Klipp fra media

Filter: Januar 2007 medieklipp

MUL-import og tollfritak

Nationen | 31.01.2007
Kronikk av Per Dæhlen: De fattigste landene må heller få handelsfordeler, gjerne i form av eksportstøtte.

UD krever KN-penger tilbake

Vårt Land | 31.01.2007
Kirkens Nødhjelp må betale tilbake 6,35 millioner bistandskroner som en ansatt i Sudan stakk av med.

Presset til å tone ned klimatrusselen

Aftenposten (NTB) | 31.01.2007
Mange amerikanske forskere er blitt presset av Det hvite hus til å tone ned farene for klimaendringer, ifølge en fersk rundspørring.

Bjørnøy fikk refs

Aftenposten | 31.01.2007
Helen Bjørnøy fikk kraftig reprimande av statsminister Jens Stoltenberg etter miljø-utspill.

Slutt å fomle, Stoltenberg

Nationen | 31.01.2007
Kommentar av Drude Beer: Gi oss én god grunn til at rike, oljeproduserende Norge skal ha dårligere klimapolitikk enn EU.

Krever klimatall fra Stoltenberg

Dagsavisen | 31.01.2007
Tidligere miljøvernminister Børge Brende (H) og flere andre opposisjonspolitikere krever at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) raskt legger et konkret tall på bordet for de norske klimakuttene.

Klimasvikt på bedehuset

Vårt Land | 31.01.2007
Kommentar av Alf Kjetil Walgermo: Eg meiner at det lågkyrkjelege Noreg har eit godt utgangspunkt, med si vektlegging av nøysemd, til innsats for miljøet. Men engasjementet manglar.

Farlig fritid

Dagbladet | 31.01.2007
Kommentar av Carlo All og Ingun Grimstad Klepp: Tingliggjøringen av fritiden viser seg blant annet gjennom en dobling i importen av sportsutstyr fra 2001 til 2005. Friluftsliv - med alt utstyret som skal gjøre livet ute trygt, morsomt og behagelig - er nå den fritidsaktiviteten som forbruker mest energi nest etter feriereiser.

Forbrukerne vil ha miljøvennlig kraft

Dagsavisen | 31.01.2007
Til tross for høye kraftpriser mener sju av ti strømkunder at hensynet til miljøet må veie tyngst når energibehovet vårt skal sikres.

Hu Jintao frir til Afrika

Dagsavisen | 31.01.2007
Kinas president Hu Jintao kom til Afrika i går. Fredag og lørdag møter han den sudanske presidenten Omar Hassan al-Bashir. Det kan bli avgjørende for Darfur-spørsmålet.

Ga kjempesmekk til Sudan

Dagbladet.no | 31.01.2007
Møtet i Den afrikanske unionen (AU) ble ikke helt slik Sudan og president Omar al-Bashir hadde tenkt seg.

Oljesøl drepte drømmen om et godt liv

Dagsavisen | 31.01.2007
De siste 35 årene har Nigerias oljeinntekter strømmet inn i like store summer som i Norge. Like fullt lever 80 millioner nigerianere for under en dollar dagen.

Uro på oljefelt

Klassekampen | 31.01.2007
Norge har invitert Venezuelas oljeminister for å diskutere Statoil i Venezuela. Samtidig murrer det i oljeregionen Orinoco, der Statoil er aktiv.

Stormet nasjonalforsamlingen i Ecuador

VG (NTB) | 31.01.2007
Hundrevis av tilhengere av president Rafael Correa stormet nasjonalforsamlingen i Ecuador tirsdag. Parlamentarikerne ble tvunget til å evakuere, før politiet fikk fjernet demonstrantene.

Våpenhvile uten tillit

Dagsavisen | 31.01.2007
Lederkommentar: Kampene mellom Hamas og Fatah er ødeleggende for den palestinske befolkningen. Utryggheten som skapes undergraver økonomien, som allerede er meget sterkt skadet av den brutale israelske okkupasjonen. I en tid da evne til samarbeid om et felles mål - en palestinsk stat - er avgjørende, brukes tid og krefter på sekterisk strid.

