Klipp fra media

Filter: November 2011 medieklipp

Uvisst om norsk GMO-nei får konsekvensar for eksportnæringar

Nationen | 30.11.2011

Regjeringa skal i nær framtid avklare import av genmanipulert mais til Noreg. Fiskerinæringa har ikkje fått signal om handelskonsekvensar om det blir nei.

OECD refser norsk gruveselskap

Aftenposten (NTB) | 30.11.2011

Det norskeide gruveselskapet Intex Resources bryter ifølge OECD en rekke internasjonale krav om beskyttelse av miljø og urbefolkningen på Filippinene.

Barnehender jobber fortsatt for Nestlé

Aftenposten (NTB) | 30.11.2011

Den globale matvaregiganten Nestlé lover å ta tak i problemene med barnearbeid som er avdekket på en rekke av selskapets kakaoplantasjer i Elfenbenskysten.

Utslippsversting får arrangere klimamøte

Dagens Næringsliv (NTB) | 30.11.2011

Qatar, landet med de høyeste utslippene av CO2 per innbygger, blir vertskap for FNs store klimamøte i 2012.

FN: Varmeste tiår i historien

Aftenposten (NTB) | 30.11.2011

2011 markerer slutten på et tiår som er det varmeste som noen gang er målt, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

FN: Varmeste tiår i historien

ABC Nyheter (NTB) | 30.11.2011

2011 setter utropstegn for et tiår som er det varmeste som noen gang er målt, advarer Verdens meteorologiorganisasjon. – Et kraftig varsku som må tas på alvor, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Krever valget i Kongo kjent ugyldig

VG (NTB) | 30.11.2011

Tre av presidentkandidatene i Kongo mener valget var preget av omfattende fusk og andre regelbrudd, og krever at resultatet av mandagens presidentvalg i landet kjennes ugyldig.

Elfenbenskystens tidligere president på vei til Haag

Aftenposten (NTB) | 30.11.2011

Laurent Gbagbo, tidligere president i Elfenbenskysten, er på vei til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag hvor han etterforskes for grove forbrytelser.

- Fortsatt alvorlige overgrep i Burma

Aftenposten (NTB) | 30.11.2011

Hæren begår alvorlige brudd på menneskerettighetene nord i Burma, varsler Partners. Organisasjonen har samlet informasjon om drap, voldtekter og tortur.

Pakistan boikotter toppmøte om Afghanistan

ABC Nyheter (NTB) | 30.11.2011
Pakistan vil boikotte den internasjonale konferansen om Afghanistans framtid i Bonn neste uke i en protest mot NATO-angrepet som drepte 24 pakistanske soldater.

Egyptere er begeistret for valgfriheten

Aftenposten | 30.11.2011

Velgere i lange køer satte pris på å få stemme i det de håper skal bli Egypts første fire valg. Det var få spor av boikott.

Brannbomber og skyting på Tahrir-plassen

Dagbladet (NTB) | 30.11.2011

Nærmere 80 mennesker ble skadd.

Hva med en Gin Tonic?

Aftenposten | 30.11.2011

Kommentar av Mina Nærland: Hei karer! Hvis jeg vil på badeferie i Egypt etter at dere har tatt makten, kan jeg da fortsatt få servert en svær gin-tonic under parasollen og glede meg over synet av damer i bittesmå bikinier?

Moderat islamist får regjeringsoppdrag i Marokko

VG (NTB) | 30.11.2011

Kong Mohammed VI har gitt Abdelilah BenkiraneAbdelilah Benkirane i oppdrag å danne ny regjering i Marokko. Benkirane tilhører det moderat islamistiske Partiet for rettferdighet og utvikling.

Hamas kan bli en av vinnerne i egyptisk valg

Dagsavisen (NTB) | 30.11.2011

Islamistene i palestinske Hamas er blant dem som har alt å vinne på at Det muslimske brorskapet vinner valget i Egypt.

