Klipp fra media

Filter: August 2012 medieklipp

Etikk er meir enn 
retningslinjer

Dagsavisen (nye meninger) | 31.08.2012

Debatt av Ingrid Aas Borge: Vi har nemleg allereie blant verdas strengaste etiske retningslinjer, og dei vart reviderte så seint som i 2010. Problemet er etikken i praksis.

Risikerer å miste A-status

Morgenbladet | 31.08.2012

Norge kan miste talerett og bli degradert til observatør i FNs menneskerettighetsorganer.

Afrika som salgstriks

Dagsavisen (nye meninger) | 31.08.2012

Kommentar av Jorunn Bakke Johannesen: Er det riktig at bedrifter som Bonaqua kan bruke Afrika og Røde Kors som hjelpemiddel for å selge flere produkter?

Full strid i Statoil

Aftenposten | 31.08.2012

- Vi reagerer sterkt på at Statoil vil flytte norske arbeidsplasser til lavkostnadsland, sier fagforeningene.

Statoil får ikke kinesisk skifergass

E24 (TU) | 31.08.2012

– Hadde det ikke vært for fredsprisen, hadde vi vært der, sier Statoil-direktør.

Kina er ingen verdensherre

Aftenposten | 31.08.2012

Kristofer Gravning på Si;D: Det er ikke livsviktig at Norge og Kina blir venner med en gang. Om noen tiår vil forholdet normalisere seg.

Kvinner i sikkerhetspolitikk

Aftenposten | 31.08.2012

Lederkommentar: Den norske diplomaten Mari Skåre er utnevnt til en toppstilling i NATO, der hun skal rette mer oppmerksomhet mot kvinner i konflikt og krig. Norge tok initiativ til stillingen på toppmøtet i Chicago i mai og vant gehør i NATO-ledelsen. Norge kommer også til å betale stillingen som spesialrådgiver for generalsekretæren i alliansen. Initiativet var riktig, og bruken av pengene er også riktig. Kvinner er altfor ofte blitt oversett i sikkerhetspolitikken.

Kobling for klima

Dagens Næringsliv | 31.08.2012

Kommentar av Kjetil B. Alstadheim: FN har mislyktes som arkitekt for et internasjonalt klimaregime. I stedet kan det vokse frem nedenfra. Nå lager EU og Australia kobling for klima.

Etikk og moral i klimapolitikken

Ny Tid | 31.08.2012

Kommentar av Janne Stene: NHO-sjef John G. Bernander sammenlignet nylig miljøbevegelsen med bedehusbevegelsen. Men det er kanskje ikke så rart at vi reagerer som vi gjør.

- Borten Moe fører Frp-politikk

Aftenposten | 31.08.2012

Frps Ketil Solvik-Olsen omfavner Ola Borten Moe, og vil gjerne ha ham med som statssekretær i en blå regjering etter valget.

Regjeringens SV-refser

Aftenposten | 31.08.2012

Kommentar av Thomas Boe Hornburg: Det er tøffe tider for statsminister Jens Stoltenberg. Svake meningsmålinger. Et vrient statsbudsjett. Kontrollsak om terror. Og inn fra sidelinjen kommer olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), som vil bore olje «helt til Nordpolen». Det har utløst harde ord fra SVs miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Han utelukker et fremtidig regjeringssamarbeid med Sp - om det er slik det skal være.

Gis gratis CO2-kvoter

Klassekampen | 31.08.2012

Etter jul gir den norske staten oljeindustrien gratis utslippskvoter til en verdi av 4,5 milliarder kroner. Det har EU bestemt.

- Ola Borten Moe må gå av

Dagbladet | 31.08.2012

Etter et par dager på oljemessa i Stavanger, er SU-leder Andreas Halse overbevist.

Elleville Olje-Ola

Stavanger Aftenblad | 31.08.2012

Kommentar av Tom Hetland: Ola Borten Moe bryt med alt Senterpartiet har stått for i oljepolitikken. Er det berre solospel, eller ligg det meir bak?

For mye tran

Vårt Land (verdidebatt) | 31.08.2012

Kommentar av Jon Magne Lund: Enten det nå er fiskeolje eller Møllers tran: Ola Borten Moe tar for mye av det.

