Klipp fra media

Filter: Mai 2007 medieklipp

Verdens banksjef

Aftenposten | 31.05.2007
Kommentar av Ola Storeng: Prisen for en rask løsning av krisen i Verdensbanken, var å akseptere en ny amerikaner, Robert Zoellick. Europa er for glad i banken til å si nei.

Bush bestemmer

VG | 31.05.2007
Lederkommentar: Etter skandalen med verdensbanksjefen Paul Wolfowitz ble det særlig fra europeisk hold uttrykt håp om at omverdenen ville få et ord med i laget når ny banksjef skulle utpekes. Det ble med håpet.

Solheim: ? Vi må gi Zoellick en sjanse

Dagsavisen (NTB) | 31.05.2007
Utviklingsminister Erik Solheim kaller den nye sjefen for Verdensbanken Robert Zoellick en kapabel mann, men sier det gjenstår å se hvordan han vil lede den store og kompliserte organisasjonen.

- Den heter da vel ikke Amerikabanken?

Dagbladet.no | 31.05.2007
Afrikansk misnøye med USAs forslag til verdensbanksjef.

Hyrer Hydro-topp

Klassekampen | 31.05.2007
Petter Nore fra Hydros internasjonale avdeling tar over som leder for bistandsprogrammet Olje for utvikling.

Verdens fredeligste land

Aftenposten | 31.05.2007
Verdens beste land å bo i. Verdens fredeligste land. Internasjonale organisasjoner kappes om å styrke vårt kollektive selvbilde som et fredselskende folk.

Kineser tjente 3 mrd. på smarte klimakvoter

E24 | 31.05.2007
En kinesisk fabrikk solgte klimakvoter for 3 milliarder kroner i fjor. Den tilhørende rensekostnaden var 30 millioner.

Japan kan bremse ny Kyotoavtale

Aftenposten | 31.05.2007
- Nå må Norge legge press på Japan, sier Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Norge en miljøsinke

Dagsavisen | 31.05.2007
Lederkommentar: Stoltenberg-regjering skal om ikke lenge - hvis regjeringspartiene blir enige - legge fram en stortingsmelding om klimapolitikken. Gros tidligere kronprins og Berntsens tidligere statssekretær, Jens Stoltenberg, har da sjansen til gjøre godt igjen for alle feilene gjennom 15 år. Ikke misbruk den sjansen.

Holdes hemmelig

Aftenposten | 31.05.2007
Regjeringen vil holde klimarapport hemmelig. Les hele rapporten her.

Ap foran SV i klimapolitikken

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.05.2007
Velgerne har større tillit til klimapolitikken til Arbeiderpartiet enn Sosialistisk Venstreparti.

Holder tilbake omstridt klimarapport

Dagbladet.no | 31.05.2007
Norge kan redusere sine utslipp med to tredeler på hjemmebane, viser rapport fra SFT.

Blair ber Vesten om å hjelpe afrikansk fredsstyrke

VG (NTB) | 31.05.2007
Storbritannias statsminister Tony Blair ber vestlige land støtte afrikanske fredsbevarende styrker slik at de blir bedre rustet til å gå inn i konflikter som den i Darfur i Sudan.

Eritrea ber verden presse Etiopia i grensestrid

VG (NTB) | 31.05.2007
Eritrea ber verden legge press på Etiopia for å få landet til å godta avgjørelsen i en kommisjon som har gransket grensestriden mellom de to landene. Anmodningen ble satt fram i et møte med en norsk delegasjon.

Chavez truer ny TV-stasjon

Dagbladet.no | 31.05.2007
Etter at Hugo Chavez stengte den populære TV-stasjonen RCTV i Caracas på søndag, har titusener av mennesker demonstrert i Venezuelas hovedstad Caracas.

Presidenten fra macholand

VG | 31.05.2007
Kommentar av Jon Magnus: Michelle Bachelet er et lys levende bevis på at alt er mulig i politikken. For bare få år siden var det helt utenkelig at hun skulle bli president i et land som Chile.

Se, de snakker sammen igjen

Vårt Land | 31.05.2007
Kommentar av Bjarte Botnen: Det går dårlig i Irak, i 2008 er det presidentvalg i USA, og derfor har utsendinger fra Iran og USA hatt sitt første møte siden 1979 (noen sier 1980, men det spiller kanskje ingen rolle). Og vi husker bråket etter sjahens fall og stormingen av ambassaden i Teheran.

