Klipp fra media

Filter: Oktober 2010 medieklipp

Hva gjør du etterpå, Stoltenberg?

Aftenposten | 31.10.2010
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsvinner til en internasjonal toppjobb innen stortingsvalget i 2013. Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen er sikker i sin sak. Også internt i Ap viskes det i kulissene om samme tema; om når det vil skje, om hvem som skal overta. Og om hvilken internasjonal stilling Stoltenberg forsvinner til.

Vår globale Facebook-landsby

Ny Tid | 31.10.2010
Søndag 24. oktober var det TV-aksjon, mandag 1. november starter Rødnesedagene. Hvis bistandsinnsamlingene preges av det forrige århundrets verdensbilde, kan sosiale medier som Facebook være løsningen for økt global solidaritet i det 21. århundre?

Ber om 25 års fengsel for Khadr

Aftenposten (NTB) | 31.10.2010
Påtalemyndigheten i USA ber om 25 års fengselsstraff for den tidligere barnesoldaten Omar Khadr, som i militærrettssaken på Guantanamo har erklært seg skyldig i terror.

Hard kritikk av norsk bistand til Etiopia

Aftenposten | 30.10.2010
Etiopias statsminister Meles Zenawi bruker bistand til å knuse regimekritikere, ifølge Human Rights Watch. Riksrevisjonen kritiserer Regjeringen for utilstrekkelig fokus på korrupsjon i forbindelse med bistanden. Norge vil likevel gi mer bistand via Zenawis regjering.

- Slutter med klasevåpen

ABC Nyheter | 30.10.2010
Lockheed Martin sier de vil kutte sine bånd til klasevåpen innen 2013.

Fundamentalisme redder ikke verden

Aftenposten | 30.10.2010
Debatt av Ketil Solvik-Olsen: Aps Eirin Sund utfordrer meg til å «avsløre» om Frp tror det finnes menneskeskapte klimaendringer. Den debatten er kunstig og vitner om at Sund ikke følger med i Stortinget. I Frps representantforslag 8:97 (06-07) skriver vi følgende: «Det er viktig å ta utfordringene/advarslene fra FNs klimapanel på alvor, samtidig som man holder hodet kaldt og beholder en kritisk tilnærming».

- En seier for FN-systemet

ABC Nyheter | 30.10.2010
- Godt for naturen, en seier for FN-systemet, mener Erik Solheim og norsk forhandlingsleder Birthe Ivars etter at en pakke avtaler om bevaring av klodens mangfold ble vedtatt i Nagoya.

Enighet om biologisk mangfold

Dagsavisen | 30.10.2010
Den internasjonale avtalen om deling av inntekter fra genressurser er et stort gjennombrudd med flere vinnere, mener Norges Naturvernforbund.

– Enighet i forhandlingene om biologisk mangfold

Aftenposten (NTB) | 30.10.2010
En internasjonal avtale om deling av genressurser er på plass, melder Erik Solheim.

- Det var skikkelig hallelujastemning

Aftenposten | 30.10.2010
Gjennombrudd på nøkkelspørsmål i FNs naturmangfoldsforhandlinger. Nå tror Solheim resten kan løses i løpet av kvelden.

Piratene setter opp prisen

Aftenposten | 30.10.2010
Piratvirksomheten utenfor Somalia koster rederiene dyrt. I gjennomsnitt får piratene nå 24 millioner kroner i løsepenger, en dobling siden 2009, ifølge Krigsforsikringen for Skib.

Gamle synder i Haiti

Aftenposten | 30.10.2010
Kommentar av Per Kristian Haugen: Epidemien svekker håpet om en ny start for et jordskjelvrammet land som fortsatt ligger i ruiner. Valget 28. november kan bli utsatt.

- En troverdig terrortrussel mot USA

Aftenposten | 30.10.2010
Barack Obama sier at de to pakkene som ble funnet i Dubai og Storbritannia, ser ut til å inneholde sprengstoff.

Farlig fangeleir

Aftenposten | 30.10.2010
Lederkommentar: Nok en gang ser det ut som om metodene som brukes i krigen mot terror, like gjerne kan øke motstanderens ønske om å bruke terror som å dempe dem. Denne gangen materialisert i Omar Khadr, den aller yngste av fangene som i 2002 ble internert i USAs fangeleir i Guantánamo Bay.

Støre vil ha straff for Irak-tortur

Aftenposten | 30.10.2010
Selv ikke George W. Bush skal føle seg trygg etter avsløringene om fangetortur i Irak, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre.

