Klipp fra media

Filter: 2020

Lukasjenko feier motstander av banen

NRK nyheter (NTB) | 10.08.2020

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko befester sin makt og feier utfordreren av banen.

Hviterussland velger sin fremtid

Morgenbladet (meninger) | 10.08.2020

Kommentar av Inna Sangadzhiyeva (Seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomité): Det skjer ting i Hviterussland. Store folkelige protester kan være starten på slutten for 26 år med Aleksandr Lukasjenkos harde grep om makten.

Internettet i Hviterussland er nede: – Det er en måte å kontrollere valget på

VG | 10.08.2020

Midt under det anspente presidentvalget på søndag opplever befolkningen i Hviterussland å miste tilgang til internett og sosiale medier. Som forventet, ifølge seniorrådgiver Inna Sangadzhieva i Den norske Helsingforskomité.

Kinas utenriksminister i langt intervju: – USA driver med mobbing

NRK nyheter | 09.08.2020

I et intervju med det statlige nyhetsbyrået Xinhua sier Kinas utenriksminister Wang Yi at USA setter sine egne interesser foran alle andres, på bekostning av internasjonalt samarbeid.

Bare 10 prosent av norsk kraft er fornybar - tro det eller ei!

ABC nyheter (meninger) | 09.08.2020

Kommentar av Thomas Vermes: NVE har nå offentliggjort kildene til strømmen Norge ifølge EUs fornybardirektiv brukte i 2019. Tallene vil overraske deg og kan true industrien.

Nytt rekordår for havvind i 2019: Venter ny rekord i år – tross corona

E24 | 09.08.2020

Aldri har det blitt installert mer ny havvind-kapasitet enn i fjor. Vindbransjen spår ny rekord i år, og en åttedobling innen 2030.

Tyskland gir 10 millioner euro til Libanon

NRK nyheter (NTB) | 09.08.2020

Tysklands utenriksminister Heiko Maas kunngjør at landet gir 10 millioner euro i hjelp til Libanon etter eksplosjonen i Beirut tidligere i uken.

Libanons statsminister foreslår nyvalg

ABC nyheter (NTB) | 09.08.2020

Libanons statsminister Hassan Diab sier han vil legge fram et lovforslag om å holde nyvalg etter eksplosjonen som la deler av Beirut i ruiner.

Demonstranter stormet departement i Beirut – blir støttet av USA

VG | 09.08.2020

Den amerikanske ambassaden i Beirut erklærer sin støtte til demonstrasjonene etter at en stor gruppe demonstranter lørdag tok seg inn i det libanesiske utenriksdepartementet.

Store demonstrasjoner i Beirut – over 200 skadd

NRK nyheter | 09.08.2020

Mange tusen mennesker gir Libanons myndigheter skylden for eksplosjonen som har rasert deler av Beirut. Politiet svarer med tåregass, mens statsministeren vil fremskynde valget.

Over 10.000 koronadødsfall i Sør-Afrika

ABC nyheter (NTB) | 09.08.2020

Antall bekreftede koronadødsfall i Sør-Afrika har passert 10.000, viser tall fra helsemyndighetene etter over 300 dødsfall siste døgn.

3000 er drept og 900.000 drevet på flukt. Familiefar er med på å lede en uavhengighetskrig fra hjemmekontoret i Norge. (Kamerun)

Aftenposten | 09.08.2020

Han kjemper mot verdens lengstsittende statsleder. Motstanderne hans sender brev til Erna Solberg og ber henne kaste ham ut av Norge. Men Lucas Cho Ayaba er ikke redd. Han er villig til å drepe for et fritt Ambazonia.

44 sivile døde i fengselscelle i Tsjad

ABC nyheter (NTB) | 09.08.2020

44 personer som døde i en fengselscelle i Tsjad, var sivile som bukket under som følge av brutale forhold, og ikke forgiftede jihadister, viser en gransking.

Valg i Hviterussland: Diktatorens jerngrep kan være i ferd med å løsne

VG | 09.08.2020

– EU og Norge må oppfordre president Alexandr Lukasjenko til ikke å bruke vold mot opposisjonen, sier Inna Sangadzhieva i Den norske Helsingforskomite.

Frykter diktatorens blodige svar

Dagbladet | 09.08.2020

Europas siste diktator kommer til å «vinne valget» søndag. Spørsmålet ekspertene stiller seg, er hvor brutalt han vil gå etter sine motstandere.

1 - 30 av 5627
1 2 3 4 5 6 .... 184 185 186 187 188

Medieklipp

Her samler vi lenker til medieklipp og -debatt om relevante saker knyttet til utviklingspolitikk og global bærekraftig utvikling, herunder tilgrensende felt knyttet til geopolitikk og utenrikspolitikk. Det lenkes til relevant stoff i sentrale riksmedia, herunder utvalgte nettaviser, samt kommentarstoff fra utvalgte regionaviser. I mange tilfeller vil full tilgang til stoffet være skjult bak ulike typer betalingsmurer. Normalt vil lenker bli oppdatert og sendt ut til abonnenter på formiddagen, men avvik vil kunne forekomme i forbindelse med helger, ferieavvikling o.a. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom Global og RORG-samarbeidet.

Rorg-samarbeidet

RORG-samarbeidet er et nettverk av norske organisasjoner som driver opplysningsarbeid i Norge om sentrale og aktuelle nord/sør- og utviklingsspørsmål med økonomisk støtte fra Norad. Gjennom nettstedet rorg.no har RORG-samarbeidet siden 2000 satt fokus på slike saker gjennom dybdeartikler, der synspunkter og perspektiver fra ulike aktører innenfor bl.a. sivilsamfunn, statlige myndigheter, forskning (globalt og nasjonalt), samt internasjonale og mellomstatlige organisasjoner, har blitt formidlet, mediedekning og -debatt i Norge har blitt lenket opp og oppsummert og problemstillinger knyttet til aktuelle utviklingspolitiske saker og debatter i Norge, spesielt i arbeidet med for en mer samstemt politikk for utvikling, har blitt fremhevet.