Klipp fra media

Filter: April 2007 medieklipp

Nye, globale kampformer

Klassekampen | 30.04.2007
- Vi er ved et vendepunkt for byggingen av en ny, global fagbevegelse, mener Peter Hall-Jones, redaktør av newunionism.net.

Livsgrunnlaget smelter bort

VG | 30.04.2007
Mens isbjørnungen Knut sjarmerer i Berlin Zoo, frykter forskerne at artsfrendene i Arktis dør ut. Bare 43 prosent av ungene overlever første leveår.

Klimaeksperter samlet i Bangkok

VG (NTB) | 30.04.2007
Over 400 klimaeksperter fra 120 land møttes mandag i Bangkok, der FNs klimapanel (IPCC) skal diskutere FNs tredje delrapport om klimakrisen.

Venter tøffe klimaforhandlinger

Dagsavisen (ANB-NTB-Reuters-AP) | 30.04.2007
Hvor mye vil det koste å bremse den globale oppvarmingen? Og hvem skal betale?

Dypt bekymret for Darfur

Dagsavisen (ANB-NTB-AFP) | 30.04.2007
Diplomater fra en rekke land sier de er dypt bekymret over situasjonen i Darfur. Verden over demonstrerte tusenvis av mennesker søndag mot at verden lukker øynene for konflikten.

Massiv støtte til Chavez

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.04.2007
Venezuelas venstrepopulistiske president Hugo Chávez er populær i hjemlandet.

Amnesty anklager Kina for brutte OL-løfter

VG (NTB) | 30.04.2007
Kina lever ikke opp til løftene om å bedre menneskerettssituasjonen foran neste års OL i Beijing, slår Amnesty International fast.

Fra kald krig til kald fred

Aftenposten | 30.04.2007
Kommentar av Hans Blix: Kofi Annan har påpekt at verden for tiden "går i søvne" mot en ny opprustning. I løpet av de siste årene har vi glidd inn i en stadig kaldere fred.

Norske diplomater refser Israel

Dagsavisen (ANB-NTB) | 30.04.2007
Norske diplomater feller en knusende dom over Israels bosettingspolitikk. De mener statsminister Ehud Olmert undergraver mulighetene for en fredsavtale.

Norge og moralske valg

Dagsavisen | 30.04.2007
Kommentar av Roger Hercz: Fridtjof Nansen er en elsket mann og en norsk folkehelt. Men i Midtøsten ødela han livene til flere hundre tusen mennesker. Norges engasjement i Midtøsten startet tidlig.

Hvor ble det av malaria?

Dagsavisen | 29.04.2007
Kommentar av Sandro Parmeggiani: Som generalsekretær i FN gjorde Kofi Annan mye klokt for verdens fattige. Det er ikke sikkert at det å slå sammen kampen mot aids, malaria og tuberkulose i et felles fond var det klokeste.

Oljedrøm?

Aftenposten | 29.04.2007
Lederkommentar: Statoils oppkjøp av et selskap med store rettigheter til å utvinne olje av tjæresand i Canada, er blitt møtt med politisk kritikk og dessuten skepsis fra en del analytikere. Det er ikke uten grunn.

Frykter Statoils nye miljøbombe

Dagsavisen | 29.04.2007
Rødgrønne politikere misliker at Statoil vil inn i den skitneste oljeproduksjonen i verden gjennom oppkjøpet av et tungoljeselskap i Canada.

FN: - Vi kan stoppe den globale oppvarmingen

Dagbladet | 29.04.2007
Denne uken kommer FNs klimapanel (IPCC) med en detaljert plan om hvordan kloden kan reddes fra de katastrofale problemene som kommer med den globale oppvarmingen.

Den lønnsomme oljelekkasjen

Dagbladet | 29.04.2007
Kommentar av Jens Aas- Hansen: Olje fra Norge lekker til land og bransjer som nekter å forplikte seg til klimatiltak, og slår beina under Norges Kyoto-forpliktelser.

Minoriteter til kamp for klimaet

Dagsavisen | 29.04.2007
Profilerte minoritetsrepresentanter er lei av å bli oversett i klimadebatten. - Den tredje verden lider på grunn av Vestens klimautslipp, sier Majoran Vivekananthan.

Å bade uten klær

Dagsavisen | 29.04.2007
Kommentar av Anders Heger: For ganske mange av oss kom det som noe av en overraskelse at det finnes en yrkesbetegnelse som «Fremskrittspartiets klimapolitiske talsmann».

