Klipp fra media

Filter: Oktober 2007 medieklipp

Optimist på vegne av FN

Dagbladet | 31.10.2007
Lederkommentar: Egelands bok bekrefter at verdensorganisasjonen til enhver tid er akkurat så kraftfull, eller svak, som medlemslandene tillater.

I verdens rampelys

Aftenposten | 31.10.2007
Kommentar av Ulf Andenæs: Jan Egeland fikk øverste ansvar for FNs nødhjelp og humanitære innsats. Hver ny katastrofe satte ham dermed i verdens rampelys.

Egeland fikk kjeft og hatbrev for hjelpekampanje

Dagbladet.no | 31.10.2007
I sin bok «Det nytter. Rapport fra frontlinjene», som ble lansert tirsdag, beskriver han hvordan de mektige, rike landene hadde broddene ute hvis det ble poengtert at de som virkelig kunne bidra, også skulle bidra så det monnet ved naturkatastrofer eller krigskonflikter.

I front for mennesket

Dagsavisen | 31.10.2007
- Det nytter, sier Jan Egeland. Det er også tittelen på boka han kom med i går, «Det nytter. Rapport fra frontlinjene».

USAs invasjon får unngjelde i ny bok

Aftenposten | 31.10.2007
USAs invasjon av Irak får unngjelde i Jan Egelands bok "Det nytter", som kom ut i dag.

- Velkommen selvkritikk

Aftenposten | 31.10.2007
- Jeg ønsker Jan Egelands evne til selvkritisk refleksjon om Oslo-avtalen velkommen, sier professor Hilde Henriksen Waage.

- Skatteparadiser er verktøy for kriminalitet

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.10.2007
Skatteparadisene er ikke noe gjemmested for penger, de er verktøy for kriminelle handlinger. Det fastslår Økokrim i sin årlige trendrapport.

Advarer mot bio-bensin

Nationen | 31.10.2007
Urskogen brennes ned for å gi biodrivstoff, advarer Greenpeace Norge, og ber regjeringen avblåse påbudet fra nyttår. Se film fra nedbrenning av urskogen!

- Useriøs kritikk fra Bellona

Aftenposten | 31.10.2007
Olje- og energiminister Aslaug Haga slår hardt tilbake mot Bellonas kritikk, og mener utsagnene er totalt urimelige.

- Vil skylde på EU

Aftenposten | 31.10.2007
Bellona mener Regjeringen har feilinformert Stortinget i CO2-saken. Bellona tror Regjeringen gjør det for å kunne legge skylden på EU hvis CO2-rensingen på Mongstad blir forsinket.

Fornybartoget går nå

Aftenposten | 31.10.2007
Kommentar av Bård Lahn, Einar Håndlykken, Steinar Bysveen og Frederic Hauge: Vi kan fortsatt melde oss på i kampen for å være Europas ledende nasjon innen fornybar energi. Men da må vi starte nå.

Vil betale for å redde klimaet

Dagsavisen (ANB) | 31.10.2007
Godt over halvparten av innbyggerne i Norden er villige til å betale mer for bensin og elektrisitet. Hele 72 prosent av danskene svarer ja på spørsmålet. Statsminister Jens Stoltenberg er glad for at nesten seks av ti nordmenn har en slik holdning til klimatrusselen.

Flertall vil betale mer for å redde klimaet

Aftenposten (NTB) | 31.10.2007
58 prosent av nordmenn og svensker vil betale mer for bensin og strøm dersom det kan bidra til å redusere klimaproblemene.

Oljestrategi

Dagbladet | 31.10.2007
Kronikk av Jon Bingen, Erik S. Reinert og Tore Wikan Nitutt: De kommende tiår vil se store endringer i den globale produksjon og i det globale forbruk av energi. Det skyldes ikke klima alene. Fallende oljeproduksjon kontrollert av stadig færre aktører, og en kraftig økning i forbruk gir svært høye priser og store marginer og en omfattende rivalisering om kontroll med produksjon og omsetning av olje.

Kirkenes Verdensråd ber om innpass hos FN

Vårt Land | 31.10.2007
Vil bidra mer i fredsarbeidet på Afrikas Horn.

