Klipp fra media

Filter: 2014 medieklipp

FN iverksetter gransking av Hammarskjölds død

ABC Nyheter (NTB) | 31.12.2014

FNs hovedforsamling har besluttet at et ekspertpanel skal granske nye beviser knyttet til flystyrten der FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld mistet livet i 1961.

Et uår for kloden

Bergens Tidende (meninger) | 31.12.2014

Lederkommentar: På makronivå har 2014 i alle fall vært alt annet enn godt. Flystyrten ved Borneo og fergebrannen ved Korfu minner oss om årets store ulykker. Gaza, Irak, Libya, Afghanistan og Pakistan - det er nok å nevne stedene - gir raske assosiasjoner til at året har vært enda verre enn vanlig i klodens mest konfliktfylte regioner.

Er du litt stinn etter julen? 842 millioner mennesker sulter i dag

Aftenposten (meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Joacim Lund: Snart kan godene være jevnere fordelt – takket være teknologiske fremskritt.

Det umulige nyttårsforsettet

Aftenposten (meninger) | 31.12.2014

Kamilla Amundsen Willix på Si;D: Taliban dreper over hundre uskyldige barn fordi foreldrene deres er militære, finansmarkedet i Norge og Russland stuper, vi har vært vitne til nok en krig i Gaza, ebolautbruddet truer det afrikanske kontinentet og Ukraina bidrar til at situasjonen i Europa er mer spent enn på lenge. Slik går vi inn i det nye året. Å tenke at jeg da skal utvikle meg som menneske eller lage mer mat fra bunnen av blir liksom litt feil for meg.

Enkle valg for 2015

Dagens Næringsliv (meninger) | 31.12.2014

Kronikk av Christine Lagarde: Valgene er enkle: vekst og stabilitet, ikke stagnasjon og uro. Men samarbeid må til for at vi skal lykkes.

Så mye økte formuen til verdens rikeste i år

E24 | 31.12.2014

2014 ble nok et gledens år for dollarmilliardærene.

Europas nye sinte stemmer

Aftenposten (meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Ingeborg Moe: Det siste året har etablerte partier over hele Europa blitt utfordret fra ytterste venstre og høyre fløy. De vil prege året vi går inn i.

Europas annus horribilis

Dagbladet (meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Morten Stand: 2014 ble et «annus horribilis» - et forferdelig år - for Europa. Det var året da EUs konsensus-orienterte politikk kjørte i grøfta.

Skillet mellom fattig og rik øker i Danmark

Dagens Næringsliv (NTB) | 31.12.2014

Skillet mellom fattig og rik i Danmark fortsetter å øke under statsminister Helle Thorning-Schmidt, viser ny statistikk.

Mye prat og lite handling (klima)

Dagsavisen | 31.12.2014

Litt skryt og mye slakt når miljøorganisasjonene oppsummerer året som har gått.

Veien mot Paris

Dagens Næringsliv (meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Trine Sundtoft: Norge ble tildelt en sentral rolle under sluttforhandlingene i Lima. Nå må vi ta jobben videre på hjemmebane.

Neste års viktigste sak (klima)

Adresseavisa (meninger) | 31.12.2014

Lederkommentar: Klima bør bli den viktigste saken i norsk politikk i 2015.

Ny, grønn 
gullalder?

Dagsavisen (nye meninger) | 31.12.2014

Debatt av Bente Bakke: Tidligere sjefredaktør Arne Strand skriver i Dagsavisen 16. desember at norske politikere burde ha omstilt norsk økonomi til å klare tiden etter oljealderen. Han mener Høyre/Frp-regjeringen har gjort mange feilgrep i statsbudsjettet for 2015, men når det gjelder oljepolitikken fremhever han at «ulike regjeringer og stortingsflertallet har styrt landet stadig dypere inn i petroleumsbransjens jerngrep». Dette er en viktig erkjennelse, og den kan bidra til å snu viljen til omstilling, både hos norske velgere og politikere.

2014 er historiens varmeste år i Norge

Aftenposten (NTB) | 31.12.2014

På årets nest siste dag avslører Meteorologisk institutt at 2014 går inn på førsteplassen som historiens varmeste år i Norge.

Et grenseløst hav

Bergens Tidende (meninger) | 31.12.2014

Kronikk av Nils Chr. Stenseth Preses og Øyvind Paasche: I tillegg til klimaendringer og overforbruk, er vår største utfordring at vi tilnærmer oss havet som om det består av mange adskilte rom.

