Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: September

- Veien til fullstendig gjeldslette har nå blitt ryddet

RORG-samarbeidet | 30.09.2005
- Veien til fullstendig gjeldslette har nå blitt ryddet, sa Verdensbankens nye og omstridte leder, Paul Wolfowitz, etter at de rike landene lovet "friske midler" på årsmøtene i Verdensbanken og IMF sist helg. Gjeldsslettebevegelsen er noe mer tilbakeholden, men gjeld var langt fra det eneste stridstemaet på årsmøtene.

- Veien til fullstendig gjeldslette har nå blitt ryddet

RORG-samarbeidet / Global | 30.09.2005
- Veien til fullstendig gjeldslette har nå blitt ryddet, sa Verdensbankens nye og omstridte leder, Paul Wolfowitz, etter at de rike landene lovet "friske midler" på årsmøtene i Verdensbanken og IMF sist helg. Gjeldsslettebevegelsen er noe mer tilbakeholden, men gjeld var langt fra det eneste stridstemaet på årsmøtene.

Nye skoler for tsunamibarn

Flyktninghjelpen | 30.09.2005
Flyktninghjelpen gjenoppbygger 30 skoler etter flodbølgekatastrofen i Sri Lanka. Denne uken åpnet den første. Skolebarna holdt en flott seremoni med dans, trommespill og musikk da den offisielle åpningen fant sted med gjester fra den norske ambassaden til stede.

Ikke lenger lua i handa!

Norsk Folkehjelp | 30.09.2005
Familien Gebrejohannes Berhe ser på framtida med store forventninger takket være mikrokreditt-lånet de har fått fra DECSI (Debit, Credit and Savings Institution in Ethiopia), en av Norsk Folkehjelps partnere.

- Innfør flyskatt

Kirkens Nødhjelp | 29.09.2005
- Innfør flyskatt og gi pengene til Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria, mener biskop emeritus Gunnar Stålsett.

Internasjonal konferanse om vold mot kvinner

FOKUS | 29.09.2005
I anledning årets TV-aksjon arranger FOKUS, i samarbeid med Norad, en fagkonferanse om vold mot kvinner i et internasjonalt perspektiv. Konferansen vil ta opp temaene handel med kvinner ved CATW Filippinene, vold mot kvinner i nære relasjoner ved Masimanyane Sør-Afrika, kjønnslemlestelse ved IAC Gambia og vold mot kvinner under krig og konflikt v/ KFUK Sudan.

Historisk konferanse i Sør-Sudan

Norsk Folkehjelp | 29.09.2005
Sør-Sudanske journalister var samlet for første gang i forrige uke, og fikk høre den nyutnevnte visepresidenten i Sør-Sudan gi sin fulle støtte til ytringsfriheten.

Kirkens Nødhjelp, landbruk og WTO

Kirkens Nødhjelp | 29.09.2005
Kirkens Nødhjelp har fått en del oppmerksomhet i forbindelse med sin henvendelse til myndighetene om Norges posisjoner i WTO-forhandlingene. Her kan du lese mer om hva Kirkens Nødhjelp mener.

Fra fattigdom til framtidsmuligheter

Norsk Folkehjelp | 29.09.2005
Nede på et jorde i nærheten av nabolagets søppelfylling møter vi elleve kvinner som arbeider på et jordstykke på ca. fem mål. De er alle enker og har gjennom kontakten med DECSI (Debit, credit and savings institution) tatt opp et felles lån på 20 000 Birr (1 Birr = 85 øre). Lederen Alem Mezgebo forteller at hun tidligere var avhengig av nødhjelp for å skaffe mat til sine seks barn.

Sverige når enprosentmålet ? store økninger til Afrika og FN

OmVärlden | 29.09.2005
Sveriges bistandsbudsjett øker med 9 milliarder fram til år 2008 om regjeringens budsjettprognose holder. Allerede neste år beregnes Sverige å bli alene i verden om å nå det såkalte enprosent-målet.

Guidelines for Abstracts: International AIDS Conference

Aidsnett | 28.09.2005
"The Guidelines for Abstracts to be submitted to the August 2006 International AIDS Conference in Toronto have been published at: www.aids2006.org/pdf/Guidelines_for_Abstract_Submission.pdf Abstracts are due in February 2006."

Stor interesse for frie medier

Utenriksdepartementet | 28.09.2005
Nærmere 90 mediefolk fra hele landet samles på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad torsdag og fredag for å diskutere hvordan norske mediemiljøer kan bidra til å støtte opp under frie media i utviklingsland. Instituttet arrangerer seminaret i samarbeid med Norad og Utenriksdepartementet. Interessen for seminaret har vært så stor at ikke alle som ønsket å delta fikk plass.

