Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Mars

Stortingspolitikere støtter misjonen

Misjonsalliansen | 31.03.2005
En delegasjon norske stortingspolitikere har besøkt Msijonsalliansens arbeid i storbyslummen i Manila. De har fått korrigert sitt eget syn på misjon. - Takk for arbeidet dere gjør for de fattige i Manila. Dere har vår fulle støtte, sier Oddbjørg Ausdal Starrfelt (Ap). - Arbeidet Misjonsalliansen driver på Filippinene har ingenting med gammeldags misjon å gjøre, slår Venstres Trine Skei Grande fast.

Mindre korrupsjon i bistandsbygging

OmVärlden | 31.03.2005
Byggesektoren er notorisk korrupt, ikke minst under oppbygging etter katastrofer og konflikter. Men Transparency International konstanterer i sin årsrapport at bistandsfinansierte prosjekter klarer seg bedre enn andre. Les mer om dette i Svenske OmVärlden.

Vinn tur til Genève og møt Kofi Annan!

FN-sambandet | 30.03.2005
I anledning FNs 60 års jubileum arrangerer World Federation of United Nations Associations (WFUNA) en designkonkurranse. Premien er en tur for to til Genève inkludert en middag med FNs generalsekretær Kofi Annan.

- USAs fingeravtrykk synlige i Annans rapport

RORG-samarbeidet | 29.03.2005
Rett før påske la FNs generalsekretær Kofi Annan fram rapporten "Under større frihet" (In larger freedom) med forslag til FN-toppmøtet i september om oppfølging av FNs tusenårserklæring. - USAs skjulte hånd mangler, sa en diplomat fra Asia til IPS, men tilføyde at fingeravtrykkene er synlige.

?Annen juledag om igjen?

Flyktninghjelpen | 29.03.2005
Gårsdagens jordskjelv førte ikke til store materielle ødeleggelser i Aceh-provinsen, og Flyktninghjelpens arbeid fortsetter som før. Men for lokalbefolkningen utløste skjelvet traumer som har ligget i underbevisstheten siden tsunamien inntraff 26. desember. - For oss var dette et ubehagelig jordskjelv, men for lokalbefolkningen var det 2. juledag om igjen, forteller stedlig representant i Indonesia, Jon Erik Nygaard, på telefon fra Banda Ache.

Atomvåpen skal ut, men Vital nøler

Norwatch | 29.03.2005
Vital Forsikring har kastet ut landmine- og klasebombeprodusenter, men er fortsatt inne i flere atomvåpenprodusenter. - De etiske retningslinjene ble innført i fjor høst, og vi er i en fase hvor vi prøver oss frem, sier Vitals kommunikasjonsdirektør Thomas Skålnes til Norwatch.

Jordskjelvet i Sørøst-Asia: CAREs nødhjelpsteam er på plass

CARE | 29.03.2005
CARE har i samarbeid med FN og andre frivillige organisasjoner sendt et nødhjelpsteam på syv personer til de jordskjelvrammede øyene Simeulue og Nias utenfor Sumatra. Nødhjelpsteamet skal kartlegge ødeleggelsene etter gårsdagens jordskjelv og sette i gang nødvendig hjelpearbeid.

Var på tur med Plan i Kenya: Jens Johannessen donerer kjempemaleri

Plan Norge | 29.03.2005
Norges kanskje mest anerkjente samtidskunstner startet i fjor høst arbeidet med et gedigent oljemaleri fra savannen i Kenya. Bildet måler hele 2x9 meter, og forventes å få stor oppmerksomhet blant norske og utenlandske kunstsamlere. Hele salgssummen går til inntekt for Plans arbeid med barn.

- USAs fingeravtrykk synlige i Annans rapport

RORG-samarbeidet / Global | 29.03.2005
Rett før påske la FNs generalsekretær Kofi Annan fram rapporten "Under større frihet" (In larger freedom) med forslag til FN-toppmøtet i september om oppfølging av FNs tusenårserklæring. - USAs skjulte hånd mangler, sa en diplomat fra Asia til IPS, men tilføyde at fingeravtrykkene er synlige.

