IMG_0486 (1).JPG

Ungdom lærer om konsekvensene av konflikt

Operasjon Dagsverk med kampanje om de rettighetsbruddene og trakasseringen palestinsk ungdom opplever.

Israel-Palestina-konflikten har vært i medias søkelys helt siden staten Israel ble etablert 14. mars 1948, som et resultat av 2.verdenskrig og økende jødehat. Etter det har det pågått en rekke kriger mellom Palestina og Israel, men også mellom Israel og dets naboland. Israel som etablert 14. mars 1948.

Ungdom i Palestina lever bak vegger som er bygget for å begrense deres frihet. Daglig opplever de rettighetsbrudd og trakassering på grunn av en konflikt de ble født inn i. Men ikke alle vegger og konflikter er fysiske. Du trenger ikke å bo i Palestina å kjenne igjen følelsen av klaustrofobi. Vanskelige tanker og vonde opplevelser kan skape et fengsel i hodet. Dette er hverdagen for mange unge palestinere som verken kan bevege seg eller tenke fritt.

alt

«Ungdom er fremtiden blir det ofte sagt. Noe man glemmer er at ungdom er en fantastisk ressurs akkurat nå. Dessverre får ikke alle ungdommer utnyttet sitt potensiale», sier OD-leder Frida Jøraholmen Andresen. «Ungdom i Palestina har de samme drømmene om fremtiden som vi, men de har ikke de samme mulighetene. Mange mangler den friheten vi kanskje tar forgitt. Derfor skal vi jobbe sammen med palestinsk ungdom for frihet i eget hode, frihet fra diskriminering og frihet til å påvirke.»

alt

Leder av Operasjon Dagsverk 2018, Frida Jøraholmen Andresen.

OD 2018 støtter palestinsk ungdom sin innsats for en bedre fremtid. Kampanjen skal bidra til utdanning, kampanjer og politisk påvirkningsarbeid som støtter de unge palestinske kvinners kamp for et mer rettferdig og likestilt Palestina. Palestinsk ungdom vil motta traumebehandling, opplæring i rettigheter, demokrati og konfliktløsning.

Internasjonal Uke, Operasjon dagsverks informasjonskampanje til ungdom i Norge, holdes i år 15-26 oktober, og OD dagen er 1 november. Les mer om årets OD prosjekt her og lær mer om årets prosjekt med ODs undervisningsmateriell.

Operasjon Dagsverk er av, med og for ungdom. Kampanjen lages av, og handler om ungdom. Foredragsholdere og frivillige rundt omkring i Norge er ungdommer. Midlene som jobbes inn støtter marginalisert ungdoms kamp for en rettferdig utvikling i sitt lokalsamfunn.

Se også bildeserien 2018

alt