Klipp fra media

Filter: Desember 2008 medieklipp

Vil trekke Oljefondets investeringer fra alkoholindustri

VG (NTB) | 30.11.2008
Kirkens Nødhjelp ønsker at Statens Pensjonsfond - Utland skal trekke sine investeringer i selskaper som produserer alkohol.

? Økonomistudentene lærer for lite etikk

E24 (NTB) | 30.11.2008
Få norske økonomihøyskoler har etikk og samfunnsansvar som obligatoriske fag, viser en undersøkelse.

Bistand for folk flest

Dagbladet | 30.11.2008
Debatt av Erik Solheim: Sutring og surmuling. I Dagbladet 25. november nevner KrfUs leder Kjell Ingolf Ropstad disse orda som eksempel på et språk han ikke liker. Han mener det er rart at jeg snakker så folk flest forstår når jeg forklarer hvordan vi bruker våre 26 milliarder bistandskroner. Jeg mener det er et eksempel på surmuling når Krf er så åpenlyst misunnelige på at den rødgrønne regjeringa gjør det Krf så inderlig gjerne skulle gjort selv.

Her gjør Rima (23) seg klar til å fjerne klasebomber

Dagbladet.no | 30.11.2008
3. desember underskriver mer enn hundre land et historisk forbud mot klasebomber i Oslo. Befolkningen i Sør-Libanon er blant de som setter stor pris på nettopp dette.

Krigsforbryterdommen faller tirsdag

VG (NTB) | 30.11.2008
Den historiske krigsforbrytersaken er så spesiell at rettens administrator i etterkant vil forklare dommen for pressen.

Danskene tror ikke på drivhuseffekten

Aftenposten (NTB) | 30.11.2008
Forskere anklager statsminister Anders Fogh Rasmussen for å forvirre befolkningen.

Kvoteflopp for regjeringen

VG | 30.11.2008
Stoltenberg-regjeringen innrømmer nå at det ikke blir noen statlige kjøp av klimakvoter i år. Målet var å kjøpe kvoter for en halv milliard kroner.

Van - porten til Europa

Aftenposten | 30.11.2008
Hver natt smugles flyktninger som afghanske Sura og hennes to barn, over grensen fra Iran til Van. Den tyrkiske byen er porten til Europa, stoppested på veien til Norge.

Kongolesiske soldater drepte barn i FN-leir

VG (Nett) | 30.11.2008
Kongolesiske regjeringssoldater trengte seg inn på en FN-leir for å voldta to barn. Da det ikke lykkes, drepte de et av barna. Det andre er sporløst forsvunnet.

Mumbai sørger sine døde

Aftenposten | 30.11.2008
De første av mange begravelsesprosesjoner gikk lørdag gjennom gatene i Mumbai. En av de som ble kremert lørdag var sjefen for politiets antiterrorstyrke i byen, Hemant Karkare.

Hundretalls slaktes ned i Nigeria

Dagbladet.no | 30.11.2008
Store gatekamper mens verdens øyne er rettet mot Mumbai.

Finanskrisen rammer Kina hardt

Dagbladet (NTB) | 30.11.2008
På lengre sikt kan krisen bli en prøve på regjeringens evne til å lede landet, sier president Hu Jintao.

Terror senker Indias økonomi

E24 | 30.11.2008
Onsdagens terroristangrep i Mumbai vil sette en stopper for byens mål om å bli en internasjonal finanshovedstad.

Nødvendig kompromiss

Bergens Tidende | 30.11.2008
Lederkommentar: Sikkerhetsavtalen mellom Irak og USA gir tid. Det er bedre enn en rask tilbaketrekking av de amerikanske soldatene uten tanke på konsekvensene.

Finanskrisen gjør oss rausere

Aftenposten (NTB) | 30.11.2008
Finanskrisen har ikke rammet nordmenns giverglede. Hjelpeorganisasjonene opplever heller at pengene sitter løsere enn før renteoppgangen.

Gud er død

E24 | 29.11.2008
Kommentar av Thorbjørn Røe Isaksen: Markedets gud er kanskje ikke død, men flere av profetene har måttet krype til korset.

