Klipp fra media

Filter: Februar 2007 medieklipp

Fremtidsrettet eierskap

Aftenposten | 28.02.2007
Kommentar av Henrik Syse: Tirsdag la Norges Bank frem sin Årsrapport for forvaltningen av Statens pensjonsfond - Utland. I rapporten redegjøres det også for eierskapsutøvelsen, både status i arbeidet og satsingsområder fremover.

Ti gode år

Dagens Næringsliv | 28.02.2007
Lederkommentar: Den norske staten er blitt en finansiell stormakt med en kapital på 1780 milliarder kroner plassert i det norske oljefondet, nå omdøpt til Statens Pensjonsfond Utland.

Oljefondet bruker eiermakt

E24 | 28.02.2007
Fondet har flere ganger bedt selskaper om å klargjøre sin bruk av underleverandører med tanke på menneskerettigheter.

Finansminister vil ha pensjons-etikk

Vårt Land | 28.02.2007
De private pensjonsfondene passer på tre milliarder av sparepengene våre. Men bare et fåtall av fondene har så langt tenkt på en etisk investering.

Miljøpolitikk for folk flest

Nationen | 28.02.2007
Lederkommentar: Frp vil alltid kutte en miløavgift nær deg.

Vi trenger et nasjonalt klimaforlik

Dagbladet | 28.02.2007
Kommentar av Lars Haltbrekken: Det må bli slutt på svarteperspillet mellom partiene om hvem som er best i klimapolitikken.

Minister mistenkt for krigsforbrytelser

Aftenposten | 28.02.2007
Tidligere innenriksminister Ahmed Haroun er mistenkt for krigsforbrytelser i Sudan.

Skviser Statoil

E24 | 28.02.2007
Chavez uttalte på radio i Venezuela natt til tirsdag at regjeringen har signert en erklæring som gir myndighetene rett til å ta kontroll over minst 60 prosent i en rekke nye joint venture-selskaper i landet.

Skudd mot diplomater trapper opp krigen

Dagsavisen | 28.02.2007
Krigen i Sri Lanka ble trappet opp enda et hakk i går. Ambassadørene fra USA, Italia og Tyskland ble såret da helikoptrene de var i ble beskutt av Tamiltigrene.

USAs og vår uro over Afghanistan

Aftenposten | 28.02.2007
Lederkommentar: Det er ingen oppmuntrende situasjonen som møter amerikanerne i Irak, Afghanistan og Pakistan i dag, fem og et halvt år etter terroren mot USA.

Har et Irak-problem

Aftenposten | 28.02.2007
Mens de demokratiske presidentkandidatene star i kø for å markere sin motstand til Irak-krigen, er fortsatt Hillary Clinton svært forsiktig. Barck Obama korter inn ledelsen.

Bombe mot Cheney

Klassekampen | 28.02.2007
USAs visepresident Dick Cheney var trolig målet for en selvmordsbomber ved Bagram-basen i går. Taliban utvider sin våroffensiv til 6-7 provinser.

Støre: - Norge og USA har ulike roller i Midtøsten

Dagbladet (NTB) | 28.02.2007
USA gir Norge anerkjennelse for landets tradisjoner og kontakter i Midtøsten, men de to landene har ulike roller, fastslår Jonas Gahr Støre etter et møte med sin amerikanske kollega.

Støre møtte Rice: Midtøsten dominerte

Aftenposten | 28.02.2007
Den brennbare situasjonen i Midtøsten dominerte fullstendig da utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte sin amerikanske kollega.

Varsler aksjon i Gaza

Aftenposten | 28.02.2007
I gjennomsnitt slår fire raketter ned i eller nær kibbutzer, tettsteder og byer i Negev-regionen hver eneste dag. Befolkningen i byen Sderot har sogar truet med å evakuere hvis den israelske hæren ikke snart gjør noe.

Norge på kollisjonskurs med FN

Dagbladet | 28.02.2007
Kronikk av Gunnar M. Karlsen og Beate Slydal: Norge har spilt en avgjørende rolle i å få innlemmet Serbia i NATOs partnerskap for fred, stikk i strid med anmodninger fra Den internasjonale domstolen for det tidligere Jugoslavia.