De 10 største oljefunnene etter år 2000

Teknisk Ukeblad | 31.08.2012

Listen over de største norske oljefunnene siden 2000, setter Johan Sverdrup i perspektiv.

Mexicos presidentvalg godkjent

Aftenposten (NTB) | 31.08.2012

Mexicos valgdomstol har godkjent presidentvalget i sommer og avvist kravet fra valgtaperen Andres Manuel Lopez Obrador om at det må erklæres ugyldig.

Forsiktig fredshåp

Dagsavisen | 31.08.2012

Lederkommentar: Krigen mellom colombianske myndigheter, høyreorienterte paramilitære grupper og den venstreradikale geriljagruppen FARC er en av verdens lengstvarende og blodigste konflikter. Krigen har pågått i nærmere 50 år, og trolig krevd over 250.000 menneskeliv, samt drevet millioner på flukt.

IAEA anklager Iran for å skjule mulige atomspor

Aftenposten (NTB) | 31.08.2012

Iran forsøker å skjule spor ved et militæranlegg som atominspektører vil undersøke, ifølge IAEA. Det kan styrke mistanken om at Iran har forsøkt å lage atomvåpen.

Krigen om sannheten

Aftenposten | 31.08.2012

Kommentar av Henning Carr Ekroll: Hver eneste dag legger syrere ut hundrevis av videoer av sivile ofre - mange drept med en brutalitet som er vanskelig å ta inn over seg. Men borgerkrigen i Syria er også en propagandakrig, og det er nesten umulig å slå fast hvem som står bak mange av drapene.

Sikkerhetsrådet har gitt opp Syria-resolusjoner

Aftenposten | 31.08.2012

Torsdag avholder FNs sikkerhetsråd møte - men USA, Russland og Kina ser ikke noe poeng i å delta.

Siste skanse i Damaskus

Dag og Tid | 31.08.2012

Kommentar av Per Anders Todal: Alawittane er ein liten minoritet i Syria, men har halde på makta med brutale middel i over førti år. No vaklar Damaskus, og alawittane står på randa av avgrunnen.

Sinne etter Syria-støtte

Dagsavisen (NTB) | 31.08.2012

Egypts president Mohamed Mursi satte sinnene i kok da han uttrykte klar støtte til opprørerne i Syria.

Fare for borgerkrig i Libanon

VG NETT | 31.08.2012

Konflikten i Syria kan spre seg til nabolandet. Den siste uken har det vært harde kamper i Libanon.

Stjålet revolusjon

Ny Tid | 31.08.2012

Kommentar av Nawal El-Saadawi: Jeg opplever det samme nå som for 60 år siden: Makten tas fra de som ofret så mye for å gi Egypt rettferdighet.

Israelsk høyesterett kaster ut ulovlige bosettere

VG NETT | 31.08.2012

Ulovlige israelske bosettere i Migron på Vestbredden har fått frist til 4. september med å komme seg vekk.

Her er Norges ambassadør for trosfrihet

Vårt Land | 30.08.2012

Det har vært avdekket omfattende diskriminering av religiøse minoriteter i Midtøsten, og regjeringen har gjentatte ganger måtte svare på spørsmål om hva de gjør for å styrke deres stilling.

Tradisjonell bistand på vei ut

Dagsavisen (nye meninger) | 30.08.2012

Kommentar av Therese Arnesen: Siden Norge vil være flinkest i klassen, tilpasser vi oss alltid politiske trender. Den siste er at bistand er på vei ut. Det er godt nytt både for givere og mottakerland.

- Klimaendringer er uomtvistelige. Og de er menneskeskapte

ABC Nyheter | 30.08.2012

Oppvarming av klimasystemet er nå utvetydig. Endringene går utover det som kan forklares med naturlige svingninger, fastslår Det amerikanske meteorologiske samfunn, som har 14.000 medlemmer.

Snøfri topp for første gang på flere tusen år

Dagbladet (NTB) | 30.08.2012

Et av Islands mest berømte bredekkede fjell viser nå sin høyeste tind for første gang på flere tusen år. Et klart politisk varsku, mener vulkanolog Haraldur Sigurdsson.

1 - 30 av 460
1 2 3 4 5 6 .... 12 13 14 15 16

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.