Stem fram gründerbedrift i Zambia!

Tre norske jenter har de siste to årene har jobbet med å starte en skinnfabrikk i Livingstone, Zambia. De er linket opp til tre lokale utviklingsorganisasjoner som tilbyr grunnleggende sytrening for marginaliserte kvinner. Nå kan du bidra med en stemme på FB for å gi bedriften ekstra drahjelp!

Til tross for kompetansebyggingen de ulike NGOene tilbyr har det vist seg å være vanskelig for kvinnene å tre inn i arbeidslivet etter å ha gjennomført sykurset. Dette ville disse jenten gjøre noe med!

Gründerne Merete Løken, Birgit Berglund og Iris Helen Nikolaisen tilbyr også trening i skinnhåndtverk og sysselsetter kvinnene fra de ulike NGOene. Bedriften deres skal produsere moteriktige skinnvesker. Målet er å bygge opp en profesjonell bærekraftig sosial virksomhet.

Denne våren deltok de i NM i studentbedrift og fikk prisene for beste sosiale entreprenør og beste profilering.

Nå deltar de i en norsk gründerkonkurranse av enkeloppstart.no. De kjemper i delfinalen og kan vinne 10 000,- kroner. Hvis de kommer til finalen kjemper de mot 5 andre gründere om 100 000,-. Dette er det eneste av finaleprosjektet som jobber innenfor utviklingsarbeid.

Konkurransen heter "folkets gründer" og deltakerne får poeng dersom personer på facebook gir sin "STEMME".

 

Her finner du "STEMME"-siden til enkeloppstart: https://www.facebook.com/enkeloppstart.no/app_231363826989411

 

Her finner du prosjektets FB-side: https://www.facebook.com/wayawayabags

 

Her finner du prosjektets nettside: www.wayawaya.no

 

Les mer om prosjektet her: http://www.ferd.no/sosiale_entreprenorer/nyheter/gjev_pris_til_wayawaya