Afrika

Klassekampen | 30.01.2007
Lederkommentar av Espen Løkeland-Stai: Under Verdens sosiale forum i Kenya gjorde afrikanske bevegelser sitt for å avkle myten om det tapte kontinent. Under slagord som «Et annet Afrika er mulig», presenterte de alternative utviklingsstrategier, løsrevet fra diktater under Bretton Woods-institusjonene.

Vil forlenge fullmakt til å inngå handelsavtaler

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.01.2007
Det hvite hus oppfordrer Kongressen til å fornye fullmakten til å inngå handelsavtaler uten detaljert innblanding fra Kongressen.

Oljefond uten miljøprofil

Aftenposten | 30.01.2007
Kronikk av Hilde W. Nagell og Ylva Lindberg: Med vår utslippsbaserte og tilfeldig tildelte formue har Norge et særlig ansvar innen klima. Er vi modige, fremtidsrettede og lure tar vi dette ansvaret på alvor i forvaltningen av Statens pensjonsfond utland, eller "oljefondet", som det også kalles.

Klimaendring gir økt kamp om ressursene

Dagsavisen | 30.01.2007
Klimaforandringene vil føre til vannmangel, fattigdom og økt konfliktnivå, advarer forskere.

2500 klimaforskere er enige

Dagbladet.no | 30.01.2007
Klimaet blir varmere i åra som kommer, og det er vår egen skyld.

Isbreer forsvinner raskere

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.01.2007
Verdens isbreer krymper tre ganger raskere nå enn på 1980-tallet, ifølge en fersk oversikt.

Pusheren på hjørnet

VG | 30.01.2007
Akkurat nå: USA er avhengig av olje, og Norge er en av pusherne på hjørnet. Mens Norge lever av å selge olje og gass som forurenser, vil USA inn på avvenning. Antagelig blir det amerikanerne som finner teknologien som kan redde jordkloden.

Nekter å bekrefte Bjørnøys klimaløfte

Dagsavisen | 30.01.2007
Jens Stoltenberg vil ikke gå god for Helen Bjørnøys løfte om klimagasskutt på 20 prosent innen 2020. Dermed er det full forvirring om regjeringens klimapolitikk.

Al Gore skal gjøre ungdom miljøbevisst

Dagsavisen | 30.01.2007
Alle landets videregående skoler får utdelt Al Gores film om klimatrusselen, «En ubehagelig sannhet». Regjeringen setter nå i gang en klimakampanje.

Fem på tolv

Dagbladet | 30.01.2007
Kommentar av John Gunnar Mæland og Ingvild Fossgard Sandøy: Miljøtrusselen krever handling nå. Men kampen mot atomvåpnene er enda mer avgjørende.

Revolusjon for Afrikas kvinner

Dagsavisen | 30.01.2007
Over hele Afrika rykker kvinner inn i ledende posisjoner. Nigerias miljøvernminister Helen Esuene har en nærmest umulig oppgave: Rydde opp ekstreme miljøødeleggelser etter tiår med hensynsløs oljeutvinning.

Afrikaunionen ber om somaliastyrker

Klassekampen | 30.01.2007
Da Den afrikanske union (AU) åpnet sitt toppmøte i går, var det store spørsmålet hvem som kan bidra med styrker i Somalia.

- Tør ikke sparke ut oljeselskapene

E24 | 30.01.2007
Venezuelas president Hugo Chavez har nasjonalisert en privat flyplass i Caracas, og nå kaster han seg over tele og media. - Han tør ikke sparke ut oljeselskapene, sier analytiker Robert Bottome til E24.

Irak-krigen kan spre seg

Aftenposten | 30.01.2007
Irak driver inn i borgerkrig, og det er stor fare for at krigen vil spre seg og bli en regional krig, mener forskere ved Brookings Institution.

En overflod av problemer

Dagsavisen | 30.01.2007
Kommentar av Roger Hercz: Snart 30 år er gått siden revolusjonen i Iran. Tross spådommer om at ansvar vil gjøre ethvert regime mer moderat, lever det islamistiske styret i beste velgående - og leker med atomkapasitet. Iran har ennå mye å lære oss alle.
1 - 30 av 422
1 2 3 4 5 6 .... 11 12 13 14 15

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.