Nyheter

Filtrering

 Dybdeartikler  
 Aktuelt tema  
 Aktuell debatt nå!  
Filter: Desember

Oljeselskapene ignorerer miljøet

Norsk Folkehjelp | 27.12.2008
Kvinnene spontanaborterer og kveget dør på grunn av at oljeselskapene ikke bryr seg om å ta miljøhensyn i sin jakt på profitt i Sør-Sudan.

Jul i Kongo

CARE | 23.12.2008
Generalsekretær i CARE, Marte Gerhardsen, tør å håpe at en bedre verden er mulig.

Høyt havnivå skaper krise på Papua Ny-Guinea

Redd Barna | 23.12.2008
Redd Barna er i gang med nødhjelpsarbeidet på Papua Ny-Guinea eter at et unormalt høyt havnivå har ført til store problemer i øystaten.

Dramatisk forverring av situasjonen for barna i Gaza

Redd Barna | 23.12.2008
Redd Barna er bekymret for den voksende humanitære krisen på Gazastripen. Derfor trapper Redd Barna nå opp arbeidet med å hjelpe barna og deres familier som kjemper for å overleve.

Topp 10 humanitære kriser 2008

Leger Uten Grenser | 22.12.2008
Her er listen over verdens ti største humanitære kriser. Kongo er med for tiende gang.

CARE advarer mot hungersnød på Afrikas Horn

CARE | 22.12.2008
Kombinasjonen av dårlige avlinger, konflikter og dyrere mat har gjort at nærmere 20 millioner mennesker på Afrikas Horn befinner seg i en kritisk humanitær situasjon. Den internasjonale finanskrisen gjør at krisen havner langt nede på listen av globale prioriteringer.

Framgang for verdens fattige

UNDP | 20.12.2008
Til tross for et fortsatt stort og økende skille mellom den rike og fattige delen av verden, ser vi at den globale trenden for menneskelig utvikling stort sett går i en positiv retning, med klare forbedringer på helse og utdanningsnivå for befolkningen i utviklingsland, ifølge UNDPs statistikk for den menneskelige utviklingen i verden, Human Development Index 2008, som blir offentliggjort i dag.

Norges Røde Kors leverer gode resultater

NORAD | 20.12.2008
Norges Røde Kors har gode systemer for å levere resultater og nå sine mål gjennom sine samarbeidspartnere i Røde Kors-/Røde Halvmåne-bevegelsen. Bruk av resultatindikatorer, ressursmobilisering og kapasitets- og kompetansebygging av egen organisasjon bør styrkes. Dette fremgår av en nylig gjennomført organisasjonsgjennomgang av Røde Kors gjennomført av Nordic Consulting Group (NCG).

Den humanitære krisen i Sri Lanka fortsetter

Caritas | 19.12.2008
Biskop Joseph Rayappu av Mannar bispedømme i det nordvestlige Sri Lanka har besøkt det LTTE-kontrollerte området Vanni, der over 300.000 mennesker har måttet flykte fra hjemme sine på grunn av den aggressive krigføringen mellom den sri lankesiske hæren og frigjøringsbevegelsen LTTE (de tamilske tigre). I et brev til Caritas Norge videreformidler biskopen sin opplevelse av situasjonen til sivilbefolkningen i det krigsrammede området.

Jul i Uganda- Tar imot sine naboer på flukt

CARE | 19.12.2008
I den siste uken har mer enn 27.000 kongolesiske flyktninger krysset grensen over til nabolandet Uganda. Behovet for nødhjelp er enormt for de mer enn 50.000 flyktningene i Uganda.

Strid rundt homofiles rettigheter

FN-sambandet | 18.12.2008
En erklæring mot kriminalisering av homofili vil legges frem for FNs generalforsamling i dag. Motstand mot erklæringen har ført til demonstrasjoner utenfor Vatikanet.

Ny utvikling i DR Kongo

FN-sambandet | 17.12.2008
I en ny FN-rapport er det bevis for at både av den kongolesiske og rwandiske regjeringen har støttet opprørsgruppene som herjer øst i DR Kongo. FNs spesialutsending vurderer nå om det som skjer i landet kan klassifiseres som folkemord.

Klare resultat av vaksinebistand ? men strid om tal

NORAD | 16.12.2008
Kampen mot barnedød er eit av dei områda i norsk bistand det vore satsa mest på det siste tiåret. Den globale vaksinealliansen GAVI har fått sterk norsk støtte sidan starten i 1999, og i fjor brukte Norge 500 millionar kroner til vaksinearbeidet gjennom alliansen. Statsminister Stoltenberg har gått i spissen for denne innsatsen.