Niger: Over en million mottar matrasjoner - umiddelbare og langsiktige utfordringer truer

IRIN/Global | 27.09.2005
TV-kameraene er nesten borte, men hjelpeorganisasjoner i Niger fortsetter å ta seg av livsviktige behov. De streber etter varige løsninger på sultekatastrofen som de sier var allerede godt på vei da verdenssamfunnet kom til unnsetning.

FN-toppmøtet og veien videre

RORG-samarbeidet | 26.09.2005
FN-toppmøtet om oppfølging av FNs tusenårserklæring ble ikke det gjennombruddet i arbeidet for FNs tusenårsmål mange hadde håpet. Hvor går veien videre? Den går hvertfall via årsmøtene i Verdensbanken og IMF, som ble avsluttet i Washington denne helgen, såvel som WTOs ministermøte i Hong Kong i desember.

Norads fattigdomskonferanse 2005

Norad | 26.09.2005
Mandag 17. oktober ønsker Norad velkommen til sin årlige Fattigdomskonferanse. Temaet er Tusenårsmålene og utviklingen i Afrika: "Hva må gjøres i Afrika".

Niger: CAREs matvarehjelp når fram til de hardest rammede familiene

care | 26.09.2005
Hjelpen nytter: mange familier rammet av sultkrisen opplever nå en forbedring i matvaresikkerheten takket være humanitær nødhjelp og mattdeling. Men varselslampene for underernæring i det vestafrikanske ørkenlandet blinker fortsatt.

FN-toppmøtet og veien videre

RORG-samarbeidet / Global | 26.09.2005
FN-toppmøtet om oppfølging av FNs tusenårserklæring ble ikke det gjennombruddet i arbeidet for FNs tusenårsmål mange hadde håpet. Hvor går veien videre? Den går hvertfall via årsmøtene i Verdensbanken og IMF, som ble avsluttet i Washington denne helgen, såvel som WTOs ministermøte i Hong Kong i desember.

Over èn milliard overvektige i verden

FN-sambandet | 26.09.2005
Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer mot økt fare for hjerteproblemer i forbindelse med rask stigning i antall overvektige verden over.

Max Havelaar utfordrer den nye regjeringen

Max Havelaar | 26.09.2005
Når den rød-grønne regjeringen setter seg ned ved forhandlingsbordet på Soria Moria, vil et forslag om blant annet endring av lov om offentlige anskaffelser ligge blandt dokumentene. Max Havelaar mener at etikk og sosiale hensyn i forbruk bør være en del av den nye regjeringens samarbeidserklæring.

Frå prinsipp til handling: Møte i Brasil diskuterer implementeringa av '3-Ones'

UNaids | 25.09.2005
Representatives from 14 countries joined in Rio de Janeiro, Brazil, from 12 to 15 September at a workshop to discuss how the universally adopted 'Three Ones' principles can be better implemented at country level, as well as the tools needed and available to support this.

Edru tradisjon ? polarisert nasjon

FORUT | 23.09.2005
Det er alment kjent at mange av de grusomme menneskerettighetsbruddene under borgerkrigen i Sierra Leone ble utført av soldater og opprørere som var påvirket av alkohol og narkotika. Likevel har kunnskapen om russituasjonen i landet vært mangelfull. Fafo-forsker Anne Hatløy la torsdag fram resultatene fra en studie av russituasjonen i Sierra Leone. Den viser at i tradisjonell kultur er rus et relativt marginalt problem, samtidig som det finnes områder der både alkohol og narkotika er utbredt.

Ny samarbeidsavtale i Laos

Redd Barna | 23.09.2005
Utdanningsdepartementet i Laos og Redd Barna har undertegnet en ny samarbeidsavtale. Etter å ha samarbeidet med Redd Barna gjennom mange år, prioriterer Utdanningsdepartementet nå høyt at barn med funksjonshemninger skal gå på ordinære skoler fremfor å være i institusjoner.

Sport er ingen magisk løsning på fattigdomsproblemet

FN-sambandet | 23.09.2005
På tross av optimisme om bruk av idrett til fattigdomsbekjempelse, ble det under seminaret "Idrett og Tusenårsmålene" på årets fredsdag påpekt at man ikke må overdrive potensialet bruken av idrett har.

Forretningen kan bli bedre!

FORUT | 21.09.2005
I Sri Lanka driver svært mange sin egen, lille forretning. De fleste av disse har ingen formell utdanning hverken i økonomi, reklame eller logostikk. FORUT- Sri Lanka arrangerer kurs for selvstendig næringsdrivende flere steder i landet. Nylig ble et slikt kurs avsluttet i Anuradhapura distrikt.

