Klipp fra media

Filter: August 2014

- Verden har alltid vært rotete, nå legger vi bare merke til det på grunn av sosiale medier

Dagbladet | 31.08.2014

- Verden var farligere for 25 år siden.

Gummitapperens datter kan bli president (Brasil)

Aftenposten | 31.08.2014

Hun lærte å skrive og lese som 16-åring. Nå kjemper Marina Silva (56) om presidentvervet i Brasil.

Demonstranter i Pakistan ville storme statsministerboligen

Aftenposten (NTB-Reuters-AFP) | 31.08.2014

Politiet i Pakistans hovedstad Islamabad skjøt gummikuler og tåregass mot flere tusen demonstranter som ville storme statsminister Nawaz Sharifs residens for å tvinge han til å gå av.

Vekker oppsikt i utlandet

NRK nyheter | 31.08.2014

19 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini ble kjent over natten da hun talte de ekstreme islamistene midt i mot under en demonstrasjon mot IS i Oslo mandag. Siden har hun løpt fra intervju til intervju, og nå ber hun flere om å involvere seg.

Kong Abdullah frykter terrorangrep i Vesten

Dagbladet | 31.08.2014

- Jihadistene vil nå Europa i løpet av en måned.

Kurdisk kommandant til VG: IS sender barn med bombebelter mot oss

VG | 31.08.2014

Serdar Dosky er sliten. Retter på uniformen og ber om unnskyldning for at han spiser mens vi snakker. Nok en natt ved fronten. Kampene mot IS-terrorister tærer på kreftene.

E-sjefen forteller: - Slik styrer han verdens farligste terrorgruppe

Dagbladet | 31.08.2014

- Vi mener at ISIL både retorisk og gjennom tiltak forbereder seg på operasjoner utenfor Midtøsten - og ser ikke bort ifra at nordmenn er involvert i den virksomheten, sier Norges etterretningssjef, generalløytnant Kjell Grandhagen, til Dagbladet.

EU-splittelse om nye Russland-sanksjoner

Aftenposten (NTB) | 31.08.2014

EUs ledere gir Russlands Vladimir Putin en uke til å endre kurs i Ukraina om han vil unngå nye sanksjoner. Men Slovakia truer med å legge ned veto mot flere straffetiltak.

– Russland er i krig med Europa

NRK nyheter | 31.08.2014

Kritikken hagler mot Russland før EU-landenes statsledere møtes i Brussel. Samtidig minner Vladimir Putin om at russerne har atomvåpen.

Mer bistand til ren kraft

Dagens Næringsliv | 30.08.2014

Utenriksminister Børge Brende lover mer penger til bygging av ren kraft i fattige land. Norfund og børsklare Scatec Solar skal bygge solparker i Afrika for fire milliarder.

De tusener som bygger landet

VG (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av Hanne Skartveit: Flaks, klokskap og forutsigbarhet har gjort det norske oljeeventyret så vellykket. Derfor er det alvorlig når Jonas Gahr Støre skaper usikkerhet om Aps oljepolitikk.

– Her kan du tjene, Siv!

Dagsavisen | 30.08.2014

WWF-sjef Nina Jensen påpeker at det kan være mange budsjettkroner å tjene på å fjerne miljøfiendtlige subsidier.

Oljeskepsis til klimadugnad

Dagens Næringsliv | 30.08.2014

Olje- og energiminister Tord Lien etterlyser større klimaengasjement fra oljeselskapene. Bare syv av 38 operatører på norsk sokkel stilte da han inviterte til dugnad for å få ned oljebransjens metanutslipp.

Gass, klima og en brøk

Dagens Næringsliv (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av Erna Solberg: Norge skal fortsatt ha en sterk olje- og gassindustri. Det er bra for norsk velferd og norske arbeidsplasser, og skaper rom for investeringer i klima.

Mulig kuppforsøk i Lesotho

Aftenposten (NTB) | 30.08.2014

Militære enheter har omringet politiets hovedkvarter i Lesotho og forsøker angivelig å kuppe makten i det afrikanske kongedømmet.

Taliban angrep afghansk etterretningsvesen

VG (NTB) | 30.08.2014

Minst seks mennesker, de fleste sivile, er drept i et angrep utført av Taliban-opprørere mot et etterretningskontor øst i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.

- Terrortrusselen er større enn noen gang

Dagbladet | 30.08.2014

Storbritannia øker nå terrortrusselnivået fra «betydelig» til «alvorlig». Dette er det nest høyest nivået - og er det høyeste siden juli 2011. Bakgrunnen er konfliktene i Syria og Irak.

