Klipp fra media

Filter: Juni 2004 medieklipp

Regjerings-sirkus

VG | 30.06.2004
Lederkommentar: Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet flørter åpent med tanken om å danne regjering hvis de til sammen får flertall etter valget om drøyt et år. Vi har store vanskeligheter med å se hvordan et slikt regjeringssamarbeid vil fungere, særlig i utenrikspolitiske spørsmål av stor betydning for Norge.

Unge frivillige redder liv i Sudan

Dagsavisen | 30.06.2004
Kommentar av Lars Nehru Sand: Tross konfliktene og motsetningene som er oppstått i Sudan, består Sudan Røde Halvmåne av frivillige representert fra alle grupperingene i Sudan. Ungdommene er et godt eksempel fordi de viser at det går an å samarbeide på tvers av motsetninger.

Solheim gjør nytt fredsforsøk på Sri Lanka

Dagsavisen | 30.06.2004
Fredsmekler Erik Solheim begynte i går en ny runde samtaler med politiske ledere på Sri Lanka for å blåse liv i den vaklende fredsprosessen.

Bush' og Iraks fremtid knyttet sammen

Aftenposten | 30.06.2004
Bak nyhetene av Kristin Nilsen: Den videre utviklingen i Irak vil avgjøre den politiske skjebne til mannen som mer enn noen andre bærer ansvaret for at USA i fjor gikk til krig for å styrte Saddam Husseins regime.

Det går mot bikkjeslagsmål

Dagbladet | 30.06.2004
Bomber, fangetortur og halshogginger i Irak er blitt ei hengemyr for valgkamp-Bush. Men han holder følge med Kerry.

Lite å feire i Irak

Nationen | 30.06.2004
Lederkommentar: Alle ser at maktoverføringa i Irak er meir symbolikk enn realitetar.

Avhengig uavhengighet

Klassekampen | 30.06.2004
Kommentar av Robert Fisk: De av oss som satte hermetegn rundt «frigjøring» i 2003, bør nå sette hermetegn rundt «suverenitet».

Fritt Irak på papiret

Dagbladet | 30.06.2004
Lederkommentar: Statsminister Allawi vet utmerket godt at han i lang tid framover vil være avhengig av amerikanske soldater. Uten USA vil hans lille og mangelfullt utrustede hær være maktesløs mot godt bevæpnende motstandsgrupper.

Terrorfrykt spolerte festgleden i Irak

Dagsavisen | 30.06.2004
Irakerne har mottatt den nye friheten med forsiktig optimisme, men bilbomber og selvmordsangrep har stanset ethvert tilløp til en folkefest.

Nølende NATO bak USAs Irak

Aftenposten | 30.06.2004
Lederkommentar: I NATO og i Irak er vi vitne til at et USA, som er politisk svekket av tilbakeslag i og rundt Irak, har fått redusert sin evne til å påvirke andre land til å opptre slik presidenten ønsker. Makten er redusert hos supermakten.

Bush ble avvist av NATOs toppmøte

Aftenposten | 30.06.2004
Landene i NATO ønsker å styrke samarbeidet med land i Midtøsten, men har avvist USAs storstilte initiativ for å demokratisere regionen.

Karzai ber NATO om rask hjelp

Aftenposten | 30.06.2004
Afghanistan trenger NATO-forsterkninger raskt. - Vennligst skynd dere, sa landets president Hamid Karzai på NATO-toppmøtet i går.

Urolig «hjemme hos»

Klassekampen | 30.06.2004
Kommentar av Peter M. Johansen: «Normalisering»? Bare dersom politisk krise er normaltilstanden.

USA ba britene forberede angrep mot Iran

VG | 30.06.2004
USAs øverstkommanderende i Irak, general Richardo Sanchez, ga britiske styrker ordre om å forberede et storstilt angrep med bakkestyrker mot Iran.

Powell presser Sudan

Dagsavisen | 29.06.2004
Sudan presses til å stanse grusomhetene i Darfur når USAs utenriksminister Colin Powell og FNs generalsekretær Kofi Annan besøker landet i dag.