Krisesymptom

Dagens Næringsliv | 29.11.2011

Lederkommentar: Dagens Næringsliv tror ikke på OECDs krisescenario. Det blir sannsynligvis mye, mye verre, mener avisen.

OECD advarer mot resesjon i eurosonen

Aftenposten (NTB) | 29.11.2011

Gjeldskrisen i eurosonen er nær ved å sende industrialiserte land ned i en avgrunn av resesjon og kanskje depresjon, advarer OECD.

Vil ha slutt på bortkastet bistand

Dagsavisen (NTB) | 29.11.2011

Utsendinger fra over 150 land samles denne uka i Busan i Sør-Korea for å meisle ut framtidas bistandspolitikk.

Varm begravelse

Aftenposten | 29.11.2011

Kommentar av Ola Storeng: De to neste ukene vil målet om en bindende, global klimaavtale bli begravd for lang, lang tid. Vi må vente på Kina og USA.

Lenge leve grønnskollingene!

Dagsavisen (nye meninger) | 29.11.2011

Kommentar av Andrew Kroglund: I Vårt Land den 23.11 innrømmer norske miljøtopper at de smiler for lite og at de ikke vekker tilstrekkelig engasjement. I motsetning til Arnold Schwartzenegger, som nettopp besøkte Norge. Hva kan vi lære av den blide muskelbunten fra Hollywood?

Frp spør Borten Moe om oljekutt

Nationen | 29.11.2011

Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsmann Per-Willy Amundsen sier at regjeringen gir sprikende beskjeder om hvor raskt vi bør åpne nye oljefelt.

Vern på vent

Dagsavisen (nye meninger) | 29.11.2011

Kommentar av Rune Aanderaa: På tross av at skogvern er et velkjent biomangfold- og klimatiltak, fortsetter regjeringen å vike unna spørsmål om hvorfor det vernes så lite norsk skog.

Gi en ønsket gave

Dagsavisen | 29.11.2011

Det er mer miljøvennlig å gi en gave som er ønsket enn en som blir kastet. Derfor har miljøorganisasjonen Grønn Hverdag lagd verktøyet Bra Gaver, som er en nettside og en mobilapp som skal gjøre det enklere å gi og få gaver som er ønsket.

Fransk forbud mot genmais kjent ulovlig

Aftenposten (NTB) | 29.11.2011

Regjeringen i Frankrike kan ikke nekte landets bønder å plante genmodifisert mais levert fra USA. Regjeringen har ikke bevist at slik mais er farlig, mener dommere.

Norsk observatør fornøyd etter valget i Kongo

Vårt Land (NTB) | 29.11.2011

Valget i Kongo gikk etter forholdene greit, mener Tore Martin Herland i Kirkens Nødhjelp.

Tvinger nødhjelpsorganisasjoner ut av landet

Dagsavisen (NTB) | 29.11.2011

Væpnede islamister har stormet kontorene til flere internasjonale hjelpeorganisasjoner i Somalia. Norske organisasjoner fortsetter imidlertid arbeidet.

Beryktet narkobaron arrestert i Venezuela

VG (NTB) | 29.11.2011

Politiet i Venezuela har arrestert en av Latin-Amerikas mest beryktede narkotikabaroner.

- Den venstrevridde kultureliten i Norge er arvinger av Vidkun Quisling

Dagbladet | 29.11.2011

Den islamkritiske forfatteren Bruce Bawer går knallhardt ut mot den norske politiske venstresiden i ny bok.

Rasehat og konspirasjoner

Dagbladet | 29.11.2011

To sterke bøker om intoleranse og ransakelse.

- Gutt (11) voldtatt av tre vakter, gutt (15) voldtatt foran sin far

Dagbladet | 29.11.2011

Ny FN-rapport dokumenterer utbredt bruk av seksuell vold og tortur fra syriske sikkerhetsstyrker - som skal ha fått ordre om å skyte mot sivile.

1 - 30 av 662
1 2 3 4 5 6 .... 19 20 21 22 23

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.