Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Indonesia: Rent drikkevann er første prioritet

CARE | 31.12.2004
Vannbårne sykdommer er den største trusselen befolkningen i de flomrammede områdene i Indonesia står overfor. Forurenset drikkevann kan forårsake en rekke dødelige sykdommer. CARE setter nå i gang utdeling av vannrensningsutstyr til familier på kysten av Aceh, på det nordlige Sumatra.

FORUTs flylast når Sri Lanka

FORUT | 31.12.2004
FORUTs flylast med nødhjelp har nådd Sri Lanka og er nå i ferd med å nå fram til de flodbølgerammede. Sent torsdag kveld landet flyet, og tidlig fredag morgen var nødhjelpen på vei videre. FORUTs lokalkunnskap og anerkjennelse i Sri Lanka gjør at man ikke forsinkes unødvendig.

Støtter hjelpearbeidet i Indonesia

Kirkens Nødhjelp | 30.12.2004
Indonesia er verst rammet av flodbølgen med over 80.000 døde. Hele samfunn skal være utryddet. Kirkens Nødhjelp gir hjelp til flomofrene via medlemmer av Det internasjonale Kirkens Nødhjelp (Action by Churches Togheter).

Flylast på vei til Sri Lanka

| 30.12.2004
I dag morges lettet et fly fra Gardermoen med 60 kubikkmeter nødhjelpsutstyr til Sri Lanka. FORUT har dermed ytt et vesentlig bidrag til nødhjelpsinnsatsen i landet. Blant annet er vannreseutstyr for 20.000 personer ombord i flyet. Flyet ankommer Colombo kl. 23.30 lokal tid i kveld.

CAREs nødhjelpsarbeid i Sør-Øst Asia

CARE | 30.12.2004
Hundretusenvis av mennesker i kystområdene i Sør-Øst-Asia, har blitt hardt rammet av ødeleggelsene som flodbølgene har forårsaket. De fleste hus og store deler av infrastrukturen her er totalt ødelagt, skadet eller skylt av gårde.

Flodbølgen: Informasjon om skadeomfanget i Burma

Den norske Burmakomité | 30.12.2004
Jordskjelvene og flodbølgen i Sørøst-Asia har også rammet Burma. Dødstallene stiger, selv om de foreløpig er lavere enn i andre land. Burmesiske myndigheter gir svært lite informasjon og har oppgitt 34 omkomne. Tirsdag 28. desember meldte UNICEF at 90 mennesker har omkommet og at tallet er ventet å stige.

Hjelpen i gang i Sri Lanka

Kirkens Nødhjelp | 29.12.2004
- Hjelpearbeidet i Sri Lanka er i gang, og lastebiler med nødhjelp er på vei rundt omkring i landet, sier Hans Erik Hem, Kirkens Nødhjelps stedlige representant i India. Han befinner seg i Sri Lanka der han nå bistår det nasjonale kirkerådet med hjelpearbeidet

Sender dokumentasjonsteam til India

Kirkens Nødhjelp | 29.12.2004
Kirkens Nødhjelp sender i neste uke et dokumentasjonsteam til India. Utenlandssjef Knut Christiansen drar sammen med journalist Hege Opseth i Kirkens Nødhjelp for å dokumentere omfanget av den humanitære katastrofen.

Behovsvurdering og nødhjelp hånd i hånd

FORUT | 29.12.2004
FORUTs innsats i nødhjelpsarbeidet etter flodbølgekatastrofen i Sri Lanka konsentrerer seg om de områdene FORUT allerede er representert, Jaffna, Vanni og Hambantota, i tillegg til at FORUT har tatt utfordringen med å bistå i de værst rammede områdene i Ampara og Batticaloa. Et fly med 40 tonn nødhjelpsutstyr går fra Gardermoen i morgen tidlig.

Speiderne samler inn penger til flomofrene

Flyktningerådet | 29.12.2004
Norges speiderforbund oppfordrer nå alle sine medlemmer til aktivt å engasjere seg i innsamling av penger til hjelp for flomofrene etter jordskjelvkatastrofen i Asia. Midlene vil bli kanalisert gjennom Flyktningerådet eller direkte til speiderforbund i de landene som er berørt av katastrofen. I Oslo stiller speiderne i dag opp på Oslo sentralbanestasjon kl. 16.00 med sine innsamlingsbøsser.

CARE styrker innsatsen

CARE | 29.12.2004
CARE er engasjert i alle landene som er omfattet av flomkatastrofen - Sri Lanka, India, Indonesia, Burma og Thailand. Allerede like etter at flodbølgene slo inn over land, var CARE i gang med hjelpearbeidet. Organisasjonen styrker nå innsatsen.

