Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

8,7 millioner til CARE i Irak

CARE | 31.03.2003
CARE Norge fikk i dag innvilget 8,7 millioner kroner fra Utenriksdepartementet til hjelpearbeidet i Irak. Nå haster det med å få hjelpesendingene inn til Bagdad. Om få dager kan veiene inn til byen bli stengt.

Heroin for en kvart milliard fra Burma

NorWatch | 31.03.2003
Norge importerte i fjor varer, først og fremst klær og tømmer, fra Burma for 11,5 millioner kroner. Dét er småtterier i forhold til innførselen av heroin, viser en beregning NorWatch har foretatt på bakgrunn av tall fra blant andre politiet og FN.

Kvinner rammes spesielt hardt av vannmangelen

Sida | 31.03.2003
Den stadig større mangelen på rent vann blant verdens fattigste, rammer kvinnene særskilt hardt. Det ble slått fast ved Verdensvannforumet som nylig ble avsluttet i Kyoto, skriver svenske Sida i sitt magasin.

Zambia og Norge: Utdanningsreformer på gang

NORAD | 28.03.2003
I begynnelsen av april kommer Musonda til Oslo i følget til den zambiske undervisningsministeren Andrew Mulenga. Samarbeidet mellom undervisnings-departementene i Norge og Zambia har utviklet seg sterkt de siste åra. I Oslo skal to statsråder underskrive en ny avtale.

Gigantiske plantasjeutvidelser planlagt i Brasil

Regnskogsfondet | 28.03.2003
Plantasjeselskapene i Brasil ønsker å øke treplantasje-arealet i landet med 120 %. En rekke miljø- og solidaritetsorganisasjoner appellerer til president Lula om en bred debatt om ekspansjons-planene.

Venter medisinsk utstyr til Bagdad

Leger Uten Grenser | 27.03.2003
I Bagdad venter Leger Uten Grenser i dag to lastebiler med medisinsk utstyr fra Amman. Organisasjonen jobber nå på et sykehus i Bagdad og understreker viktigheten av at all humanitær hjelp til Irak må være uavhengig.

Filmpris til FORUTs mediesenter

FORUT | 27.03.2003
Viktig filmpris, nasjonale tv-program, aktiv nettverksbygging mot nye samarbeidspartnerar, dagsaktuelle debattar og seminar, ein meir profesjonell filmproduksjon, raffinering av konseptet for sosial kommunikasjon, eit styrkt fokus på barn og funksjonshemma, nyvekt interesse blant nasjonale styresmakter samt eit stadig betre omdømme som lærings- og kulturinstitusjon ? alt dette pregar FORUTs mediesenteret i Dakar, som no er godt inne i sitt sjette travle arbeidsår.

Menneskerettar i utviklingssamarbeid

NORAD | 26.03.2003
? Menneskerettar må verte ein integrert del av utviklingssamarbeidet. Det er ein avgjerande faktor i fattigdomsbekjempinga, innleidde avdelingsdirektør Morten Svelle på NORADs seminar om menneskerettar i utviklingssamarbeid.

Visning av LOSA-produktene

Isandi | 26.03.2003
Søndag 30. mars inviterer Isandi til visning og presentasjon av LOSA-produktene i Sorgenfrigt. 15 på Majorstua. LOSA (London ? South Africa) startet som et samarbeid mellom 8 unge designere i verdensklasse og håndverkerne knyttet til KhumbaZulu Craft, som har sitt virke på landsbygda i KwaZulu Natal i Sør-Afrika.

Hjelpeorganisasjoner går sammen for Irak

CARE | 25.03.2003
Redd Barna, CARE Norge og Flyktningerådet går sammen om en felles innsamlingsaksjon for sivilbefolkningen i Irak.

Uttalelse fra kvekeres hjelpeorganisasjoner

Kvekerhjelp | 25.03.2003
Vi er forferdet og fulle av dyp sorg over beslutningen til Storbritannia, USA og andre land som f. eks. Australia, om å gå til krig mot Irak. Vi ber for alle dem som blir berørt - atridende så vel som ikke stridende. Vi ber for verdens ledere at de ved Guds nåde vil bli ledet til en snarlig avslutning av krigen.

Tuberkulose på fremmarsj

Norges Røde Kors | 25.03.2003
De siste tiår har tuberkulose gjort et dramatisk comeback i mange land og sykdommen tar titusenvis av liv hvert år. Røde Kors gjør en stor innsats for å kurere smittede og hindre utbredelsen av sykdommen som Verdens Helseorganisasjon (WHO)har erklært som en global katastrofe.

- Nepal skulle vore eit land i Afrika

NORAD | 24.03.2003
Ambassadør i Nepal, Ingrid Ofstad, saknar meir fokus, interesse og kunnskap om Nepal. Sjølv om landet er lite, er det nytt og viktig i utviklingssamarbeidet. Men landet ligg ikkje i Afrika?

