Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: November

Krever større innsats for å styrke kvinners stilling under krig og konflikt

FOKUS | 28.11.2008
Representanter fra en rekke kvinneorganisasjoner, FN- institusjoner og myndigheter i over 30 land ber FN og nasjonale myndigheter om å intensivere sin innsats for å styrke kvinners situasjon under krig og konflikt.

Kongo - et stille folkemord

Caritas Norge | 28.11.2008
De katolske biskopene i Kongo beskriver situasjonen i landet som et stille folkemord, og oppfordrer det internasjonale samfunnet til å ta affære. Caritas, Den katolske kirkens bistandsorganisasjon, arbeider blant de hundretusener som har måttet flykte fra sine hjem.

Årets viktigste julekalender

Kirkens Nødhjelp | 28.11.2008
Bli med på Kirkens Nødhjelps julekalender. Send et nytt klimabudskap til en utvalgt politiker hver dag i advendstiden!

Gunstig tidspunkt å kjøpe seg inn i markedet

CARE | 28.11.2008
Dagens aksjemarkedet er ustabilt og usikkert, men det finnes en portefølje som gir garantert avkastning. Med CAREs juleaksje investerer du i mikrofinans for kvinner i fattige land. Kvinner som sparer, låner og investerer gjennom CAREs mikrofinansgrupper skaper økonomisk fremgang for seg og familiene sine.

BBC-direktør blir leder for Plan International

Plan Norge | 27.11.2008
Nigel Chapman har takket ja til stillingen som ny leder for Plan International, og overtar stillingen etter Tom Miller. Chapman har erfaring med internasjonalt arbeid gjennom BBC. Han har også god kjennskap til Plan gjennom internasjonalt styrearbeid, og som nåværende styreformann for Plan Norges britiske søsterorganisasjon Plan UK.

Jul i Kongo

CARE | 26.11.2008
Jeg er en av de som gleder seg veldig til jul. Jeg begynner å glede meg allerede i oktober, og ser fram til juledekorasjoner og julemusikk i butikkene. Jeg kan selvfølgelig forsøke å skylde på ungene mine som har gledet seg helt siden forrige jul og som fortsatt nesten tror at nissen finnes. Men jeg må nok innrømme at min juleentusiasme startet lenge før jeg ble mamma, den sluttet vel egentlig aldri.

Norsk bistand når frem, tross kronglete omveier og snarveier

Norad | 26.11.2008
Norads resultatrapport 2008 " Veivalg i bistanden: Ingen snarveier til resultater" gir et overblikk over de mange kanalene bistandskronene følger fra Norge til fattige land. Resultatrapporten trekker frem eksempler på både gode og dårlige resultater av bistanden til styresett, jenters utdanning og strømforsyning på landsbygda, i Nepal, Mosambik og Sør-Sudan.

Finansiering for utvikling i en krisetid

RORG-samarbeidet | 25.11.2008
Til helga starter FN-konferansen om finansiering for utvikling (FfD), som skal følge opp vedtakene og løftene fra det såkalte "høynivåmøtet" i Monterrey i 2002. I Soria Moria-erklæringen lovet den rødgrønne regjeringen å gå foran i arbeidet for nye finansieringsmekanismer, men lett har det ikke vært. Kanskje kan høstens finanskrise gi grunnlag for ny vilje til handling?

Aids dreper tusener i Myanmar (Burma)

Leger Uten Grenser | 25.11.2008
Leger Uten Grenser ber landets myndigheter og internasjonale organisasjoner trappe opp livreddende aidsbehandling. ? Vi kan ikke bære dette ansvaret alene, sier programansvarlig Dag Horntvedt.

FNs dag for avsaffelse av vold mot kvinner

FN-sambandet | 25.11.2008
Vold mot kvinner er et globalt problem. Over hele verden blir kvinner slått, voldtatt, drept og utsatt for menneskehandel. Det markeres i dag.