Slik bør vi møte terroristar på heimebane

NRK ytring | 30.08.2014

Kronikk av Margaret Gilmore: I likskap med i Noreg er rekruttering til IS ein stor trussel i Storbritannia. Vi må opplyse unge muslimar før det er for seint.

Muslimer må med

VG (meninger) | 30.08.2014

Lederkommentar: Enkelte islamkritikere etterlyser en debatt om hva hun selv mener om religionens plass i samfunnet. Debatten om det manglende skillet mellom politikk og religion i islam er et sentralt spørsmål. Men disse kritikernes uttalelser om Faten er ren mobbing. Det å angripe en usedvanlig modig ung kvinne, som med stor fare for egen sikkerhet har utfordret de mørkeste kreftene i vårt samfunn, er rett og slett skammelig.

Faten mot kalifatet

Vårt Land | 30.08.2014

– Hege Storhaug er ekstrem. Det er ikke bare islam som har ekstremisme. Faten Mahdi al-Hussaini vet hva hun mener om lederen for Human Rights Service. I en kronikk i Dagbladet har Storhaug kritisert den unge jenta som holdt appell mot ekstreme muslimer for selv å tilhøre islamister. Å gå med hijab er islamisters tydelige tegn, mener Storhaug.

Faren vi tier i hjel

Bergens Tidende (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av Hege Storhaug: Mangelen på kritikk og satire er uttrykk for en samfunnslammende frykt for islam.

Støtter Aftenposten ayatollahene i Teheran?

Aftenposten (meninger) | 30.08.2014

Debatt av Hege Storhaug: Aftenposten går 29. august til frontalangrep på meg på lederplass, fordi Human Rights Service avdekket at den medieskapte helten Faten Mahdi Al-Husseini er aktivt medlem av en moské som er direkte styrt av skrekkregimet Iran. Støtter Aftenposten ayatollahene i Teheran? Er dette i så fall et slag for muslimer i Norge?

Hvorfor så stille?

Aftenposten (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av Joacim Lund: Denne uken klarte endelig norske muslimer å fremstå som samlet mot islamistisk ekstremisme. Hvorfor tok det så lang tid?

20 islamister kastet ut fra Norge under terroralarmen

Dagbladet | 30.08.2014

Rundt 20 islamister - asylsøkere og personer som oppholdt seg ulovlig i Norge - ble pågrepet og umiddelbart sendt ut av Norge, i sommer da terroralarmen gikk.

Profet i ingenmannsland

Dagbladet (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av Vegard Kristiansen Kvaale: For USAs del og verdensfreden ser det ikke lyst ut når verdens mektigste mann framstår temmelig maktesløs og tafatt i møtene med krig, vold og terror. Det er kanskje like greit at Obama aldri vil bli profet i eget eller andres land, men for øyeblikket befinner han dessverre på det som likner en ørkenvandring gjennom ingenmannsland.

IS-kriger etterlot PC med oppskrift på byllepestvåpen

Aftenposten | 30.08.2014

En oppskrift på byllepestbomber og et offisielt notat om bruk av masseødeleggelsesvåpen. Dette er funnet i en PC som en IS-kriger skal ha etterlatt seg i Syria.

– Kurdiske styrker har gjenerobret oljefelt i Irak

VG (NTB) | 30.08.2014

De kurdiske peshmerga-styrkene sier de har drevet vekk IS-opprørere og tatt tilbake kontrollen over flere oljefelt i nærheten av Mosul i Nord-Irak.

Nesten annenhver syrer har flyktet

Dagsavisen | 30.08.2014

Nesten annenhver syrer har nå flyktet fra hjemmet sitt. Syria har nådd en tragisk milepæl med tre millioner som har flyktet ut av landet.

Ingen halleluja for Netanyahu hjemme

Stavanger Aftenblad (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av Peter Beck: Både på venstre- og høyresiden i Israel går stadig flere ut mot våpenhvilen og gir Netanyahu på pukkelen, om enn med avvikende begrunnelse.

Hva ble Israel og Hamas egentlig enige om?

Stavanger Aftenblad (meninger) | 30.08.2014

Kommentar av : En våpenhvileavtale er inngått mellom Israel og Hamas. Det er nesten er kopi av avtalen fra 2012.

1 - 30 av 883
1 2 3 4 5 6 .... 26 27 28 29 30

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.