Folkemordet i Bosnia

Dagsavisen | 28.02.2007
Lederkommentar: Domstolen i Haag kritiserer med rette Serbia for å ha brutt internasjonal lov ved ikke å stoppe folkemordet i Srebrenica i Bosnia i juli 1995. Men de serbiske lederne var ikke alene om å vise unnfallenhet. FN hadde en styrke på plass som skulle hindre slike overgrep.

- Systematisk tortur i Tsjetsjenia

VG (NTB) | 28.02.2007
Den russiske republikken Tsjetsjenia bruker systematisk tortur blant annet for å presse mistenkte til å tilstå forbrytelser, sier Europarådets kommissær for menneskerettigheter Thomas Hammarberg.

Brutal virkelighet

VG | 27.02.2007
Lederkommentar: En krig er som regel brutal og blodig. Det gjelder like fullt om den føres under NATOs banner eller FNs flagg.

Venstre-surr om rensing

Dagsavisen | 27.02.2007
Debatt av Maria Hoff: I Dagsavisen 17. februar går Venstres rådgiver Isak Oksvold i surr om Frps klima og energipolitikk. I Venstre ser man åpenbart gasskraftsaken kun ut fra nasjonale klimapolitiske mål. Da mister man et like viktig perspektiv - vår nasjonale kraftforsyning.

Med svarteper i baksetet

Aftenposten | 27.02.2007
Kommentar av Ragnar Kvam jr: Plutselig snakker alle om behovet for å redusere klimautslippene. Men det rokker ikke ved kravet om ti milliarder kroner til ny motorvei mellom Oslo og Asker.

Chávez gir Statoil nye måneder

Dagens Næringsliv (NTB) | 27.02.2007
Venezuelas president Hugo Chávez forlenger fristen til Statoil og andre oljeselskaper.

1,5 millioner trues av tørke i Kina

Dagbladet (NTB) | 27.02.2007
Drikkevannsforsyningen til 1,5 millioner kinesere er truet, og synkende vannstand i Changelva får skip til å grunnstøte.

Advarer Pakistan om terrorbaser

Dagsavisen | 27.02.2007
Visepresident Dick Cheney kom i går overraskende til Pakistan for å understreke alvoret i USAs krav om økt innsats mot terrorbasene langs grensen mot Afghanistan. Det fryktes en større våroffensiv fra disse basene.

Amerikanere flest vil hente soldatene hjem fra Irak

Dagbladet (NTB) | 27.02.2007
Nærmere to av tre amerikanere mener krigen i Irak ikke var verdt bryet, og stadig flere vil hente soldatene hjem.

Trapper opp oljestøtte

Klassekampen | 27.02.2007
Norge tredobler bistanden til Iraks oljedepartement, samtidig som en ny, omstridt oljelov er i ferd med å vedtas i landet.

Advarer mot militæraksjon

Dagsavisen (ANB-NTB) | 27.02.2007
Norske forskere advarer mot å bruke militær makt for å tvinge Iran til å etterkomme FNs krav.

Blix: Iran blir ydmyket

Dagsavisen (ANB-NTB-AFP) | 27.02.2007
USA og flere europeiske land ydmyker Iran ved å kreve en stans i landets atomprogram som betingelse for å innlede forhandlinger, mener den tidligere våpeninspektøren Hans Blix.

USAs og vår uro over Afghanistan

Aftenposten | 27.02.2007
Lederkommentar: Det er ingen oppmuntrende situasjonen som møter amerikanerne i Irak, Afghanistan og Pakistan i dag, fem og et halvt år etter terroren mot USA.

Kan bli straffet for å oppfordre til drap

Aftenposten | 27.02.2007
Indisk minister kan bli dømt for å ha utlovet milliondusør på Muhammed-tegnerenes hoder.
1 - 30 av 501
1 2 3 4 5 6 .... 13 14 15 16 17

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.