Klipp fra media

Filter: September 2007 medieklipp

IMF-sjefen er klar

E24 | 30.09.2007
Strauss-Kahn, som ikke lyktes med å bli sosialistpartiets kandidat til vårens presidentvalg, tiltrer stillingen 1. november. Han går til jobben med planer om å endre organisasjonen.

? Ikke noe mål at klimatiltak skal svi

Dagsavisen | 30.09.2007
Nestleder i Ap, Helga Pedersen er enig med Thorbjørn Jagland i at forurenser skal betale for klimautslipp. Men målet er effektive tiltak, ikke at de skal svi mest mulig.

Det brenn!

Aftenposten | 30.09.2007
Debatt av Torgeir T. Garmo: Enda ein debatt på TV om klimaskiftet! Men det er noko forunderleg uvirkeleg over det heile: "Alle" er forlikte om kva vi skal gjera om 40 år, men det er faktisk ikkje da det gjeld! Det er no.

Brann som sprer seg

Dagsavisen | 30.09.2007
Kommentar av Åsne Gullikstad: Krisen i Zimbabwe er ikke lenger bare krisen i Zimbabwe. Den vokser seg bokstavelig talt inn i nabolandene.

Uganda: Skaff do eller gå i fengsel

Aftenposten (NTB-AFP) | 30.09.2007
Helseinspektører i det østlige Uganda har pågrepet 70 menn fordi husene deres ikke hadde noen form for toalettfasiliteter.

Kinas små prinser

Dagsavisen | 30.09.2007
Kinas første generasjon av enebarn er blitt voksen. Møtet med arbeidslivet blir et sjokk for de bortskjemte barna.

Kina er bekymret

VG (Nett) | 30.09.2007
Kina er kommet på banen i Burma-krisen og ber nå militærjuntaen om å bruke fredelige virkemidler for å bringe stabilitet i landet.

- Kina sikrer interessene i Burma

VG (NTB) | 30.09.2007
Kina har støttet militærjuntaen i Burma i flere år, men har også sikret seg med tanke på et mulig regimeskifte i landet ved å holde kontakt med opposisjonsgrupper, ifølge politiske analytikere.

Burmas brutale seniorgeneral

Dagsavisen | 30.09.2007
Hærlederne som har styrt Burma med jernhånd i 45 år ledes av et gammelt postbud som hater Aung San Suu Kyi så sterkt at han ikke tåler å høre navnet hennes.

I denne verden er alt mulig

Dagsavisen | 30.09.2007
Kommentar av Anders Heger: I løpet av uken som gikk, spredte det seg en melding, langsomt over kontinentene.

Oberst nektet å drepe munker

Aftenposten | 30.09.2007
- Flere tusen er drept i Burma de siste dagene, hevder avhoppet burmesisk oberst som nektet å følge ordre om å drepe flere hundre munker.

- FN-utsending har møtt Suu Kyi i Burma

Dagbladet (NTB) | 30.09.2007
Ibrahim Gambari har møtt opposisjonslederen.

Karzai villig til å snakke fred med Taliban-leder

Dagbladet (NTB) | 30.09.2007
Etter at Kabul opplevde sitt nest dødeligste selvmordsangrep siden 2001.

Russisk imam drept etter muslim-kritikk

Aftenposten (NTB-AP) | 30.09.2007
En russisk imam ble skutt og drept da han var på vei til morgenbønn i en moské sør i landet lørdag. Dagen før hadde han kritisert islamistiske ekstremister.

Verdensbanken lover 19 mrd til fattige

E24 | 29.09.2007
Det dramatiske skrittet er en del av Verdensbankens strategi for å øke sitt amarbeid med nyindustrialiserte land som India, Brasil, Russland og Sør-Afrika og hjelpe dem med sine fattigdomsproblemer.

Ber Solheim holde igjen Verdensbank-støtte

Vårt Land | 29.09.2007
Generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp (KN) ber bistandsminister Erik Solheim fryse overføringene til Verdensbanken. Banken krever fortsatt privatisering i fattige land, viser KN-rapport.

