Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Oktober

Stemmer fra Øst-Kongo

Leger Uten Grenser | 31.10.2008
Fotografen Espen Rasmussen har reist rundt og møtt menneskene bak krisen i Øst-Kongo. Her er hans historie.

Jordskjelv i Pakistan

Leger Uten Grenser | 31.10.2008
Balochistanprovinsen i Pakistan har blitt rammet av et jordskjelv. Leger Uten Grenser gir hjelp til befolkningen.

- Kappløp med tiden i Pakistan

Kirkens Nødhjelp | 30.10.2008
Kirkens Nødhjelp er i full gang med katastrofehjelp i de jordskjelvrammede områdene i Pakistan. Mat, telt, ulltepper og ovner distribueres i første omgang til nær 10.000 mennesker. - De overlevende har et akutt behov for hjelp, sier Bushra Ghazanfar, Kirkens Nødhjelps stedlig representant i Pakistan.

Inkluderer ungdom i utformingen av aidspolitikken

Plan Norge | 30.10.2008
Plan Norges juniorrådgiver på hiv og aids Marius Juel-Hovland (17) vil åpne Det nasjonale hiv- og aidsrådsmøtet 30. oktober 2008, sammen med Eidhammer fra Norad, statsråd Solheim og Hanssen. Juel-Hovland ber om at ungdom må i større grad være inkludert i utformingen av aidspolitikken.

Den humanitære krisen forverres av nye kamper

Flyktninghjelpen | 30.10.2008
Kamper mellom opprørsstyrker og regjeringshæren i Øst-Kongo har drevet nye titusener på flukt de siste dagene. Det humanitære behovet er enormt, men den kritiske sikkerhetssituasjonen gjør hjelpearbeidet vanskelig.

Studentstipend på PRIO

PRIO | 30.10.2008
PRIO - Institutt for fredsforskning - lyser ut studentstipender for mastergradsstudenter som er i avslutningsfasen av arbeidet. Søknadsfristen er 17. november.

Skatteparadiskritiker til Norge

NORAD | 30.10.2008
Richard Murphy, den kjente britiske kritikeren av skatteparadisene, er invitert til Oslo av Norad for å holde et foredrag om de skadelige virkningene skatteparadisene påfører verdens finanssystem.

Noreg får god karakter for sin aids-bistand

NORAD | 30.10.2008
Noreg er ein fleksibel og risikovilleg givar i kampen mot hiv og aids. Norsk bistand har klart medverka til å styrke den nasjonale kampen mot epidemien i viktige samarbeidsland, i nokre tilfelle til å nå viktige mål med varig verknad.

Truet med suspensjon fra Sør-Darfur

Leger Uten Grenser | 29.10.2008
Leger Uten Grenser er svært bekymret etter uttalelser fra sudanske myndigheter om at hjelpeorganisasjonens arbeid i Sør-Darfur kan bli stanset etter 31. oktober.

Ny rapport om integrerte fredsoperasjoner

FN-sambandet | 29.10.2008
Norge overleverte i går rapport om flerdimensjonale og integrerte fredsoperasjoner til FN.

Nei til risikomais!

Utviklingsfondet | 28.10.2008
- Det er ingen grunn til at Norge skal godta mais som er genmodifisert til å tåle et sprøytemiddel som er så helseskadelig at det er forbudt brukt i Norge og EU, sier Bell Batta Torheim, programkoordinator i Utviklingsfondet.

Tøff høst for palestinere

KFUK-KFUM Global | 28.10.2008
Det er sesong for olivenhøsting i Palestina. Høsten som skulle vært tid for glede og feiring har et mørkt bakteppe av vold. FN har dokumentert en dobling av antallet angrep fra bosettere på palestinske bønder i 2008 sammenlignet med 2007, og Joint Advocacy Initiative (JAI)forteller at også israelske politikere innrømmer at situasjonen er ute av kontroll

Leger Uten Grenser tvunget til å forlate Niger

Leger Uten Grenser | 28.10.2008
Leger Uten Grenser ber nå nigerske myndigheter, UNICEF og Verdens matvareprogram om å sørge for at de underernærte barna i Maradi får den behandlingen de trenger.

Olje i Perus regnskog: Etikk, næring og vekst

WWF | 27.10.2008
I begynnelsen av oktober ble norske interesser anklaget for korrupsjon for å komme seg inn i uberørte regnskogsområder i peruviansk Amazonas. Miljøvernere og indianere er bekymret fordi skogen er utpekt til oljeindustriens nye El Dorado.

