Klipp fra media

Filter: Januar 2008 medieklipp

Vil investere mer i Afrika

E24 | 31.01.2008
De etiske retningslinjene for fondet skal nå evalueres av Kristin Halvorsen og Finansdepartementet, i følge Dagens Næringsliv (DN).

- Oljefondet kopieres over hele verden

E24 | 31.01.2008
- 20 internasjonale fond og investorer følger med på hva vi gjør i fondet, og kopierer det når vi kaster ut selskaper ved uttrekksmekanismen, sier Roger Schjerva (SV), statssekretær i Finansdepartementet til E24.

Ulv og klima i hete hoder

Aftenposten | 31.01.2008
Debatt av Harry Rødner: I lederartikkelen "Ulv på het klode" 25. januar tar Aftenposten for seg Lars Mjøens formastelige kritikk av klimajournalist Ole Mathismoen ("Gutten som roper ulv", 24. januar). Mjøen får så hatten passer, og lederartikkelen avsluttes med å belære Mjøen med at han må begrunne sitt syn.

Greenpeace og Frp i sjelden miljøallianse

VG (NTB) | 31.01.2008
Miljøorganisasjonen Greenpeace og Frp går sammen i en felles front mot fullskala CO2-rensing på Kårstø og det de mener er uansvarlig bruk av miljømilliarder.

Flyvekst spiser klimagevinsten

Dagsavisen | 31.01.2008
Flybransjen klarer ikke å redusere klimautslippene tross drastisk satsing på miljøtiltak. I stedet kan utslippene komme til å øke med 15 prosent fram til 2020.

Despoter

Klassekampen | 31.01.2008
Lederkommentar av Bjørgulv Braanen: Det mest oppsiktsvekkende med Civita-undersøkelsen er likevel utvalget av historiske hendelser det er spurt om. Hvorfor har man for eksempel ikke spurt om kunnskapene om McCarthy-tida, Vietnam-krigen, massemyrderiene i Indonesia og franskmennenes krig i Algerie? Målsettingen har åpenbart vært å skape et inntrykk av at det er et spesielt stort kunnskapshull når det gjelder «venstreorientert» totalitarisme.

Darfur-soldater kan havne på Haiti

VG (NTB) | 31.01.2008
De sudanske ledernes skepsis mot FN-soldater kan gjøre at de norske ingeniørsoldatene isteden bli sendt til verdens fjerde farligste land.

? Kenya-vold er etnisk rensing

Vårt Land | 31.01.2008
Amerikansk toppdiplomat bruker de hittil sterkeste ordene som er brukt om krisen i Kenya.

Ser tegn på etnisk rensing i Kenya

Dagsavisen (NTB) | 31.01.2008
Det er klare beviser på at det har foregått etnisk rensing vest i Kenya, men foreløpig dreier det seg ikke om folkemord, sier USAs fremste diplomat i Afrika.

Kenya er Afrikas brannfakkel

Aftenposten | 31.01.2008
Kenyakrisen kan utvikle seg til folkemord, advarer lederen i Den afrikanske union (AU) før afrikanske ledere i dag samles til toppmøte.

Milliarderstatning til StatoilHydro i Venezuela

VG (NTB) | 31.01.2008
Venezuela vil betale StatoilHydro og franske Total 1,1 milliarder dollar, nær 6 milliarder kroner, i kompensasjon for nasjonaliseringen av tungoljeprosjektet Sincor.

Stjeler nyrer fra fattigfolk

Dagsavisen | 31.01.2008
De indiske dagarbeiderne Shakeel Ahmed og Mohammed Salim reiste til storbyen for å lete etter jobb. De ble i stedet lurt til en privat klinikk der legene stjeler nyrer fra de fattige.

Rir av stormen

Klassekampen | 31.01.2008
Winograd-rapporten om krigen i Libanon gir regjeringen granatsjokk. Statsminister Ehud Olmert insisterer på at feilene som ble begått, er rettet på.

- Krigen i Libanon var en stor og alvorlig fiasko

Aftenposten | 31.01.2008
1200 libanesere og 160 israelere mistet livet sommeren 2006.

Markedene tømmes i Kabul

Aftenposten | 31.01.2008
Frykten for opprørere gjør at teppeselgeren Mohammed ikke har solgt så mye som en fillerye de siste to månedene. USA er i ferd med å tape krigen i Afghanistan, advarer to amerikanske tungvektere i en ny rapport.