Traumatisert av flodbølgen

Leger Uten Grenser | 21.09.2005
Ni måneder etter tsunamien sliter mange mennesker i Aceh-provinsen med psykososiale problemer. ? Vi kan hjelpe mange til å komme over traumene sine, sier Leger Uten Grensers psykiater Renato Souza.

- Fred må settes på kartet igjen og igjen

FN-sambandet | 21.09.2005
Sluttdokumentet fra FNs toppmøte i New York ble kanskje ikke så ambisiøst som Norge hadde håpet. I anledning den internasjonale fredsdagen 21. september, preges likevel flere engasjerte og kjente nordmenn av optimisme.

Nytt angrep mot Kirkens Nødhjelp i Darfur

Kirkens Nødhjelp | 20.09.2005
Banditter har igjen ranet Kirkens Nødhjelps transporter i Darfur. Kriminelle bander vanskeliggjør hjelpearbeidet i den konfliktherjede regionen i vest-Sudan. Nødhjelpsdirektør Bjørg Mide regner med sikkerhetssituasjonen vil forverres de neste ukene.

Vellykket ungdomsleir arrangert på Sri Lanka

FORUT | 20.09.2005
For tredje år på rad arrangerer FORUT Sri Lanka sin store ungdomsleir. 750 forventningsfulle ungdommer fra 18-25 år fra hele landet samlet seg i Vavuniya 17.-20. september for å ta del i et omfattende og spennende program under mottoet ?Youth for change?.

Ny utenlandssjef i Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp | 20.09.2005
Liv Tørres (44) er ansatt som ny utenlandssjef i Norsk Folkehjelp. Hun kommer fra stillingen som spesialrådgiver i Norges Forskningsråd med ansvar for utviklingsforskning og forskningsprogrammene under UD og Norad.

Geirr Lystrup og FORUT lanserer "Sangen om Yebo"

FORUT | 19.09.2005
Under åpningen av Internasjonal uke på Gjøvik torsdag ble Geirr Lystrups nye CD, ?Sangen om Yebo?, lansert med fullt band og et barnekor med over femti sangere. Sangene på CDen skapte Geirr Lystrup etter å ha besøkt lille Yebo i landsbyen Mabongisseh i Sierra Leone.
1 - 30 av 73
1 2 3

Klipp fra Media

Ny rapport fra IEA: Rekordhøye CO2-utslipp

DN | 13.11.2019

Klimagassutslippene har aldri vært høyere enn i fjor. Og det er ingen tegn på at utslippene skal stoppe før 2040, advarer Det internasjonale energibyrået.

Vil granske hvorfor Norge ikke klarer å nå klimamål

NRK nyheter | 13.11.2019

Fremtiden i våre hender vil ha en gransking av hvorfor Norge ikke har klart å nå klimamålene på 30 år. Arbeiderpartiet støtter forslaget, men Høyre er skeptisk.

Israel reagerer kraftig på EU-krav om merking av produkter fra bosetninger

Vårt Land (NTB) | 13.11.2019

Matvarer som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder, må merkes med dette, krever EU-domstolen. Israel mener landet blir forskjellsbehandlet.

Ap kutter i bistandskroner til Afrika – vil heller satse mot Trumps kutt i abortstøtte

Vårt Land+ | 12.11.2019

I alternativt budsjett vil Ap snu kutt der KrF tapte i årets budsjettkamp. Men en halv milliard bistandskroner til fattige land flyttes og kontantstøtte kuttes.

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

Aftenposten | 12.11.2019

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet».

Rapport: Norge vil tjene mer enn Australia på oljeboring i Australbukta

Dagsavisen (NTB) | 12.11.2019

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport.

OECD kjemper om teknologigigantens skatt: Foreslår global minstesats

E24 | 11.11.2019

OECD tar opp kampen mot skatteparadis og vil sørge for at digitale teknologigiganter som Facebook og Google betaler sin rettferdige del av skatten til landene de opererer i. Det vil også Norge tjene godt på.

Rødgrønne partier vil bruke Oljefondets midler aktivt for klima

DN (NTB) | 11.11.2019

SV, Rødt og MDG støtter Ap-leder Jonas Gahr Støre i at Oljefondet i større grad må vurdere investeringer i fornybar energi, en linje Erna Solberg mente var dum.

- Norge er hyklere (våpensalg/menneskerettigheter)

Dagbladet | 11.11.2019

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker.

Bolivias president Evo Morales går av - hevder det er utstedt arrestordre på ham

VG | 11.11.2019

Bolivias president Evo Morales kunngjorde søndag at han går av etter at valgobservatører fant «uregelmessigheter» ved valget i oktober. FN er dypt bekymret over situasjonen i landet.