Klipp fra media

Filter: Juli 2006 medieklipp

Massakren i Qana

Dagsavisen | 31.07.2006
Lederkommentar: Nå er det nok. Verdenssamfunnet må gripe inn overfor Israels drap på sivile, på kvinner og barn. I krig er det regler for hvordan man kan gå fram. Et land har ingen rett til å bombe i hjel uskyldige borgere.

Jakter på partnere

Aftenposten | 31.07.2006
Kommentar av Arne Halvorsen: Venezuelas president Hugo Chavez irriterer stadig flere statsoverhoder i Latin-Amerika med sin politiske retorikk og hatske utfall mot USA. Nå søker han nye allianser.

Splitter Sør-Afrika

Aftenposten | 31.07.2006
Flere tusen sørafrikanere demonstrerte i helgen til støtte for den korrupsjonstiltalte nestlederen i ANC, Jacob Zuma. I dag starter rettssaken.

Krigen i gang på Sri Lanka

Aftenposten | 31.07.2006
Den fire år lange våpenhvilen på Sri Lanka er over, og krigen er i gang igjen, sier en av Tamiltigrenes toppledere.

Sadistisk vitenskap

Aftenposten | 31.07.2006
Lederkommentar: Krig er vold , har alltid vært det, og på alle våre ulike sivilisasjonsstadier har vitenskapen stått oppfinnsomt i krigsherrenes tjeneste. Forsøk på å humanisere krigens brutalitet, blant annet ved å avtalefeste begrensninger av dens råskap både i folkeretten og Genèvekonvensjonen, ligger nok i likhet med lærebøkene i krigskirurgi stadig et par hakk bakut for våpenteknologiens listighet.

Israel godtar 48 timers pause i bombingen

Aftenposten | 31.07.2006
Israel har godtatt å stanse luftoperasjonene over Sør-Libanon i 48 timer mens angrepet mot Qana etterforskes.

Diskuterer fredsprosess i Nepal

Dagsavisen | 31.07.2006
Nepals statsminister vil ikke la maoistene sitte i landets midlertidige regjering, med mindre de legger ned våpnene.

Unison fordømmelse

Dagsavisen | 31.07.2006
Verden fordømmer Israels bombing av byen Qana i Sør-Libanon søndag morgen.

Meningsløst, tragisk og uakseptabelt

Dagsavisen | 31.07.2006
Statsminister Jens Stoltenberg leder an blant norske toppolitikere i en unison forferdelse over massakren i Qana. Han fordømmer Israels brudd på folkeretten.

Israel med nye angrep på Libanon

Dagbladet | 31.07.2006
Har godtatt våpenhvile i 48 timer, USA tror på varig våpenhvile i løpet av uka.

Advarer mot frihandel

Klassekampen | 31.07.2006
I WTO presser Norge på for å redusere tollsatsene på fisk. En fersk EU-rapport advarer samtidig det mot de sosiale og miljømessige konsekvensene dette kan få for fattige land.

Muslimer søker ly i kirke

Aftenposten | 30.07.2006
Ryktet spredde seg raskt: Det var trygt ly å finne i en kristen landsby og tusener kom til Rmeish i Sør-Libanon.

Hizballah er på glid

Aftenposten | 30.07.2006
Gjennombrudd i arbeidet med å finne en diplomatisk løsning på krisen i Midtøsten. Men harde forhandlinger forestår.

FN fordømmer israelsk angrep

VG | 30.07.2006
FN fordømmer det israelske angrepet mot den sørlibanesiske landsbyen Qana, hvor minst 54 sivile ble drept natt til søndag.

Rice ikke velkommen i Libanon

VG | 30.07.2006
Libanesiske myndigheter vil ikke møte USAs utenriksminister før Israel går med på en våpenhvile.

Syr for harde livet for nordmenn

Dagsavisen | 30.07.2006
De kan jobbe 80 timer i uka for norske forbrukere. Men de er glade til. Og det kunne vært verre. Den norske importøren har sørget for mange sosiale forbedringer.

