Klipp fra media

Filter: November 2016 medieklipp

Obamas skandalerammede CIA-sjef kan bli Trumps utenriksminister

Aftenposten | 30.11.2016

Donald Trump setter nå fullt trykk på å finne en ny utenriksminister. Mens han mandag møtte den tidligere CIA-sjefen og generalen David Petraeus, spiser Trump tirsdag middag med Mitt Romney.

Globaliseringsfrykt driver EU-velgere til ytterfløyene

Ukeavisen Ledelse+ | 30.11.2016

Eksperter tror Trumps politikk kan løfte verdensøkonomien

Aftenposten | 30.11.2016

– Det finnes nå utsikter til at verden kan komme seg ut av lavvekstfellen, sier OECD-sjef Angel Gurría i en kommentar.

Mossack Fonseca bøtelagt i sitt viktigste skatteparadis

Aftenposten | 30.11.2016

Advokatfirmaet som ufrivillig fødte Panama Papers har fått historiens største bot i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Her bygger de verdens første solcellevei

Dagens Næringsliv | 30.11.2016

En fransk solcelleprodusent har etter nesten fem års forskning og testing i laboratoriet utviklet solcellepaneler som tåler både røft vær, klimaendringer og vekten av et vogntog, skriver Bloomberg.

To måneder siden Trine Skei Grande roste Frps klimaprofil

ABC Nyheter | 30.11.2016

Venstres klima-brudd med regjeringen tirsdag kommer nøyaktig åtte uker etter at Trine Skei Grande snakket opp Fremskrittspartiets klimapolitikk i Stortinget.

SV: – Grønt skifte med Frp går ikke

Dagsavisen | 30.11.2016

SV gir honnør til Venstre for at de kjemper for klimaet og håper at KrF ikke gir etter for et budsjett som gir dårligere klimapolitikk.

Dette skjedde før Venstre brøt budsjettforhandlingene med Høyre og Frp

Aftenposten | 30.11.2016

– Dessverre har det vist seg viktigere for Regjeringen å tilfredsstille Frps motstand mot en god klimapolitikk enn å sikre landet et godt statsbudsjett, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Vi vil ikke nå klimamålene uten teknologi for CO2-håndtering

Ukeavisen Ledelse+ | 30.11.2016

Avviser asylopprop

Dagsavisen | 30.11.2016

Det er riktig at det skal strammes inn, er Ingjerd Schous (H) svar til de ti organisasjonene som slår alarm om konsekvensene av asylpolitikken.

Hva nå, Cuba?

Bergens Tidende (meninger) | 30.11.2016

Kommentar av Hans Jacob Ohldieck: Den cubanske revolusjonen splittet familier og generasjoner. Disse sårene er ikke grodd.

Statsledere og kubanere tok farvel med Fidel Castro under massiv minnemarkering

Dagbladet (NTB) | 30.11.2016

Latinamerikanske og afrikanske ledere sluttet seg tirsdag kveld til markeringen som har trukket hundretusener sørgende. Presidentene fra Mexico, Ecuador, Bolivia, Venezuela, Panama, Sør-Afrika og Zimbabwe, samt ledere fra mindre karibiske nasjoner, har fløyet til Havanna for å hylle Castro, som døde i en alder av 90 år fredag.

Går usikre tider i møte

Klassekampen | 30.11.2016

USA vil kreve ny Cuba-avtale og fjerne dekretene etter president Barack Obama.

Der Spiegel: - Etterretningsansatt planla terror i Köln

Aftenposten (NTB) | 30.11.2016

En ansatt i den tyske sikkerhetstjenesten BfV er pågrepet, mistenkt for å ha samlet informasjon for å planlegge et bombeangrep i Köln.

Titusenvis flykter fra bombene i Øst-Aleppo

Aftenposten (NTB) | 30.11.2016

20.000 mennesker har flyktet fra de østlige delene av Aleppo i løpet av de siste timene, melder Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

Trondheims Israel-boikott skal sjekkes av UD

Vårt Land (NTB) | 30.11.2016

Trondheim har vedtatt boikott av israelske varer og tjenester fra okkuperte områder, men nå skal regjeringen undersøke om vedtaket er i tråd med Norges internasjonale forpliktelser.

Vil bruke makt mot oljerør-demonstranter

NRK nyheter | 29.11.2016

Den amerikanske hæren har ønsket å tvangsflytte dem som protesterer mot den omstridte oljerørutbyggingen i USA, men får nei av egne myndigheter.

Snur europeisk energi- og fornybarpolitikk på hodet

Ukeavisen Ledelse+ | 29.11.2016

Onsdag offentliggjør Europakommisjonen en murstein av et lovforslag, og tar med det sikte på å gjennomføre en aldri så liten revolusjon i det europeiske energimarkedet. Virkningene vil slå ned i Norge med full kraft.

EU vil kutte gass. Men ikke den norske

Dagsavisen | 29.11.2016

EU vil stramme kraftig inn på energibruken for å bli mindre avhengig av gass. Men det rammer ikke nødvendigvis Norge, forsikrer klimakommissær Miguel Arias Cañete.

Nye Lofoten-slag venter i Ap

Dagens Næringsliv (NTB) | 29.11.2016

Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark sier nei til å konsekvensutrede oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå vendes blikket mot Nordland og Ap-årsmøtet i mars.

Norge sakker akterut på fornybar energi (energi/klima)

Dagens Næringsliv (NTB) | 29.11.2016

Norge var lenge blant topp tre på fornybar energi i Europa. Nå går land etter land forbi oss.

– Fossil gass blir betydelig mindre

Ukeavisen Ledelse+ | 29.11.2016

Slår alarm om asylinnstramminger

Dagsavisen | 29.11.2016

Regjeringen vil trekke tilbake flyktningstatusen til 1.600 somaliere og setter rekord i antall barn som returneres til Afghanistan. Nå har 10 organisasjoner samlet seg om et felles opprop mot asylpolitikken.

Statsråder krever Zumas avgang i Sør-Afrika

VG (NTB) | 29.11.2016

Minst tre sørafrikanske statsråder krever president Jacob Zumas avgang og mener at han er uskikket til å lede ANC og landet.

President Zumas skjebne avgjøres nå

NRK nyheter | 29.11.2016

ANCs sentralstyre skal nå stemme over Zumas framtid. Den Sørafrikanske presidenten kjemper sitt livs politiske kamp. Avgjørelsen blir offentliggjort på en presseekonferanse klokka 14 tirsdag.

Disse statslederne snur ryggen til Castro

VG | 29.11.2016

Vladimir Putin, Justin Trudeau og Theresa May er blant statslederne som ikke kommer i begravelsen til Fidel Castro (90).

– Fremdeles er det Castros klan som styrer

Ukeavisen Ledelse+ | 29.11.2016

Cubanerne flokket seg for å hedre Castro

Aftenposten (NTB) | 29.11.2016

Store menneskemengder samlet seg på Revolusjonsplassen i Havanna for å hedre landets avdøde tidligere president Fidel Castro.

Modige, men sjanseløse: Uavhengige kandidater utfordrer Kinas kommunistparti.

Aftenposten | 29.11.2016

Mer enn 900 millioner kinesere kan denne måneden få stemme i et valg som er avgjort på forhånd.

Assad vinner i Aleppo

Klassekampen | 29.11.2016

Den syriske staten har brutt opprørernes forsvarslinjer i Aleppo – med hjelp fra kurdiske militser. Opp­rørerne roper nå på hjelp.

1 - 30 av 467
1 2 3 4 5 6 .... 12 13 14 15 16

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.