Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: August

Eselkjerrer som ambulanser i Darfur

Leger Uten Grenser | 31.08.2004
Eldre i Darfur har gitt bort mat til familiemedlemmer for selv sakte å sulte i hjel. Nå bruker Leger Uten Grenser (MSF) eselkjerrer for å transportere denne delen av befolkningen til sine klinikker.

Ny nasjonalpark i Indonesia

WWF | 31.08.2004
Indonesia har opprettet Tesso Nilo nasjonalpark. Opprettelsen av nasjonalparken er et skritt i riktig retning for å ta vare på den utrydningstruede sumatratigeren, mener WWF.

Bedre marin forvaltning i Mosambik

WWF | 31.08.2004
Mosambik har vedtatt en fiskeriforskrift som påbyr bruk av ny teknologi som hindrer at havskilpadder fanges i fiskegarn. Forskriften trer i kraft fra årsskiftet. ? Flott, mener WWF.

Ny rammeavtale mellom Sosial- og helsedirektoratet og Norad

Norad | 30.08.2004
Norad og Sosial- og helsedirektoratet har inngått en samarbeidsavtale. Gjennom avtalen skal Sosial- og helsedirektoratet stille relevant fagkompetanse til rådighet for Norad. - Rådgivningen vil primært være knyttet til samarbeid på helsesektoren men vil også kunne brukes mer generelt i forhold til hele sosial sektor, forteller avdelingsdirektør Sissel Hodne Steen i Avdeling for sosial utvikling i Norad.

Ytterligere 12 millioner til Bangladesh

Utenriksdepartementet | 29.08.2004
Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson svarte i går på FNs kriseappell for flomofrene i Bangladesh med en tildeling på 6,5 millioner kroner til FNs hjelpearbeid i landet, og vil også støtte nødhjelpsarbeidet til Leger Uten Grenser, Normisjon og Strømmestiftelsen med til sammen 5,5 millioner kroner.

Fokus-uttalelse til Utviklingsmeldingen

FOKUS | 27.08.2004
Regjeringens forslag til utviklingsmelding er i disse dager gjenstand for debatt og skal til høring i Utenrikskomiteen i Stortinget den 5. oktober. FOKUS mener at meldingens kvinneperspektiv er for svakt og har vedtatt en uttalelse til meldingen.

Regnbueallianse for Darfur

Norges Røde Kors | 26.08.2004
Tjuvstart på bøsseaksjonen: Ledere for de politiske ungdomspartiene stilte onsdag opp med bøsse på Karl Johan i Oslo.

LNU: ? Hjelp Darfur!

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner | 26.08.2004
Kirkens Nødhjelp og Røde Kors arrangerer nå en innsamlingsaksjon for å hindre en humanitær katastrofe i Darfur. ? Jeg oppfordrer alle tillitsvalgte i alle medlemsorganisasjonene til å sørge for at unge bøssebærere bidrar til å redde liv, sier LNUs leder Christoffer Grønstad.

Menneskerettighetsaktivister under samme tak

Menneskerettighetshuset | 26.08.2004
Menneskerettighetsmiljøet i Norge har fått et nytt kraftsentrum. I dag deltar statsminister Kjell Magne Bondevik ved den offisielle åpningen av Amnesty International Norge og det nye Menneskerettighetshusets samlokalisering i Tordenskioldsgate 6b i Oslo. Samtidig markeres det at det er 15 år siden det første Menneskerettighetshuset ble etablert i Urtegata 50 på Tøyen.

Burma: 37 nye selskaper på "Skitten liste"

Den norske Burmakomite | 25.08.2004
Listen er en oversikt over selskaper som direkte eller indirekte bidrar til å finansiere militærregimet i Burma. I år har listen økt med 37 selskaper, som gir en total på 95. 20 av selskapene på fjorårets liste har derimot trukket seg ut av Burma. Listen oppdateres årlig av den britiske organisasjonen Burma Campaign UK.

Meditasjon og revolusjon

IGNIS | 25.08.2004
Nå i august er det 25 år siden den revolusjonære regjeringen i Nicaragua ble formelt etablert, etter kollapsen av Anastacio Somoza Jr.s regime. En artikkel om dette kan leses på engelsk her:

Seminar om den koreanske halvøy

NUPI | 25.08.2004
I dag, onsdag 25. august arrangerer NUPI seminar med den koreanske professoren Jang-Hie Lee, fra Hankuk University of Foreign Studies i Seoul. Tittelen på foredraget er Legal Issues of Peace-Regime Building in the Korean Peninsula and its Potential Solution. Det finner sted i NUPIs lokaler på C.J. Hambros pl. 2D, kl. 14.00-15.00.

Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors med bøsseaksjon

Norges Røde Kors | 23.08.2004
Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors har nå besluttet å sette i gang en landsomfattende bøsseaksjon for flyktningene i Darfur.

Ny leder av UNESCO-kommisjonen

UNESCO | 23.08.2004
Utdannings- og forskningsdepartementet har i dag oppnevnt professor dr. med. Astrid Nøklebye Heiberg som ny leder av Den norske UNESCO-kommisjonen. I morgen deltar hun på markeringen av Det internasjonale minneåret for slavehandelen.

Høstens viktigste konferanse

IGNIS | 23.08.2004
Tre representanter fra det globale IIGC - International Initiative on Governance and Corruption - vil se på FNs tusenårsmål i lys av disse kjernespørsmålene i utviklingen av demokratiet. Les mer om konferansen som foregår 20. og 21. september:

Forslag til endringer til Stortingsmelding 35

ForUM | 22.08.2004
ForUM leverte fredag inn innspill til behandlingen av Stortingsmelding 35 til Utenrikskomiteen på Stortinget. Les dokumentet her:

Terrengbiler og mat til Darfur

Kirkens Nødhjelp | 20.08.2004
Torsdag og fredag sendes ytterligere to flylaster med nødhjelp til Sudan. Behovet for hjelp i Darfur-provinsen i det vestlige Sudan er fremdeles prekær. Kirkens Nødhjelp fortsetter nødhjelpsarbeidet med uforminsket styrke.

Vil du studere ved Menneskerettighetsstudiet?

HiB | 19.08.2004
Nytt hovedopptak ved Menneskerettighetsstudiet ved Høgskolen i Buskerud avdeling Drammen: 1. september er fristen for å søke opptak til innføringsmodulen i menneskerettigheter ved studiet Menneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering.

Ung markering av gammel udåd

UNESCO | 19.08.2004
FN har erklært 2004 som internasjonalt år til minne om kampen mot slavehandelen og dens avskaffelse. 24. august blir dette året markert i Norge med kulturelle uttrykk fra begge sider av Atlanterhavet.

Drive across Africa

CARE | 18.08.2004
Følg Chris og Tamsin på deres reise - 25.000 kilometer gjennom Afrika. På veien samler de inn penger til hjelpearbeidet i Darfur i Sudan.

Annan krever Suu Kyi løslatt

Den norske Burmakomite | 18.08.2004
FNs generalsekretær Kofi Annan krever at militærjuntaen i Burma slipper nobelprisvinner Aung San Suu Kyi fri fra husarrest. Annan mener Burmas reformarbeid mangler troverdighet uten Suu Kyi og opposisjonens deltakelse.

Verden har aldri hatt flere arbeidsledige unge

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner | 18.08.2004
En ny rapport fra den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO viser at nesten halvparten av verdens arbeidsledige er under 24 år. - Vi sløser bort energien og talentet til den best utdannede generasjonen av ungdom noensinne, sier ILOs generaldirektør, Juan Somavia.

CARE bekymret for ny etnisk uro i Great Lakes-regionen

CARE | 17.08.2004
Ti år har gått siden folkemordet i Rwanda, men lokale militsgrupper i regionen fortsetter sine angrep på tutsi-minoriteten. Fredag kveld var nabolandet Burundi åsted for nye grusomheter. På under to timer hadde militsgruppene med kniver, skytevåpen og håndgranater myrdet omtrent 160 tutsi-flyktninger, de fleste kvinner og barn.

Sverige rapporterer innsatsen for tusenårsmålene

OmVärlden | 17.08.2004
Den nye politikken for global utvikling, overgang till ubundet bistand, øket frihandel og bedre samordning. Det er noen tiltak som fremholdes i rapporteringen om hvordan Sverige jobber for tusenårsmålene.

Navnekonkurranse

Film fra Sør | 17.08.2004
Cannes filmfestival har sin Gullpalme, Berlin har sin Sølvbjørn. Haugesund har sin Amanda. Film fra Sør har både penger og prestige å tilby den heldige vinneren av hovedprogrammet 2004, men jurysjefen må bruke mange ord når han/hun skal navngi prisen: Nå er vi på jakt etter et nytt, kort og fyndig navn på vår internasjonale konkurransepris.

Mye flott jazz den 10. september

Jazzaid | 16.08.2004
Fra før har de fantastiske bandene Trio de Janeiro, Funky Butt og Hot Club de Norvege sagt ja til å bidra til JAZZAID 10. september, og nå har også Christina Bjordal Band funnet plass i en relativt tett konsert-kalender

Uverdig flyktningpolitikk, Bondevik!