Oljefondet med våpen i Irak-krigen

NorWatch | 24.03.2003
Forretningene blomstrer rundt Irak-krigen, og den norske oljeformuen er med på gildet. Oljefondet er inne i de åtte største våpenprodusentene i verden, og har økt investeringene i disse selskapene med nesten 25 prosent på ett år. Tomahawk og Patriot-rakettene som bomber Irak, er begge produsert av Oljefond-selskap

Hendene i været for jenters utdanning

UNESCO | 24.03.2003
Onsdag 9. april vil barn og voksne over hele kloden lage verdens største skoleklasse. Alle skolene i Norge er invitert til å være med på aksjonen som skal legge press på myndighetene slik at FNs tusenårsmål om utdanning for alle innen 2015 kan nås.

Norsk-svensk samordning

Bistandsaktuelt | 24.03.2003
Gleda ved å gje og ønskje om å bidra til utvikling i dei fattigaste landa er stor. I siste nummeret av Bistandsaktuelt kunne me lesa at trenden dei siste åra med kutt i bistanden er i ferd med å snu. Dersom gjevarlanda held det dei lovar, vil det bli løyvt over eitt hundre millionar kroner meir i kampen mot fattigdom i 2006 enn det gjorde i 2001.

Irak-krigen folkerettstridig

Norges Fredsråd | 23.03.2003
- Norske politikere diskuterer på siden av det folkerettslige hovedpoenget i Irak-krigen. Et nytt vedtak i FNs Sikkerhetsråd er ikke en formalitet, - visse realiteter må foreligge.

- Krigen er i strid med folkeretten!?

RORG-samarbeidet / Global | 21.03.2003
Norske medier er stort sett samstemte i dag: De tar avstand fra krigen mot Irak og viser til at USAs angrep ikke har en klar forankring i folkeretten. Men representerer angrepet et brudd på folkeretten? I et brev til FN hevder USA, England og Australia å ha retten på sin side.

Vanndagen

NORAD | 21.03.2003
22. mars er den internasjonale dagen for vann. NORAD, FN-sambandet og en rekke andre organisasjoner markerer Ferskvannets år over hele landet. Vann er en forutsetning for økonomisk vekst og sosial utvikling, og en nøkkelfaktor i kampen mot fattigdom. Dette ønsker NORAD å få frem på den internasjonale vanndagen. I Oslo markerer NORAD vanndagen med en spesiell installasjon (bildet).

- Krigen er i strid med folkeretten!?

RORG-Samarbeidet | 21.03.2003
Norske medier er stort sett samstemte i dag: De tar avstand fra krigen mot Irak og viser til at USAs angrep ikke har en klar forankring i folkeretten. Men representerer angrepet et brudd på folkeretten? I et brev til FN hevder USA, England og Australia å ha retten på sin side.

Forskningsrådet og Eksportrådet styrker samarbeidet i Asia

NOREPS | 21.03.2003
Norges Eksportråd og Norges forskningsråd signerte torsdag 13. mars en samarbeidsavtale om forskning, teknologi og undervisning. Samarbeidet skal først og fremst skje i Singapore og Sør-Korea.

Krigen kan drive flere millioner på flukt

FLYKTNINGERÅDET | 21.03.2003
Flyktningerådet frykter at over to millioner irakere vil forlate sine hjem ved et britisk-amerikansk angrep. En humanitær katastrofe kan bli resultatet.

Redd Barna i Irak

Redd Barna | 20.03.2003
Redd Barna jobber i Irak og alle naboland, bortsett fra Saudi-Arabia, hovedsakelig gjennom den internasjonale Redd Barna-alliansen.

Caritas fordømmer krigen

Carita Norge | 20.03.2003
Caritas Norge ? den katolske kirkes bistandsorganisasjon ? vil på det sterkeste fordømme den krigen som nå er startet mot Irak.

Redd Barna lanserer Barnetelefon om krig

Redd Barna | 20.03.2003
800 333 22 er nummeret til Redd Barnas Barnetelefon om krig under Irak-konflikten. Telefonen åpner i dag klokken 14. Den vil være betjent fra 14 til 20 på hverdager, i første omgang frem til påske. Telefonnummeret er gratis å ringe.

CARE på plass i Irak

CARE Norge | 20.03.2003
CARE har valgt å beholde sitt personale i Bagdad, og er klare til å sette i gang hjelpearbeidet i landet. Over tre millioner kvinner og barn kan få akutt behov for mat de kommende dagene.

Svenske bidrag til regnskogsødeleggelser

Regnskogsfondet | 20.03.2003
Et stort antall svenske importører, forhandlere, kredittinstitusjoner og maskinleverandører har økonomiske aktiviteter som truer Indonesias sårbare regnskoger. Dette ble avslørt i en rapport fra Naturskyddsföreningen i Sverige og organisasjonen SwedWatch, som ble offentliggjort den 18. mars.