Angrep FN-bygningen i Beirut

Dagbladet | 30.07.2006
De har knust hele første etasje, sier Dagbladets fotograf i Beirut.

Vi advarte dem

Dagbladet | 30.07.2006
«Vi jobber under antagelsen om at landsbyene er tomme og at de som ennå oppholder seg der er knyttet til Hizbollah», sier en israelsk offiser.

Demokratisk valg i Kongo

Dagbladet | 30.07.2006
Lederkommentar: Når Kongos 25,5 millioner velgere i dag går til valgurnene, er det første flerpartivalg på 45 år. I det digre og vanskelig framkommelige landet skal FN være med på den største valgoperasjon i organisasjonens historie.

Puddelpolitikk i praksis

Aftenposten | 30.07.2006
Kommentar av Kristin M. Haugevik: Det spesielle vennskapet med USA og president Bush har kostet Blair dyrt i årene etter invasjonen i Irak. Mange briter mistenker nå Blair for å overvurdere nytten og nytelsen av å ha et spesielt vennskap med verdens eneste gjenværende supermakt.

Irans skam

Aftenposten | 30.07.2006
Lederkommentar: Islam i vår tid rommer en bred hovedstrømning av skriftfortolkning som er altfor opplyst til å støtte praktisering av steining som straffemetode. En tragisk utvikling i vår tid er at det finnes regimer som er villige til å bringe sin religion i vanry ved å trekke denne straffereaksjon ned fra mørkeloftet.

Idealisme på fremmarsj

Vårt Land | 29.07.2006
Økt miljøengasjement, større vilje til å gi u-hjelp og mindre vekt på materielle goder. Ifølge Norsk Monitor er nordmenns holdninger er i ferd med å snu.

Sukrer eksportpillen

Nationen | 29.07.2006
Lederkommentar: Norge importerer råsubsidiert sukker fra EU i stedet for å hente det på sunt markedsmessig vis fra land i Afrika eller Sør-Amerika.

Bistand til konsulenter

Klassekampen | 29.07.2006
I løpet av fire år fikk Mosambiks petroleumsdirektorat 28 millioner kroner i norsk bistand. Nesten halvparten endte opp i lommene til norske konsulenter. Organisasjonen Action Aid anslår at nær en fjerdedel av verdens samlede utviklingshjelp brukes på dyre vestlige eksperter.

WTO lever videre - i beste velgående

Nationen | 29.07.2006
Kommentar av Thomas Vermes: I dag skulle WTO kommet fram til en avtale om mer liberalisering. Forhandlingsbruddet betyr ikke anarki.

Hizbollah: Ny fase av krigen

VG | 29.07.2006
Hizbollah introduserte fredag nye raketter som har fire ganger rekkevidden til Katyusha-rakettene som har terrorisert Israel i konflikten som går inn i sin 19. dag

Egeland: - Hizbollah ikke største hinder for våpenhvile

VG | 29.07.2006
En midlertidig våpenhvile mellom Israel og Hizbollah er ikke urealistisk, mener FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland.

Nord-Korea isolerer seg

Dagsavisen | 29.07.2006
Nord-Korea nekter å delta i samtaler om sikkerhetssituasjonen i Nordøst-Asia og truer med å trekke seg fra ASEAN-landenes årlige forum.

Taper stadig mer sympati

Dagsavisen | 29.07.2006
Kommentar av Jahn Otto Johansen: Det kan virke som om Israel er blitt sin egen verste fiende. Den sympati landet fikk etter provokasjonene fra Hamas og Hizbollah, er i ferd med å fordunste som vannet i ørkenen.

Krigens hvem, hva og hvorfor

Aftenposten | 29.07.2006
Aftenpostens Midtøsten-korrespondent svarer her på spørsmål mange trolig stiller seg om krigen og de stridende partene.
1 - 30 av 358
1 2 3 4 5 6 .... 8 9 10 11 12

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.