Amnesty International Norge | 13.08.2004
Bli med på underskriftsaksjonen til Amnesty International Norge og Flyktningerådet for å få regjeringen til å snu i spørsmålet om kvoteflyktninger. Amnesty mener regjeringens avslag på FNs høykommissærs bønn om å doble antallet kvoteflyktninger er en uverdig politikk. Klikk på lenken her for å skrive under:

Flyktningerådet og Amnesty aksjonerer mot uverdig flyktningpolitikk

FLYKTNINGERÅDET | 12.08.2004
Amnesty International Norge starter i samarbeid med Flyktningerådet en underskriftsaksjon for å få regjeringen til å snu i spørsmålet om kvoteflyktninger. Amnesty og Flyktningerådet mener regjeringens avslag på FNs høykommissærs bønn om å doble antallet kvoteflyktninger er en uverdig politikk.

Krigen truer Ugandas lave aidsstatistikk

CARE | 12.08.2004
Uganda blir ofte fremstilt som skoleeksempelet i kampen mot hiv/aids. Men nye urovekkende tall fra konfliktområdet i det nordlige Uganda, utfordrer landets lave hiv/aids-statistikk.

EU og Asia i konflikt over Burma

Den norske Burmakomite | 12.08.2004
Det planlagte Europa-Asia-møtet (Asem) i Vietnam i oktober kan bli avlyst på grunn av uenighet om Burmas deltakelse. I et brev til EUs presidentskap oppfordrer Den norske Burmakomite EU til å holde fast på sin posisjon om at Burma ikke bør få delta på bakgrunn av manglende politiske reformer.
1 - 30 av 48
1 2

Klipp fra Media

I ett år har FN-panelet vurdert verdens innsats mot ulovlige pengestrømmer. Nå er rapporten klar.

Aftenposten | 25.02.2021

Hva må til for å stanse kapitalflukt og skatteunndragelse? Et FN-panel har kommet opp med en plan. Norges medlem tror særlig ett forslag er kontroversielt.

Oljefondet solgte seg for første gang ut av selskaper grunnet skatterisiko

E24 | 25.02.2021

Fondet kvittet seg i fjor med syv selskaper som «betalte svært lav skatt og hadde svært lite offentlig tilgjengelig informasjon om skatteforhold», ifølge Norges Bank.

Stortinget krever svar om Equinor i Angola

Vårt Land+ | 25.02.2021

Equinor kan ha tjent rundt 100 milliarder kroner på olje i fattige, korrupsjonsherjede Angola. Mens Stortinget vil ha svar på kritiske spørsmål, vil Equinor fortsette i landet.

Frankrike prøver å komme seg ut av en åtte år lang militæroperasjon i Afrika

Klassekampen | 25.02.2021

Etter snart åtte år med franske tropper på bakken rammes Sahel-regionen stadig av nye jihadistiske angrep.

Attenborough (94): Klimaendringer er den aller største trusselen

VG | 24.02.2021

Den britiske naturforskeren og TV-profilen David Attenborough sier at klimaendringer er den største trusselen mot internasjonal sikkerhet som menneskeheten har stått overfor.

Trudeau: USAs klimalederskap har vært sårt savnet

ABC nyheter (NTB) | 24.02.2021

Canadas statsminister Justin Trudeau sa i et møte med president Joe Biden at USAs ledende rolle i klimaspørsmålet har vært «sårt savnet».

6500 gjestearbeidere døde i Qatar siden landet fikk fotball-VM

NRK nyheter (NTB/The Guardian)) | 24.02.2021

Minst 6500 gjestearbeidere har mistet livet i Qatar. Urovekkende siden det dreier seg om relativt unge menn, mener Amnesty.

Erna Solberg i Sikkerhetsrådet: Utfordrer Russland og Kina til klima-kamp

VG | 23.02.2021

Tirsdag skal statsminister Erna Solberg (H) delta på sitt første møte i FNs sikkerhetsråd, hvor Norge har vært medlem siden nyttår. Det er stor spenning knyttet til om Russland og Kina igjen vil avvise å ta klima-debatten inn i rådet.

Frp ber regjeringen regne skog som EU: – Lett og billig å nå Norges klimamål

NRK nyheter | 23.02.2021

Det er lett og billig å nå Norges skjerpede klimamål, sier Fremskrittspartiets Jon Georg Dale. Han mener alt som skal til, er at Norge regner skog på samme måte som EU.

Minst 331 miljø- og menneskerettighetsforkjempere drept i 2020, ifølge fersk rapport

Vårt Land | 23.02.2021

69 prosent av de drepte kjempet for rettigheter knyttet til land, urfolk og miljø.  Flere urfolk- og miljøorganisasjoner melder at koronapandemien har gjort dem som kjemper for å beskytte land og skog enda mer utsatt enn før.