Røde Kors kan hjelpe en million mennesker

Norges Røde Kors | 19.03.2003
Røde Kors beholder 10 internasjonale hjelpearbeidere inne i Irak. Sammen med Røde Halvmåne i Irak og nabolandene kan Røde Kors-bevegelsen totalt kan hjelpe over enmillion mennesker i området.

Valla ført til Bagdad

Kirkens Nødhjelp | 19.03.2003
Kirkens Nødhjelp har fått melding om at Tor Valla nå befinner seg i Iraks hovedstad Bagdad, hvor han skal betale en bot. - Dette er oppløftende nyheter og vi håper at saken skal få en løsning i løpet av dagen i dag. Går det som vi håper kjører Tor Valla ut av Bagdad og over til Jordan med bil senere i dag, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt.

? Selv de rikeste går sultne

Leger Uten Grenser | 19.03.2003
Statskuppet i Den sentralafrikanske republikk endrer ikke situasjonen for de 26 000 flyktningene i Tchad med desperat behov for mat og husly. Leger Uten Grenser ber om internasjonal hjelp til flyktningene.
1 - 30 av 70
1 2 3

Klipp fra Media

Verdens natur og fattige tar støyten når smitten av korona skal begrenses.

Klassekampen | 07.07.2020

Munnbind og plasthansker skaper miljøproblemer verden rundt, og industrien presser på for å oppheve plastforbud.

Nytt bistandsprogram gir 190 millioner arbeid mot moderne slaveri

Vårt Land+ | 07.07.2020

– Moderne slaveri er dramatisk og særlig barn blir utnytta innen sektorer som landbruk og gruvedrift. Pandemien har bare forverra denne situasjonen, sier utviklingsminister Dag Inge ­Ulstein. I Granavolden-plattformen var det en viktig seier for KrF at innsatsen mot moderne slaveri skulle trappes opp. Nå gjøres det systematisk gjennom et fireårig bistandsprogram.

Siv Jensen ut mot hjelpeorganisasjoner: – Med på å sponse menneskesmugling (flyktninger)

VG | 07.07.2020

Frp-leder Siv Jensen sier hun har sett seg lei på Ocean Viking-dramaet som utspiller seg i Middelhavet.

EU vil ha etterlengtet forslag om asylpakt klar i september

Vårt Land (NTB) | 06.07.2020

Det etterlengtede forslaget til ny asyl- og migrasjonspolitikk i EU vil trolig bli lagt fram i september, opplyser EU-kommissær Ylva Johansson.

HRW: Sikkerhetsstyrker forverrer Sahels jihadistopprør

ABC nyheter (NTB) | 06.07.2020

Brutaliteten til statlige sikkerhetsstyrker i Sahel nærer rekruttering og støtte til jihadistopprørerne, mener Human Rights Watch.

Fredsprisvinneren vil samle folket. Her er årsakene til at det i stedet skaper mer splid.

Aftenposten | 06.07.2020

166 er drept bare den siste uken i Etiopia. Landets fredsprisvinnende statsleder har planer om å samle folket, men vil slite lenge med interne konflikter, mener ekspert.

Rapport: «438.000 korona-døde i Latin-Amerika innen oktober»

NRK nyheter | 06.07.2020

Rundt 125.000 mennesker er døde av korona i Latin-Amerika. Innen oktober kan tallet øke til 438.000, ifølge Den panamerikanske helseorganisasjonen. Likevel lettes restriksjonene flere steder.

Norge gir en halv milliard i avskogingspremie til Indonesia

Aftenposten (NTB) | 04.07.2020

Norge vil for første gang betale inntil 530 millioner kroner for at Indonesia, som har verdens tredje største regnskog, har redusert avskogingen i landet.

Amnestys tidligere Tyrkia-sjefer dømt til fengsel i terrorsak i Tyrkia

Aftenposten (NTB) | 04.07.2020

To av Amnestys tidligere Tyrkia-sjefer er dømt til fengsel for terrorrelaterte forbrytelser, mens den svenske IT-konsulenten Ali Gharavi er frikjent.

Chile – fra forbilde til kriseland

NRK nyheter (urix forklarer) | 04.07.2020

Chile var lenge et forbilde for landene i Latin-Amerika. Men i løpet av noen måneder har to dype kriser forverret situasjonen dramatisk. Det startet med voldsomme gateprotester i oktober i fjor. Hundretusener gikk ut i gatene og demonstrerte mot økte levekostnader og store sosiale forskjeller. Rundt 30 mennesker døde i opptøyene og det ble gjort skade for flere milliarder kroner. I mars i år rammet koronapandemien.