Klipp fra media

Filter: Juli 2004 medieklipp

La oss handle

Dagens Næringsliv | 30.07.2004
Kommentar av Sofie Mathiassen: Det internasjonale regelverket for handel er ikke rettferdig, det er fullt av mangler og hull. Likevel er det mye bedre enn alternativet. Derfor bør det handles.

Kenya kan gjøre det igjen

Nationen | 30.07.2004
WTO-toppmoetet i Mexico endte i fiasko da Kenya forlot forhandlingene i sinne. I natt kan landet sette ned foten på ny.

Kamp om jordbruksstøtten

Aftenposten | 30.07.2004
Fem store landbruksnasjoner har kommet med et felles forslag for å få de fastlåste handelsforhandlingene i WTO tilbake på sporet. Senterpartiet forsøker å hindre at Norge støtter forslaget.

Sp-Haga frykter Norge svekkes i WTO-møtet

Nationen | 30.07.2004
Senterpartiets leder Åslaug Haga frykter at WTO-forhandlingene munner ut i dramatiske følger for norsk landbruk.

Industritollen blokkerer WTO

Nationen | 30.07.2004
Mens landbruket stjeler de største overskriftene seiler industritollen opp som WTOs akilleshæl.

Bekymret for WTO-forhandlingene

Dagbladet (NTB) | 30.07.2004
- Det er klart jeg begynner å bli bekymret. Tiden er i ferd med å bli knapp og det er veldig mange ulike interesser som skal balanseres, sier utenriksminister Jan Petersen til NTB.

Tidspress kan hjelpe Norge

Nationen | 30.07.2004
Knapp tid og irritasjon over de store landenes opptreden kan gi Norge spillerom under sluttspurten i WTO. Spørsmålet er om utenriksminister Jan Petersen (H) tør stå løpet ut.

Ille for Norge

Nationen | 30.07.2004
Norge har fått en svært dårlig start på innspurten i WTO-forhandlingene.

Gasskraft i evig reprise

Aftenposten | 30.07.2004
Kommentar av Agnar Kaarbø: Som et politisk gnagsår plager gasskraftdebatten politikerne. Striden om krafttilgang og arbeidsplasser mot miljø, hjemsøker snart alle partier.

Krise i Darfur: Sammensatt konflikt

Morgenbladet | 30.07.2004
Kommentar av Anniken Vargel: Konflikten i Darfur presenteres som en etnisk konflikt mellom arabisk milits og afrikansk sivilbefolkning. Men situasjonen er mye mer kompleks.

Passivitet mot døden i Darfur

Aftenposten | 30.07.2004
Lederkommentar: Ingen kan være i tvil om at bare et sterkt internasjonalt press, hvor USA prisverdig nå går i spissen, kan gi håp om en slutt på katastrofen i Darfur. De afrikanske og islamske land er også denne gang ute av stand til å løse problemer i egne rekker.

Darfur-konflikten har kostet 80.000 liv

Aftenposten (NTB-DPA) | 30.07.2004
Krigshandlinger, sult og sykdom har kostet 80.000 menneskeliv i Sudans vestlige Darfur-region, anslår den statlige amerikanske hjelpeorganisasjonen USAID.

? Fokus øker givergleden

Vårt Land | 30.07.2004
Selv om det vil ta lang tid før Darfur-katastrofen er gått over, tror ikke lektor Kåre Melhus ved Mediehøgskolen Gimlekollen at nordmenn går lei av å høre om den.

Kerry ut mot Bush og terrorpolitikken

VG | 30.07.2004
John F. Kerry (60) tok et kraftig frontaloppgjør med George W. Bush og presidentens antiterrorpolitikk i sin avgjørende tale i natt.

Svetter i sviende hete uten elektrisitet

Aftenposten (Washington Post) | 30.07.2004
Denne sommeren er den andre siden den USA-ledede invasjonen av Irak. Folk hadde regnet med at strømmen skulle være tilbake for fullt nå. Men forsyningen er mange steder både utilstrekkelig og upålitelig.

