AdobeStock_76339633.jpeg

Bærekraftig urbanisering

Habitat Norge starter opp høstprogrammet med det første "Urban Thinkers Campus (UTC)" som noen gang er arrangert i Norge/Norden. UTC er ment som et åpent forum for kritisk utveksling mellom samfunnsaktører for å fremme bærekraftig urbanisering, innovativ planlegging og design, samfunnsengasjement, godt urbant styresett og forvaltning av byer.

UTC ble startet opp i oktober 2014 av UN Habitats World Urban Campaign. Formålet er å bidra til aksjonsplaner og veikart for Bærekraftmål 11 og Ny urban agenda. Tilnærmingen er ment å fremme handling.

Vi har lykkes i å få med globalt ledende urbanister som UN Habitats eksekutivdirektør Maimunah Modh Sharif, direktøren i Arkitekter uten grenser Alfonso Rengifo, Ellen de Vibe, tidl. byplansjef i Oslo og ass. professor Gro Lauvland, som samme dag lanserer en bok om tematikken. To ny -utdannede arkitekter fra Arkitekthøyskolen i Oslo Anna Victoria van der Zwag og Tora Vollset vil innlede om et lite, norsk lokalsamfunns (Hellesylt) møte med kapitalsterke, globalt orienterte "wow byggere" og alternative  lokalbaserte modeller/løsninger.

Påmelding her: http://habitat-norge.org/seminar-change-of-mindset/

alt