FN stemte mot USAs Cuba-embargo for 16. gang

Dagbladet (NTB) | 31.10.2007
Resolusjonen, som heter Nødvendigheten av å avslutte den økonomiske, handelsmessige og finansielle handelsembargoen USA har innført mot Cuba, ble vedtatt med et overveldende flertall i FNs hovedforsamlingen tirsdag.

Aksjonister stopper regnskogshogst

Dagbladet.no | 31.10.2007
Indonesisk regnskog brennes for å gi plass til palmeplantasjer.

- Militærjuntaen rekrutterer barn

VG (NTB) | 31.10.2007
Den burmesiske hæren tvangsrekrutterer barn helt ned i 10-årsalderen på grunn av mangel på soldater, opplyser menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch.

Blackwater kan slippe straff i USA

Dagsavisen | 31.10.2007
Sikkerhetsvaktene i selskapet Blackwater fikk løfte om immunitet hvis de forklarte seg til sin oppdragsgiver, amerikansk UD. Dermed kan det bli vanskelig å straffeforfølge drapene på 17 sivile irakere.

USA avviser planer om angrep mot Iran

VG (NTB) | 31.10.2007
Det hvite hus sier de skal «ta i bruk alle mulige diplomatiske midler» for å finne en løsning på konflikten med Irans atomprogram, og avviser at president George W. Bush har planer om et militært angrep.

Ahmadinejad: - Millioner er klare for martyrdøden

Aftenposten (NTB) | 31.10.2007
- Millioner av iranere er klare til å ofre livene sine i kampen mot landets fiender, sier Irans president Mahmoud Ahmadinejad, med klar referanse til USA og amerikanernes allierte.

Ny splid om Afghanistan

Aftenposten | 31.10.2007
Mens nære NATO-allierte ber om hjelp, frykter SV at norske soldater snikinnføres til kamp i det sørlige Afghanistan.

Framskritt i Afghanistan

Dagbladet | 31.10.2007
Debatt av Kurt Volker: I møte med stadig nye og mer desperate handlinger fra Taliban og al-Quaida i Afghanistan har noen konkludert med at vårt oppdrag er en tapt sak og at NATO ikke er rustet for utfordringen. Vi må ikke la dette skygge for vår beslutning og de faktiske fremskritt som gjøres der. Jeg vet at det står mange utfordringer foran oss i Afghanistan, men vi må huske hvorfor vi er der og hvor mye vi har utrettet.

Putins triksing

VG | 31.10.2007
Lederkommentar: Svært mange er opptatt av de stadig dårligere kår for demokratiet i vår mektige nabostat i øst - forhåpentligvis også hjemlige myndigheter når den verste gasståka har lagt seg.

Ber Stoltenberg megle

VG (NTB) | 31.10.2007
KrF-leder Dagfinn Høybråten ber statsminister Jens Stoltenberg (Ap) gå inn og megle mellom statsrådene Kristin Halvorsen (SV) og Jonas Gahr Støre (Ap) i ambassadør-skattesaken.

Ber om klimahjelp

Aftenposten | 30.10.2007
Rasering av skog gir større klimagassutslipp enn den samlede globale transportsektoren. Nå vurderer regjeringen å bruke milliardbeløp for å redusere avskoging.

Åpner for klimamilliarder til skogvern

Dagsavisen | 30.10.2007
Regjeringen vurderer å bruke betydelige summer for å redusere avskogingen i tropiske regioner, som et hastetiltak for å kutte globale CO2-utslipp.

Ber Nordisk Råd om Mongstad-hjelp

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.10.2007
Jens Stoltenberg vil ha hjelp til CO2-prosjektet på Mongstad.

Mongstad og EU

Dagbladet | 30.10.2007
Lederkommentar: Vi går ut fra at klimafornuften er like godt representert i EU som i Norge. Så får vi andre ta høyde for at EU-relaterte spørsmål fortsatt farges av brennende holdninger for og i mot.

Lovende fra LO om miljø

Dagsavisen | 30.10.2007
Lederkommentar: LO-leder Roar Flåthen vil ha slutt på at LO sees på som en bremsekloss i miljøpolitikken. Torsdag legger han fram LOs «klimastrategiske plan» i Folkets Hus. Tidsskriftet Mandag morgen har fått tilgang til deler av dokumentet, som tyder på at det i tiden framover vil komme nye toner fra LO i miljøpolitikken.
1 - 30 av 500
1 2 3 4 5 6 .... 13 14 15 16 17

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.