Militær «nødhjelp» setter liv i fare

Dagsavisen | 30.07.2004
Militærstyrkenes blanding av humanitær hjelp og krigsinnsats hindrer hjelpeorganisasjonenes arbeid i Afghanistan og Irak.

Krass kritikk av USAs operasjoner i Afghanistan

VG (NTB) | 30.07.2004
Store bistandsorganisasjoner retter skarp kritikk mot USA for å bruke bistand som pressmiddel mot lokalbefolkningen i Afghanistan for å få dem til å samarbeide.

? Dehumaniserer palestinerne

Vårt Land | 30.07.2004
- Carl I. Hagen dehumaniserer palestinerne og fremstiller Muhammed nærmest som en barnemishandler, mener Anders G. Romarheim ved NUPI.

Kosovo uløst ? og uløselig?

Dagsavisen | 30.07.2004
Lederkommentar: Hatet mellom kosovo-serbere og kosovoalbanere er like dypt som før. Det eneste de er enige om, er en veldig misnøye med FNs UNMIK-administrasjon.

WTO: Fem sentrale aktører enige

Nationen | 29.07.2004
Forhandlingene i Verdens handelsorganisasjon (WTO) skal ha tatt ett betydelig skritt framover. Fem viktige aktører er blitt enige.

Kritisk runde for WTO

Dagsavisen | 29.07.2004
Kommentar av Tor Akselsen: Denne uka blir det avgjort om forhandlingene om nye rammer for verdenshandelen bryter sammen enda en gang, eller om den såkalte Doha-runden kommer et skritt videre. Hvis det ikke blir enighet om nye rammer for forhandlingene nå, kommer det ikke til å skje noe før langt ut i 2005.

WTO-forhandlinger uten innblanding

Nationen | 29.07.2004
WTO får forhandle i fred under toppmøtet i Sveits. Interesseorganisasjonene er for første gang utestengt fra forhandlingslokalene, og de som vanligvis demonsterer er fintet ut - og fraværende.

Norge vil ofre Jarslberg-støtte

Dagsavisen | 29.07.2004
Regjeringen vil ofre eksportstøtte til norsk ost i WTO-forhandlingene. Norske melkebønder raser.

Stille før stormløpet

Nationen | 29.07.2004
Det var dagen for neglebiting og intens rykteflom i Geneve i går.

Flisen og bjelken

Dagbladet | 29.07.2004
Kommentar av Dag Kullerud: CarlI. Hagen foldet hendene fromt på podiet til en kristenfundamentalistisk sekt i Bergen og sa: - Vi kristne. I går kom han med den samme presiseringen overfor noen muslimske ambassadører: Vi kristne.

Statsministeren kritiserer Hagens muslim-tale

Aftenposten (NTB) | 29.07.2004
Stormen etter Carl I. Hagens såkalte muslim-tale har ennå ikke stilnet. Nå er det statsminister Kjell Magne Bondevik som refser Frp-formannen.

Rekordøkning i norske utslipp

Dagbladet | 29.07.2004
Mens EU reduserer utslippene av klimagasser, når norske utslipp stadig nye høyder.

Er hjelp til Sudan en sak for staten?

Nationen | 29.07.2004
Lederkommentar: Vitsen med frivillige organisasjoner er at de skal mobilisere frivillig giverglede og engasjement i folket. Da er det grenser for hvor statlige de kan bli.

Bondevik: Gi til Darfur nå

Vårt Land | 29.07.2004
Hittil er 50.000 døde, 1,2 millioner på flukt og 2 millioner sultrammede. Og verre kan det bli hvis ikke befolkningen i Darfur får nødhjelp.

Samler bevis for folkemord i Darfur

VG (NTB) | 29.07.2004
Mens USA samler støtte til sitt resolusjonsforslag mot Sudan, forsøker amerikanske og britiske tjenestemenn å finne ut om konflikten i Darfur kan kalles folkemord.
1 - 30 av 340
1 2 3 4 5 6 .... 8 9 10 11 12

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.