FN slår krisealarm

Klassekampen | 31.05.2007
- Vi står overfor en humanitær krise, sier Wafa Yassir fra Norsk Folkehjelp. FN-organisasjonene Unicef og UNRWA slår alarm om situasjonen for palestinske kvinner og barn på flukt fra Nahr al-Bared.

Verdensbanksjefen klar

E24 | 30.05.2007
Zoellick har tidligere jobbet som handelsrepresentant for USA, og fikk mye ros for å bringe Kina og Taiwan inn i World Trade Organization (WTO).

- Zoellick ny sjef i Verdensbanken

Dagbladet (NTB) | 30.05.2007
George W. Bush vil utnevne tidligere viseutenriksminister Robert Zoellick som ny sjef for Verdensbanken.

Marked tar frihet fra folk

Aftenposten | 30.05.2007
Debatt av Gunnar Garbo: Civitas prosjektleder Lars Svendsen avviser i Aftenposten 21. mai mitt utsagn om at økonomisk liberalisme har skapt sosial elendighet verden over.

Det selvrettferdige Norge

Aftenposten | 30.05.2007
Kronikk av Arne Treholt: Vi drar ut på pilegrimsferd for å frelse verden. Det kan smake av selvgodhet, men kritikk skal vi ha oss frabedt. Ingen rører i utide ved den best bevarte av våre nasjonale helligdommer - selvrettferdigheten.

India avviser å kutte utslipp av drivhusgasser

Dagbladet (NTB) | 30.05.2007
Saken kommer opp på G8-møtet i Tyskland neste uke der forbundskansler Angela Merkel vil gjøre kampen mot global oppvarming til en hovedsak. India er invitert til møtet sammen med Brasil, Kina, Mexico og Sør-Afrika.

Nei-sida må først til månen

Nationen | 30.05.2007
Kommentar av Pernille Huseby: Det er kort og godt usjarmerende å være et annerledesland, hvis annerledesheten består i at vi bader i fattige menneskers svette og tårer, og smører oss og økonomien vår med miljøødeleggende olje. Mens andre, langt mindre velstående, gjør sitt for å redde verden.

? Norge har sviktet miljøarven etter Gro

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.05.2007
Norske regjeringer utmerker seg ved å snakke mye, men gjøre lite for miljøet, og Norge har sviktet arven etter Gro, mener professor William Lafferty.

Billigere miljøbiler

Dagbladet | 30.05.2007
Lederkommentar: I helga ble det kjent at veksten i CO2-utslipp trolig er større enn det som er lagt inn i noen av hovedscenarioene fra FNs klimapanel. Studien er beheftet med flere usikkerhetsmomenter, men bidrar til en økende bekymring for at den globale temperaturøkningen vil skje raskere enn det FNs klimapanel har varslet, og at verden har enda kortere tid på seg til å kutte utslippene og begrense klimaendringene.

Lang vei fram

Dagbladet | 30.05.2007
Lederkommentar: Da Jens Stoltenberg la fram sin plan for en ny klimapolitikk på Ap’s landsmøte for kort tid siden, virket den enkel inntil det geniale. Målene var dristige og midlene så uklare at det forsterket begeistringen.

Strammer grepet om Sudan

Dagsavisen | 30.05.2007
Sudan og Kina fordømmer USAs skjerping av sanksjonene mot Sudan på grunn av krisen i Darfur. Men forsøket på å straffe regimet i Khartoum har bare begrenset effekt.

Mistet øyet i politivold ? dømt til fengsel

Aftenposten | 30.05.2007
Studenten Sultana Khaya fra Vest-Sahara er dømt til åtte måneders fengsel i Marokko.

Raseri og feiring splitter Venezuela

Dagsavisen | 30.05.2007
- CNN kringkastet en løgn som knyttet president Hugo Chávez til vold og drap, sier Venezuelas informasjonsminister Willian Lara. Han opplyser at myndighetene vil gå til sak mot den amerikanske TV-kanalen. Under en pressekonferanse i Caracas viste Willian Lara CNN-opptak hvor bilder av Chávez var sammenstilt med bilder av Osama bin Laden.
1 - 30 av 405
1 2 3 4 5 6 .... 10 11 12 13 14

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.