Ungdom på Sri Lanka: Hva slags fred er dette?

kfuk-kfum-global | 25.11.2008
Vi kan ikke skape fred gjennom krig, sier Angelo på 23 år. Han er fra Batticaloa på Sri Lankas østkyst, et område som har opplevd krig i hele hans levealder. Nå er østkysten offisielt befridd fra opprørsgruppen De tamilske tigrene (LTTE) og regjeringen på Sri Lanka sier at de har brakt fred og demokrati til folket der.

Menneskerettigheter ? visjon og virkelighet

FN-sambandet | 25.11.2008
Verdenserklæringen fyller 60 år, noe som ble markert med internasjonalt fagseminar i Oslo. Mye publikum, menneskerettighetseksperter fra inn- og utland og Kronprinsens deltakelse gjorde dagen til en verdig feiring av de universelle rettighetene.

Ungdommer mot vold i skolen

Plan Norge | 25.11.2008
?Alle former for vold mot barn i skolen kommer av samfunnets holdninger og meninger om at dette er ok?, oppsummerte ungdommene som var samlet til workshop i forbindelse med Plans globale kampanje, Lær uten frykt.

Finansiering for utvikling i en krisetid

RORG-samarbeidet / Global | 25.11.2008
Til helga starter FN-konferansen om finansiering for utvikling (FfD), som skal følge opp vedtakene og løftene fra det såkalte "høynivåmøtet" i Monterrey i 2002. I Soria Moria-erklæringen lovet den rødgrønne regjeringen å gå foran i arbeidet for nye finansieringsmekanismer, men lett har det ikke vært. Kanskje kan høstens finanskrise gi grunnlag for ny vilje til handling?

Til handling mot kjønnsbasert vold

Kirkens Nødhjelp | 24.11.2008
Kirkeledere fra Kongo, Rwanda, Burundi og Norge har undertegnet en felles uttalelse om kirkens ansvar for å beskytte kvinner, barn og sivile mot overgrep og vold.

Krigsherre med medieteft og ambisjoner

Bistandsaktuelt | 24.11.2008
Opprørsgeneral Laurent Nkunda er villig til å la sitt folk lide for å oppnå "frihet for alltid". Flyktninger vender tilbake til områder han nå kontrollerer.

Norsk ammunisjon kan havne i Kongo

Kirkens Nødhjelp | 21.11.2008
Norsk regelverk på våpeneksport er ikke godt nok til å sikre at våpen blir forhindret fra å havne i DR Kongo. ? Det er på høy tid å innføre krav om sluttbrukererklæring ved eksport til alle land, sier Anne Kristin Sydnes, utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp.

Ny tiltale i Sudan fra ICC

FN-sambandet | 21.11.2008
Fire måneder etter at presidenten i Sudan ble tiltalt for folkemord i Darfur utstedes nå en ny tiltale mot de som ledet et angrep på den fredsbevarende styrken fra FN.

«Jeg ble født under krigen. Den pågår ennå.»

Leger Uten Grenser | 20.11.2008
I denne dokumentaren fra Leger Uten Grenser møter du menneskjeskjebnene bak den pågående katastrofen i Den demokratiske republikken Kongo.

Med G20 mot Bretton Woods II?

RORG-samarbeidet | 19.11.2008
Finanskrisen i USA, som denne høsten rammet verden, førte til at den britiske statsministeren Gordon Brown i oktober tok til orde for et nytt "Bretton Woods". Mange deler lignende visjoner, men G20-møtet i New York sist helg ble ikke noe skritt i den retning. Kritikerne er neppe overrasket, men her hjemme er bl.a. Dagens Næringsliv godt fornøyd med utfallet.

Med G20 mot Bretton Woods II?

RORG-samarbeidet / Global | 19.11.2008
Finanskrisen i USA, som denne høsten rammet verden, førte til at den britiske statsministeren Gordon Brown i oktober tok til orde for et nytt "Bretton Woods". Mange deler lignende visjoner, men G20-møtet i New York sist helg ble ikke noe skritt i den retning. Kritikerne er neppe overrasket, men her hjemme er bl.a. Dagens Næringsliv godt fornøyd med utfallet.