Chávez - en demokratisk president?

Dagbladet | 29.04.2007
Debatt av Anne Lodding Gabrielsen: Eirik Vold kritiserer i sterke ordlag Peter S. Gitmark og Høyre for «å skade seg selv ved å knytte til seg krefter som representerer Latin-Amerikas mørke og udemokratiske fortid». Men han skyter seg selv i foten ved å beskylde Gitmark for dette, da han selv støtter Venezuelas president Hugo Chávez Frías.

Kjendiser ber om handling i Darfur

Dagbladet (NTB) | 29.04.2007
Verdenskjente skuespillere og musikere ber verdens ledere vise handlekraft og gjøre noe med grusomhetene i Darfur.

Chávez tilbyr billig olje

Dagsavisen (ANB-NTB-AFP) | 29.04.2007
Venezuelas president Hugo Chávez tilbyr olje med 50 prosent rabatt til sine allierte på venstresiden i Latin-Amerika og Karibia, for å sikre økonomisk og sosial framgang.

Hva nå, Kina?

Dagens Næringsliv | 29.04.2007
Ingenting ser ut til å klare å bremse vekst-lokomotivet Kina.

Det nye norske vi

Aftenposten | 29.04.2007
Kronikk av Jonas Gahr Støre: I utenrikspolitikken merkes det at Norge er annerledes sammensatt enn for bare 20-30 år siden. Som en kvinne på Holmlia sa til meg; "Når det er flom i Somalia, når bølgene helt til Holmlia". Når konfliktnivået øker i Kashmir, sender pakistanske studenter tekstmeldinger og ber om at Norge involverer seg.

"Verden er mer ordentlig enn mange tror"

Aftenposten | 28.04.2007
At 1,3 milliarder kinesere og 1,1 milliarder indere i løpet av et tiår er kommer inn på et felles globalt arbeidsmarked, med direkte konsekvenser for norske og europeiske fabrikkarbeidere og tjenesteytere, har ingen historiske paralleller. Verden er blitt én økonomi. At man har klart å håndtere dette, er egentlig ganske bra, sier Udgaard, som i denne saken sender en vennlig hilsen til amerikansk og kinesisk lederskap.

Klimaflyktninger kan skape press mot Norge

Aftenposten (NTB) | 28.04.2007
Millioner av klimaflyktninger fra fattige land kan skape et ufattelig press på innvandringspolitikken i Norge og resten av Europa, advarer bistandsminister Erik Solheim (SV).

Du virket så overbevisende, Jens

Nationen | 28.04.2007
Kommentar av Drude Beer: Det tok ikke lang tid før jubelen fra Aps landsmøte stilnet. Og før det ble klart at det Stoltenberg sa i sin store tale, i beste fall bare er halve sannheten. Problemene er enorme, dilemmaene står i kø, vanskelige og upopulære avgjørelser må tas på løpende bånd i månedene og årene som kommer.

Klimatåke over Soria Moria

Dagsavisen | 28.04.2007
Både Jens Stoltenberg (Ap) og Helen Bjørnøy (SV) tåkelegger det krystallklare løftet fra Soria Moria om å sette konkrete mål for klimautslipp i Norge.

Et miljøbevisst Ap?

Dagsavisen | 28.04.2007
Debatt av Sigmund Hågvar: Mens klimapolitikken er avgjørende for å demme opp mot en uønsket framtidig utvikling, må vi også ta tak i de utfordringene som må løses i kortere perspektiv. En av de store utfordringene som krever raske tiltak, er å stoppe tapet av biologisk mangfold.

- Fattige land må få slippe ut mer

Aftenposten (NTB) | 28.04.2007
- Vi i den rike verden må redusere våre utslipp slik at fattige land kan øke sine, sier bistandsminister Erik Solheim (SV).

Bjørnøy vil ikke si noe

Dagens Næringsliv | 28.04.2007
Miljøregnestykket for Statoils oppkjøp står ikke i stil med regjeringens klimaplan, men Statoils eier har ingen kommentar.

Statoils utslippsbombe

Dagens Næringsliv | 28.04.2007
Statoil har kjøpt seg en potensiell miljøbombe i Canada.
1 - 30 av 377
1 2 3 4 5 6 .... 9 10 11 12 13

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.