Nytt undervisningsopplegg om hiv/aids og utvikling

Global Skole | 29.03.2005
95 % av verdens 40 millioner hiv-positive bor i utviklingsland. FNs 6. tusenårsmål har som ambisjon å stoppe og snu spredningen av hiv/aids innen 2015. Les mer om vårt nye undervisningsopplegg her.

Tre måneder siden flodbølgen

CARE | 26.03.2005
Det er det tre måneder siden jordskjelvet og tsunamien i Sørsøst-Asia. Hittil har CARE hjulpet 590.000 mennesker, og hjelpearbeidet fortsetter. CARE er allerede godt igang med den langsiktige gjenoppbyggingen.

Amnesty støtter Kofi Annans reformforslag

Amnesty International | 23.03.2005
Amnesty International Norge oppfordrer den norske regjeringen til å støtte Kofi Annans forslag om å etablere et sterkt FN-råd for menneskerettigheter, sier politisk rådgiver i Amnesty International Norge, Beate Slydal.

Satser på media i Bolivia

Misjonsalliansen | 22.03.2005
Misjonsalliansen har gått inn i ett samarbeid med Mediehøgskolen Gimlekollen og Universitetet i Sucre i Bolivia, for å utdanne eksperter på kommunikasjon i et utviklingsperspektiv. - Vi får være med på å utdanne mennesker som kan bidra positivt til utviklingen av sitt eget land. Journalister som har syn for etikk, utviklingsspørsmål og som ser verdien av å kjempe for demokrati og mot korrupsjon og overgrep. I et langsiktig utviklingsperspektiv er dette svært viktig, sier Jørgen Haug, regionansvarlig for Latin-Amerika i Misjonsalliansen.

To nye styremedlemmer i Plan Norge

Plan Norge | 22.03.2005
Elin Ørjasæter (43) og Line Seglem Larsen (18) er oppnevnt som nye styremedlemmer i Plan Norge.

Norskfinansiert datasenter for minerydding åpnet i Kroatia

UD / Statens Kartverk | 22.03.2005
Med norsk hjelp er et nytt datasenter i tilknytning til det kroatiske minesenteret åpnet. Det norske firmaet ProCaptura har levert utstyr og programvare. Prosjektet er finansiert av Utenriksdepartementet som benytter Statens kartverk som faginstans til å kvalitetssikre leveransen.

Invasjonen av Irak - to år etter

RORG-samarbeidet | 21.03.2005
- Denne ulovlige krigen er ikke vår krig, sa Berit Ås ved innstiftelsen av Fredsinitiativet 2005 i februar i år - og sist lørdag, to år etter den USA-ledete invasjonen av Irak, protesterte krigsmotstandere over hele verden. Debatten om krigen er like heftig som før, men den amerikanske regjeringens vilje til makt er større enn på lenge.

Kontakt med lokalbefolkningen er vårt våpen

Verdensmagasinet X | 21.03.2005
Medardo Gonzáles (53) er leder for FMLN, et sosialistisk, revolusjonært, demokratisk parti i El Salvador som har vist styrke og politisk slagkraft. President Tony Saca og høyresida frykter derfor at FMLN vil knuse deres flertall i kongressen, samt dominere lokalpolitikken etter parlaments- og lokalvalgene i 2006. I dette intervjuet med Verdensmagasinet X, forteller han litt om hvordan han ser på FMLN og El Salvadors politiske fremtid.

Bygger fem nye skoler i Aceh

Plan Norge | 21.03.2005
Om kort tid vil barna i tsunami-rammede Lamnga igjen få en barnehage og en skole å gå til. Plan har i tillegg tatt på seg å bygge ytterligere fire barnevennlige skoler i tre landsbyer.