USA fordømmer Cuba etter pågripelser av aktivister

Vårt Land | 31.12.2014

USA fordømmer onsdag det som omtales som «Cubas undertrykkende praksis» etter at en rekke dissidenter ble pågrepet på øya.

Slåss mot gigantkanal

Vårt Land | 31.12.2014

Myndighetene mener kinesisk kanal tvers gjennom landet vil løfte 400.000 ut av fattigdom. Ikke alle tror på dem.

Mørke skyer over Kina

Dagsavisen (nye meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Torbjørn Færøvik: Miljøkrisen, korrupsjonen og det høyst mangelfulle rettsvesenet er et trehodet uhyre som kineserne vil måtte slite med i mange år framover.

Har blitt styrtrik og mektig upopulær på å regjere landet sitt med jernhånd

Dagbladet (NTB) | 31.12.2014

Han har blitt styrtrik og mektig upopulær på å regjere Sri Lanka med jernhånd. Men mange tror Mahinda Rajapaksa likevel vil vinne presidentvalget 8. januar.

Tvinges til å hylle IS og spå dollarens kollaps

Dagbladet | 31.12.2014

Det britiske gisselet John Cantlies navn knyttes til IS-propaganda.

IS ber om tips på Twitter om hvordan de skal henrette «det jordanske pilotsvinet»

Dagbladet | 31.12.2014

Tilhengere av terrorgruppa IS deltar nå i en grotesk meningsutveksling på nettsamfunnet Twitter, inspirert av siste utgave av terrorgruppas propagandablad «Dabiq».

Flyktet fra IS tre ganger

Vårt Land | 31.12.2014

Søster Luma måtte ­forlate alt da IS inntok landsbyen. – Verden har glemt oss, sier nonnen som ­likevel ønsker å dra tilbake til Nord-Irak.

Over 1700 luftangrep mot IS

Aftenposten | 31.12.2014

USA og landets allierte har siden julaften bombet gruppen Den islamske staten 136 ganger.

Samler seg mot IS som felles fiende

Dagsavisen | 31.12.2014

Utmattet og forfrosne holdt yezidiene stand da IS angrep Sinjarfjellet i august. Ekstremistenes massakre av minoritetsbefolkningen har samlet irakiske folkegrupper, mener hjelpearbeider.

Palestinerne fikk ikke støtte i Sikkerhetsrådet

Aftenposten (NTB) | 31.12.2014

Et resolusjonsutkast med krav om israelsk tilbaketrekning fra de okkuperte palestinske områdene innen to år, ble nedstemt i Sikkerhetsrådet tirsdag.

En annerledes kald krig

Dagsavisen (nye meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Jahn Otto Johansen: Øst-vest: Da jeg for noen år siden utga en samling kommentarer med tittelen «En farligere verden», var det mange som mente jeg overdrev. Det gjorde jeg dessverre ikke.

Putin er livredd denne mannen

VG (meninger) | 31.12.2014

Kommentar av Ole Kristian Strøm: Vladimir Putin er tydeligvis livredd for den minste protest mot sitt styre.

FN skal granske Hammarskjölds død

Aftenposten (NTB) | 30.12.2014

FNs hovedforsamling har besluttet at et ekspertpanel skal granske nye beviser knyttet til flystyrten der FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld mistet livet i 1961.

Stortingets skjønn (Nobelkomiteen)

Aftenposten (meninger) | 30.12.2014

Kommentar av Jonas Gahr Støre: Stortinget bør slå ring om sin egen integritet og velge kandidater med bred erfaring til å sitte i Nobelkomiteen.

Pakistans skjebneår

VG (meninger) | 30.12.2014

Lederkommentar: Den grufulle terroren mot barn vekket en hel nasjon. Pakistanerne har erfart vold og terror i en årrekke, men massedrapene i Peshawar var så opprørende at de samlet folket og fikk politikere til å reagere ved å gjeninnføre dødsstraff og opprette militærdomstoler for terrorsaker. Det varsles at 500 militante vil bli henrettet de kommende ukene. Pakistanske myndigheter bør stanse henrettelsene. De er ikke svaret på Pakistans utfordringer.

1 - 30 av 8040
1 2 3 4 5 6 .... 265 266 267 268 269

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.