Enormt behov for hjelp

CARE | 28.12.2004
CARE øker kontinuerlig sin nødhjelpsinnsats overfor ofrene for flodbølgene i Det indiske hav. Dødstallene stiger hele tiden, og ennå er det er vanskelig å få en full oversikt over omfanget av katastrofen.

Flyktningerådet gir nødhjelp til flomofre

Flyktningerådet | 28.12.2004
Flyktningerådet er nå i gang med å sette opp midlertidig husly til flomofre på Sri Lanka. Arbeidet er foreløpig konsentrert om østkysten av landet, sier generalsekretær Raymond Johansen. Behovet for hjelp er enormt. Over 1,5 millioner mennesker har blitt hjemløse på Sri Lanka som følge av jordskjelvet. Flyktningerådet vurderer også muligheten for å starte nødhjelpsarbeid i Aceh-provinsen i Indonesia.

To flylaster til Sri Lanka

Norges Røde Kors | 28.12.2004
Norges Røde Kors skal de nærmeste dagene sende to fly med nødhjelpsutstyr til Sri Lanka.

Flodbølgen flyttet livsfarlige miner

Norsk Folkehjelp | 28.12.2004
Flodbølgen som rammet Sri Lanka 2. juledag har forverret minefaren i landet. Vannet som flommet inn over lavlandet i den nordøstlige delen av landet kan ha flyttet mange livsfarlige landminer.

Innsamling til ofrene i Sørøst-Asia

Norges Røde Kors | 28.12.2004
Norges Røde Kors har startet innsamling til ofrene for flodbølgen i Sørøst-Asia. Lions Norge har allerede gitt 500.000 kroner av sitt katastrofefond. Du kan gi din støtte gjennom å ringe givertelefon 820 43000 (kr. 100,-) eller å bruke konto 10 (nett-/telegiro 8200.06.08331).

Leger Uten Grenser sender flere hjelpearbeidere

Leger Uten Grenser | 27.12.2004
- Vi vil jobbe spesielt med å begrense risikoen for at malaria og denguefeber tvinger det allerede grusomme antallet dødsfall enda høyere, sier lege og styreleder i Leger Uten Grenser (MSF) Atle Fretheim. Leger Uten Grenser starter nå en innsamlingskampanje for ofrene for flodbølgen.

Flodbølgen: CARE distribuerer mat på Sri Lanka

CARE | 27.12.2004
CARE er i gang med hjelpearbeid i områdene som er rammet av de enorme flodbølgene i Det indiske hav. CARE Norge vil søke Utenriksdepartementet om støtte til nødhjelpsarbeidet på Sri Lanka.

FORUT i gang med nødhjelp i Sri Lanka

FORUT | 27.12.2004
Dødstallene stiger fra time til time etter flodbølgen som rammet store deler av Sørøstasia i morgentimene 2. juledag. Aller verst rammet er Sri Lanka. FORUT er i gang med å frakte flomflyktninger fra Thalayadi på nordkysten og inn i landet og med å bringe frem nødhjelpsforsyninger.

Norsk Folkehjelp rammet, men deltar i hjelpearbeidet

Norsk Folkehjelp | 27.12.2004
Norsk Folkehjelps mineprogram på Sri Lankas nordlige del er rammet av flodbølgen. Området ligger lavt og er flatt og det er store ødeleggelser. Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen for våre 650 lokalt ansatte mineryddere nord på Sri Lanka.

NSF gir støtte til ofrene etter flomkatastrofen

Norges speiderforbund | 27.12.2004
Norges speiderforbund bevilger penger fra sitt Vær Beredt-fond til hjelp for ofrene etter flomkatastrofen i Asia. - Det er vår plikt å hjelpe når medmennesker rammes av en slik ufattelig tragedie, sier speidersjef Carsten H. Pihl.

Utviklingsfondet støtter flomofre

Utviklingsfondet | 26.12.2004
Utviklingsfondet har i dag tatt initiativ til en innsamlingsaksjon for de som er rammet av flodbølgen på Sri Lanka. Vår partner Green Movement of Sri Lanka (GMSL), en nettverksorganisasjon for 138 frivillige organisasjoner, er blitt bedt av myndighetene om å kartlegge behovet for nødhjelp og å koordinere nødhjelpsaktiviteter gjennom sine medlemsorganisasjoner.

Tenk deg en verden uten vold mot kvinner

FOKUS | 25.12.2004
Gjennom flere tiår har den internasjonale kvinnebevegelsen markert sin motstand mot den volden kvinner utsettes for. Gjennom ulike aksjoner har kvinner brutt tausheten og satt menns vold mot kvinner på dagsorden. I dette nummeret av Kvinner Sammen møter vi noen av de kvinnene som arbeider for en verden uten vold mot kvinner.