Shoppingpartiet SV

Dagbladet | 29.11.2008
Kommentar av Steinar Lem: Med SV-lederen som finansminister har shoppingen i Norge økt kronisk, sammen med klimautslippene - helt til en brå finanskrise slår innover verden. Nå ber hun folk flest shoppe like mye som vi hadde gjort uten krise, altså mer enn noen sinne, uavhengig av behovet for ny flatskjerm, og uavhengig av de økologiske effektene.

Bedre byer ? for hvem?

Dagbladet | 29.11.2008
Kronikk av Sven Erik Svendsen: FNs Byforum eller World Urban Forum (WUF4) i regi av FNs Bosettingsorganisasjon (UN-HABITAT) ble nylig, for fjerde gang, avsluttet i Nanjing med 7000 registrerte deltakere, pluss et ukjent antall kinesiske besøkende.

Jernneve og silkehanske

Dagsavisen | 29.11.2008
Kommentar av Anders Heger: Det er ikke det dumsnille, naive PK-Norge som har bestemt seg for å la krigsforbryteren på Grønland få bli. Det er tvert imot Tøffe-Norge, USA-Norge, Krigs-Norge. Det er det Norge som kjemper i Afghanistan med våpen i hånd, som har åpnet grensen for en av sine allierte.

Nå trenger vi glokalavisene

Stavanger Aftenblad | 29.11.2008
Kommentar av Sven Egil Omdal: Mens de store og de største sliter, vokser de aller minste lokalavisene. Det er selvfølgelig en fin ting, bare de skriver nok om Afghanistan - og Kina.

Kongos farlige frigjører

Dagsavisen | 29.11.2008
Opprørsleder Laurent Nkunda sier han vil frigjøre folket. Hans store ord betyr lite for Hakizii (34), som mistet hele familien sin på flukt fra Nkundas soldater.

Vårt ansvar i verdens verste krig

Aftenposten | 29.11.2008
Kommentar av Jan Egeland: «Alle» ser nå at vår tids største tap av menneskeliv finner sted i Kongo. Men blir det flere pledd og plastre - eller fred for sårbare sivile?

FN møter Nkunda i dag

Dagbladet (NTB) | 29.11.2008
FNs spesialutsending dro fredag til Kongo i et nytt forsøk på fredsmekling, men utsiktene til direkte samtaler mellom partene virker å være små.

Islamister med vilje til terror

Dagsavisen | 29.11.2008
Kommentar av Erik Sagflaat: Pakistanske islamister er åpenbart tungt involvert i terrorangrepet i Mumbai. Nå samarbeider India og Pakistan om oppklaringen. De militante ekstremistene er et gigantisk problem også for pakistanske myndigheter.

Enda et tårn har falt

Dagbladet | 29.11.2008
Kommentar av Marie Simonsen: Det gikk ikke lang tid før terrorangrepet i Mumbai fikk sin plass i historien. Lenge før angrepene mot to av byens luksushoteller og åtte andre mål var avsluttet, før noen visste hvem som sto bak eller hva som hadde utløst dem, erklærte lokale politikere: Dette er vårt 9/11. «The Taj» er vårt World Trade Center.

Fastlåst kaos i Thailand

Dagsavisen | 29.11.2008
Regjeringen i Thailand nekter å gå av og utlyse nyvalg slik hæren krever. - Men det skal mye til for et nytt militærkupp, mener forsker Marte Nilsen.

Bush ønsker å bli husket som frigjører

Dagbladet (NTB) | 29.11.2008
- Frigjorde millioner av mennesker og bidro til fred.

Israel-kritikk og antisemittisme

Dagsavisen | 29.11.2008
Lederkommentar: Så lenge Israel fortsetter en folkerettsstridig og inhuman okkupasjon må landet tåle sterk kritikk.

Fryktens geografi

Vårt Land | 29.11.2008
Kommentar av Erling Rimehaug: I Europa misliker vi jøder og muslimer. Muslimene misliker på sin side jødene og mistror de kristne.

Finanskrisas goder

Ny Tid | 28.11.2008
Lederkommentar av Dag Herbjørnsrud: De siste ukenes økonomiske krise har vist at vi nå har mulighet til å finne ut av våre virkelige verdier.
1 - 30 av 5181
1 2 3 4 5 6 .... 169 170 171 172 173

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.