Det haster med Gaza

Aftenposten | 31.01.2008
Kommentar av Per A. Christiansen: : Palestinerne på Gazastripen har fått en liten smak av frihet. Derfor vil det være enda farligere å holde dem innesperret på ubestemt tid.

Kom tilbake, Mahatma!

Aftenposten | 30.01.2008
Debatt av Kathrine Aspaas: I dag er det 60 år siden den moderne pasifismens far, Mahatma Gandhi, ble skutt og drept. Hvem forvalter arven etter den store, lille mannen?

Solheim: USA og Norge ser likt på konflikter

VG (NTB) | 30.01.2008
USA og Norge har i stor grad sammenfallende syn på mange av konfliktene i verden i dag. Det gjelder både Afghanistan, Nepal, Sri Lanka og Sudan, sier Erik Solheim (SV) til NTB.

Tragisk og mislykket

Dagbladet | 30.01.2008
Lederkommentar: Så seint som i fjor avviste Bush at global oppvarming er menneskeskapt. Mandag kom han med en halvhjertet tilslutning til en internasjonal klimaavtale. Hvordan dette kan være musikk i den norske miljøministerens ører, er uforståelig.

Mjøen skyter på pianisten

Aftenposten | 30.01.2008
Debatt av Arve M. Bakken: Forfatteren og skuespilleren Lars Mjøen virker frustrert over journalist Ole Mathismoen i sitt innlegg i Aftenposten 24. januar.

Norsk klimapolitikk og tallmagi

Dagbladet | 30.01.2008
Debatt av Per Ove Eikeland: Hvis Norge ønsker å fremheve internasjonalt lederskap i klimapolitikken ved å vise til høye ambisjoner i kutt på hjemmebane så bør de også legge til grunn de samme beregningsmetodene som andre bruker. Det er interessant at regjeringens tradisjonelt durkdrevne kritikere i miljøbevegelsen ikke har fanget opp tallmagien rundt de bebudede 2/3 kutt på hjemmebane.

Bommer grovt på kriger og despoter

Aftenposten | 30.01.2008
17-åringene på Foss videregående skole kan mye om jødenes lidelser, men er dårligere informert om historiske fakta og personer.

? Hvem er Pol Pot?

Dagsavisen | 30.01.2008
Godt over 60 prosent av norske ungdommer har ikke hørt om Pol Pot, viser ny undersøkelse. - Jeg frykter dette er et bestillingsverk for å sidestille kommunisme med nazisme, sier Aslak Sira Myhre.

Annan tror på snarlig løsning

Vårt Land | 30.01.2008
President Kibaki og opposisjonsleder Odinga forpliktet seg i går til å få slutt på volden. Kan få løsning om en måned, mener Annan.

Voldsbølge ute av kontroll

Aftenposten | 30.01.2008
Kommentar av Jens Barland: Valgjukset i Kenya provoserte frem opptøyer. Nå utvikles en voldsspiral uavhengig av valgprotestene.

Tomt for macheter i Nairobi

Klassekampen | 30.01.2008
De rivaliserende presidentkandidatene lover å forhandle. FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan frykter at det ikke er nok til å dempe den etniske volden.

Kenyas barn på flukt

Vårt Land | 30.01.2008
100.000 barn er nå på flukt i Kenya. De er alt annet enn sikre i flyktningeleirene.

Sender kirkedelegasjon til Kenya

Vårt Land | 30.01.2008
Nasjonale kirkeledere er beskyldt for unnfallenhet. Stig Utnem blir med internasjonal kirkedelegasjon som skal støtte fredsforsøkene.

Annan: - Tror på snarlig løsning for Kenya

VG (Nett) | 30.01.2008
Mens dødstallene stiger i Kenya, har tidligere FN-sjef Kofi Annan startet samtaler med president Mwai Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga. Annan tror at den verste krisen kan løses innen fire uker.

Rikets tilstand er langt fra bra

Dagsavisen | 30.01.2008
Kommentar av Erik Sagflaat: To kriger han ikke makter å avslutte og en økonomi av hengslene. President George W. Bush hadde ikke noe godt utgangspunkt for sin siste tale om rikets tilstand.
1 - 30 av 574
1 2 3 4 5 6 .... 16 17 18 19 20

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.