Sudan fornekter Darfur-katastrofe

Aftenposten | 29.06.2004
Regjeringens forsøk på å dekke over forholdene vanskeliggjør arbeidet med å hjelpe 1,2 millioner nødlidende mennesker.

"Fahrenheit 9/11" slår alle rekorder

Aftenposten | 29.06.2004
Køene foran kinoene som viser anti-Bushfilmen "Fahrenheit 9/11" er endeløse. I salen buer publikum mot George Bush og klapper for filmskaperen Michael Moore.

Okkupasjonens høye pris

Vårt Land | 29.06.2004
De økonomiske, menneskelige og sikkerhetsmessige kostnadene i Irak-krigen er enorme, påpeker ny rapport.

Arrogansens pris

Dagbladet | 29.06.2004
Kommentar av Torgeir Larsen: Naivitet og kunnskapsarroganse har lyst opp veien til dagens kaos i Irak.

Maktoverføring møtt med skepsis

Dagens Næringsliv (NTB) | 29.06.2004
Mandagens maktoverføring i Irak blir møtt med skepsis i araberverdenen, og arabiske analytikere spår fortsatt væpnet motstand mot utenlandske styrker i landet.

Maktovertagelse i skjul

Aftenposten | 29.06.2004
Med en hemmelig seremoni overførte USA mandag Iraks suverenitet til irakerne. Den nye statsministeren ber om folkets hjelp i kampen mot opprørerne.

Kan Iraks nye styre overleve?

Aftenposten | 29.06.2004
Kommentar av John Hultgren: Irakere vil sannsynligvis merke ganske liten forskjell etter at landet i går fikk sin suverenitet tilbake. Derfor er den nye regjeringens suksess langt fra sikker.

Strides om Irak

Dagsavisen | 29.06.2004
NATO-landene ble i går formelt enige om å hjelpe Irak med å lære opp irakiske styrker. Men det er strid om hvordan det skal gjøres.

Irak tok NATO-ledere på sengen

Aftenposten | 29.06.2004
Iraks nye suverenitet tok flere av NATO-lederne på sengen. - Vi holdt ord, sa USAs president George W. Bush i Istanbul. NATO-toppmøtet samlet seg om en utvannet Irak-erklæring.

USA skyver NATO inn i Irak

Aftenposten | 29.06.2004
Kommentar av Morten Fyhn: På selveste maktoverføringsdagen i Bagdad var det selvsagt politisk umulig for NATOs toppmøte å avvise Iraks tilsynelatende beskjedne ønske om hjelp til trening av soldater. Vedtaket er en liten fjær i hatten for president Bush.

Vil sende norsk NATO-hjelp

VG | 29.06.2004
Utenriksminister Jan Petersen er klar for å sende norske offiserer til Irak for å drive NATO-opplæring.

Jagland: ? Naturlig å hjelpe Irak militært

VG (NTB) | 29.06.2004
Utenrikskomiteens leder Thorbjørn Jagland (Ap) mener det er naturlig at Norge bidrar til en NATO-organisert opplæring av irakiske sikkerhetsstyrker.

Pyntelig fasade

VG | 29.06.2004
Lederkommentar: Bølgene av terror som stadig skyller inn over Irak, og et Afghanistan som holder på å gå i glemmeboken, danner et dystert bakteppe for toppmøtet i Tyrkia.

Nato-toppmøte under USA-press

Klassekampen | 29.06.2004
USA presser på Nato for å tilby partnerskapsavtaler med Israel og flere arabiske land. Flere Nato-land står i mot av frykt for at Nato forstrekker seg til USAs bruk.

Veien til demokratiet er bratt og vanskelig

Vårt Land | 29.06.2004
Kommentar av Bjarte Botnen: Taliban-soldater skal ha drept 16 afghanerne som hadde regi-strert seg for å delta i valget som skal holdes i september. Dagen før drepte de to kvinner som arbeidet for å få kvinner til å registrere seg som velgere.
1 - 30 av 298
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.