- 2009 er året for klimaendring

RORG-samarbeidet | 16.12.2008
- Året som kommer er året for klimaendring, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon i Poznan i Polen sist uke. Lite konkret kom ut av klimaforhandlingene i Poznan, men likevel tror mange det er håp om at viktige framskritt kan gjøres på neste års klimatoppmøte i København.

- 2009 er året for klimaendring

RORG-samarbeidet / Global | 16.12.2008

- Året som kommer er året for klimaendring, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon i Poznan i Polen sist uke. Lite konkret kom ut av klimaforhandlingene i Poznan, men likevel tror mange det er håp om at viktige framskritt kan gjøres på neste års klimatoppmøte i København.

Overveldende støtte til barn på flukt

Flyktninghjelpen | 14.12.2008
Artistgallaen på TV2 lørdag kveld ga 7411 nye faddere for Flyktninghjelpens arbeid for barn på flukt.

Rammeavtale mellom Plan og Lindorff

Plan Norge | 11.12.2008
Den 8. desember ble det inngått en rammeavtale mellom Plan International, Lindorff Gruppen og Plan Norge. Avtalen skal fungere som et arbeidsverktøy og en veiledning for Plan-organisasjoner i andre land, som også ønsker å benytte seg av Lindorff Gruppens tjenester i fremtiden.

Gi 20 millioner barndommen tilbake!

Flyktninghjelpen | 11.12.2008
Ifølge FNs høykommissær for flyktninger er rundt 20 millioner barn under 18 år drevet på flukt. Dette representerer åpenbart en enorm utfordring for det internasjonale samfunn. Siste nummer av På flukt Tema gir deg bakgrunnen.

Morten Harket i verdens største flyktningleir

Flyktninghjelpen | 11.12.2008
I november dro Morten Harket til Dadaab nordøst i Kenya for å besøke verdens største flyktningleir. Han ble berørt, imponert og frustrert, men ikke overrasket.

Ny avdelingsleder i PYM bistand

PYM | 10.12.2008
Fra 1. desember er Torild Almnes PYM bistand sin nye avdelingsleder. Hun har bred erfaring både internasjonalt, i ledelse og organisasjonsutvikling og innen helse og sosialtjenesten i Oslo.
1 - 30 av 58
1 2

Klipp fra Media

FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene

DN (NTB) | 06.04.2020

FNs generalsekretær António Guterres oppfordre verdens land om å inkludere beskyttelse av kvinner som del av deres tiltak mot koronapandemien.

Bistanden havner på Wall Street (koronabistand)

Klassekampen | 06.04.2020

Verdensbanken er under angrep. Låneinstitusjonen beskyldes for å berike investorer på bekostning av fattige lands koronakapasitet.

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

ABC nyheter (NTB) | 06.04.2020

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av coronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Afrika holder pusten før varslet katastrofe

Vårt Land | 05.04.2020

Koronaspredningen startet sent i Afrika, men kontinentet venter på en varslet katastrofe. 54 land har høyst ulike muligheter framover, men alt er ikke bare dystert.

Så langt er det verdens rikeste som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Nå står verdens fattigste for tur.

Aftenposten | 05.04.2020

Verdens fattigste land forbereder seg på koronaviruset. Mange land risikerer store utbrudd. Leger Uten Grenser og Røde Kors ber derfor om unntak fra Norges reiseforbud.

De bryter loven, skaper trafikkaos og kan ofre livet for miljøet. Nå skal den ekstreme klimaorganisasjonen Extinction Rebellion erobre Norge

Nettavisen | 05.04.2020

- Extinction Rebellion i Norge er ikke så aktiv ennå, men vi håper det vil endre seg. Noen må gå foran som eksempel. Jeg gjør mitt lille bidrag, sier Marko Stepanov (67) til Nettavisen.

Brasil uforberedt på koronaepidemien

ABC nyheter (NTB) | 05.04.2020

Medisinsk personell i Brasil advarer mot stor mangel på sykehussenger, utstyr og leger og sykepleiere foran den kommende koronaepidemien.

Makta rår i pengeutdeling (IMF/Korona)

Klassekampen | 04.04.2020

Flere land snur seg til IMF for hjelp til å håndtere koronakrisa. Økonomer mener organisasjonen må gjennom drastiske forandringer for å kunne spille en konstruktiv rolle.

Utslippene daler – men vil koronakrisen gi en varig klimaeffekt?

Dagsavisen+ | 04.04.2020

Klimautslippene daler mens verden står stille. Kan krisen være starten på endringer som kan gi en varig effekt for klimaet?

Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler

ABC nyheter (NTB) | 04.04.2020

Venezuelas frosne midler i utlandet må frigis og benyttes i kampen mot coronaspredning i landet, oppfordrer Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.