Ingen fred uten kvinner!

FOKUS | 18.11.2008
Fredsprisvinner Rigoberta Menchú Tum, Sissel Kyrkjebø, Gaby Moreno, Valkyrien Allstars og Marit Hætta Øverli vil være blant de som markerer den internasjonale dagen mot vold mot kvinner på Nobels Fredssenter neste tirsdag.

Kolibri "energi"

Children At Risk Foundation | 18.11.2008
KolibriProsjektet i São Paulo er i en fase med utvidelse og hvor de unge tar mer og mer ansvar. Det syder av energi og utfoldelse, som en sterk motvekt til de negative kreftene i favelaen. Les mer i siste KolibriPosten.

Lansering av Norads resultatrapport

NORAD | 17.11.2008
Norads resultatrapport 2008 lanseres 26. november. "Veivalg i bistanden: Ingen snarveier til resultater", ser på de konkrete resultatene av norsk bistand gjennom ulike kanaler. Rapporten fokuserer på tre hovedtemaer - godt styresett, jenters utdanning og strømforsyning - i tre land; Nepal, Sør-Sudan og Mosambik.

Nytt på nett!

Kirkens Nødhjelp | 13.11.2008
Denne uken fikk Kirkens Nødhjelp nye nettsider. Her finner du mer utfyllende informasjon enn tidligere om Kirkens Nødhjelps arbeid i hvert enkelt land og om de ulike temaene organisasjonen jobber med. Sidene åpner i større grad for toveiskommunikasjon, med mange muligheter for å engasjere seg i Kirkens Nødhjelps arbeid.

Menneskerettighetene truet i FN?

RORG-samarbeidet | 13.11.2008
I disse dager markeres 60-årsdagen for FNs menneskerettighetserklæring, men mange er urolige for jubilantens framtid. En rapport fra European Council for Foreign Relations (ECFR) hevder at Europa, som følge av maktforskyvninger i verdenssamfunnet, nå taper kampen om menneskerettighetene i FN. Et viktig slag om ytringsfriheten vil stå neste år i forbindelse med oppfølgingen av Durban-konferansen (2001) om rasisme og diskriminering.

Menneskerettighetene truet i FN?

RORG-samarbeidet / Global | 13.11.2008
I disse dager markeres 60-årsdagen for FNs menneskerettighetserklæring, men mange er urolige for jubilantens framtid. En rapport fra European Council for Foreign Relations (ECFR) hevder at Europa, som følge av maktforskyvninger i verdenssamfunnet, nå taper kampen om menneskerettighetene i FN. Et viktig slag om ytringsfriheten vil stå neste år i forbindelse med oppfølgingen av Durban-konferansen (2001) om rasisme og diskriminering.

Reis deg bort til Mongolia!

Utenriksdepartementet | 12.11.2008
5 vakre filmer fra nomadelivet i Mongolia vises på Cinemateket i Oslo i november. Visninger også i Bergen og Trondheim. Serien er importert med støtte fra Utenriksdepartementet i anledning markeringen av førti års diplomatisk samarbeid mellom Mongolia og Norge.

Kamp mot kolera i Kongo

Kirkens Nødhjelp | 11.11.2008
Kirkens Nødhjelp sender vannrenseutstyr og personell til Øst-Kongo. Utstyret vil sikre rent drikkevann til 20.000 mennesker i døgnet.

Juntaen i Burma trosser FNs krav

Den norske Burmakomité | 11.11.2008
14 burmesiske demokratiaktivister har blitt dømt til 65 års fengsel hver fordi de deltok i demonstrasjoner i august og september i fjor. Den norske Burmakomité fordømmer fengslingen og oppfordrer norske myndigheter til å ta initiativ for at FNs sikkerhetsråd reagerer på det som nå skjer i Burma.
1 - 30 av 50
1 2

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.