarbeid i en humanitær organisasjon
 • Faglig læring innenfor studieretning fra en av verdens største humanitære organisasjoner
 • En svært hyggelig arbeidsplass
 • Deltakelse i strategisk markedsføringsarbeid
 • Innblikk i norsk bistandssektor

Søknaden sendes til care.norge@care.no innen 15.02.2018

For mer informasjon om stillingen, ta kontakt med Markedssjef Hilde Vanvik på hilde.vanvik@care.no eller, tlf. 900 89 483.

Se også www.care.no
 

CARE er en av verdens største humanitære organisasjoner. CARE International arbeider med å bekjempe fattigdom i 94 land og har et utstrakt bistandsfaglig nettverk. I 2016 fikk over 80 millioner mennesker hjelp gjennom CAREs prosjekter og programmer.

CARE jobber for at kvinner og menn skal ha like rettigheter og muligheter, slik at fattigdom kan bekjempes mer effektivt. Vårt arbeid er konsentrert om tematiske fokusområder som økonomisk sikkerhet, kvinners deltakelse, seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, samt arbeid mot kjønnsbasert vold.

CAREs viktigste metode for å møte utfordringer knyttet til fattigdom og kjønnsdiskriminering er basert på etablering av spare- og lånegrupper. CARE er også en viktig humanitær aktør i forebygging og håndtering av kriser og katastrofer, og arbeider med kvinner, fred og sikkerhet i ulike sammenhenger.

Centre des Sureaux i Marmande, Frankrike søker EVS-volontører

Søknadsfrist: 21.01.2018

Ønsker du å jobbe som frivillig i 12 måneder, i sørvest Frankrike? Gjennom den europeiske volontørtjenesten (EVS), ser vi etter to volontører til prosjekter i Marmande, Frankrike

Vi søker ungdom mellom 18 og 30 år, som ønsker å være volontør fra februar 2018 til februar 2019 (nøyaktig oppstartsdato vil være etter avtale). Vi ser ikke etter formelle kriterier, men interesse og motivasjon for prosjektene settes veldig høyt på listen. Franskkunnskaper hjelper, men er ikke obligatorisk.

Det første prosjektet fokuserer på å utvikle kultur i Marmande, sammen med direktøren for kultur i kommunen. Her skal volontøren jobbe med å utvikle ideer for å fremme kultur, markedsføring og kommunikasjon.

Det andre prosjektet fokuserer på å organisere en musikkfestival, der volontøren skal jobbe med artister, politikere og ungdom. Markedsføring, kommunikasjon og interkulturelle aktiviteter er blant arbeidsoppgavene til volontøren.

Som EVS-volontør blir kost, losji, reise lommepenger dekket. Du får mulighet til å reise på seminar for å møte andre volontører, lære fransk og ikke minst lære om fransk kultur, i tillegg til å motta Youthpass-sertifikatet etter endt prosjekt. Begge prosjektene har rom for at volontørene kan iverksette sine egne initiativer.

Er du interessert i et av disse prosjektene? Ønsker du arbeidserfaring, utenlandserfaring og nye opplevelser? For å melde interesse eller for mer informasjon, kontakt Ajla Cejvan på ajla.sureaux@gmail.com innen 21. januar.

RE:ACT søker sentralstyremedlemmer!

Søknadsfrist: Snarest

RE:ACT er en ungdomsorganisasjon som jobber for en mer rettferdig og bærekraftig verden. Å ha et verv i sentralstyret gir deg nyttig organisasjonserfaring, større nettverk, nye venner, fin CV-mat og attest, og er en gylden mulighet til å jobbe for en mer rettferdig og bærekraftig verden.

Les mer om sentralstyret og de ulike vervene her: http://re-act.no/bli-med-i-sentralstyret-til-react/

For å melde din interesse for et verv i RE:ACT kan du registrere deg i dette skjemaet: https://goo.gl/forms/GlYwZBOm9S4iwxou1.

Unik mulighet for ledererfaring for deg som er 21 år+

Søknadsfrist: Snarest

CISV Buskerud er en internasjonal fredsorganisasjon for barn og unge, som trenger ledere til sine aktiviteter sommeren 2018. Vi arrangerer egen internasjonal barneleir, og vi sender barn og unge på internasjonale leirer i Norge og utlandet. Vil du bidra til vårt fredsarbeid og samtidig få verdifull erfaring og fantastiske opplevelser?