Årets navn ga årets julepresang til Plan

Plan Norge | 25.12.2004
Årets navn i VG og Kato Air-kaptein Stein Magne Lian, har gitt bort prispengene sine til Plan. De 50 000 kronene går til Plans programarbeid for barn i fattige land verden over.

Bam ett år etter

Norges Røde Kors | 23.12.2004
Ett år etter jordskjelvet i Bam har tusenvis av mennesker fremdeles behov for psykososial hjelp. Det voldsomme skjelvet drepte 26 000 mennesker og ødela 85 prosent av byen sørøst i Iran.

Røde Kors øker innsatsen i Darfur

Norges Røde Kors | 23.12.2004
På tross av den vanskelige sikkerhetssituasjonen i Darfur, Sudan, når Røde Kors ut med hjelp til stadig flere i den kriserammede regionen.

Geirr møtte Yebo

FORUT | 23.12.2004
Geirr Lystrups «Sangen om Yebo» synges så det står etter i norske barnehager for tida. Den fengende sangen har blitt svært populær blant de neste 50 000 barnehagebarna som deltar i FORUTs barneaksjon. For et par uker siden var Geirr Lystrup i Sierra Leone, og der sang han for personen sangen er tilegnet.

Ideologi er viktig i bistand

Norsk Misjons Bistandsnemnd | 22.12.2004
Misjons-Norge har lenge vært klar over at utvikling ikke bare handler om sosiale og økonomiske endringer på samfunnsnivå, vel så mye handler det om utvikling i menneskers hoder og hjerter.

Leger Uten Grenser-ansatt drept i Darfur

Leger Uten Grenser | 22.12.2004
Leger Uten Grenser er sjokkert over drapet på en av sine sudanske hjelpearbeidere i Sør-Darfur. Organisasjonen krever at hjelpearbeideres nøytralitet respekteres.

UD-penger mot kvinnevold

CARE | 22.12.2004
CARE Norge har mottatt nesten 1,3 millioner kroner fra Utenriksdepartementet for å bekjempe vold mot kvinner på Sri Lanka. Seks av ti kvinner i landet utsettes for vold i hjemmet.
1 - 30 av 82
1 2 3

Klipp fra Media

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

E24 | 02.04.2020

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen. Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.

Sikret milliardavtale til dem som står i front på bakken (bistand)

Dagsavisen | 02.04.2020

Når koronakrisen rammer fattige land, står sivilsamfunnet på bakken i front for å takle den. Nå har Norsk Folkehjelp sikret seg en milliardavtale med Norad som skal styrke disse gruppene.

FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien

ABC nyheter (NTB) | 02.04.2020

Også Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier det er synd, men forståelig at konferansen blir utsatt. – Dette betyr likevel ikke stopp i det internasjonale klimaarbeidet. Jobben fortsetter, og Norge bruker de mulighetene som finnes for å styrke samarbeidet rundt grønne løsninger, sier Rotevatn i en epost til NTB. Han lover at Norge vil fortsette arbeidet fram til klimatoppmøtet og bidra til at det gjøres framgang.

Klimatoppmøtet i Glasgow utsettes – WWF advarer mot pause i klimakampen

NRK nyheter | 02.04.2020

FNs klimatoppmøte i Glasgow i Skottland er utsatt til 2021. Dette må ikke bety at klimakampen legges på hylla, mener WWF.

FN: – Den mest utfordrende krisen siden andre verdenskrig

TV2 (NTB) | 01.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarte generalsekretæren under lanseringen av en rapport om de samfunnsøkonomiske virkningene av covid-19.

Kraftige utslippsfall under koronakrisen (klima)

ABC nyheter (NTB) | 01.04.2020

Koronapandemien lammer deler av økonomien og fører trolig til svært store kutt i klimautslippene på kort sikt. Hva som skjer på lengre sikt, er høyst usikkert.

Forskerne konkluderer: Er el- eller fossilbiler mest miljøvennlige?

Dagsavisen | 01.04.2020

Konklusjonen deres er klar: I så godt som alle regioner fører el-biler til lavere klimaskadelige CO2-utslipp enn diesel- og bensinbiler.

FN: Koronaviruset kan rasere utviklingsland

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Koronapandemien kan komme til å koste utviklingsland over 2.300 milliarder kroner, og nær halvparten av arbeidsplassene i Afrika kan gå tapt, advarer FN.

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr for høy ytelse

Nationen | 31.03.2020

På grunn av den økende etterspørselen etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, lanserer nå Felleskjøpet kraftfôr for høy ytelse – uten palmefett og soya.

Norsk politikk i koronadvale – men iskanten kommer

Dagsavisen (NTB) | 31.03.2020

Landsmøter og store politiske saker skyves ut i tid mens regjeringen jobber for å håndtere koronakrisen. Men regjeringens melding om iskanten er ikke utsatt.