Invasjonen av Irak - to år etter

RORG-samarbeidet / Global | 21.03.2005
- Denne ulovlige krigen er ikke vår krig, sa Berit Ås ved innstiftelsen av Fredsinitiativet 2005 i februar i år - og sist lørdag, to år etter den USA-ledete invasjonen av Irak, protesterte krigsmotstandere over hele verden. Debatten om krigen er like heftig som før, men den amerikanske regjeringens vilje til makt er større enn på lenge.

Stålsett internasjonal aidsleder

Kirkens Nødhjelp | 20.03.2005
Biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, er valgt som leder av en av tre hovedprogramkomiteer for den sekstende internasjonale aidskonferansen (IAC) i Toronto, Canada i 2006.

Utdanning i Zambia

Norad | 18.03.2005
Kvalitet i skolen? er slagordet til utdanningsprogrammet i Zambia for 2005. Fersk dokumentasjon fra den årlige gjennomgangen i utdanningssektoren i Lusaka tyder på at det blir en tøff jobb.

Foreldreløse barn sårbare mot hiv/aids

Norad | 18.03.2005
- 12 millioner barn har til nå mistet 1-2 foreldre som følge av hiv/aids. Ved år 2010 forventes det at antallet har steget til 18 millioner, sa Pål Jareg fra Heso på seminaret som Norads aidsprosjekt og Aidsnett arrangerte i Norad i mars.

Utbrukte mobiler ? gull verdt

Plan Norge | 18.03.2005
Dangaard Telecom AS, mobilbransjen og Plan Norge har gått sammen om et unikt prosjekt for å sikre gjenoppbyggingen etter tsunamien i Asia. Leverer du inn din gamle mobil, sørger du både for at den blir miljøvennlig destruert og for at Plan får 50 kroner til gjenoppbyggingsarbeid i Sri Lanka, Indonesia og India.

Flyktninghjelpen: Over 8000 mennesker tvinges ut av sine hjem hver dag

Flyktninghjelpen | 18.03.2005
I følge en rapport fra Flyktninghjelpens Global IDP Project i Genève som ble sluppet i dag tvang borgerkriger og menneskerettighetsbrudd tre millioner mennesker ? over 8000 om dagen ? til å flykte fra sine hjem og søke tilflukt i eget land i 2004. Det totale antallet av internt fordrevne anslås til å være 25 millioner i 50 land på alle kontinenter. Dette betyr at internt fordrevne er en av verdens største, mest neglisjerte og sårbare grupper.

Bilder av en katastrofe

CARE | 18.03.2005
Nærmere to millioner mennesker i Darfur i Sudan, er internt fordrevet og lever i midlertidige leire - helt avhengig av hjelp utenfra for å overleve. Anslagene varierer, men mellom 70.000 og 150.000 personer har så langt mistet livet på grunn av konflikten. Hver dag dør nærmere 1.000 nye.

Flyktninghjelpen fortsetter arbeidet i Darfur

Flyktninghjelpen | 18.03.2005
FN besluttet denne uken å midlertidig trekke ut sine internasjonale hjelpearbeidere fra felt i deler av Darfur-regionen i Sudan. Årsaken er at den såkalte Janjaweed militsen har truet med å angripe internasjonale hjelpearbeidere og FNs nødhjelpskonvoier i provinsen Vest-Darfur. - Dette påvirker ikke Flyktninghjelpens innsats i Darfur. Vårt arbeid er konsentrert til Sør-Darfur og der er det hittil ikke satt fram trusler, verken mot FN eller andre humanitære organisasjoner, sier utenlandssjef Jens Mjaugedal.

Rekordinnsamling mot menneskehandel

Kirkens Nødhjelp | 18.03.2005
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2005 med fokus på menneskehandel gav rekordresultat: nærmere 27 millioner Kroner. Fra hele landet meldes det om stor giverglede etter tirsdagens innsamlingsaksjon.