Systematisk diskriminering av kvinner i Burma

Den norske Burmakomité | 27.10.2008
Burmesiske kvinner utsettes for systematisk diskriminering i forhold til utdanning, helse, utvikling og vold. Deres rettigheter vil ikke styrkes så lenge landet styres av militæret, mener eksilorganisasjonen Women's League of Burma, som lanserer en skyggerapport til juntaens CEDAW-rapport.

Tøffe og tørre tider i Borena, Etiopia

Norsk Folkehjelp | 27.10.2008
Mennesker flykter. Kyrne dør. Folk dreper og stjeler fra hverandre. Det får konsekvenser når regnet ikke kommer når det skal.

- Tusenårsmål i krise

RORG-samarbeidet / Global | 27.10.2008
Gjennom en internasjonal kampanje som ble avsluttet sist uke har 116 millioner mennesker over helt verden stått opp for FNs tusenårsmål. Likevel, til tross for omfattende mobilisering, er det langt igjen til målene nås. Fokus må endres fra utviklingsmål til utviklingsstrategi, mener forfatterne av rapporten "Tusenårsmålsprosjektet i krise".

Humanitær krise i krigsrammede Kongo

Leger Uten Grenser | 27.10.2008
Flere steder er Leger Uten Grenser den eneste organisasjonen som tilbyr humanitær og medisinsk bistand til sivilbefolkningen.

Trygge lekeplasser til barna i Bihar

Redd Barna | 27.10.2008
Lek, latter og læring er nødvendig for barna i Bihar for å komme over de dramatiske opplevelsene da flommen drev familiene på flukt fra hjemmene sine. Randi Haugland har vært i India for å gi barna et bedre hverdagsliv.

- Tusenårsmål i krise

RORG-samarbeidet | 27.10.2008
Gjennom en internasjonal kampanje som ble avsluttet sist uke har 116 millioner mennesker over helt verden stått opp for FNs tusenårsmål. Likevel, til tross for omfattende mobilisering, er det langt igjen til målene nås. Fokus må endres fra utviklingsmål til utviklingsstrategi, mener forfatterne av rapporten "Tusenårsmålsprosjektet i krise".

En milliard er sultne

OmVärlden | 26.10.2008
Nesten en milliard av verdens mennesker får ikke nok mat, viser en ny undersøkelse. Les mer på svenske OmVärldens sider.

Swazikongen oppfordrer til hjerneflukt

Bistandsaktuelt | 26.10.2008
Swazilands eneveldige konge oppfordrer nyutdannede studenter til å forlate landet. Nylig forsøkte motstandere å sprenge det ene kongepalasset. Det vekker harme at dronningene drar på shoppingtur til Dubai.

Meslingevaksiner redder liv i DR Kongo

Leger Uten Grenser | 24.10.2008
Leger Uten Grenser løser enorme logistiske utfordringer for å vaksinere en halv million barn mot meslinger i Den demokratiske republikken Kongo.

Leger Uten Grenser nektes å behandle underernærte barn

Leger Uten Grenser | 24.10.2008
Barna i Maradiregionen har stått uten behandlingstilbud i tre måneder. Leger Uten Grenser ber derfor presidenten i Niger om å heve restriksjonene.

FN-dagen feires over hele landet

FN-sambandet | 24.10.2008
I dag, fredag 24.oktober 2008 fyller FN 63 år, og det markeres over hele landet.

CARE har ansatt Erling Kjærnes som aksjonsleder for TV-Aksjonen 2009

Care Norge | 24.10.2008
CARE har ansatt Erling Kjærnes som aksjonsleder for neste års TV-Aksjon. Aksjonen har arbeidstittelen "Sterkere sammen", og bygger på CAREs arbeid for jenters og kvinners rettigheter og muligheter.

Finanskrisen på vei til u-landene

Norfund | 23.10.2008
"Det tar litt tid før finanskrisen sprer seg fra industrilandene til de fattige landene. Vi ser imidlertid allerede tegn til kapitaltørke, som sammen med redusert etterspørsel etter råvarer kan bli et betydelig hinder for fattigdomsreduksjon fremover. U-landene har neppe sett det fulle omfanget av krisen", advarer Kjell Roland, administrerende direktør i Norfund.