Krever kutt i støtten til Verdensbanken

Dagsavisen | 29.09.2007
Utviklingsminister Erik Solheim bryter med Soria Moria-erklæringen hvis han øker støtten til Verdensbanken. - Frys overføringene, krever Kirkens Nødhjelp.

Sjokk-kapitalisem innført med makt

Dagbladet (magasinet) | 29.09.2007
Naomi Klein: - Ekstrem markedsliberalisme etter katastrofer i New Orleans, Russland og Irak.

Strauss-Kahn blir ny leder for IMF

Dagens Næringsliv (NTB) | 29.09.2007
Den tidligere franske finansministeren Dominique Strauss-Kahn er utnevnt til ny sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF).

Skolene i New Orleans trengte sjokkterapi

Dagbladet (magasinet) | 29.09.2007
Naomi Kleins «The Shock Doctrine» er en uvanlig kunnskapsløs og uetterrettelig bok, selv til kapitalismekritikk å være. Jan Arild Snoen skriver for tidsskriftet Minerva, og utga i 2004 en bok om globalisering.

? Ligner pyramidespill

Klassekampen | 29.09.2007
Norge skal investere 400 milliarder ekstra oljekroner på det internasjonale aksjemarkedet. Økonom Erik Reinert mener dette er svært risikabelt. Etter forslag fra Finansdepartementet vedtok Stortinget i juni i år å utvide andelen av Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet) fra 40 til 60 prosent.

Kommer flere barn til å overleve?

Dagsavisen | 29.09.2007
Kommentar av Kristin Ingstad Sandberg: Norges stilling som årelang samarbeidspartner og støttespiller til FN-organisasjonene i kombinasjon med nye pengestrømmer gir innflytelse i de nye globale initiativene som GAVI og det Globale Fondet mot AIDS, tuberkulose og malaria.

Matpriser, brød og død

Nationen | 29.09.2007
Kommentar av Drude Beer: Økte matpriser er en internasjonal trend. For de fattigste i verden betyr det sult og nød. Men nordmenn feirer utviklingen med å gå fra dyrt til dyrest. I rike Norge er dyr mat trendy!

- Tiltak må ikke hindre økonomisk vekst

Aftenposten (NTB-AP-DPA) | 29.09.2007
USAs president George W. Bush erkjenner at klimaendringene er et problem, men mener hvert enkelt land selv må velge hvilke tiltak som skal settes i verk.

Sinne etter aids-utspill

Dagsavisen | 29.09.2007
Aktivister som jobber mot aids raser etter at lederen for den katolske kirke i Mosambik har hevdet at kondomer kan være infisert med hiv-viruset fordi de europeiske produsentene vil bli kvitt afrikanere.

Munkenes milde makt

Vårt Land | 29.09.2007
Kommentar av Erling Rimehaug: Med mild ikke-voldelig makt har Burmas munker blitt en større trussel for regimet enn noen væpnet gruppe har vært. Hvorfor satser vi da på våpenmakt mot det onde?

Langvarig mareritt i Burma

Aftenposten | 29.09.2007
Lederkommentar: Kampen for demokrati i Burma vil vare lenge og kommer til å kreve enda flere menneskeliv enn hittil. Regimet har til overmål bekreftet sin brutalitet og hensynsløshet.

Den røde armé

Dagbladet | 29.09.2007
Kommentar av Marie Simonsen: Verden gikk i rødt i går. Hjelper T-skjorter mot tyranni?

Noen skyter, mens andre nekter

Dagens Næringsliv (NTB) | 29.09.2007
Soldater løsner skudd mot flere tusen demonstranter i Rangoon i Burma. I andre deler av landet har soldatene nektet å skyte.

Juntaen kveler informasjonsstrømmen

Dagsavisen | 29.09.2007
Militærjuntaen i Burma ser ut til å ville kneble demonstrantene ved å kutte internett- og mobilforbindelser. Samtidig kommer det meldinger om at flere soldater nekter å skyte mot munkene.
1 - 30 av 412
1 2 3 4 5 6 .... 10 11 12 13 14

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.