USA: - Ingen fredssamtaler med Taliban

VG (NTB) | 30.10.2010
Ryktene om fredssamtaler med Taliban i Afghanistan er sterkt overdrevne, sier Richard Holbrooke, USAs spesialutsending til Afghanistan og Pakistan.

Oljefondet sponser amerikanske klima-motstandere

Aftenposten | 29.10.2010
Flere store selskaper oljefondet investerer i, bruker store beløp på å støtte klimaskeptikere i Senatet. - Mot fondets etiske retningslinjer, mener Kirkens Nødhjelp.

Kronprinsen om fattigdomsmål: – La oss telle våre seirer

ABC Nyheter (NTB) | 29.10.2010
Det er verdt å trekke fram det vi faktisk har oppnådd med tusenårsmålene, og ikke alltid fokusere bare på det negative, mener kronprins Haakon.

SV-strid om regjeringsmakt

Aftenposten | 29.10.2010
Et mindretall på fire, fortsatt ledet an av utenriksdepartementets Ingrid Fiskaa vil ikke nevne FN i det hele tatt, men slå fast at SV er skeptisk til overstatlighet.

Et program for frihetlig sosialisme

Dagsavisen (nye meninger) | 29.10.2010
Kommentar av Bård Vegar Solhjell: I programmet som vi har lagt frem fire utfordringer som SV og venstresiden må mobilisere til innsats for. 1) Et økologisk bærekraftig samfunn, 2) Et Norge som deler godene, 3) En gjennomgripende demokratisering «som sikrer alles frihet og 4) En radikal omfordeling av makt og ressurser som sikrer global rettferdighet.

Solheim om veibygging i Serengeti: - Ekstremt

VG Nett | 29.10.2010
- Vi anerkjenner uten videre at Tanzania trenger utvikling, men dette er et helt ekstremt tilfelle fordi det utgjør en fare for denne gigantiske migrasjonen av dyr som er helt unik, sier Erik Solheim.

Kinesiske medier angriper Jagland

Aftenposten (NTB) | 29.10.2010
Statsmediene i Kina beskylder Nobelkomiteen for å bruke fredsprisen som et politisk verktøy.

Jagland forvirrer

Dagsavisen (nye meninger) | 29.10.2010
Debatt av Fredrik S. Heffermehl: Thorbjørn Jaglands siste innlegg er bare en bekreftelse av hvor umulig det er å få til en reell og intellektuelt hederlig debatt om at fredsprisen har vært misbrukt for andre formål enn det fredsarbeid Nobel ønsket å tilgodese.

Nobelforvirringer

Dagsavisen (nye meninger) | 29.10.2010
Kommentar av Thorbjørn Jagland: Mens forskere og kommentatorer over hele verden har bidratt med svært innsiktsfulle artikler om Fredsprisens virkninger i Kina, har de viktigste bidragene fra deler av Norges forskermiljø vært å sette i gang en debatt om Nobelkomiteens sammensetning.

KN: Norge selger våpen i blinde

Vårt Land | 29.10.2010
Over 200 sivile drept i Irak med norske våpen involvert.

Norske våpen brukt i hendelser der sivile ble drept

Aftenposten (NTB) | 29.10.2010
Over 200 sivile er blitt drept i hendelser i Irak hvor norskproduserte våpen har vært involvert, ifølge NRK.

Våpeneksport

Klassekampen | 29.10.2010
Lederkommentar av Mari Skurdal: Over 200 sivile er blitt drept under Irak-krigen i hendelser der norske våpen var involvert. Det skriver NRK etter å ha gått igjennom det enorme materialet fra nettstedet WikiLeaks om Irak-krigen, som ble sluppet i helga.

– Global oppvarming utvilsomt menneskeskapt

E24 (NTB) | 29.10.2010
Jorda blir varmere, og det har utvilsomt sammenheng med utslipp av klimagasser, fastslår det franske vitenskapsakademiet.

Gutten med gullbudsjettene

Morgenbladet | 29.10.2010
Carl I. Hagen vedder en kasse rødvin på at menneskeskapt CO2-utslipp ikke påvirker klimaet.

Miljø og frihet sterkere inn i SVs nye prinsipprogram

Dagsavisen | 29.10.2010
Økologi og miljø løftes fram i forslaget til nytt prinsipprogram for Sosialistisk Venstreparti sammenlignet med det gjeldende programmet fra 1995.
1 - 30 av 593
1 2 3 4 5 6 .... 16 17 18 19 20

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.