Ut av skammekroken

Plan Norge | 23.10.2008
350 millioner barn blir utsatt for vold i skolen hvert år. Kun to av 66 land hvor Plan jobber har tilstrekkelig lovgivning som beskytter barna fra en trygg en skoledag.

Operasjon Dagsverk 2008

NUPI | 21.10.2008
Artikkelserien Hvor hender det? fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt utgir årvisst en artikkel relatert til Operasjon Dagsverk. Så også i år med artikkelen Utdanning for unge jenter i Bangladesh skrevet av Cathrine Bøe Gjesti og i samarbeid med Strømmestiftelsen, årets OD-partner.

20 millioner flere arbeidsledige innen 2009

FN-sambandet | 21.10.2008
Finanskrisen kan føre til at den globale arbeidsledigheten setter ny rekord. Mot slutten av neste år kan tallet på arbeidsløse ha økt med 20 millioner fra dagens nivå, sier sjefen for FNs internasjonale arbeidsorganisasjon (ILO).
1 - 30 av 84
1 2 3

Klipp fra Media

Verdens natur og fattige tar støyten når smitten av korona skal begrenses.

Klassekampen | 07.07.2020

Munnbind og plasthansker skaper miljøproblemer verden rundt, og industrien presser på for å oppheve plastforbud.

Nytt bistandsprogram gir 190 millioner arbeid mot moderne slaveri

Vårt Land+ | 07.07.2020

– Moderne slaveri er dramatisk og særlig barn blir utnytta innen sektorer som landbruk og gruvedrift. Pandemien har bare forverra denne situasjonen, sier utviklingsminister Dag Inge ­Ulstein. I Granavolden-plattformen var det en viktig seier for KrF at innsatsen mot moderne slaveri skulle trappes opp. Nå gjøres det systematisk gjennom et fireårig bistandsprogram.

Siv Jensen ut mot hjelpeorganisasjoner: – Med på å sponse menneskesmugling (flyktninger)

VG | 07.07.2020

Frp-leder Siv Jensen sier hun har sett seg lei på Ocean Viking-dramaet som utspiller seg i Middelhavet.

EU vil ha etterlengtet forslag om asylpakt klar i september

Vårt Land (NTB) | 06.07.2020

Det etterlengtede forslaget til ny asyl- og migrasjonspolitikk i EU vil trolig bli lagt fram i september, opplyser EU-kommissær Ylva Johansson.

HRW: Sikkerhetsstyrker forverrer Sahels jihadistopprør

ABC nyheter (NTB) | 06.07.2020

Brutaliteten til statlige sikkerhetsstyrker i Sahel nærer rekruttering og støtte til jihadistopprørerne, mener Human Rights Watch.

Fredsprisvinneren vil samle folket. Her er årsakene til at det i stedet skaper mer splid.

Aftenposten | 06.07.2020

166 er drept bare den siste uken i Etiopia. Landets fredsprisvinnende statsleder har planer om å samle folket, men vil slite lenge med interne konflikter, mener ekspert.

Rapport: «438.000 korona-døde i Latin-Amerika innen oktober»

NRK nyheter | 06.07.2020

Rundt 125.000 mennesker er døde av korona i Latin-Amerika. Innen oktober kan tallet øke til 438.000, ifølge Den panamerikanske helseorganisasjonen. Likevel lettes restriksjonene flere steder.

Norge gir en halv milliard i avskogingspremie til Indonesia

Aftenposten (NTB) | 04.07.2020

Norge vil for første gang betale inntil 530 millioner kroner for at Indonesia, som har verdens tredje største regnskog, har redusert avskogingen i landet.

Amnestys tidligere Tyrkia-sjefer dømt til fengsel i terrorsak i Tyrkia

Aftenposten (NTB) | 04.07.2020

To av Amnestys tidligere Tyrkia-sjefer er dømt til fengsel for terrorrelaterte forbrytelser, mens den svenske IT-konsulenten Ali Gharavi er frikjent.

Chile – fra forbilde til kriseland

NRK nyheter (urix forklarer) | 04.07.2020

Chile var lenge et forbilde for landene i Latin-Amerika. Men i løpet av noen måneder har to dype kriser forverret situasjonen dramatisk. Det startet med voldsomme gateprotester i oktober i fjor. Hundretusener gikk ut i gatene og demonstrerte mot økte levekostnader og store sosiale forskjeller. Rundt 30 mennesker døde i opptøyene og det ble gjort skade for flere milliarder kroner. I mars i år rammet koronapandemien.