MedHum 2012 samlet inn over 1,8 millioner

MedHum 2012 har samlet inn til sammen 1 840 307 kroner til forebygging av hiv i Mosambik. Og har samtidig satt ny innsamlingsrekord!

Da aksjonsuken var over i september hadde over tusen medisinstudenter bidratt med alt fra bøssebæring via informasjonsformidling til kakebaking og forbedring av bamsehelse. Resultatet ble ny innsamlingsrekord!

Bredde

- Det er helt fantastisk å ha slått rekord! Både på nasjonalt og lokalt plan har vi arbeidet mot dette i to år og det er utrolig givende å se resultatet. Jeg er i tillegg utrolig stolt over bredden vi har klart å skape i aksjonen, sier en strålende fornøyd MedHum 2012-leder, Silje Ariane Støhle.

Aksjonsuken rommet Samfundsmøte i Trondheim, Seksualitetsseminar i Bergen, bøsseduell i Tromsø og DocRock i Oslo. Bøssebæringen i aksjonsuka var en av de mest innbringende aktivetene, men også MedHum-stafetten under Dnlf sitt landsstyremøte bidro sterkt. Og med unntak av julegaven fra NTNU på 200 000 kroner var MedHum-revyen i Trondheim den største enkelt-bidragsyteren i årets aksjon. Trønderstudentene samlet inn hele 120 000 kroner kun ved hjelp av latter!

90 000 gravide

MedHum 2012 har jobbet tett med UNICEF Norge gjennom hele prosessen. MedHum-representanter har vært på tilsynsreise til Mosambik, og representanter fra UNICEF, deriblant generalsekretær Bernt G. Apeland, har holdt foredrag og deltatt i debatter. Det har også blitt lagt flere informasjonsfilmer hvor man prøvde å nå publikum på en ny måte.

De over 1,8 millioner kronene vil bli brukt til blant annet opprusting av 30 helsestasjoner i rurale deler av Mosambik slik at opp mot 90 000 gravide og barn får tilgang på livsviktige helsehjelp.

- De innsamlede midlene betyr mye for UNICEF, og det er spesielt gledelig at medisinstudentene har valgt å støtte et nyskapende prosjekt som gir så tydelige og konkrete resultater. Pengene bidrar direkte til å redde liv og gi en framtid til barn med hiv-smittede mødre, sier generalsekretæren i UNICEF Norge, Bernt G. Apeland.

Men hva var det som gjorde at årets aksjon ble en slik suksess at til og med innsamlingsrekorden ble slått?

- Solid planlegging, et verdig prosjekt og ikke minst brennende engasjement både på nasjonalt og lokalt plan. Vi har i tillegg gått litt nye veier i årets aksjon med SMS løsning, bøssebærer-dueller, mediesatsing og en egen MedHum-melodi i kombinasjon med tradisjonsrike arrangementer som Legestafetten og Bamsesykehus. Dette har bidratt til økt interesse og synlighet av MedHum. Det har i tillegg vært fokus på samarbeid med vår moderforening Nmf i tillegg til andre lokale organisasjoner, forklarer Silje Ariane Støhle, før hun legger til:

- Jeg takke for kreativiteten, det brennende engasjementet og deltagelsen fra våre medstudenter. Sammen har vi bidratt til at 90 000 kvinner og barn får den helsehjelpen de trenger og gitt barn i Mosambik mulighet til en framtid. Den fineste gaven en kan gi.