Engasjer 2.jpg

Engasjer deg!

Tips til hvordan DU kan bidra til en bedre verden!

csm_forbruker_12011_belgia_364x768_915355b421.png

Kjøp Fairtrade!

Ved å velge Fairtrade-merkede produkter som kaffe, kakao, bananer, roser, te, sukker, bomull og mange flere, kan du være med å støtte utvikling for fattige bønder og arbeidere i utviklingsland – hver eneste dag.

Vil du bruke litt av tiden din til å jobbe frivillig? Her finner du mange måter å bidra på.

green-chameleon-21532-unsplash.jpg

Redaksjonelt og organisatorisk arbeid

Mange organisasjoner trenger frivillige til redaksjonelt og organisatorisk arbeid, samt til politiske utvalg. Blant dem finner du Afrika.no, KFUK/KFUM, Spire, Changemaker og LAG. For deg som er student kan du jobbe med en lang rekke ulike, spennende og viktige temaer SAIHs lokallag, dette er også en strålende muligheter til å få praktisk erfaring i løpet av studietiden.

jan-tinneberg-1087787-unsplash.jpg

Bo miljøvennlig

Boligen vår har et betydelig miljø- og klimaavtrykk. Her er tipsene til dem som ønsker et grønnere og mer miljøvennlig hjem.

Utveksling gjennom Norec

Er du mellom 18 og 35 år kan du dra på utveksling med en av Norecs samarbeidspartnere. Under utvekslingen reiser du til et land i Afrika, Asia eller Latin-Amerika og jobber for en organisasjon eller virksomhet over en lengre periode. Du får moderat lønn eller lommepenger under utvekslingen, og et sted å bo.

Klærne våre kan være produsert under svært dårlige arbeidsforhold, og kan også belaste miljøet. Her er tips for etisk og miljøvennlige klesvalg.

Reis ut i verden

Reis på utveksling gjennom KFUK-KFUM Global. Opplev verden og se virkeligheten mange mennesker lever i. Ta med erfaringer for resten av livet, og få et annet perspektiv på livet.

david-ananda-499879-unsplash.jpg

Jobb for fred i verden!

Norges Fredslag er en medlemsorganisasjon som jobber for å fremme fredskultur og nedrustning. Mye av Fredslagets arbeid drives på frivillig basis, en av måtene å engasjere seg i Fredslaget på er å bli aktivt medlem.

Verdens mest brukte vegetabilske olje er hovedårsaken til at regnskogen forsvinner i Indonesia og Malaysia. Sjekk ut palmeoljeguiden og se hvordan du kan bidra til at bruken av palmeolje går ned.

Menneskerettigheter

Amnesty International har mange måter du kan kjempe for menneskerettigheter på i hverdagen din. Du kan blant annet bli SMS-aktivist, digital agent, eller bruke litt av din tid til kampanje- og aksjonsarbeid, pluss mye mer. Her kan du teste hvilken måte som passer best for deg.

AdobeStock_202876359.jpeg

"Change the world by changing yourself"

AIESEC består av 126 ungdomsdrevne komiteer over hele verden som jobber med å fasilitere muligheter til å delta i frivillig arbeid eller jobbe som intern i mange land. Her er mange muligheter for deg som er student.

Gjennom Atlantis kan man jobbe som frivillig i Afrika, Asia eller Latin-Amerika. Arbeidet kan være med barn, kvinner og eldre, med dyr og miljø eller helse og ernæring. Dette er en måte å gi lokale organisasjoner og institusjoner ekstra hender som kan hjelpe dem i det daglige arbeidet.

Finans og rettferdighet

Attac Norges kjemper for en sterk regulering av den internasjonale finanssektoren, spesielt gjennom finansskatt og avskaffelse av skatteparadisene. Her er det medlemmene som driver organisasjonen. Hvis du er enig i Attacs politiske plattform kan du melde deg inn og bidra aktivt hvis du ønsker det.

warren-wong-323107-unsplash.jpg

Bli ledsager i felt eller engasjer deg i Norge

PBI rekrutterer ledsagere til felten og informere om menneskerettighets forkjempernes arbeid i Norge. Det er viktig for dette arbeidet at flere engasjerer seg i kampen for å beskytte menneskerettighetene i PBIs prosjektland.

Miljøvennlig mat

Maten vår står for rundt 30 prosent av klimautslippene. Her er tips som er bra både for miljøet og helsa.