- Utviklingsministeren legger lista høyt

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner | 17.03.2005
I dag la utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson fram den nye utviklingsstrategien for barn og ungdom i sør. - Med denne strategien legger utviklingsministeren lista høyt, sier LNUs leder Christoffer Grønstad.

Fornøyd med regjeringens nye barnestrategi

Plan Norge | 17.03.2005
Plan Norge er godt fornøyd med regjeringens nye barnestrategi, som ble lagt fram i dag av utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Kom på besøk til palestinske venner!

Norsk Folkehjelp | 17.03.2005
Holy Land Trust i Betlehem i samarbeid med Middle East Fellowship ønsker å invitere deg til å delta på palestinsk sommerleir - et arabisk opplegg for opplæring og frivillig arbeid - fra 18. juni 2005. Formålet er å skape dialog mellom det internasjonale samfunn og palestinere.
1 - 30 av 91
1 2 3 4

Klipp fra Media

Latin-Amerika – fra 200 til 40.000 korona-døde på to måneder

NRK nyheter | 28.05.2020

Tre måneder etter at det første korona-tilfellet ble registrert her i Latin-Amerika, har viruset tatt livet av mer enn 40.000 mennesker. Og rundt 770.000 er registrert smittet.

FN: En av seks unge har sluttet å jobbe under pandemien

Aftenposten (NTB/AFP) | 28.05.2020

Koronapandemien har ført til en kraftig økning i arbeidsledigheten verden over. En av seks unge under 29 år har mistet jobben, ifølge FN.

Libya er blitt en slagmark for verdens mektigste stater

Dagsavisen | 28.05.2020

Borgerkrigen i Libya har herjet siden Muammar Gaddafis regime ble styrtet i 2011. Flere millitsgrupper har siden sloss om makten. Siden i fjor har opprørsgeneralen Khalifa Haftar kjempet om å innta hovedstaden Tripoli og styrte den FN-støttede regjeringen til Fayez al-Sarraj.

Rapport: Koronapandemien får katastrofale følger for millioner av barn

Dagsavisen (NTB) | 27.05.2020

Millioner av barn havner i fattigdom, fratas utdanning og vaksine og risikerer omfattende overgrep som følge av koronapandemien, ifølge ny rapport.

Om Moria-beslutningen: - Komplett kaos

Dagbladet | 27.05.2020

Høyre har blitt overkjørt, mener Frps Jon Helgheim, mens Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani mener saken har synliggjort en dårlig politisk ledelse.

Costa Rica først ute i Mellom-Amerika med likekjønnede ekteskap

ABC nyheter (NTB) | 27.05.2020

Costa Rica tillater likekjønnede ekteskap som første land i Mellom-Amerika. Rettskjennelsen trådte i kraft ved midnatt tirsdag.

Sluttspurt for norsk kamp om plass i FNs sikkerhetsråd

Dagsavisen (NTB) | 26.05.2020

Om drøyt tre uker blir det klart om Norge sikrer seg en plass i FNs sikkerhetsråd. Rivalene er Canada og Irland, og fredag stiller alle tre landene til debatt.

Kritiserer Klimakur 2030 for manglende naturfokus

ABC nyheter | 26.05.2020

– Baksiden ved et ensidig fokus på klima er at man risikerer å sette i gang tiltak som kanskje er negative for natur, og kanskje til og med negative for klima, sier forskningssjef Kristin Thorsrud Teien.

KrF og Venstre jakter fellesforslag – kan overkjøre Høyre i Moria-drama

Vårt Land | 26.05.2020

KrF jobber i spann med Venstre om eget forslag uavhengig av Høyre. Kan skape drama om Ap også stemmer for.

Moria-barna: Hvem er de og hva handler striden om?

Dagsavisen | 25.05.2020

Flere EU-land har allerede sagt ja til å ta imot enslige barn og unge som har sittet i overfylte flyktningleirer i Hellas. Tirsdag stemmer Stortinget over hva Norge skal gjøre.